hakkında hayırlısı olsun canım okurken kendi yaşadıklarımı hatırladım başta benim ailemde böyleydi hiç istemediler herşeyi sorun ettiler bize gelmek istediler babam zorla kabul etti alt tarafı tanışma bişey çıkmaz diye düşündü hep yani ciddi anlamda bakmıyodu o ana kadar herşey kötü gitti hep terslik vardı takiii onlr bize gelene kadar benim hiç yüzüm gülmüyodu çünkü herşey ters gidecek diye beklerken bide baktım ki bizimkiler çok iyi sohbet ediyo ve o akşam çok güzel geçti ailem önyargılı olduğuna utandı veee yarın akşamda biz onlara gideceğiz ve peşine nişanımızı yapacağız inşallah sana tavsiyem üstlerine gitme alttan al ve bol bol dua et Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah
Allahım beni niye böyle sinadin diye kahroldugu zamanlar vardır insanın, herseye inancını yitirdiği,yasananlarin hic birzaman duzelmeyecegini sandigi 2 yıl boyunca yasadım bu duyguyu. Ailemlede sevgilimle de cok kavgalar ettim. İnsan ailesini terkedemez ama sevgilimi de terkedemedim kopamadım. Oyuzden cok zor günler geçirmiş biri olarak sana tek tavsiyem sabret. Bazen cok zor olur bu ama inan Allah kuluna yardım ediyor. Gecen hafta istemeye geldiler beni benim ailemde onun ailesini kendine yakıştıramadı ama zamanla bu fikre alışacaklar. Sonuçta herkes insan. Onemli olan guzel bi hayat gecirmek sevdigin insanlar. Ne zenginler sosyeteler boşanıyor rezil oluyorlar. Bosver sen mutlu olacaksan dayan.sen mutlu olunca ailende mutlu olur.
canım benim ya okudum yazdıklarını da aynısıının tıpkısı şuan benim başımda birebir hiç fark yok çok şaşırıdm aynı hikayeyi görüce aileler insanı bıktırıo kendileri çok mükemmelmiş gibi valla nefrette ettiriolar sevdigin insana okadar hakert ediolarki çok ama çok iyi anlıyorum seni kafa kafaya erelim senle ama şunu unutma sevgi varsa herşeyi halleder herkes kırılsada sevgi kazanır inancını yitirme hiç sevdiginle hep ellele birlik olun
kesinlikle katılıyorum canım şuan soğudum hepsinden,odamdan dışarı çıkmıyorum sanki evde yok gibiyim..:/ annemin çok zoruna gidiyor ama yapcak birşey de yok içimden gelmiyor.işte o hakaretler kötü konuşmalar seni onlardan soğutuyor,söyledikleri senin kalbine dokunuyor,çünkü kalbine sahip olmuş adamı yeriyorlar sana,dokunmaz mı hiç?evet inancımı yitirmeden bekliyorum rabbime bıraktım o neylerse güzel eyle çünkü..erkek arkadaşımda çok üzgün şuan.ilk başta anlattım ona olanları biraz o yüzden onunda morali çok bozuk.ama son konuşulan konuları bilmiyor,herşeyi anlatsam yıkılırdı,tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum mecbur.sevgimiz herşeyi halleder inşallah hayırlısıyla..RABBİM SOL YANIYLA İMTİHAN OLANLARIN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH,BENİM GİBİ..
beklemek zor şey. kimseyle konuşmadım arkadaşlarıma anlatsam ailemi kötülüyor olacaktım akrabalarıma anlatsam ztn aileni üzme diyorlar. eve geldiğim gibi odama kapanıyordum. sadece uyumak istiyordum. insanın ailesini güveni gidiveriyor birden düşünsene yıllarca yaşadığın seni dünyaya getiren insanlara inancını kaybediyorsun nasıl bi hayal kırıklığıdır bu..anladım ki sende bunları yaşıyorsun
iyi bir yöntemmidir bilmiyorum ama ikiniz içinde en iyisi;gerçekten dayancam diyorsan beraber hayal kurun evlenince şöyle olcak böyle olcak die. başlarda olmayacak duaya amin demek gibi düşünürsünüz belki ama zamanla alışırsınız. gerekirse çıkın eviniz diyeceğiniz yuvanız diyeceğiniz yere bi tabak alın tuzluk alın bişey alın. inan çok çocukca geliyor belki ama kendimi de onu da böyle kandırdım. yoksa ikinizde üzülmekten başka bişey yapamıyorsunuz. ve bizim ilişkimizi o zor dönemlerde öyle kurtardım. ikimizde karamsardık mutsuz umutsuzduk ama böyle böyle oyaladık kendimizi.
