• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ben..yaşadığım hergün işkence sanki

istanbuuul

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
9
0
16
İstanbul
Merhaba ..
Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ilk defa yazıyorum ve birileriyle konuşmaya ihtiyacım var Lütfen düşüncelerinize ihtiyacım var.....
2 senelik evliyim bir oğlum var 1 yaşında şu anda.. Eşimle severek birbirimizi tanıyarak evlendik.
Ben istanbulda doğdum büyüdüm rahat büyüdüm ablalarım vardı onun için herşey önüme gelirdi kimse bana karışmazdı el üstündeydim en küçüğüyüm evin.
Eşimse kürt mardinde yaşıyor ailesi biz üniversitede tanıştık.
Eşimin iş problemleri var ataması olmadı falan velhasıl çalışmıyor... biz kayınvalidemlerle yaşıyoruz..
Kayınvalidemi ilk gördüğümde onunla anlaşamayacağımı aramızdaki kültür farkının uçurum olduğunu anlamıştım.. Her defasında ayak uydurmaya çalıştım..
Eşimede defalarca söyledim zamanında bana sürekli herşeyin güzel olacağını annesini benim yanlış anladığımı söyledi durdu evlenmeden önce...
Nişan düğün derken ben mardine gittim.. (başıma gelecekleri bilmeyerek) Aynı evde yaşamaya başladık eşim hiç tanımadığım biriymiş gibi davranıyordu daha evliliğimizin ilk günleriydi beni ailesiyle yalnız bırakıp geceleri eve geliyordu.. Benim onun ailesiyle paylaşacak hiç birşeyim yoktu kadın resmen beni sevmiyordu suratını asıp geziyordu evin içinde ben odama gitsem hemen laf yapıyordu. Sürekli laf sokuyordu bende ezikmen tabi.. Kimsemde yok orda mecburdum iyi geçinmeye.. Çokta fena bi kadındır. öyle bi insanki eşimin yanında beni kötüler resmen ona kötüler.. yok ben hayır görmedim gelinimden şansızım ben eşimde öyle bi insanmışki onu onaylar :) daha çok şey var yazamadığım.. arkamdanda sürekli konuştuklarını biliyorum ve bunlar sürekli bizim aramızda gerginliğe yol açtı... Eşim beni öyle tembihlemiştiki bişey diyemiyodum zaten bişey demesemde olay oluyordu.. Sürekli üzerimde bi psikolojik baskı her konuda .. Bana demediği laf kalmıyordu sonra hiçbişey olmamış gibi kendini oğlunu övüyordu.. Onlara uymaya çalışsamda benim bi hayatım vardı elimden geleni yaptım hala birgün saygısızlık yapmış değilim ama onlar beni olduğum gibi kabul etmediler hiç eşimde.. Sürekli benim üzerimde bişeyleri değiştirme çabaları var.. Daha sonra hamile olduğumu öğrendim çok kötü bi hamileliğim geçti yatsam yatıyor oldu ne yaptıysam battı yani.. Eşimle sürekli tartışıyorduk........(özet geçiyorum) 7 aylık hamileydim birgün bunlar hepsi evden gitti eşimin engelli erkek kardeşleri kaldı ve ben.. çok kötü hissediyordum kendimi bende fırsat bu uzandım..tabi giderken yolda annesi ve babası baya bi doldurmuşlar.. ben bi işe yaramıyoşum.. hasta olduğumu her yerimin ağrıdığını söylüyordum ve bana inanmıyolardı.. Böyle vicdan görmedim ben.. Eşim beni aradı annemler geç gelicek yemek yap diye bende kendimi iyi hissetmediğimi ve yapamayacağımı söyledim.. Vay efendim benmi bunu söyledim.. Eve geldi beni bi güzel dövdü.. ve ben ertesi gün preeklemsi hellp ile doğum yaptım. Tansiyonum 23lerde 5 gün yoğun bakım 5 gün normal oda hastanede yattım.. Oğlumu göremedim bile 5 gün.. Preklempsi vücutta ödem yapan bi hastalık benim gözlerimdede yaptı resmen kör oldum(geçici).. 1 ay nerdeyse hiç bişeyi göremedim.. çocuğumu bile seçemiyordum... Ve eşim hastaneye geldiğinde bile bana resmen laf sokup gidiyordu ne kadar hasta olduğumu tansiyonumun yüksek olduğunu düşünmeden.. Nasıl bi insan oldu nasıl böyle oldu bilmiyorum.. Ben hala özünde iyi bi insan olduğunu düşünüyorum benmi aptalım ?? Bugüne gelelim şimdi oğlum sağlıklı ve 1 yaşında ve hala aynı evdeyiz.. Ailesiyle ilgili tartışmalarımızda biraz aşırıya kaçsa cümlelerim hala bana şiddet uyguluyor.. Normal konuşmalarımızdada hep bi şartlı vaadleri var eşimin evin içinde hizmetç gibii olmamı falan istiyor resmen biz böyle mutlu olabilirmişiz.. Geçen kayınbabamda bana bu şekilde giderse oğluna söyleyecekmiş oğlu beni boşayacakmış aynen bu cümleyi kullandı :)) Eşime söyledim babasına hakveriyor ilgi göstermiyomuşum babasına ya ben kafayı yemek üzereyim benim ne halde olduğumu kimse düşünmüyor hala bana onları savunuyor.. Çünkü onlar bizi besliyomuş.. Ben bu kadar pasif karısını kendini ezdiren bi adam daha görmedim...Ve ben artık o kadar tiksindimki.. bu insanlarrın hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum.. Arada bir boşanmayla ilgili muhabbet oluyor beni üstü kapalı oğlumla tehdit ediyor eşim.. Ne yapacağımı şaşırdım.. Yaşadığım hergün işkence sanki.. Yazmadığım bir sürü şey var gerçekten kötü durumdayım..
Hala aynı muamele resmen evin içinde hizmetçi olmamı istiyorlar ne yapsam yetmiyor psikolojim mahvoldu kafayı yemek üzereyim sabahları yataktan kalkmak istemiyorum yüzlerini görmek istemiyorum.. Ne olur yardım edin..... Ne yapıcam been........

