• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı lütfen yardım edin?

Ya bende dedim gel bir kayıt ol biraz bekle sonrasına bakarsın dedim ama neymiş sevgilisi eğer kayıt yaptırırsa bu işin biteceğini ve geri dönüşünün olmayacağını söylemiş. Cinnet geçirmemek elde değil
Anladım o zaman vakit kaybetmeden uzmandan yardım alın çok üzüldüm inşallah okur.

Yillar once sevgilisi evlenelim yada ayrılalım dediği için Hukuk fakültesini bırakan bir ablanjzj eşi terketmiş ve ortada kalmış. Is bulamamış evlere temizliğe gidiyor. Kocasına beni yaktın demiş ve adam enayi olmasaydın demiş. Adam genç sevgilisiyle gününü gün ederken kadın çok kötü durumda.

Guzellikle anlamiyor belliki malesef gerekirse dovun sovun ailenize soyleyin bu isin geri donusu yok hayatini yakmasin bitane dangalak yuzunden

Kardeşinize sahip çıkın lütfen gerekirse alın telefonunu elinden iletisimleri kesilsin.
Daha beteri akrabamın başına geldi. Kız 20yasina yeni girdi sınavlara hazırlanıyordu sonra ne olduysa birden 35yasindaki bir adama kaçtığını öğrendik sevgililermis meğer kimsenin haberi yok bundan. bütün sülale şok olduk. Her dediği yapılan bir kızdı üstelik.
Biz yaşadık siz yaşamayın
Bizim de eski mahallemizden bir tanıdık kız, gencecik yaşında okulunu bırakarak suriyeli bir adama kaçtı.. Ve aynen sizinki gibi ailesi tarafından el üstünde tutulan bir kızdı..

Çıldırmamak elde değil gerçekten. Bence önce kardeşinize bunun gerçek sevgi aşk olmadığını anlatın. Erkek arkadaşının neden onun okumak istemediğini de anlatın. Beni çok seviyor kıskanıyor falan derse, kıskanmanın kısıtlamanın psikolojik açıdan ne anlama geldiğini araştırmasını önerin. Önce tatlı dille gidin, olmazsa erkek arkadaşıyla da konuşun. Yine olmazsa ailenize söyleyin zorlayarak bile olsa o üniversiteye başlasın. Belki çok yanlış ama ben olsam gider kendim kaydını yapardım, isterse benle hiç konuşmasın. Zorla da olsa kaydettirirdim onu o Üniversiteye

bir şekilde karşı tarafın numarasını alıp onla konuşun ya da aileye söyleyin. eğer söylemezseniz kabak başınıza patlar ilerde. belki bir uzmandan yardım da alınabilir. uzaksanız online danışmanlık alıp nasıl yaklaşacağınızı öğrenmelisiniz. bu yaşlar deli çağlar. yargılayıcı konuşursanız ters teper. onu anladığınızı söyleyerek yaklaşmalısınız. artı ve eksilerini sakin bir şekilde anlatın. ama yüz yüze olsanız daha iyi. yanına izin alıp gidin. o şekilde konuşun derim. hatta adamla tanıştır. niyetiniz ciddi madem deyin. sonra adama bir güzel haddini bildirirsim ben olsam galiba🤬. o kim ki karışıyor yani. ama kız kardeşinizle sakin kalın.

Size çok kızdım konusahibi ailenizden niye gizliyorsunuz? Anneniz çok katıymış ne yapacağından korkuyorsunuz? İyi o zaman kardeşinizin aklını iyice karıştırsın Allah ın cahil cüheyle kırosu.

Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:
Ailenize söyleyin bence baba varsa konuşsun tabi güzel dilden konuşacaksa
Erkek arkadaşda aranıp güzel bir azar çekilebilir bence gizliden
Böyle psikopatlara böylesi lazım
Bide kardeşiniz psikoloji okuyo az çok ne psikolojide erkek arkadaşı var bilir yani 💆
Kaçacak delik arayacağına birde üzülüyomu 🤷

Sevgilisi zaten 25 yaşındaymış, çok büyük ya. Okursa da bu iş okumazmış falan demiş çok sinir bozucu ya
Laflara bak. Ayyy eski çalıştığım yerde biri demişti ki, ben sevgilimi üniversiteye göndermedim. Cidden kardeşiniz bırakabilir. Şöyle yapın, kayıt olsun en azından. Zıt gitmeyin. Kızmayın. Çok zor ama o daha çocuk. Anlamaya çalışın. Hatta o sevgilisini anlatırken (özellikle kötü yönleri, kavgaları) kardeşinize ne hissettiğini sorun. Zıt giderseniz tamamen çocuğa yapışır

Laflara bak. Ayyy eski çalıştığım yerde biri demişti ki, ben sevgilimi üniversiteye göndermedim. Cidden kardeşiniz bırakabilir. Şöyle yapın, kayıt olsun en azından. Zıt gitmeyin. Kızmayın. Çok zor ama o daha çocuk. Anlamaya çalışın. Hatta o sevgilisini anlatırken (özellikle kötü yönleri, kavgaları) kardeşinize ne hissettiğini sorun. Zıt giderseniz tamamen çocuğa yapışır
Ya bende zaten huyuna gitmek için "bi kayıt yaptıralım 1 ay bi dene ortama gir sonra olmadı bırakırsın" dedim. Aldığım cevap şu; "ama ben kayıt yaptırmaya gidersem bunun geri dönüşü olmaz okulu bıraksam dönsem bile barışmaz" gerçekten çok ama çok öfkeliyim

Ya bende zaten huyuna gitmek için "bi kayıt yaptıralım 1 ay bi dene ortama gir sonra olmadı bırakırsın" dedim. Aldığım cevap şu; "ama ben kayıt yaptırmaya gidersem bunun geri dönüşü olmaz okulu bıraksam dönsem bile barışmaz" gerçekten çok ama çok öfkeliyim

O zaman de "sen bir kayit için onu terk edermiydin? Etmezdin degilmi? Onu o kadaar çok seviyorsun. Herseyi göze aliyorsun, savasmak istiyorsun. Peki o? Surda yaptigin bir kagit islemi için, gelecegini garantiye almak istedigin için hemen seni gözden çikariyor? Oysa sen çok degerlisin. Bu kadar kolay gözden çikarilcak kiz degilsin ki. Niye bu kadar kolay vaz geçiyor? Hani ask çabaydi?"

Böyle arada kisa ve öz cümleler kur. Tartismaya girme. Mesela bu üstteki yazdigimdan sonrasindan konuyu degistir. Ama emin ol bu söylediklerin kafasinda takilcak. Sen üst üste konusursan, ikna etmeye çalisirsan dahada hirçin olur ve tam tersini yapmak ister.

Sen alttan alttan o mesaji vermeye çalis. O ister istemez o mesaji alir. Sadece fazla dirdir yapmamaya özen göster. Dedigim gibi bu gündeminiz olmasin. Kardesin ile gez toz. Özgürlügün, aile sevgisinin tadina varsin.

O zaman de "sen bir kayit için onu terk edermiydin? Etmezdin degilmi? Onu o kadaar çok seviyorsun. Herseyi göze aliyorsun, savasmak istiyorsun. Peki o? Surda yaptigin bir kagit islemi için, gelecegini garantiye almak istedigin için hemen seni gözden çikariyor? Oysa sen çok degerlisin. Bu kadar kolay gözden çikarilcak kiz degilsin ki. Niye bu kadar kolay vaz geçiyor? Hani ask çabaydi?"

Böyle arada kisa ve öz cümleler kur. Tartismaya girme. Mesela bu üstteki yazdigimdan sonrasindan konuyu degistir. Ama emin ol bu söylediklerin kafasinda takilcak. Sen üst üste konusursan, ikna etmeye çalisirsan dahada hirçin olur ve tam tersini yapmak ister.

