Canım herkes olumlu bakıyor artık da benim işe girmemi bekliyorlarmış ondan sonra hemen çağıracaklarmış tekrardan aileyi. öyle dedi annem işten çıktığım için şu an evdeyim. şu ara iş konularıyla meşgulüm birazcık :) erkek arkadaşım da arazi mühendisliği yaptığı için şehir şehir dolaşıyor,bu da bizim için sorun olduğu için sabit bir iş bakıyor o yüzden görüşmeleri var yakın zamanda bakalım hayırlısı.ama yüzük takıldıktan sonra annem 6 aydan fazla nişanlı kızı evde tutamam ona göre gelsinler diyor :) tamam onlar hazır olduğunu söylüyorlar da ben daha hazır değilim daha hiç bir tane bile çeyiz almadım :) o yüzden biran önce işe girip çeyiz almaya başlamalıyım :)
Senin içinde gerçekten çok sevindim,Allah mesut bahtiyar etsin,darısı başıma inşallah:) özel bir soru olmayacaksa sen nasıl atlattın bu durumları?
canım benim çok sevindimmm gerisi su gibi akar gelir inş hemencicik iş bulursun inşallah dua et bol bol :)) uzakta iş gerçekten çok zor oluyor benim sözlümde ocakta bi firmaya girdi isim vermeyeyim bi bankanın bulunduğumuz bölgedeki tüm şubelerindeki sistemlerini değiştirdi tam 8 ay, sözleşmesi bitti neyseki bugün, bilirim şehir dışında çalışan sevdiğini beklemenin nasıl bişey olduğunu beklemek inan çok zor düşün bugünleri yaşarken bu iş sıkıntısı vardı bizde yani manevi olarak yanımdaydı ama gerçek olarak aynı şehirde olsak bile ailem görüşmemi istemiyordu... öncelikle şunu bil hiçbir aile güle oynaya kızını vermiyor damat tarafında hiçbir sıkıntı olmasada ( her anlamda ) güle oynaya vermiyor illa bi mırın kırın durumu var anlaycağın :)) sen nasıl atlattın dersen; ben kararlı olduğumu gösterdim size padişahın torununuda getirsem kem küm ediceksiniz anlıyorum kızınızı vermekte zorlanıyosunuz dedim ama benim kararım bu bizim acelemiz yok sizin rızanızı alana kadar bekleriz ama vazgeçmicem çünkü ben kötü bişey yapmıyorum dedim ki ailem vazgeçirmek için çok oynadılar sözlümün üstünde bile ama ikimizde taraf tutmadık karşılıklı konuştuk ne olursa olsun senin ailen benim ailem demicez dedik ve demedikte bu çok önemlii sabırlı ol dua et bol bol ben en büyük desteğimi kayınvalidemden aldım ona kendi düşüncelerimi anlattım ve bana dedi ki ben birinin elini tuttuysam asla bırakmam seninde elini tuttum ve bırakmıcam arkanızdayım elimden ne gelirse yapıcam dedi ve yaptı kadın annesinden miras kalan evi benim üstüme yapıcak düşün çünkü babam bunu istedi hala daha uğraşıyor herşeyin en iyisini yapmak almak için hani karşı tarafta çok önemli ben ailemle aramız bozmadım ama evde çok üzgün göründüm ailem dedi hatta kıyamıyoruz sana üzgün görünüyosun diye yani sana tavsiyem ailenle aranı bozmadan sevdiğin kişiyle mutlu olduğunu belli et ve planlarınızı anlat hani yaş tahtaya basmıyoruz msjı ver biz oturduk düşündük gelecek planlarımız bu şekilde karar aldık de kararlı olduğunu göster ama şunuda söyleyeyim çok plan yapma çünkü bu işler biraz planın haricinde gerçekleşiyor.. umarım az da olsa yardımım dokunmuştur her zaman yazabilirsin elimden geldikçe yanında olmak isterimm
