- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi sensational
-
Düşünecek miymiş hanımefendi? Patlatın iki tokat. Yarın adamın ağzını yüzünü dağıtıp sokaklara atmasındansa ablasından alacağı iki tokat gül bahçesi gibi gelirOna okuttum çok sağ olun. Cevabı; düşünecekmişş.....
Caydırıcı olması adına, kardeşinize bu yaşta evlenmeyi planlıyorlar mı sorun. Yanıt “hayır” olursa, erkek arkadaşının kesinlikle müdahale etme hakkı olmadığını söyleyin. Hatta bunları erkek arkadaşın yanında konuşun mümkünse. Sert ve tepkili olmayın, ilişkiyi destekler gibi de görünmeyin, nötr olun. Eğitim başlayana kadar az bir vakit var, kısa sürede üstesinden gelemezseniz ailenize konuyu devredin.Herkese merhaba, bir konudan dolayı kendimi kötü hissediyorum. Kız kardeşim var kendisi 19 yaşında ve lise boyunca o kadar çalıştı ki hedeflerine ulaşmak için, liseyi bitirince okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Şimdi de Hacettepe'de psikoloji bölümünü kazandı. Çok çalışkan bir kız, okumak en büyük hayaliydi. Ama geçen benimle konuşmak istedi, canı sıkkındı. Anlattıklarını duyunca şok oldum. 1 yıldır bir erkek arkadaşı varmış, erkek arkadaşı başlarda üni konusuna bakarız demiş ardından şimdi de kız kardeşimin okumasını istemiyormuş. Yahu dedim ne hakla? Sen niye ondan izin alasın ki? Baktım kız kardeşimin de kafası karışmış, bu nedenle daha önce ayrıldım ondan ama dayanamadım geri barıştık demez mi. Dedim saçmalama annem babam o kadar mutlu sen üni kazandın diye, lütfen yapma böyle. Bide diyor ki beni çok kısıtlıyor, erkek arkadaşlarım olamazmış falan ama kendisinin kız arkadaşları var diyor. Gerçekten çok şaşkın ve üzgünüm. Bunca yıldır üniversite okumak için didinip durdu çok çalıştı şimdi de kafası karışıkmış. Diyorum çok küçüksün boşver daha kimler kimler girer hayatına ama yok, sanki okuldan vazgeçecek gibi duruyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyor. Anneme de anlatmak istemiyorum işler daha da karışır. Of napacağım ben? Fikir istiyorum lütfennn
Ya bende dedim gel bir kayıt ol biraz bekle sonrasına bakarsın dedim ama neymiş sevgilisi eğer kayıt yaptırırsa bu işin biteceğini ve geri dönüşünün olmayacağını söylemiş. Cinnet geçirmemek elde değilYazık ya böyle adamlar çıkıp kızlarımızın önünü kapatıyor geleceklerini maffediyorlar. Çok üzüldüm konunuza inşallah bir çıkar yok bulursunuz ama çok sert tepkiler kesin kestirip atmasını istemeniz ters tepkilere sebep olabilir. Makul olmaya ver gerçekleri görmesine yardımcı olmaya çalışın. 19 yaş çok küçük ergen diyebileceğimiz bir dönem de sayılır. Bu dönemde böyle şeyler hep yanlış anlaşılabilir onun tarafından. Uzman yardımı da alabilirsiniz bence daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Yada tekrar konuşun bir sevgilinin onun okumasını ismemesinin doğru olmadığını aksine bundan mutlu olması gerektiğini ve ona destek çıkması gerektiğini söyleyin. Ayrıl demeyin ayrılmadan da okumanın ve mesleğini yerine getirmenin çok normal olduğunu anlatın. Örnekler verin çevrenizde varsa evli ama karı koca çalışan ve ayrılmayan vs. Siz hayır dedikçe sevgilisi olacak kişi kızı kendine daha çok çekecektir ki kardeşinizi karşı tarafa daha çok atacaksınız.
Sevgilisi ondan bu kadar kolay vazgeçiyor ama o ondan vazgecemiyorYa bende dedim gel bir kayıt ol biraz bekle sonrasına bakarsın dedim ama neymiş sevgilisi eğer kayıt yaptırırsa bu işin biteceğini ve geri dönüşünün olmayacağını söylemiş. Cinnet geçirmemek elde değil
Sen amaaan o ergen daha falan diyorsun ama böyle insanlar pek değişmiyor. Benim arkadaşım da bu kafada bir insandı. Sevgilisinden habersiz bakkala bile gitmezdi. O izin vermiyor diye memlekete akrabalarının yanına gitmezdi. O kişiyle evlendi kaç yıl geçti. Kız hala aynı. İnşallah değişir ama kendini o ergen daha diye şartlama.Ya bende dedim gel bir kayıt ol biraz bekle sonrasına bakarsın dedim ama neymiş sevgilisi eğer kayıt yaptırırsa bu işin biteceğini ve geri dönüşünün olmayacağını söylemiş. Cinnet geçirmemek elde değil
Bu forumdaki işsiz ve okuyamamış kadınların eşlerinden gördüğü fiziksel ve ruhsal şiddet karşısında nasıl çaresiz kaldıkları konuları okutun..Aynen öyle okulu bırakmayı düşünüyor. Bide şu cümlesi beni çok sinir etti "daha kötü bi üni gelseydi hiç gitmezdim de hacettepe geldi çok kararsızım" bende sert konuşunca yargılamak kolay falan diye trip attı bana. Napacağımı gerçekten bilmiyorum bu gidişle okumaktan vazgeçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?