• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme ne yapacağımı şaşırdımm,yardım lütfen..:/

elfeks

Hedef KPSS 2016 (Bebeğim,herşey senin için!)
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
335
461
33
Kızlar merhaba..Tecrübelerinizden yararlanmak ve yardımlarınızı almak için bu konu başlığını açtım..Benim 6 yıldır beraber olduğum birisi var.Üniversitede tanıştık ve beraberken çok da mutluyuz.İkimizde ayrı şehirlerdeyiz.O Ankara'da ben İstanbul'da.Gerçi annesi babası Yozgat'ta yaşıyor ama o iş dolayısıyla Ankara'da yaşıyor fakat şehir şehir dolaşıyor arazi şartlarından dolayı,ayrıca ablaları da Ankara'da.Biz de Rizeliyiz.Annem uzun zamandan beri biliyor fakat kültür ve yaşam alanı farkından dolayı istemiyordu.Başından beri karşıydı.Neyse geçtiğimiz Ağustos ayında annemle teyzemle kardeşimle kendisini tanıştırdım.Fakat baştan önyargılı davrandıkları için bana hiç yakıştıramadılar kendisini,huyunu suyunu iyi mi dürüst mü namusuyla mı para kazanıyor bunlara hiç dikkat etmediler.Direk etiketi yapıştırdılar.Kendisi arazi şartlarında (şu an Antalya'da o sıcağın altında çalışıyor) çok yandı ve esmerleşti gereğinden fazla.Bense çok beyaz kalıyormuşum yanında.Önyargılılar yaa illa bir kulp takcaklar mutlaka.Bir de durumları normal,bizim gibi.Beni daha iyi şartlarda görmek istediklerinden dolayı benim sıfırdan başlama isteğime çok kızıyorlar.Senin gibi kız nasıl böyle yapar,biz seni bugünlere getirebilmek için çok emek verdik evlilik zaten zor bir de sen iyice zor durumun içine sokcaksın kendini diyorlar.Birincisi ben ailesini görmeden tanımadan sevdim onu,hatta gidip ailesiyle tanıştığımda büyüyüp yetiştiği insanların ne kadar masum ve temiz olduklarını gördüğümde daha bir sevdim onu,daha bir bağlandım.Ailesi de beni çok seviyor..Kendileri bahçeli müstakil kendi yaptıkları evde yaşıyorlar..Bunlar benim için zaten önemli değil biz birbirimizi sevdikten sonra çalışırız herşeyi de hallederiz.Sadece ailemin bulduğu bahaneler bunlar..Neyse en sonunda geçtiğimiz pazar günü benim ve diğer teyzemin ısrarlarıyla annemi ve ailemi ikna ettik ve tanışmaya,istemeye geldiler.Babam gayet olumlu konuştu,biz hemen kestirip de atmıyoruz ama bizde hemen kızı vermek yok dedi önce araştıracağız sizi ondan sonra kararımızı vereceğiz dedi.Tamam bunda bir sorun yok ama asıl sorun onlar gittikten sonra yaşandı.Evde tabiri caizse kıyamet koptu..Taa uzun yollardan gelmişler insanlar anne babası hiç üstüne başına çeki düzen veremeden gelmişler bir de memur oldukları için ay sonuna denk gelmiş haliyle alamamışlar takım falan.Ama ablası eniştesi falan gayet düzgün giyinmişlerdi.Buna takıldılar.Bir de o eniştenin anneside gelmişti.İşte eniştenin annesi bunlar gariban insanlar gidip gelemezler adını hemen koyalım deyince orda püzüz çıkmış.Vay işte bunlar garibansa oğullarına muhtaç olurlar siz ztn sıfırdan başlayacaksınız birde sizden para isterler bunlar.Resmen aileyi olduğundan daha farklı daha kötü tanıdılar ve kafalarında öyle oluşturdular,tabi haliyle görüntü de buna meydan verdi,aslında çok da kötü değillerdi ama işte bizimkiler böyle şeylere dikkat ediyorlar,takım giyinmesini falan isterler...Halbuki babası belediyede kadrolu memur yani.Kimseye muhtaç değil.İşte onlar gittikten sonra kardeşim kıyameti kopardı.Amcamlar ise hiç yakışmadığını bana ailemize söyledi babanemde öyle dedi..Şu an herkes karşımda ve ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,tek başıma kaldım:(Dün dayanamadım ablasıyla konuştum.Ve beni yanlış anlayacağından korka korka kelimelerimi seçerek konuştum.Patlayacaktım yemin ederim.Ama saolsun beni gayet iyi anladı ve o da benim gibi düşünüyormuş zaten.Dediki ne garibanlığı o da nerden çıktı dedi öyle birşey yok dedi.Herkes kendi ailesinde memur maaşıyla geçiniyor hiç şimdiye kadar babamla annem bizden para istememiştir bizede muhtaç değildir zaten babam çalışıyor kadrolu olarak,ben babanı arayıp konuşurum dedi.Tamamen herşey yanlış anlaşılmadan dolayı olmuş,şimdi işte bu nasıl düzeltilcek düzeltilebilir mi ya da şansımız var mı hiç bilemiyorum,ablası ben halledeceğim dedi ama ben ne yapcağımı şaşırmış durumdayım..6 yıldır beraberiz de, böyle saçma nedenlerden dolayı ailemin son kararı olumsuz olursa ne yapacağım ben..çok seviyorum kızlar o da beni gerçekten çok seviyor ayrılma ihtimali dahi gelemiyor aklımıza,bir fikir verin bana çok dertliyimm..:(

