• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı lütfen yardım edin?

Gidin babanıza annenize söyleyin emin olun onlar müdahale eder,kardeşinizle aranız bozulursa da dert etmeyin onun iyiliğini istiyorsunuz bunu gidin ve yapın.

38 sene önce annem hayalindeki meslekle ilgili (avukatlık) üniversiteyi kazanıyor ve babamla tanıştı diye gitmiyor(babam okuma falan da dememis kendisine) , üniversiteyi okumuyor babamla evleniyorlar ve 20 sene sonunda babam tarafından aldatiliyor ve 3 çocuğu ile kapıya konuyor :(

Kardeşinize anlatın lütfen bu örneği. Başlarda bu şekilde davranan biri eş konumuna geçince çok daha fenasıni yapar, peşin hüküm değil soylediklerim sadece yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

Kardeşinizin yaşı küçük falan değil. 19 yaşında koca kız. Böyle kardeş düşman başına

Son düzenleme:
Kardeşinize sahip çıkın lütfen gerekirse alın telefonunu elinden iletisimleri kesilsin.
Daha beteri akrabamın başına geldi. Kız 20yasina yeni girdi sınavlara hazırlanıyordu sonra ne olduysa birden 35yasindaki bir adama kaçtığını öğrendik sevgililermis meğer kimsenin haberi yok bundan. bütün sülale şok olduk. Her dediği yapılan bir kızdı üstelik.
Biz yaşadık siz yaşamayın

Yanlış anlaşılmak istemem. Aile yapısını da bilmiyorum. Ama bir mecburiyet mi hissediyor? Yani aralarında bir şey oldu da.. kusura bakmayın. Güzel bir puan almış güzel bir üniversite kazanmış. Bu kız aptal olamaz. Bir kapasitesi var muhakkak. Veya onda bulduğu ne tam olarak? Psikolojik ihtiyaç olarak soruyorum.

Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:
Annenıze anlatın .Saçmalamasın .Hayatını zehır etmesın

Çok dil döktüm ama nafile, bu gidişle onca yıl emek verdiği hayal ettiği üniden vazgeçecek. Anneme söyleyemem çok katı bu konularda. Çok canım sıkkın ya offf :KK43:
Annenizin katılığı mı yoksa yetişkin haliyle daha ergen sayılacak bir kızla beraber olan kıskanç, cinsiyetçi bir herif yüzünden kardeşinizin okumaktan vazgeçmesi mi daha ağır?

İnsanların özgür olması gerekir evet ama kardeşinizin düşüncelerinde tek bir mantıklı taraf yok. Yetişkin yönlendirmesine ihtiyacı var. Bu kafayla giderse o saçma herifle kendini nikah masasında bulur. Ondan sonra da boşanmak ister ama parası olmadığı için berbat bir evliliği devam ettirmek zorunda kalır.

Bence kız kardeşinize psikologdan randevu alın. Hem okulunu bitirdikten sonraki halini görmüş olacak hem de tarafsız bir kişiden yanlış yaptıgını duymak ikna edici olacak. Bu basit bir konu değil ki gizli kalsın. Gerekirse malum şahısla aileniz görüşüp kızınızı bir daha rahatsız etmemesi söylensin. Hiçbir erkek bu tercihi yapmayı değmez. Zaten değen adam da böyle bir teklifte bulunmaz.

Ya çok dil döküyorum sonra bana kızıyor tavır alıyor. Çok uğraştı yıllarca üni için. Şimdi şu yaptığı beni çileden çıkartıyor :KK43: çok sinirliyim ağlayasım geliyor ya
Ne diyor peki? Düşüncesi ne şu anda içinde bulunduğu durumla ilgili?

merak ediyorum şu an nasıl bir planı var.

Ben 17 yaşındayken evleneceğm diye tutturmuştum. Ailem adama "sen sapık mısın çocuk yaşta kızımızla evlenmek istiyorsun" deyip baya tehditler savurmuş o dönem.
Ben bunu yıllar sonra öğrendim. Adamın neden ortadan kaybolduğunu düşünüp duruyordum😁
Öğrendiğimde başımda kavak yelleri başka bir adama aşık bir şekilde takılıyordum.
Ya o dönem evlenseydim, hayatım nasıl sa harcanırdı diye hala kabuslarıma girer.

Ailenin bir görevi de aklı beş karış havada ergenlerin hata yapmasını engellemektir. Annenize anlatın. Dağıtsın ortalığı, her yol kardeşinizin harcamasından iyidir.
Şimdi sizden nefret eder, ileride teşekkür eder. Adamın ağzının payını kardeşiniz veremiyorsa ailesi olarak sizler vereceksiniz.

Ne diyor peki? Düşüncesi ne şu anda içinde bulunduğu durumla ilgili?

merak ediyorum şu an nasıl bir planı var.
Şu anda benim onu anlamadığımı, ondan vazgeçmesinin kolay olmayacağını söylüyor, ağlıyor.

