Ne yapacagını şaşıran bi ben miyim

Ronron77

Beni yaradan elbet yolumu gösterir
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2018
1.178
1.401
Meehabalr kk nın akıllı kadınları bir çıkmazdayım daha doğrusu nasıl davranacağımı bilmiyorum artk. Eşimle 3 Yıllık evliyiz severek evlendik. Hala da seviyorum Allah razı olsun iyi bir eş iyi bir insan.... Sorun ailesi ailesi de kötü deil aslında amaa aşırı aşirrı soğuk insanlar ve bunun yanında da temkinli insanlar aman şu konuyu gelin nin yanında konuşmayalım aman şunu gelin duymasın tarzında insanlar.. Ve ben asla dedikodu yapan bir insan dielm kaç defa kv kaç defa insanların dedıkodısınu yaparsa da dedıkodu gunahtır konuşmayalım derim. Mesala onlar bize geldıgı de ya da biz onlara gittgmzse sadece selamlaşrz sonra hiççççç konuşmayız eşimin butün ailesi boyle.. Asıl sorun burda başluyr ben artk gitmemeye onları da davet etmemeye başladm yaklaşık bir yıldır ayda bir defa 3 4 saatlık çay oturmasına gdyrm aynı şehirde yaşuyrzzz aramız da 20 dkk yol mesafesi var.. Eşim de artk cokk soguk davranıyır bana evi otel gibi kullanıyor iş arkadaşlar akşam TV uyuma. Ve bu beni cok üzüyor dun akşamda konuştuk ben artk yoruldum soğudum sizn aranızda kalmaktan iki tarafta suclu yanı ben ve kv tarafı adım atmıyısunz aranızda kocama bir buz dağı var ben bunu görünce üzülyrm falan dedi. Ben ne yapaym sizde yemin ederm ben sohbet etmeye çalşyrm dinlemiyor bile kv, görümce tek kelimelik konuşmalar artk ritüle bağlanmış ilişkimz merhaba naslsn dan sonra herkes telefon ve TV ye bakar, eşimle sohbet ederler ben ya çocukla ilgilenrm ya da tv izlerim. Sohbetlerine katık dersnez beden dili ile beni okadar dışarda bırakıyor kı dahil olmak mümkün deil, tamamen eşime donuk kısık bi sesle sohbet ederler konu ne olursa olsn boyle yaparlar görümcem de direk eşimi muhatap alır konuşur o yuzdn dahil olamıyrımm.. Eşimin dediği onlar soğuk zaten sen çaba sarf et bir ıkı onlarda ısınacaklar ben ne yapaym hanginiix atayı

Bende yoruldum soguk insanlara ben mi ögeetecem ama ben eşimi kaybedıyrm bunu da asla istemem. Yol yakınken yapacagm biey var mıdır görüşlerinize açığım

Eşinize gıcık oldum.

Napiyim altlarına su koyup kendi buharlarında isinmalarını mi bekleyeyim?

Bir insanın mizacı neyse o. Değişmez. Değişemez.

Eşinize bunu sertce dile getirmenin zamanı gelmiş.

Fikir verme işi de burda bize değil, eşinize düşüyor. Zira ne yapmanızı bekliyor. Ben de çok merak ediyorum.

Yani kişilikleri buysa.birşey.yapamazsınız ki.. Mesela benimde eşimin ailesi çok konuşkandr ben tam tersiyim.. Konuşmayı sevmem o yüzden soğuk görünürüm ama bu benim yapım elimde olan birşey değil. Onlarda öyleyse yapabileceğin birşey yok o şekilde kabul etmelisin

Siz muhabbet açmaya çalışsanız dedikodu değil de gündelik şeylerden falan mesela yakın olmak adına anne sen şu yemeği çok güzel yapıyorsun bana da püf noktalarını öğretir misin gibi aradaki buzları eritmek adına. Ama tabiki sadece siz iyi olmaya çalışır onlar daha sizi görmezden gelirse yapacağınız bir şey yok, en başta onların sizi aileye katması gerek sonuçta evlenip yeni bir ortama giriyorsunuz sizi ayrı tutmaları ayıp bence.