arkadaşım yazdıklaını okurken kendi nişanım geldi aklıma . eşimin ailesi tanışma nişan söz bir arada yapılacak geldiler . tek kelime ile acayip özensiz annesi komşunun evine kahve içmeye gider gibi giyinmiş babası bir kıravat bile takmamış ve o gun zaten bizde kalcaklar nişanda yolda geldikleri kıyafetle oturdular. sana demem o ki ailenin haklı olduğu yanlar var bunlar sorun olucak madem babası memurmuş vardır elbet bir takımı biraz özen gösterselermiş giyime kuşama özen göstermek yeni birseyler almak değildir .benim ailem bu kadar tepki vermedi ama garipsediler . nitekim düğünümdede aynı sey oldu babası yoldan geldi o gün bizde kalıcaklar ertesi gün düğün . adam yoldam o kıyafetle geldi o gün o kıyafetle oturdu akşam karısı rahatsızlandı o kıyafetle götürdü ertesi gün aksama kadar aynı kıfetle oturdu düğünede onunla gelcek. yani insan düşünüyor bunları giyeceksen düğünde ,başka bir sey giy yolda falan üstünü değiştir sonra . bunların maddiyatla ilgisi yok görgü kültür meselesi . neyse düğünden önce eşim babasını gönderdi de bir gömlek aldırdı bunu giyme ter kokmuştur diye. dediğim gibi ailem bir sey demedi hakaret etmedi ama sunu unutma sana verdikleri değer bu tip işlerde gösterdikleri özenle eşdeğer. aynı özensizliği düğününde nişanda vs gösterecekler .
Selamlar;foruma yeni üye olduğum için başlıklar arasında gezinirken sizin yazdıklarınızı okudum. Adınıza üzüldüm, ama şunu unutmayın Allah kısmet ettiyse kim ne yaparsa yapsın siz bir araya gelirsiniz ama yok Allah yazmadıysa 2 dünya seferber olsa yine de bu iş olmaz.Dua etmeyi ihmal etmeyin, kararınızda ne kadar net olduğunuzu dik duruşunuzla gösterin.Ben şuan nişanlıyım, Aralık'ta düğünüm pek bu tarz şeyler yaşamadım ancak çevremizde çok şahit olduk. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim, siz bir tek konu da hata yapmışsınız, o da ailenizin tavrını karşı tarafa anlatmışsınız.Bence bu büyük hata, her ne olursa olsun şuan aile içerisinde ki konuşma,gerginlik vs. şeyleri ne erkek arkadaşınıza ne de onun ailesine aktarmayın.İleri de herşey güzel olup evlendiğinizde siz aileninizin yaptıklarını unutursunuz ama karşı taraf unutmaz.Lütfen bunu dikkate alın,ileride evlenmeniz durumunda eşinizin ailenize saygı göstermesini istiyorsanız, şu an ki aile içi durumlarınızdan bahsetmeyin.
Umarım Allah gönlünüzdekini size hayırlı eyler, inşallah herşey sizin için güzel olur.