senin yaşamış olduğun sorunları her genç kız isteme faslında yaşıyor merak etme .
ten uyumuna gelince ben esmer kara kaş kara gözlü biriyim , nişanlım sarışın renkli gözlü . yani iki zıt kutup ama ne önemi var ki sevdikten sonra.
aslında ailen seni düşünüyor ama o hayatı yaşayacak olan sensin. kararlı olduğunu ailen bilmeli ve bu konuda erkek arkadaşında sana destek olmalı.

Dünya karşımda dursa yine bırakmam sevdiğimi :) Ben bu ailelerin tutumunu anlamıyorum zaten maşallah herkes kont kontes karşısındakini ne görüyorlarsa ya komikler :)

sormayın kızlar gerçekten kız aileleri kendilerini nedense hep böyle kont kontes gibi sanıyorlar..hepimiz aynı memleketin insanlarıyız sonuçta.hepimiz belirli yerlere gelmiş insanlarız.yok ten uyumu yok memleket yöre adet uyumu gibi bahaneler üreterek biz gençleri ve sevenleri üzdüklerinin farkına bile varmıyorlar,hepsi çok bencilce davranıyor..ben de bırakmam biliyorlar huyumu da niye böylesine sevgiyi aşkı bulmuşken bırakayım ki Allah korusun.Sırf aileleler uyuşmadı diye ki kaldıki aileler de iyi insanlar sadece yanlış anlaşılmadan dolayı oldu bu durumlar:/ Valla zorlu bir süreç beni bekliyor bunun gayet farkındayım..:/

ama şunuda itiraf etmeliyim gerçekten yöre - örf adet farkı sorun oluyor. ben şuan onu yaşıorum zaten bi kere istemediklerinde düğüne yakın yok bizde şu adettir , diğeri diyo bizde de bu adettir diye diye düğünden zevk aldırmıyolar insanlar. :( umarım sen yaşamazsın cnm