gercekten okurken tuylerim diken diken oldu, resmen vicdansiz insanlarla bir arada yasiyorsun. kaynanayla yasamak zaten basl basina cok zor birsey ve ustune kaynana bu kadar vicdansiz bir insan olunca..ne diyeyim Allah yardimcin olsun. sen hamileydin ve sana o sekilde davraniyorlardi demek, ustune hamile halinda siddet gordun??? gercekten soktayim, senin tavrini koyman lazim aksine senin bosanirim diye gozunu korkutman lazim esinin ama onun sana karsi tavirlari nasil olur bu durumda onu da bilemiyorum. bence ailenden yardim almalisin ve senin tek olmadigini, sahipsiz olmadigini gormeliler.

Kolay kolay bosan demem ancak senin cidden baska bir yolun yok.

Okurken nefesim kesildi. Nasil katlaniyorsun aileyi gectim boyle bir ese?

Yaptiklari inanilir gibi degil.

Yerinde olsam cocugumu alir resmen kacardim cunku bunlar bosanmak istersen seni oldururler.

Kusura bakma esin cok karaktersiz bir adam. Hala ozunde iyi diyorsun. Oz diye birsey yoktur. Insan iyiyse iyidir, kotuyse kotu.

Bu es ve aileyle mutlu olman imkansiz!

Teşekkür ederim iyi dileklerin ve önerilerin için..
Söylediklerini daha önce yaptım eşimde beni anladığını sabretmemiz gerektiğini herşeyin düzeleceğini söyledi.. Ama sonra herkes söylediklerini unuttu.. Gerçekten boşanmaya karar versem ailemin her zaman yanımda olacağını biliyorum.. Ama öyle insanlarkii.. Sen bi laf söylemeden bin tane sayıveriyorlar. Ailemde onları hiç sevmiyor zamanla gerçek yüzlerini gördükten sonra soğudular. Bu doğumdan sonra kayınbabamla annem bi tartıştılar adam resmen karısını konuşturmadı annemle kendi car car kavga etti. O kadar soğudumkii boşanmaktan falan korkmuyorum inan yüz göz olmaktan korkuyorum ben onların diliyle onlara cevap veremem ben konuşsam onlar anlamıyor.. Ve bi anda haklı çıkıyolar onca şeye ragmen .. Şaşkınlık içindeyim ne olacak bilmiyorum.

Esini butun bu olanlara ragmen seviyor musun?

Seni koruyup kollamayan, ailesine yem olarak atan, doven, saygisiz, hastanede bile laf sokan br adami???

Bencede haber bile vermeden aliyosun cocugunu ve direk ist a babana gidiyorsun ve bosanma davani aciyorsun,cocugun 1 yasinda sende kalacagi kesin gozukuyor esinin bir isi yok baba eline bakiyor ve iki aile ayni evin icinde ust uste yasiyor bunlarin hepsini kullan universite okymussun hangi bolum bilmem ama is aramaya basliyorsun ve bir an once calismaya.bunlar hangi devirde yasiyor ve sende koleleri degilsin bir an once kurtar kendini lutfen.

Bencede haber bile vermeden aliyosun cocugunu ve direk ist a babana gidiyorsun ve bosanma davani aciyorsun,cocugun 1 yasinda sende kalacagi kesin gozukuyor esinin bir isi yok baba eline bakiyor ve iki aile ayni evin icinde ust uste yasiyor bunlarin hepsini kullan universite okymussun hangi bolum bilmem ama is aramaya basliyorsun ve bir an once calismaya.bunlar hangi devirde yasiyor ve sende koleleri degilsin bir an once kurtar kendini lutfen.

kesinlikle ayni fikirdeyim

Esini butun bu olanlara ragmen seviyor musun?

Seni koruyup kollamayan, ailesine yem olarak atan, doven, saygisiz, hastanede bile laf sokan br adami???

Sevmiyorum.. Zaten onunla ilgili hiçbirşeyden hevesim kalmadı.. Çünkü ben ne söylersem söyleyim o beni yoksayıyor ve son sözü ailesi söylüyor. Biz hala bi aile olabilmiş değiliz. Ama hani çok klasik ama belkiler vardıya.. zamanla düzelir falan.. aslında inanmıyorumda.. ama neyi nasıl yapacağımıda bilmiyorum.