gerçekten inanamıyorum bu yazılanlara.. çünkü bunları bi tek ben yaşıyorum gibi düşünüyodum kızlar 1 aydır mahvolmuş durumdayım benzer sebeplerden.. aileme karşı geliyorum her akşam kavga her akşam ama sevdiğimden vazgeçmicem şuan sınanıyosak evet ben bu savaşta varım hemde en önce sözlümle birlite dimdik varım benim başımdan geçenleri bir bilseniz..sıkıntımı kısaca anlatmak gerekirse; 1,5 yıldır erkek arkadaşım var evlenmeye karar verdik mayısta evlilik teklifi geldi ve konu ailelere açıldı.. erkek arkadaşım bir bilgisayar firmasında çalışıyor ve bizim çevremizde bu sektörde çalışan olmadığı için öncelikle ailemi buna ikna etmem baya zaman aldı neyse öyleydi böyleydi derken isteme günü geldi.. bizim amacımız 1 ay sonra nişan yapmaktı ama herşey burnumuzdan geldiisteme gecesi babam saçma sapan konular açtı altın vs gibisinden annem babam doğulu ufak yaşta gelmişler ama kafa hala orda erkek arkadaşım ise göçmen.. babam o gece beni verdi eller öpüldü vs. 1 hafta sonra biz gittik ve hayatımın en kötü gecesiydi.. erkek arkadaşımın annesi nişan gününü konuşalım dediğinde babam sizden kızım için güvence istiyorum dedi kadın kalakaldı bende tabi.. ne yapıcaksınız dedi babam kadında benim bi evim var onu vericem ister otursunlar ister kirasını alsınlar dedi babamda satılsın çocuklar başka ev alsınlar dedi kadın olmaz satttırmam dedi baban o zaman üstlerine yapın dedi kadın hayır ölünce ancak dedi babamda o zaman yarım kilo altın istiyorum nikahtan sonra gençlere verilmek için dedi erkek arkadaşımın ailesi orta halde insanlar.. o gece yerin dibine girdim çıktım rezil oldum derken erkek arkadaşım ailesini ikna etti ya ev satılcak yada üstümüze yapılcak kirasını alcaz.. kızlar 1 aydır ailemle tartışıyorum bu ne biçim şey erkek arkadaşıma herşeyi anlattım babamın isteklerinden haberim olmadığını hiçbirine katılmadığımı ya ben ne ev ne de başka bişey istemiyorum 2 mizde çalışıyoruz evelallah kurarız yuvamızı.. babama söyledim babam hala bilmiyom içime sinmiyo diyo ve biz ortada kaldık ne nişan zaman belli ne bişey..
Ben bir de erkek arkadaşımla annemi yüzyüze görüştürdüm.Çünkü iş annemde bitiyordu.O gönüllü olsa herkes olacaktı.Erkek arkadaşımla uzun uzun konuştular sohbet çok keyifli geçti.Sonrasında anneanneme telefonda söylerken duydum çok akılllı efendi çocukmuş dedi :) şimdi razı gibiler bakalım,annem kabullendikten sonra herkes kabullenmeye başladı teyzemler aradı bende karşı değilim artık dedi,kardeşim de öyle demiş sonradan,babam zaten seviyorlar birbirleirni mecbur verecez demiş öyle yani bakalım hayırlısı bundan sonrası...İşte sen de bence kilit noktayı tespit et,onunla erkek arkadaşını görüştür derim ben..senin işinde kilit nokta babanmış gibi duruyor,babana böyle bir teklif sunabilirsin,tabi bu tür konulara olumlu bakıyorsa.senin de hakkında hayırlısı olsun inşallah exelanss..
canım benim çok teşekkür ederim ama çok şükür o günleri atlattık ve 24 ünde nişanımız var :)) Allahım kimseye yaşatmasın o günleri o konuları gerçekten çok kötü zamanlardı ama çok şükür bitti aşkımız kazandı biz buna bi sınav adı koyduk denendik ve sınavı geçtik şimdi herkes memnun herkes mutlu o günleri unutmıcak tek kişi ben olucam ama olsun inan geçiyor herşey sen şuan ne durumdasın? konunu daha net daha açık anlatırsan başımdan geçtiği için yardımcı olmak isterim
Bir arkadaş çok güzel söylemiş. Herkes farklı farklı sorunlar yaşıyor ama aileler farkında değil ki çocuklarının en güzel zamanlarını mahvediyor diye. Sorunların hallolmasına çok sevindim canım. Ve bu forumları okudukça ne kadar şanslı olduğumun bir kere daha farkına vardım. Erkek arkadaşımla ilgili ne ailem bir sorun çıkardı ne de bir tatsızlık çıktı. Tanıştılar, hatta flört dönemimizi babam , annem herkes biliyordu. Sonra dedik ki biz isteme nişan bir arada olsun. Ona da tamam dediler. Herşey yolunda çok şükür. Umarım herkes benim gibi bu süreci stressiz ve mutlu bir şekilde atlatır.
Çok teşekkürederimm canım :) İnşallah canım,ben de sana mutluluklar diliyorum :) Cidden Allah nazarlardan saklasın maşallah diyelim kıymetini bil, gerçekten arada sorunlar yaşanınca içi paramparça oluyor insanın .. Çok şükür benimde çözülmeye başladı sorunlar,bakalım sonuna yaklaşıyoruz hayırlısıyla inşallah :) Allah herkesi sevdiğine hayırlısıyla kavuştursun :) Bakalım nişanımın haberini burdan yazcam bende :)
Yaz canım, güzel haberlerini bekliyoruz. Resimleri de koyarsın:) Allah herkesi tez zamanda sevdiğine sorunsuz, stressiz şekilde kavuştursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?