- 2 Nisan 2013
- 335
- 461
- 33
Kızlar merhaba..Tecrübelerinizden yararlanmak ve yardımlarınızı almak için bu konu başlığını açtım..Benim 6 yıldır beraber olduğum birisi var.Üniversitede tanıştık ve beraberken çok da mutluyuz.İkimizde ayrı şehirlerdeyiz.O Ankara'da ben İstanbul'da.Gerçi annesi babası Yozgat'ta yaşıyor ama o iş dolayısıyla Ankara'da yaşıyor fakat şehir şehir dolaşıyor arazi şartlarından dolayı,ayrıca ablaları da Ankara'da.Biz de Rizeliyiz.Annem uzun zamandan beri biliyor fakat kültür ve yaşam alanı farkından dolayı istemiyordu.Başından beri karşıydı.Neyse geçtiğimiz Ağustos ayında annemle teyzemle kardeşimle kendisini tanıştırdım.Fakat baştan önyargılı davrandıkları için bana hiç yakıştıramadılar kendisini,huyunu suyunu iyi mi dürüst mü namusuyla mı para kazanıyor bunlara hiç dikkat etmediler.Direk etiketi yapıştırdılar.Kendisi arazi şartlarında (şu an Antalya'da o sıcağın altında çalışıyor) çok yandı ve esmerleşti gereğinden fazla.Bense çok beyaz kalıyormuşum yanında.Önyargılılar yaa illa bir kulp takcaklar mutlaka.Bir de durumları normal,bizim gibi.Beni daha iyi şartlarda görmek istediklerinden dolayı benim sıfırdan başlama isteğime çok kızıyorlar.Senin gibi kız nasıl böyle yapar,biz seni bugünlere getirebilmek için çok emek verdik evlilik zaten zor bir de sen iyice zor durumun içine sokcaksın kendini diyorlar.Birincisi ben ailesini görmeden tanımadan sevdim onu,hatta gidip ailesiyle tanıştığımda büyüyüp yetiştiği insanların ne kadar masum ve temiz olduklarını gördüğümde daha bir sevdim onu,daha bir bağlandım.Ailesi de beni çok seviyor..Kendileri bahçeli müstakil kendi yaptıkları evde yaşıyorlar..Bunlar benim için zaten önemli değil biz birbirimizi sevdikten sonra çalışırız herşeyi de hallederiz.Sadece ailemin bulduğu bahaneler bunlar..Neyse en sonunda geçtiğimiz pazar günü benim ve diğer teyzemin ısrarlarıyla annemi ve ailemi ikna ettik ve tanışmaya,istemeye geldiler.Babam gayet olumlu konuştu,biz hemen kestirip de atmıyoruz ama bizde hemen kızı vermek yok dedi önce araştıracağız sizi ondan sonra kararımızı vereceğiz dedi.Tamam bunda bir sorun yok ama asıl sorun onlar gittikten sonra yaşandı.Evde tabiri caizse kıyamet koptu..Taa uzun yollardan gelmişler insanlar anne babası hiç üstüne başına çeki düzen veremeden gelmişler bir de memur oldukları için ay sonuna denk gelmiş haliyle alamamışlar takım falan.Ama ablası eniştesi falan gayet düzgün giyinmişlerdi.Buna takıldılar.Bir de o eniştenin anneside gelmişti.İşte eniştenin annesi bunlar gariban insanlar gidip gelemezler adını hemen koyalım deyince orda püzüz çıkmış.Vay işte bunlar garibansa oğullarına muhtaç olurlar siz ztn sıfırdan başlayacaksınız birde sizden para isterler bunlar.Resmen aileyi olduğundan daha farklı daha kötü tanıdılar ve kafalarında öyle oluşturdular,tabi haliyle görüntü de buna meydan verdi,aslında çok da kötü değillerdi ama işte bizimkiler böyle şeylere dikkat ediyorlar,takım giyinmesini falan isterler...Halbuki babası belediyede kadrolu memur yani.Kimseye muhtaç değil.İşte onlar gittikten sonra kardeşim kıyameti kopardı.Amcamlar ise hiç yakışmadığını bana ailemize söyledi babanemde öyle dedi..Şu an herkes karşımda ve ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,tek başıma kaldımDün dayanamadım ablasıyla konuştum.Ve beni yanlış anlayacağından korka korka kelimelerimi seçerek konuştum.Patlayacaktım yemin ederim.Ama saolsun beni gayet iyi anladı ve o da benim gibi düşünüyormuş zaten.Dediki ne garibanlığı o da nerden çıktı dedi öyle birşey yok dedi.Herkes kendi ailesinde memur maaşıyla geçiniyor hiç şimdiye kadar babamla annem bizden para istememiştir bizede muhtaç değildir zaten babam çalışıyor kadrolu olarak,ben babanı arayıp konuşurum dedi.Tamamen herşey yanlış anlaşılmadan dolayı olmuş,şimdi işte bu nasıl düzeltilcek düzeltilebilir mi ya da şansımız var mı hiç bilemiyorum,ablası ben halledeceğim dedi ama ben ne yapcağımı şaşırmış durumdayım..6 yıldır beraberiz de, böyle saçma nedenlerden dolayı ailemin son kararı olumsuz olursa ne yapacağım ben..çok seviyorum kızlar o da beni gerçekten çok seviyor ayrılma ihtimali dahi gelemiyor aklımıza,bir fikir verin bana çok dertliyimm..