Sen alttan alttan o mesaji vermeye çalis. O ister istemez o mesaji alir. Sadece fazla dirdir yapmamaya özen göster. Dedigim gibi bu gündeminiz olmasin. Kardesin ile gez toz. Özgürlügün, aile sevgisinin tadina varsin.
akrabada böyle oldu. işe yaramadı hiç. hatta çocuğa da yapıştı. yaşalrı bunlarınki gibiydi evlendiklerinde. üstüne evlendi ve çocuğu var . kocası kendi hayatını yaşıyor çıkıyor geziyor tozuyor, kız evde çocuk büyütüyor . o da bu şekilde yaşamak istiyor.
öbür akrabanın kızı da bu şekilde. onun da kocası yaşca yakınlar ama kızı evde bırakıp kendi hayatını yaşıyor.

gitmesin ama kayıt yaptırsın, kaydı dursun okulda .ilerisini de ilerde düşünsün. hem konuşun onunla çocuklarına nasıl bir anne olmak istiyor?

akrabada böyle oldu. işe yaramadı hiç. hatta çocuğa da yapıştı. yaşalrı bunlarınki gibiydi evlendiklerinde. üstüne evlendi ve çocuğu var . kocası kendi hayatını yaşıyor çıkıyor geziyor tozuyor, kız evde çocuk büyütüyor . o da bu şekilde yaşamak istiyor.
öbür akrabanın kızı da bu şekilde. onun da kocası yaşca yakınlar ama kızı evde bırakıp kendi hayatını yaşıyor.

O kizlar bir neden ile öyle erkeklere takiliyorlar. Ya aileden böyle görüyorlar (babalari). Yada o ailede sevgi belirtileri olmuyor (yani kucaklama, öpmeler, hele anne baba arasinda asla). Iliskiler tüh kaka oluyor. Kisacasi o kizlar kendilerini bulamiyorlar. Güçlü duramiyorlar çünkü ailelerine karsi farkli olmak zorundalar. Kendi içindeklerini anlatamiyorlar.

Bir zaman önce TED konusmasini izlemistim. Cocuklarin iste kötü arkadaslardan etkilenmesi, madde bagimliliga geçmesini,.. Bu tip durumlarda hep o diger cocuklar suçlaniyor "Onlar benim cocugum aklini bulandirdilar, hep onlarin suçu" gibisine.

Ki uzman buna diyor ki "Niye hiç sormuyorsun senin cocugun o arkadaslara niye kendini yakin his ediyor? Rahat his ediyor? Niye baska cocuklar ile degil de, o arkadas grubu ile kendini konforlu his ediyor" diye?

Asil kilit cümleler burda. Böyle tür olaylarin temeli aslinda çok daha önce konuluyor ama ebeveyn fark etmiyor. Bu kiz mesela yillarca hep uslu, hep yüksek puan almis kiz. Ebeveyn bunun ile mutlu. Ama hiç arkadasça davranmiyor. Bu kizin karin agrisi nedir? Istekleri, hayalleri nedir? Asikmidir? Ask acisi yasadimi? Arkadaslar ile dedikodulari nelerdir?

Bu yakinlik asla yoktur. Cocuk sadece anne babasini memnun etmek ile görevlidir. Hali ile kendi kisiligini zor buluyor. Bulmuyor. Ve kendi kisiligini bulamadigi için, bu sevgili gibi insanlar daha çabuk etkileyebiliyorlar.

Yillar once sevgilisi evlenelim yada ayrılalım dediği için Hukuk fakültesini bırakan bir ablanjzj eşi terketmiş ve ortada kalmış. Is bulamamış evlere temizliğe gidiyor. Kocasına beni yaktın demiş ve adam enayi olmasaydın demiş. Adam genç sevgilisiyle gününü gün ederken kadın çok kötü durumda.

Kadın gerçekten enayi olmasaymış
Ben üzülemiyorum bu konulara
Yani kadını saf,masum kandırılan taraf, erkeği de kurnaz ve kanfıran taraf göremiyorum

Back