Allah yardımcın olsun çok zor bu konular. Hayırlı işe başlandığınde şeytan omuzbaşında durur derler ufak bir pürüzden sorun çıkarayımda iş bozayım diye.
Ben bu süreci sınav olarak görüyorum.
İnşallah sevdiğinle birlikte az hasar alarak atlatırsınız bu sınavı.
2 ayım var benimde herkesle empati kurmaya başladım. Şimdiden çok stresliyim çünkü biliyorum 1 kelimenin bile çok önemi var. Densiz birinin edeceği bir kelime ailelerin birbirini çok yanlış tanımasına sebep olabilir.
Anneler babalar kaynanalar azcık gençlere yardımcı olun yaww bize de yazık amaa

İnşallah canım ya.. Doğru,yöre adet farkı olabiliyor ama ben eğer bu sıkıntıları halledip o günlere gelebilirsem şey yapmayı düşünüyorum.Bunu erkek arkadaşımla da konuştum,ona da mantıklı geldi;bizim tarafta sadece nikah yapılmasını istiyorum,onların ordada ufak bir eğlence.Akrabalar açısından gidip gelmek zor olmasın diye.Kız tarafından gelemeyecek olanlar burdaki nikaha gelir,erkek tarafından gelemeyecek olanlar da ordaki düğüne gelir,diye düşündüm.Aslında bana kalsa sadece nikah da yeterli ama sonuçta erkek tarafı düğün yapmak ister..Arada çok sorun çıkcak gerçekten yaa :( Her kafadan bir ses çıkıyor çünkü

Allah yardımcın olsun çok zor bu konular. Hayırlı işe başlandığınde şeytan omuzbaşında durur derler ufak bir pürüzden sorun çıkarayımda iş bozayım diye.
Ben bu süreci sınav olarak görüyorum.
İnşallah sevdiğinle birlikte az hasar alarak atlatırsınız bu sınavı.
2 ayım var benimde herkesle empati kurmaya başladım. Şimdiden çok stresliyim çünkü biliyorum 1 kelimenin bile çok önemi var. Densiz birinin edeceği bir kelime ailelerin birbirini çok yanlış tanımasına sebep olabilir.
Anneler babalar kaynanalar azcık gençlere yardımcı olun yaww bize de yazık amaa

Çok teşekkürederimm aminn...Çok haklısınn gerçekten..İşte 6 yıldan beridir mücadele ediyoruz.Bugünlere gelebildiğimize şükrediyoruz yinede.Çünkü annem baştan beri hep karşımda oldu bu konuda.Damat adayı olarak da kafasında hep farklı bir profil vardı.O yüzden bu şeklde karşı çıkıyor bana.o da benim iyiliğimi istiyor biliyorum ama durum zaten zor iyice zorlaştıryorlar..:( kesinlikle tek bir kelime bile yetti aileyi yanlış tanımalarına.bir de ilk defa tanışıyorlar tabi haliyle ağızdan her çıkan kelimeyi kendilerince yorumluyorlar..Aynen bende sınavda olduğumuzu düşünüyorum..İnşallah bu sınavı atalatabiliriz hayırlısıyla kızlar dua edin duaya çok ihtiyacım var :( Bakalım şimdi babamlar onun memleketine araştırmaya gitcekler aileyi.erkek arkadaşım kendinden emin,hiç bir pürüz çıkmayacak merak etme araştırsınlar istediği kadar dedi.Bakalım hayırlısı..

bence erkek arkadaşının ailesi daha özenli gelebilirlerdi (her ne kadar uzun yoldan gelmiş olsalar da) ve ufak da olsa hediye alabilirlerdi (illa pahalı bir şey olmasına gerek yok) sonuçta size önem verdiklerinin göstergesidir bunlar.senin ailene de gelince inan tüm aileler kızları sanki first leydiymiş gibi damat adayının hem yakışıklı hem zengin evi arabası olsun isterler tabi ki bu kötü niyetlerinden değil kendilerinin yaşadığı sıkıntıları çocuklarının da yaşamaması için.ancak bu kadar toz pembe değil her şey vazgeçmek yok tabi ki öyle kolay kolay canım sana tavsiyem ailene karşı dik dur sözünü dinlet, karşı gel onları dinleme demiyorum ama o kadar hayatına karıştırtma kendine sonuçta senin hayatın sen yaşayacaksın o kişiyle. fakat şunu da sakın unutma kültür farkı sıkıntılar çıkartabilir, erkek arkadaşını çok seviyosan karşına çıkabilecek sıkıntılara hazırlıklı olman gerek. çok uzun oldu ama :17: sevgiyle kal :16:

Evet özenli gelmemelerine ben de şaşırdım o konuda söyledim de zaten erkek arkadaşıma ay sonu diye öyle oldu dedi bir de aniden oldu bu iş erkek arkadaşıma patronunun izin vermesini bekliyorduk,ne zaman olacağını bilmiyorduk,hiçbir hazırlık yapamadan geldiler,herşey bir hafta içinde oldu bitti..hediye aldılar çok güzel bir çiçekle çikolata almışlar.onda da sorun yok.Doğru diyorsun kesinlikle hayat bu kadar toz pembe değil işte gönül kimi seviyorsa onu istiyor gerisi önemli olmuyor insan için..
tabi mantıklı da bakıyorum bu işe ben.sonuçta işi gücü var bakamayacak durumda da değil kendisi..ikimizde okuduk meslek sahibi olduk çalışıyoruz da ama bu aileler için yeterli olmuyor nedense..herkes bu yollardan geçerek belli yerlere geliyor sonuçta.şu an farkındalar vazgeçmeyeceğimi biliyorlar,o yüzden de babam hemen kesitirp atamadı zaten herşeyin farkında,saolsun o çok iyi davrandı insanlara.ama çok zorlancaz hepimiz yani :(

Evet özenli gelmemelerine ben de şaşırdım o konuda söyledim de zaten erkek arkadaşıma ay sonu diye öyle oldu dedi bir de aniden oldu bu iş erkek arkadaşıma patronunun izin vermesini bekliyorduk,ne zaman olacağını bilmiyorduk,hiçbir hazırlık yapamadan geldiler,herşey bir hafta içinde oldu bitti..hediye aldılar çok güzel bir çiçekle çikolata almışlar.onda da sorun yok.Doğru diyorsun kesinlikle hayat bu kadar toz pembe değil işte gönül kimi seviyorsa onu istiyor gerisi önemli olmuyor insan için..
tabi mantıklı da bakıyorum bu işe ben.sonuçta işi gücü var bakamayacak durumda da değil kendisi..ikimizde okuduk meslek sahibi olduk çalışıyoruz da ama bu aileler için yeterli olmuyor nedense..herkes bu yollardan geçerek belli yerlere geliyor sonuçta.şu an farkındalar vazgeçmeyeceğimi biliyorlar,o yüzden de babam hemen kesitirp atamadı zaten herşeyin farkında,saolsun o çok iyi davrandı insanlara.ama çok zorlancaz hepimiz yani :(

Allah kolaylık versin canım biraz da zamana bırakmak lazım (aynen bu kararlılıkla devam :37: ) her şey düzelecektir iyi düşün iyi olsun :82:

Aminn..Çok teşekkürederimm..İnşallah herşey çok güzel olur..

Allah yardimcin olsun ama sakin olmaya calis sen ne kadar ailene karsi gelirsen hirs yaparlar ve isler iyice sarpa sarar herkes kendini bildikten sonra sorun yok bende senin gibi uzun sure mucadele ettim ama sonunda kazandim biraz zamana ihtiyacin var ve bolca duaya Rabbim kimseyi sasirtmasin

Allah yardimcin olsun ama sakin olmaya calis sen ne kadar ailene karsi gelirsen hirs yaparlar ve isler iyice sarpa sarar herkes kendini bildikten sonra sorun yok bende senin gibi uzun sure mucadele ettim ama sonunda kazandim biraz zamana ihtiyacin var ve bolca duaya Rabbim kimseyi sasirtmasin