Eşinizin iki tarafıda böyle kabul etmesi lazım. Ne demek hanginizi atayım. Tamam soguklardır ama görüşülmemeyi gerektirmez. Gidin oturun bi saat gelin nolcak. Başka bi sorun yoksa. Onlar naoıyosa sizde onu yapın.

Eee konuşmasınlar, gidin yalandan bir saat oturun gelin sizde.
Ne olacak yani, o vakitte atom mu parçalayacaksınız evde?
Bayılmıyoruz pek çok şeye ama bazen görev icabı, bazen hatir gönül ilişkisine yapıyoruz. Bu da öyle bir şey.
Eşinizin hattı için ayda 1 gideceğinize, 2 gidin.
Orgu falan götürün ne diyim.
Karışan görüşen, iş bekleyen yok, gidip oturmak da mesele oldu. Abartmayın bu kadar.

İletişime kapalı olan eşinin ailesi.eşin de gözü kör,muhakeme yeteneği zayıf ve ailesini her şeyin üstünde tutan bir anne kuzusu.iletişimde her iki tarafın da açık ve istekli olması önemli.bu durumda sizin yapacağınız bir şey yok.gittiğinizde hal-hatır sorup, havalardan bir bahsedin , sonra çocuğunuza ya da telefonunuza bakın.elden gelen bu.ayrıca eşinize de çok yüz vermeyin

Öncelikle iltifatın için teşekkürler canım
Akıllı bir kadın olarak yazıyorum😎
Öyle bi Aileyi düşündümde soğuk ve resmileşmiş bi aile gelirsin gidersin ımm ayy mrb derler geçer yerine oturur zamanın geçmesini beklersin maksat adetten yani ama olmuyorsa olmuyordur sen kendi ilişkinde başarılı ve mutlu olmaya bak Kocanla iyi ol o sana yetmezmi onlar bugün var yarın yok
Onlarıda öyle kabullenmen gerek mrb mrb bitti.

Acaba yalakalık yapmanızı mi bekliyorlar? Eşinizin tepkisinden aslında karşı tarafın da bir beklenti içinde olduğunu düşündüm. Yoksa niye arada kalsin.herkes kendi ailesini daha iyi bilir sonuçta. Madem sohbet etmiyorlar gözü kör mü

Eşin nasil iyi bir eş oluyor sirf ailesinden dolayi (ki ailesi suçluyken) evi otel gibi kullaniyor? Cocugunuz var, bu ne rahatlik?

Dişlerini göstermenin zamani geldi. Sen acuz acemi felan degilsin. O ailede sana sicak davranmiyorsa ne gitmeye, ne davet etmeye mecbur degilsin. Eşinede aç agzini yum gözünü o evin otel olmadiğini belirt.

Dinlemiyorsa ona ne yemek ne ütü yap. Sadece çocuguna ve kendine yemek yap. Evi temizleme fazla. Ve cocugu babasina birak evden cik. Git avmde 1 2 dolan. Görşün neymiş evi otel gibi kullanmak!!