Ay canım benim ya çok çok teşekkürederimm bu mesajın nasıl da iyi geldi bana şuan anlatamam..:) Evet bu iş güç meseleleri gerçekten bazen evlilik hayatı için dönüm noktası da oluyor çünkü ona göre yeni kuracağınız hayat da şekilleniyor,nerede yaşayacağınız bile kesinleşiyor..Bizde o yüzden beklemeye aldık şuan.Önce bu sorunu halletmeye çalışıyoruz erkek arkadaşımla..Ondan sonra ailem zaten bana dedi,iş konularını halledin aileyi çağırcaz tekrardan dedi..Ben de o şekilde davranarak aştım bu safhayı,1 ay odamdan çıkmadım,kimseyle konuşmamazlık yapmadım ama suratım hep asıktı kimseyle ilgilenmedim..Baktım ki en sonunda bu sefer onlar sürekli benim yanıma gidip gelmeye başladılar,üzüldüler benim için çok,dayanamadılar.En sonunda erkek arkadaşım dayanamadı,annene söyle onunla konuşmaya geleceğim ,eğer gelmezse eve geleceğimm konuşucağımm onunla,ordan da konuşmadan gitmeyeceğim dedi.Ben de ona diyordum zaten sürekli senin annemle yalnız konuşman gerekiyor bu iş böyle çözülür ancak diye.Anneme bunu söyleyince bir tuhafına gitti,gülümsedi hatta,kararlı olduğunu anladı.Ben de diretince valla bilmiyorum bak eve gelecekmiş illa seninle konuşmak istiyor dedim.En sonunda o da kabul etti.Ve tahmin ettiğim gibi olaylar bundan sonra çözülmeye başladı :)Gerçekten çok doğru şeyler söylemişsin canım ya,plan yapınca cidden olmuyor..Biz güya erkek arkadaşımla bu ekim gibi düğün yapmayı planlıyorduk..Şimdi nişan falan anca o zamana olur gibi duruyor..Kısmet işte canım yaa herşeyin hayırlısı olsun gerçekten :) :)Yine o kabus günlerim bitti yaa ona şükrediyorum..Rabbim dualarımı kabul etti,sonsuz şükürler olsun beni kurtardı o sıkıntılardan..İnşallah evlilik hazırlıklarını da en az sıkıntıyla atlatırız..Çok teşekkürederim canım sorarım tabiki sende bana yazabilirsin konuşuruz,anlatırız durumlarımızı birbirimize güzel olur hoş olur :)
erkek arkadaşımla inişli çıkışlı bir ilişkimiz vardı ama son 6 ay ı çok güzeldi artık evlenmeye karar vermiştik.. aramızda mezhep farkıda vardı. ailem tepkili idi ancak öncelikle annemlerle tanıştırdım annem babam çok sevdi herşeyi ile tam istedikleri gibi bir damattı. aradan 2.5 ay geçti ailesi geldi ankara dışından memleketleri tokattın bir köyünden sadece bir tanışma idi. bizden aile büyüğü olarak babaannemde vardı. ama ilk tanışma çok iyi olmadı.. sanki bizim memleketten bir akraba gelmişte muabbet ediyormuş gibi kaynanam olucak nişanlı iken kocasına nasıl kaçtığını,
en büyük oğullarının nasıl kız kaçırıp evlerinde sakladıklarını köylerındeki kaçırma hikayelerını
kayınbabam olucak kişinin oturuş şekli bacağının ayağının altına alıp diğer ayağınında onun üstüne atıp poposunuda kaykılarak oturması
tüm gece babamdan kendi gömleğinin cebinde sigara olmasına ragmen babam sigara uzattıkça çok içtik yaaaaaa diyerek sigara içmesi
arada küfür kaçırması (babaannem varken)kısacası herşeylerini döktüler hiç gizli saklı birşeyleri yoktu. tuhftı..
annem ikram ettikçe kaynanam olacak kadın çok yediler demesinler valla gülay bacıda ( annem) getiriyor sürekli diyor kayınbababam olucakta getirsin biz buruya yemeye içmeye geldik diyor..
kendi kültürleri (dini) ile çelişmeleri apartmanın içinden eve gelirken hayırlı akşamlar diye bağırmaları,
babaannemle aralarında yaş farkı olmamasına rağmen ebeee ebee demeleri
2. akşamda geldiklerinde herkesin başına gelebilir tabi felç geçirmiş engelli zor yürüyen görmeyen abilerini de getirmişler evimiz büyük diye( gelebilir ama ilk tanişmada bunlar yapılırmı) 2. akşamda çağırdık uzak yerdeler birşey anlamadık ilk akşam gene aynı sorunların olması annemleri ve beni çok düşündürdü.
davranışları cok rahattı saygısızlıkta vardı. hiç biz hayırlı bir iş için geldik falan demek yok bu söz işini ne zaman yapıyoruz çok uzutmasak dedi. sanki hemen vericekmişiz gibi
aileleri çok sorunlu diger kardeşleri maddi anlamda da..