Amin kardeşim haklısın..Çok zor durumdayım gerçekten.Rabbim bolca dua etmemi istediğinden sınanıyorum farkındayım,ediyorum da..Hep baştan beri dua ediyorum zaten hayırsızsa olmasın hayırlıysa olsun diyordum.İstiareye bile yatmıştım ilk zamanlarda,yeşil renk görmüştüm,bu hayra işaretmiş.İşte önce Allah'a sonra kendime ve erkek arkadaşıma inanarak bugünlere kadar geldim,yine şükürler olsun ki ilk adımı atabildik..Evet zamana ihtiyacım var ben de zaten kendimi ve bu işi Allah'a bıraktım.Ama işte birşeyler de yapmak istiyorum böyle oturup beklemek de benim psikolojimi bozuyor..:/

melo34 birşey sorcam canım sana,sen bu kadar ailenle mücadele ettikten sonra ailenle arana hiç soğukluk girdi mi? Benimde tavrım kesin ama sonrası için de korkuyorum :/

tatlım içini rahatlatırmı bilmiyorum ama benim babam bu erkek arkadaşmış sevgiliymiş olaylarına sıcak bakmayan, hiç kimseyi yanıma yakıştırmayan hatta turşumu kurmaya hazır bi insandı :52: bana yazın seneye evleneceksin dese hadi ordan derdim :D ben tek çocuğum ve babamla aramızda bambaşka bi bağ var buna rağmen benim 4 ay sonra düğünüm olacak yani ben babamı ikna ettim :16: her şeyi denedim karşısına geçtim konuştum, mektup yazdım , annemle babam baya hararetli konuşmaları oldu ve en son babamla kavga ettik ve babam aramızdaki bağın bozulacağını düşündüğü için kabul etti. ilk geldiğinde nişanlımın yüzüne bile bakmayan adam şimdi içten içe napıyo diye bana soruyo ve telefnda şakalaşıyo nişanlımla. kararlı dur ve taviz verme. kararlı olduğunu gördüklerinde seni kaybetmemek için kabul edeceklerdir... bu arada benmde niaşnlımla geçmişim 7 senedir, bizde bu zor yollardan geçtik :16:
inşallah sizde yakın zamanda mutluluğa erişirsinizz:16::16::16:

melo34 birşey sorcam canım sana,sen bu kadar ailenle mücadele ettikten sonra ailenle arana hiç soğukluk girdi mi? Benimde tavrım kesin ama sonrası için de korkuyorum :/

Hayir canim cok farkli kulturdeyiz inan ailem tanidikca sevdi kendi krterlerine uymadigi halde ustelik beni karsi tarafta istemiyordu bir gunde hersey tam tersi oldu Allah iste vari yok yogu var eder bol dua ve sanir cek hersey duzeliyor
Ailenin yaptigi gunah zaten onlarin boynuna sen bunu onlar ile de paylas inancli knsanlar ise hemen pisman olurlar is tatliya baglanir

tatlım içini rahatlatırmı bilmiyorum ama benim babam bu erkek arkadaşmış sevgiliymiş olaylarına sıcak bakmayan, hiç kimseyi yanıma yakıştırmayan hatta turşumu kurmaya hazır bi insandı :52: bana yazın seneye evleneceksin dese hadi ordan derdim :D ben tek çocuğum ve babamla aramızda bambaşka bi bağ var buna rağmen benim 4 ay sonra düğünüm olacak yani ben babamı ikna ettim :16: her şeyi denedim karşısına geçtim konuştum, mektup yazdım , annemle babam baya hararetli konuşmaları oldu ve en son babamla kavga ettik ve babam aramızdaki bağın bozulacağını düşündüğü için kabul etti. ilk geldiğinde nişanlımın yüzüne bile bakmayan adam şimdi içten içe napıyo diye bana soruyo ve telefnda şakalaşıyo nişanlımla. kararlı dur ve taviz verme. kararlı olduğunu gördüklerinde seni kaybetmemek için kabul edeceklerdir... bu arada benmde niaşnlımla geçmişim 7 senedir, bizde bu zor yollardan geçtik :16:
inşallah sizde yakın zamanda mutluluğa erişirsinizz:16::16::16:

içimi rahatlattığına emin olabilirsin..:) ben cidden taviz vermiyorum ilk başlarda biraz panik yaptım şok içindeydim.sanki bir bahane üretip de beni vermeyecekler sevdiğime gibi bir hisse kapıldım ama sonradan durup düşününce zaten tavrımın farkında olduklarını anladım.çok haklısın kimse evladını kolay kolay kaybetmeyi göze alamaz bende bunu gördüm bu zaman diliminde. inan şuanlık umrumda değiller hatta yüzlerine bile bakmadım kaç zamandır.konuşmadım hiçbiriyle.ama anne yüreği baba yüreği dayanmıyor iyi davrandılar bana tabi üzülmeme üzüldüler,üzerime düştüler özel olarak ilgilendiler falan..şimdi herkesle konuşuyorum ama mesafeliyim.bu aşamalarda birde kimseye karşı güvencinde inancında kalmıyor,işte en kötüsü de bu.şimdilik durup bekliyorum bakalım 2 hafta geçti üstünden ama hala ses seda yok ama bu arada babamın bu işe olumsuz bakmadığını da öğrenmiş oldum.araştırıp düşünceklermiş bakalım hayırlısı herşeyin..

Hayir canim cok farkli kulturdeyiz inan ailem tanidikca sevdi kendi krterlerine uymadigi halde ustelik beni karsi tarafta istemiyordu bir gunde hersey tam tersi oldu Allah iste vari yok yogu var eder bol dua ve sanir cek hersey duzeliyor
Ailenin yaptigi gunah zaten onlarin boynuna sen bunu onlar ile de paylas inancli knsanlar ise hemen pisman olurlar is tatliya baglanir

çok çok haklısın,rabbime ellerimizi açıp dua edelim yeter ki,herşey biranda yoluna girebiliyor şükürler olsunki :) ailem inançlı insanlar,işte ama bilmeleri lazım seven insanları ayırmanın ne kadar günah olduğunu:( anneme birkaç defa demiştim zaten,eğer ondan hiç yoktan yere ayrılırsam,benim hayatım zaten zehir içinde geçer çünkü onun vebali altında kalırım hatta sende kalırsın sevenin ahını almak kolay mı,günahını nasıl çekeceksin,mutlaka birgün bacağına dolanır demiştim...kaldı ki ben de onu çok seviyorum..Allah'ım bizi birbirimize hayırlı kılsın inşallah..6 yılın başından beri en çok ettiğim dua.İnşallah rabbim dualarımızı kabul eder.ve bütün kavuşamayanlar da sevdiğine kavuşurlar inşallah..Amin..

hakkında hayırlısı olsun canım okurken kendi yaşadıklarımı hatırladım başta benim ailemde böyleydi hiç istemediler herşeyi sorun ettiler bize gelmek istediler babam zorla kabul etti alt tarafı tanışma bişey çıkmaz diye düşündü hep yani ciddi anlamda bakmıyodu o ana kadar herşey kötü gitti hep terslik vardı takiii onlr bize gelene kadar benim hiç yüzüm gülmüyodu çünkü herşey ters gidecek diye beklerken bide baktım ki bizimkiler çok iyi sohbet ediyo ve o akşam çok güzel geçti ailem önyargılı olduğuna utandı veee yarın akşamda biz onlara gideceğiz ve peşine nişanımızı yapacağız inşallah sana tavsiyem üstlerine gitme alttan al ve bol bol dua et Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah

Back