• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı lütfen yardım edin?

Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:
Çok üzüldüm gercekten hayallerini gerceklestirmis ne kadar güzel sevdigini sanıyor aşk sanıyor gecici bir ask yuzunden hayatini mahvedicek cahilin geri kafali bir erkegin yüzundn ustune gitmeyin nasilsa suan sizi hic dinlemeyecek kafasini karsi tarafdaki karistiracak iyice cok yazik olur ailenize soyleyin derim benim fikrim yoksa onun yuznden hayalleri gelecegi mahvolucak

Ben anneme anlatmak istiyorum ama çok çekiniyorum gerçekten, annem bu konularda çok katıdır ne yapacağımı şaşırdım kaldım
Valla inanın bende öyle tabu yapmışım kendime annenizle paylaşın pişmanlık yaşamadan konuşun gerçekten erkeklere güven olmaz heleki bu devirde adamın dusuncesine bak kızın zaten mutlugunu istemiyorki bencil bir adam

Çocuğun yaşı 25 miş evlenmek istiyormuş artık

O zaman 18 yaşındaki çocuğa göz dikmeyecek, yaşıtı biriyle çıkacaktı.
Çok istiyorsa da okurken he rşekilde destek çıkacak eğitim ve iş hayatında yanında olacağını gösterip evlenecek.
Ancak adam sorunlu. Kendi kızlarla takılıp kardeşinizin erkeklerle arkadaş olmasını sıkıntı ediyor ise kişi kendinden bilir işi mantığı ile temiz niyetle baktığını düşünmüyorum.

Sakin olun. Birsekilde üniversiteye kayıt yaptırıp yollayın gerekirse siz konuşun çocukla( sakin kalarak) ve ikna edin bir şekilde. Biliyorum söz hakkı olmayan dış kapının dış mandalı birinden izin alırmışcasına konuşmak epey sinir bozucu. Fakat kardeşiniz henüz ergen yaşta sayılır. siz ne yaparsanız yapın anlamayacak dinlemeyecek. En azindan kaydını yaptırsın bi emeğinin karşılığını alsın. Zamanı geldimi neyin doğru olduğunu görecek ,tekmeyi kendi vuracak zaten:KK66:

gelsin bu forumda 1 gün geçirsin bence bir daha sittin sene aklına evlilik falan gelmez. herkes o akrabadan dertli, bu ev işinden dertli, yok çocuğundan dertli bilmemne. bir de okumasın da iyice kendini idame etme ihtimali kalmasın. olmaz öyle.

ben de odtü psikoloji mezunuyum ve hacettepe psikolojiden mezun tanıdıklarım var. iletişime geçmelerini sağlayabilirim isterseniz, bana ulaşabilirsiniz.

Hacettepe Psikoloji bölümünü kazanmış birinin aklı başındadır diye düşünüyorum. Puanı yüksek bölümlerden biri. Kör kütük aşık mı yani okulundan vazgeçecek kadar?
Ailenizden çekinmiyor mu? Erkek arkadaşından çekiniyor ama ailesinden çekinmiyor gerçekten ilginç. Peki neden kendini bu kadar yormuş?

Son düzenleme:
Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn :KK43:

Akliniz varsa annenize babaniza anlatirsiniz..kiz basini yakmak üzere.

Gerçekten okuyunca elim ayağım titredi...Bu yazılanları ona okut lütfen...Bu yapacağı İNTİHAR olur...Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birini kazanmışsın...Bitirince kendine cillop gibi bir ofis bile açar o diplomayı asarsın...Seni kapmak için merkezler bile kapışacak bu hayatta hem maddi hem manevi olarak güçlü olacak şanslı insanlardansın...Ya Allah aşkına ne aşkı yaaaaa...Üniversiteye bakarız diyen bir cahil için Hacettepe'den mi vazgececeksin gercekten bu kadar zeki olup bunu bırak yapmayı, onun için geleceğini karartmayı düşünebilecek kadar özgüvenin yok mu senin? Sen zaten bu zekilikle ilerde üniversiteye bakarız diyen adamla aynı zihniyette bile olamıcaksın sana o kadar söylüyorum...Her ne olursa olsun ailem kesinlikle gideceksin okuyacaksın diyor de ve git daha dünkü adam için annenin,babanın haklarını mı hiçe sayacaksın...İlerde aynı şey senin çocugunun basına geldiğinde sevgılın ıcın en iyi üniversiteye gitme kızım cocuk haklı mı dıyeceksın...Şimdi bu düşüncenin bile kardeşine şaka olduğunu söylesin ve gercekten o kısı onu sevıyorsa unıversıteye gıtmesıne ragmen engel tanımasın ve devam etsın gercekten seven ınsan sevdıgı ıcın fedakarlık yapar hadı bakalım uzaktaykende sevecek mı senı ? Aynen bunları ya okutun ya da söyleyin lütfen...

Bence bosver kimler karsina cikar olarak yaklasmayin ters teper. Siz ona gaz verin seni seviyosa kararlarina saygi duyar ne olacak sanki kac yil hem birbirinizi ozlersiniz oda yanina gelir gibi konusursaniz iliskiyi onayladiginizi dusunup soylediklerinizi dusunebilir. Siz karsina kimler cikicak diye yaklasirsaniz cocugun hakli oldugunu dusunup onada suan aik oldugundan okuldan vazgecebilir

Ayrıl dediğin an daha çok bağlanacak sevgilisine aman dikkat olabildiğince alttan alıp güzel yolla dile getir bu yaşlar çok sıkıntı

Üstüne giderseniz daha çok çabuk uzaklaşır sizden, ilginc ama öyle. O yüzden sakin sakin yaklasın ve üzerine gitmeyin.

“Gerçekten seven insan, evlenmek isteyen insan seni daima bekler, yanında olur koşa koşa gelir mesafeleri dert etmez. Mutluluğun ve basarın icin çırpınır ve ortak olur eger bunların hicbiri yoksa ve kabul etmiyorsa iliskini gözden geçir” dersiniz.
Böyle sakin... kücük uyarıcı gidin. Yoksa daha cok siper alır diğer türlü. Ergenler cok laftan anlamaz cünkü.

Back