Meehabalr kk nın akıllı kadınları bir çıkmazdayım daha doğrusu nasıl davranacağımı bilmiyorum artk. Eşimle 3 Yıllık evliyiz severek evlendik. Hala da seviyorum Allah razı olsun iyi bir eş iyi bir insan.... Sorun ailesi ailesi de kötü deil aslında amaa aşırı aşirrı soğuk insanlar ve bunun yanında da temkinli insanlar aman şu konuyu gelin nin yanında konuşmayalım aman şunu gelin duymasın tarzında insanlar.. Ve ben asla dedikodu yapan bir insan dielm kaç defa kv kaç defa insanların dedıkodısınu yaparsa da dedıkodu gunahtır konuşmayalım derim. Mesala onlar bize geldıgı de ya da biz onlara gittgmzse sadece selamlaşrz sonra hiççççç konuşmayız eşimin butün ailesi boyle.. Asıl sorun burda başluyr ben artk gitmemeye onları da davet etmemeye başladm yaklaşık bir yıldır ayda bir defa 3 4 saatlık çay oturmasına gdyrm aynı şehirde yaşuyrzzz aramız da 20 dkk yol mesafesi var.. Eşim de artk cokk soguk davranıyır bana evi otel gibi kullanıyor iş arkadaşlar akşam TV uyuma. Ve bu beni cok üzüyor dun akşamda konuştuk ben artk yoruldum soğudum sizn aranızda kalmaktan iki tarafta suclu yanı ben ve kv tarafı adım atmıyısunz aranızda kocama bir buz dağı var ben bunu görünce üzülyrm falan dedi. Ben ne yapaym sizde yemin ederm ben sohbet etmeye çalşyrm dinlemiyor bile kv, görümce tek kelimelik konuşmalar artk ritüle bağlanmış ilişkimz merhaba naslsn dan sonra herkes telefon ve TV ye bakar, eşimle sohbet ederler ben ya çocukla ilgilenrm ya da tv izlerim. Sohbetlerine katık dersnez beden dili ile beni okadar dışarda bırakıyor kı dahil olmak mümkün deil, tamamen eşime donuk kısık bi sesle sohbet ederler konu ne olursa olsn boyle yaparlar görümcem de direk eşimi muhatap alır konuşur o yuzdn dahil olamıyrımm.. Eşimin dediği onlar soğuk zaten sen çaba sarf et bir ıkı onlarda ısınacaklar ben ne yapaym hanginiix atayı

Ah canım benim dertsiz başına dert mi arıyorsun ?
Bence böyle kalsınlar keşke benimkiler böyle olsa ,çat kapı gece 11 de gelir 2 ye kadar gitmezler , bazen akşam yemeğinde gelir gece 2 den önce gitmezler 🙄😒 git de diyemem esnemekten çenem çatlar 😴😴😴 ya kız boşver konuşmasınlar ne güzel mis gibi ya .

kadın fısır fısır dedikodu yapıyor kadını bozmuşsun bir kere ne yapsın benim kv de dedikoducumu dedirtsin kendisi için ondan fısır fısır konuşuyor:)
ben anlamadım eşiniz bu sebeple mi sadece geç geliyor falan?

Eşiniz siz ailesi ile sıkı fıkı, hoş sohbet olamıyorsunuz diye size soğuk davranıyorsa,sıkıntıyı kendinde arasın. Siz eşisiniz, onlar ailesi. Sonuçta, kavga gürültü, küslük bir şey yokmuş aranızda. Samimi olmak zorunda değilsiniz. Asgari müşterekte görüşüyormuşsunuz. Yeterli bence.

Ya şöyle gün görmemiş kocalarınızı çok iyi bir insan çok iyi bir koca diye övmüyor musunuz hayret ediyorum. Neresi iyi bu adamın mesela. İyi olsa benim eşime neden böyle davranıyorsunuz biraz sevecen davran diye onları darlar seni değil. Sen o aileye sonradan dahil oldun çünkü onların sana alışman için daha ılıman davranmaları lazım. Yani eşinizi aklayacağınıza azıcık sesinizi çıkartın da tepkinizi görsün.

Cogunluk onlarsa seni iclerine almiyorlarsa sen ne yapabilirsin ki?...
O aman gelin duymasin muhabbetini yasadim kiyamet kopardim esimin basina ne demek gelin biz aileyiz madem onlar beni saymio bende saymiom dedim.Nasil kaybedersin bilio musun?Verici olarak yumusak olarak kazanmak isteyen olarak.Esin daha agzini acmadan sen sikayetlen bu nasil is sohbet yok muhabbet yok nasil ailesiniz dee onlari sucla bilsin ki normal olmayan sen degilsin

Bence konuşmamaları daha iyi.
Siz de sizi ilgilendirmeyen konuları duymamış olursunuz..
Boşuna zihninizde yer etmez

Ama eşiniz haksız ve çözümü yanlış yerde arıyor..

X