Ne yapacağımı lütfen yardım edin?

Davar oğlu davar, ayakları üstünde durup iki tokat atınca gidecek değil de ayağına yapışıp gocaaaam diyecek birini arıyor şerefsiz. Çok sinirlendim. Lütfen şu kızın aklını başına getirin ve okutun. Aşağılık kompleksli ayı

Ona okuttum çok sağ olun. Cevabı; düşünecekmişş.....
Düşünecek miymiş hanımefendi? Patlatın iki tokat. Yarın adamın ağzını yüzünü dağıtıp sokaklara atmasındansa ablasından alacağı iki tokat gül bahçesi gibi gelir

Yazık ya böyle adamlar çıkıp kızlarımızın önünü kapatıyor geleceklerini maffediyorlar. Çok üzüldüm konunuza inşallah bir çıkar yok bulursunuz ama çok sert tepkiler kesin kestirip atmasını istemeniz ters tepkilere sebep olabilir. Makul olmaya ver gerçekleri görmesine yardımcı olmaya çalışın. 19 yaş çok küçük ergen diyebileceğimiz bir dönem de sayılır. Bu dönemde böyle şeyler hep yanlış anlaşılabilir onun tarafından. Uzman yardımı da alabilirsiniz bence daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Yada tekrar konuşun bir sevgilinin onun okumasını ismemesinin doğru olmadığını aksine bundan mutlu olması gerektiğini ve ona destek çıkması gerektiğini söyleyin. Ayrıl demeyin ayrılmadan da okumanın ve mesleğini yerine getirmenin çok normal olduğunu anlatın. Örnekler verin çevrenizde varsa evli ama karı koca çalışan ve ayrılmayan vs. Siz hayır dedikçe sevgilisi olacak kişi kızı kendine daha çok çekecektir ki kardeşinizi karşı tarafa daha çok atacaksınız.

Caydırıcı olması adına, kardeşinize bu yaşta evlenmeyi planlıyorlar mı sorun. Yanıt “hayır” olursa, erkek arkadaşının kesinlikle müdahale etme hakkı olmadığını söyleyin. Hatta bunları erkek arkadaşın yanında konuşun mümkünse. Sert ve tepkili olmayın, ilişkiyi destekler gibi de görünmeyin, nötr olun. Eğitim başlayana kadar az bir vakit var, kısa sürede üstesinden gelemezseniz ailenize konuyu devredin.

eğer erkek arkadaşı onu sevseydi okumasını hayallerini gerçekleştirmesini ayaklarının üzerinde duran güçlü bir insan olmasını isterdi
kimseyle görüşmeyen arkadaşları olmayan konuşmayı unutan bir insan değil sosyal sevilen saygı duyulan bir insan olmasını isterdi
eğer kardeşinizi sevseydi onunla gurur duyardı
gerçekten bunları düşünemiyor mu

adam seviyorsa falan diyenler olmuş
bu adam seviyor mu sizce
sevgi bu mu
adam herkesle bağını koparacağı ona kul köle olacak evinin işini kendinin keyfini yapacak besleme arıyor
işi gücü eğitimi olmasın ki kendi her haltı yerken gidecek gücü imkanı cesareti olmasın istiyor
şu dediklerinin başka açıklaması olabilir mi
seviyormuş
yav he he

şurdaki ihanet şiddet boşanma konularını okutun kardeşinize
istisnalar elbette ki var ama erken yaş evliliklerinin oranlarını bir görsün
baba evine sığamayan gidecek yeri olmayan çocuğuna bir lokma ekmek bulamayan kadınları bir görsün bakalım
kimin sevgisi bitmemiş kim aşktan ölmüş hayatta

adamin derdi muhtemelen üniversiteye girmesin, gozu acilmasin. ya da üniversiteye girip baska erkekler onu görmesin. bu turk aileleri çok uyanik ya. daha gozu açılmadan kızla evlendir, sonra istediğin gibi ez. geleneksel olmayan ailelerle bile evlilik çok zor iken, üniversite okuma diyen bir adamla evlilik kabustan farksız olur. bu kızları anlamiyorum. anne babası ufak bi şey dese onlara çemkirir ama elin oğlu kıza paspas gibi davranır yine kıymetli olur.

çok zor bir durum belki sizden nefret edecek ama ailenize söyleyin gerekirse kıyamet kopsun. yoksa geleceğini karartacak. yazık günah o kadar emek vermiş o yaşlarda insan doğru düşünemiyor maalesef. eğer okuluna devam ederse zaten o hanzonun ona göre biri olmadığını anlayıp kendi vazgeçer

Ya uyarın falan demişler de kız kendi akıl etmeli bunları. Bunun için bırakmaz başkası için bırakır yani. Allah akıl fikir vermiş sonuçta.

Burda herkes niye nasil "annene anlat" diyebiliyor? Bu problemin kaynagi zaten anne baba. Anne katiymis. Yani iliskiler, erkekler, cinsellik,.. hepsi tabu bu evde.