Sevmiyorum.. Zaten onunla ilgili hiçbirşeyden hevesim kalmadı.. Çünkü ben ne söylersem söyleyim o beni yoksayıyor ve son sözü ailesi söylüyor. Biz hala bi aile olabilmiş değiliz. Ama hani çok klasik ama belkiler vardıya.. zamanla düzelir falan.. aslında inanmıyorumda.. ama neyi nasıl yapacağımıda bilmiyorum.

Son sozu senin soyleme vaktin gelmis geciyor bile,kendinize guvenin insanoglunun isteyipte basaramayacagi hicbirsey yoktur!!!

Teşekkür ederim hepinize.. Yazdıklarınız gerçekten içimi rahatlatıyor çünkü ben saçma bişey yapmak istemiyorum burda kimseyle konuşamıyorum sizinlede aynı fikirleri taşıyorum.. Yerimde başka biri olsa acaba bahsettikleri sabrı gösterirmi diye düşünüyordum hep.. Demekki anormallik gerçekten bende değilmiş..

Bende öyle söylüyorum beni tehdit ettiği zamanlarda oda boş boş konuşuyor. Sen onları takma kafana falan diyo dalga geçer gibi. Büyük ihtimalle sizin söylediğiniz gibi olur ama ne kadarda boş konuşsa acaba ne ima etti ne yapar falan diye düşünmeden edemiyorum kafama takılıyor.

seni tehdit ediyor ama çocuğun çok küçük direk hakim sana verir.

Bende öyle söylüyorum beni tehdit ettiği zamanlarda oda boş boş konuşuyor. Sen onları takma kafana falan diyo dalga geçer gibi. Büyük ihtimalle sizin söylediğiniz gibi olur ama ne kadarda boş konuşsa acaba ne ima etti ne yapar falan diye düşünmeden edemiyorum kafama takılıyor.

eşin istediği kadar konuşsun çocuğunu sana verir mahkeme merak etme...
taşın altına koy elini canım bi cesaret kurtul bu durumdan...
allah yardımcın olsun...

Yani seni elde tutma taktigi diyelim bence buna.

ne kadar çok benzer konular var ve hemen hepsi kültür farklılığı,maddi ekiklikler yüzünden....geçenlerde face takılıyordum üniverste yıllarından bir arkadaşım yazmaya başladı ,adam mardinli eşi ise hataylı bunlar üniverstede anlaşıp evlenmişlerdi ,mardinde oturuyolarmış bir kızları var adam atanmış kadın ise iş bulamamış..her neyse erkek tam kendine göre anlatıyo durumu ve ilk kullandığı cümle aileme uyum sağlayamadı ,sağlamak istemiyo.......bu ne demek ya uyum sağlamak zorunda mı herkes birbirine..ailem bize hiç karışmaz,ailem bize ev verdi falan filan..kızın ise tek istediği tayin istemekmiiş ailemin oraya tayin isteyelim iş imkanları daha çok bende girerim bi işe bebeğede annem bakar diyomuş......ama adamın zihniyeti bozuk bende hee hee isterip deyip geçiştiriyom diyo yoksa ben ailemi asla bırakmam diyo...sinir oldum kendisinin aile olduğunun farkında olmayan adi..lütfen sizde artık çekmeyin bu kabus bitsin boşayın gitsin,ne kadar sürecek ki sanki konuşsunlardursunlar ,oğlunula tehdit ediyolarmış....boşuna ederler siz ailenizin yanına gidip bir de işe girdinizmi kiimse alamaz...hem öyle bebeği kaçırıp göstermemek anca filimlerde olur........cezası madi manevi çok büyük artık...

boşanmalısınız bence.ilk önce oturup konuşun.boşanmak istediğinizi söyleyin.yok öyle şey olmaz der muhtemelen.gerçi babası boşatırım sizi diyormuş.ama baktınız olmuyor.çocuğu alıp ailenizin yanına gidin.başka bi çare yok.düzelir diye beklemeyin.hiçbir psikoloji 7 aylık hamile bi kadına dövdürtemez.normal şartlarda bile şiddet kabul edilemez bişey.hele ki hamile bi kadına asla.seviyor olsa yapmaz.insan olsa yapmaz.siz de böyle birini sevemezsiniz.başka çıkış yolu yok,boşanmalısınız.çok üzüldüm yaşadıklarınıza.Allah yardımcınız olsun

Birincisi gençsin, üniversite mezunusun, sevildiğin bir ailen var. Ve ben soruyorum ne bekliyorsun ?

Zaten kanunen çocuk senin, birde mümkünse aileni haberdar et baban, abin, amcan yada erkek kuzen falan en azından 2 erkek ve annen seni almaya gelsinler. Tek başına iş yapmaya kalkışma.

istanbuldan mardine gitmek iyi cesaret... Allah yardımcın olsun... Arkanda güvenebileceğin bir ailen varsa hiçbirşeyden korkma derim,

Back