Çıldırır insan... Ah ikna edin burayı okutun ne bileyim aklını başına devşirsin.
O çocuğu bulup öldüresiye dövmek isterdim. Pislik ergen. Sanane lan kızın hayatından ay çok çirkinleşicem ben susayım......
Kahretsin yaa.
Çocuklarım var korktum, üzüldüm.
Allah kardeşinize akıl fikir versin acilen gözünü açsın umarım yanlışa meyletmeden kurtulsun o çiyandan.

Şu anda benim onu anlamadığımı, ondan vazgeçmesinin kolay olmayacağını söylüyor, ağlıyor.
Şimdi ona hayatının aşkı gibi gelebilir ama vazgeçmesi kolay. 19 yaş daha ergen ya, yetişkin falan değil. Böyle bir adam için geleceğini yakmaya değer mi?

Herkesin dediği gibi burayı okusun. Erken evlenip pişman olanlara da yazsın iyi bir üniversiteden mezun olanlara da yazsın. Hangisi daha iyi kendi gözleriyle görür. Eğitim hayatını tamamlamış biriyle konuşmak isterse de bana yazabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

Düşman başına mı? Ne biçim sözler bunlar, o daha ergen. Böyle konuşmak hiç yakışıyor mu?
19 yaş yetişkin bir yaş. reşit ve özgür bir insan kardeşiniz. Avrupada başbakan olabiliyosun o yaşta. benim anlamadığım kazandığı okul ve bölümü bu kafayla nasıl kazanmış. yani boru değil kazandığı okul. inanılmaz gerçekten. bu devirde sevgili istemiyor diye okumak istememek. çıldırırsın

Çıldırır insan... Ah ikna edin burayı okutun ne bileyim aklını başına devşirsin.
O çocuğu bulup öldüresiye dövmek isterdim. Pislik ergen. Sanane lan kızın hayatından ay çok çirkinleşicem ben susayım......
Kahretsin yaa.
Çocuklarım var korktum, üzüldüm.
Allah kardeşinize akıl fikir versin acilen gözünü açsın umarım yanlışa meyletmeden kurtulsun o çiyandan.
yalnız kızı zorlasak akılsız bir ergen deriz de erkek arkadaş bildiğin 25 yaşında yetişkin yahu. her yaş grubunun yaptığı hata ergenliğe yorulmamalı bence. tipik ortadoğulu barzo adam

Gerçekten okuyunca elim ayağım titredi...Bu yazılanları ona okut lütfen...Bu yapacağı İNTİHAR olur...Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birini kazanmışsın...Bitirince kendine cillop gibi bir ofis bile açar o diplomayı asarsın...Seni kapmak için merkezler bile kapışacak bu hayatta hem maddi hem manevi olarak güçlü olacak şanslı insanlardansın...Ya Allah aşkına ne aşkı yaaaaa...Üniversiteye bakarız diyen bir cahil için Hacettepe'den mi vazgececeksin gercekten bu kadar zeki olup bunu bırak yapmayı, onun için geleceğini karartmayı düşünebilecek kadar özgüvenin yok mu senin? Sen zaten bu zekilikle ilerde üniversiteye bakarız diyen adamla aynı zihniyette bile olamıcaksın sana o kadar söylüyorum...Her ne olursa olsun ailem kesinlikle gideceksin okuyacaksın diyor de ve git daha dünkü adam için annenin,babanın haklarını mı hiçe sayacaksın...İlerde aynı şey senin çocugunun basına geldiğinde sevgılın ıcın en iyi üniversiteye gitme kızım cocuk haklı mı dıyeceksın...Şimdi bu düşüncenin bile kardeşine şaka olduğunu söylesin ve gercekten o kısı onu sevıyorsa unıversıteye gıtmesıne ragmen engel tanımasın ve devam etsın gercekten seven ınsan sevdıgı ıcın fedakarlık yapar hadı bakalım uzaktaykende sevecek mı senı ? Aynen bunları ya okutun ya da söyleyin lütfen...
Ona okuttum çok sağ olun. Cevabı; düşünecekmişş.....

Benim de kizkardesim işsiz birine tutuldu daha 20 yaşında idi.Tabi vermedik okuttuk tam mesleğini eline alacak derken 7 yıl bekledi inat etti.En son evlendi adam geçici ise girmiş göz boyama için.İnan ki sürünüyor bir lokma ekmeğe muhtaç , köyde yaşıyor bakkal bile yok ekmek yapıyor.Yani kimseye bir şey bile diyemiyor o daha kötü biliyor ki kendi etti kendi buldu.Ne yapın ne edin okusun evlenme şartını siz öyle koyun okursan veririz diye zaten o adam seviyor ise tamam diyecektir

Back