Yillarca bu kiz "iyi uslu kizi" oynamaya çalismis. Ama ergenlik hormonlar ile beraber tabiki karsi gelmeye basliyor. Ve ilk gördügü hödüge baglaniyor.

Sorun burda o hödüge baglanmasi degil. O evde iliskilere tüh kaka denilmesi. Saklanilmasi,.. Kizlar sevgiyi aski baska yerlerden arayip ve onu gerçek sevgi ve ask oldugunu düsünürler.

Yerinde olsam o adami kesinlikle kötülemezdim. Kendilerini romeo ve jula rollerini biçmesinler. Gitsin bulussun. Anneme felanda birsey demem. Ancak okuyacagi bölümün güzellemesini yaparim. Yurtdisina gidebilmesi,.. Arada markete götürüp, bazi seylerin fiyatin yükselmesinden dem vurardim.

Beraber okulun internet sitesine girip, yurtlara felan bakardim. Beraber alis verise, sinemaya çikip, güzel bir zaman geçirmesini. Annemide eger olursa dahil etmeyi. Kizin bu ailedede sevildigini his ettirmeye çalisirdim. O cocuktan uzaklasmasi degil, size tekrar yakinlasmasi asil gaye olan.

Ya bende dedim gel bir kayıt ol biraz bekle sonrasına bakarsın dedim ama neymiş sevgilisi eğer kayıt yaptırırsa bu işin biteceğini ve geri dönüşünün olmayacağını söylemiş. Cinnet geçirmemek elde değil

Sevgilisi ondan bu kadar kolay vazgeçiyor ama o ondan vazgecemiyor ayy kusura bakmayin da hiç akıl yok sizin kızda, o adam bu kızı calistirmazda zaten

Sen amaaan o ergen daha falan diyorsun ama böyle insanlar pek değişmiyor. Benim arkadaşım da bu kafada bir insandı. Sevgilisinden habersiz bakkala bile gitmezdi. O izin vermiyor diye memlekete akrabalarının yanına gitmezdi. O kişiyle evlendi kaç yıl geçti. Kız hala aynı. İnşallah değişir ama kendini o ergen daha diye şartlama.

ille de kız kardeşini kurtarmak istiyorsan annene söylemek zorundasın. Tepki alırsa da alsın yapacak bir şey yok

cok uzuldugum konular bunlar.

kadin doktor olmus, esi dayak atiyor, bosamiyor,
neden
elalem ne der

kizimiz hacettepe kazanmis, okumuyor,
neden
sevgilisi oyle buyurmus

kadin terfi almis, kabul etmiyor,
neden,
cunku seyehat ederse cocuklara aman ha esine mi birakacak

...
...

egitim diplomada degil kafadadir
kizlarimiza herseyden once kendilerinin degerli olduklarini ogretmeliyiz. bir sarta bagli olmadan.
ve burada aile olarak biraz cuvaldizi kendimize batirmaliyiz.

kizimiz hacettepe kazanmasaydi da bu adamla yine de gelecek dusunmemeliydi zaten degil mi.

yerinizde olsam kardesime bolca feminizm asilardim, filmler kitaplar okuturdum.
bu iliskisi ile ilgili kararini da ertelemesini, acele karar vermemesini soylerdim.

Bu forumdaki işsiz ve okuyamamış kadınların eşlerinden gördüğü fiziksel ve ruhsal şiddet karşısında nasıl çaresiz kaldıkları konuları okutun..
Bu kadınların çocuklarının durumlarını anlatın..
Ahh bu yaşlarda kavak yelleri eser..
Dünyadaki en büyük aşkın kendilerinin olduğunu sanırlar ve hiç bir şey anlamazlar.. (kendimden biliyorum)
Güzelce konuşun, sevgilisini kötülemeyin..
Ama seni gerçekten seviyorsa seni desteklemeli, çocuklarının annesinin eğitimli biri olmasını desteklemeli diye anlatın.
Evlilik, sevgililik gibi değil eğer arkadaşı onu gerçekten sevse eğitimini engellemez aksine destekler..
Tamamen aşağılık psikolojisine girmiş erkek arkadaşı..
Muhtemelen kardeşinizden daha düşük seviyede kalmak istemiyor ve kardeşinizin okuyup kendi yolunu bulunca onu bırakacağını biliyor..

Ne diyeyim çok üzüldüm, inşaALLAH ikna edebilirsiniz..

Yaşı küçük hata yapabilir o yüzden vazgeçmeyin siz yönlendirin. Sevgilisi elbette olabilir ama belli ki bu zarar verici bir ilişki. Değer veren insan sevdiğinin başarısıyla gurur duyar asla yapma, etme demez. Muhtemelen bu adam veya çocuk okumamış bir tiptir. Kardeşinizi yalnız bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…