erkek arkadaşım 5 6 yıldır kredi ödüyor kendisine babasına ev aldı gebzeden babasının sigortasını yatırdı da emekli etti düşünün babası çiftçi..
adam torunlarından bile para istiyormuş yazları çalışınca vermiyorrrlar yaa bana diye şikayet ediyorlardı.
bir evin tek cocuğuyum. ailem sıcak bakmıyor benim üzerime titriyorlar.. biz yokuz bu işde diyor erkek arkadaşım çok düzgün bi çocuktu her bakımdan nasıl oldu böyle bilmiyorum ama bende bu aile ile anlaşamam biliyorum.. ne yapacağım bilemiyorum
çooookkk ama çooooooooooook sevindim canım benim bak dedim sana sabır ve dua inan herşey yoluna giriyor :))) çok sevindim adına bundan sonra artık nişan hazırlığı konularında buluşalım :))
Canım ya..Gerçekten çok üzüldüm bu olanlara senin için..Mezheptir,ırktır,odur budur bunların hiçbiri gerçekten hiç önemli değil biliyor musun,en önemli şey saygıdır bence,çünkü saygı beraberinde insanlığı da getirir...Erkek arkadaşının ailesi de özür dileyerek söylüyorum gerçekten çok saygısızca davranmış,senin ailen ne kadar anlayışlı insanlar ki ikinci defa yine çağırabilmiş onları.Bizim sadece arada yanlış anlaşılmalar olmuştu,uzun yoldan gelindiği için kıyafetlerini pek önemseyememişlerdi.Ben mazur gördüm ama ailem bunu bile saygı olarak görür.Ama davranışları,konuşmaları gayet seviyeliydi.Zaten en sonunda yumuşadı benim ailem şükür ki..Evet,erkek arkadaşlarımız bizim için gerçekten çok düzgün birer çocuk olabilir,ama aile de gerçekten çok çok önemli.Bugün senin ailene saygı duymayan yarın sana saygı duymayabilir.Senin için bu çok sıkıntı olabilir.Çünkü aileyle de evleniyorsun sonuçta.Çok iyi düşünmek lazım..Hakkımızda hayırlısı olsun..
26.09.2014 de evleniyoruz :) Benim durumumda olanlar ümidinizi hiç kaybetmeyin, sonuna kadar inanın ve hiç vazgeçmeyin..:) Hepimizin hakkında hayırlısı olsun :)
oyy kuzummm tam konunu ıkuyodum bu mesajını okuyunca nasıl sevindimm inşallah çok mutlu olursunuzzz
Efuli çok çok teşekkürederim canım benim yaaa :) inşallah tatlım inşallah :) Sabrettim sonunda rabbim gönlümdekini nasip etti..Şimdi işlerimizi de bulduk,İstanbul'da evimizi de tuttuk,şimdi mobilyalarımızı alıyoruz:) Yani kötü günleri atlattık çok şükürr.. :) Rabbim herkesi tüm kötülüklerden esirgesin :)
Bi söz vardır çok eski klasik zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır diye. Allahım bidaha sınancak günler çıkarmasın karsınıza. Umarım çok mutlu olursunuz. Nasıl birşey bunca zorluktan sonra bu mutluluk göklerin üstündesinzder sanırım bu saatten sonra birileri birşeyler desede umrunuzda olmasın . Bende bu sürece yeni giricem umarım benim de hakkımda hayırlısı olur.
Valla canım çok haklısın :) Mutlu sonla sonuçlandığı zaman çektiğin çilelerin acısını bile unutuyorsun hemen hafifliyorsun :) Ben az önce burda bütün yazdıklarımı tekrar okudum inanır mısın bunları ben mi yazmışım diyorum..O an çektiğim acılarda neler hissettiğimi bile unutmuşum :) Rabbim daha beterinden saklasın;insana kendi çektiği çile en beteri geliyormuş o an ama insan her defasında kendinden daha kötüsüne bakmalıymış bunu öğrendim.. Allah herkesin de gönlüne göre versin inşallah..Çok çok teşekkürediyorum efuli amin inşallah..Sen de inşallah gireceğin bu yolda çok çok mutlu olursun,benim gibi sorunlar yaşamazsın..Şimdiden mutluluklar dilerim :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?