Ne oLur yardım :'(

Senin müstakbel kayınpeder de maşallah kaçak güreşiyor.
Şimdi baban ne dese haklı yani. Bir öyle bir böyle, kimse istemez.
Madem öyle bir düşüncesi vardı keşke akşam söyleseydi, ona göre konuşulurdu bir orta yol bulunurdu.
Sen zaten bu aşamada pek bir şey yapamazsın, bunu yapacak olan kişi erkek arkadaşın, otursun konuşsun babasıyla adamakıllı, çocuk oyuncağı değil ki bu bi öyle bi böyle.

Babanda çok acimasizmiş ha tipki benim babam gibi ama nolursaolsun sakin kaçma sakin sabret en sonunda o evden gelinlikle ve onlarin rizasiyla çik onlarasirtini dönme ama tabi sevdiğin için direnmesinide bil sabredin canim sabredin...

erkek arkadaşımda benden kötü elinden bişide gelmiyo eridi resmen
demiş babasına madem böyle yapıcaktın neden gittin en başında deseydin kızda ailesine mahcup olmazdı demiş sözünde dur yoksa terkederim evi demiş. babam şimdi gelmıyolarmı noldu derse ne dicem ben?senağlama

erkek arkadaşımda benden kötü elinden bişide gelmiyo eridi resmen
demiş babasına madem böyle yapıcaktın neden gittin en başında deseydin kızda ailesine mahcup olmazdı demiş sözünde dur yoksa terkederim evi demiş. babam şimdi gelmıyolarmı noldu derse ne dicem ben?senağlama

Hayatım yalnız anlamadım ben tam, şimdi babası seni istemeye geldiklerinde emrivaki mi yapacak bu konuyu yani? O zaman mı diyecekmiş ev alırım ama ben otururum diye? Yoksa isteme öncesi bir defa daha mı konuşacakmış?

Sevgili arkadaşım,öncelikle kısmet denen olaya inan..Allah sizi birbirinize yazmışsa ne yaparlarsa yapsın olur.Yazmamışsa olmaz,her şeyde bir hayır ara bence.Ben bir zamanlar birine deli gibi aşıktım.gözü kör derler ya aynı öyle.beni istemeye geldiler ailem olumlu bakmadı.benim dünyam yıkıldı eridim,bittim.Gözyaşı döktüm durdumSonra yine görüşmeye devam ettik ama onun bu arada yemediği halt kalmamıştı onu daha iyi tanımaya başladım.Güvenemiyordum ama vazgeçemiyordumda..Neyse yine isteme mevzusu oldu ben zor şer bizimkileri ikna ettim gelsinler yüzüğünü taksınlar dedi.Ben babamın kırgınlığını bile umursamadan bir sevinle aradım söyledim tepkisi aynen şuydu.Hıı iyi.başka bir şey yok.Sonra çok düşündüm ben ne yapıyorum diye.Bu arada ailem sormaya başladı gelmiyorlarmı diye bunlardan ses yok.Meğer adam kuzeniyle evlenmemek için beni bahane etmiş vs.Sonra ne oldu biliyomusun bu vatandaş benim arkadaşımla evlendi.ikimizde ismi aynı.nikah işlemlerini ben işledim ellerimle nikah dairesinde çalışıyordum.Benim yaşadığım şeyi düşündüm.Ama ben hep olumlu düşüneye çalıştırm.Demekki Alalh onları birbirine yazmış bu kimsenin elinde olan bir şey değil.Şimdi bende 3aylık evliyim.İyki onunla evlenmemişim diyorum.Allah'a şükür eşim öyle iyi biriki.Çok mutluyum onunla.İnsanın başına ne zaman ne geleceği hiç belli olmuyor.Ailene gelince emin ol bütün aileler böyle.Senin ona güvendiğin kadar ailen güvenemez.Tabiki rahat etmeni isterler.Şimdi anlamıyorsun belki mutlaka olmalı diye bakıyorsun belkide.Ama çok iyi düşün.Evlilik çok iyi karar verilmesi gereken bir konu.Aileni anlamaya çalış sakın onlara yüz çevirme.İnan herşeyini seçebilirsin ama aileni değil.Aile bulamazsın.Allah göstermesin bir gün pişman olsan yine onlara sığınırsın..Sen üzülsen onlarda üzülür,sevinsen sevinirler.Kararlıysanda ailenin rızasını alarak evlen...Hakkında hayırlısı olsun..

anneme söyledim böyle diye çocuk napsın babası akılsız iyi çocuk onuda bunaltma zamana bırakın dedi:KK43:

peki sevgilinin babası geçimini nerden sağlıyo bu değirmenin çarkı nası dönüyo yani?
hem adamın madem parası var neden bu zamana kadar kendine ev almamış?

daha az krediyle ev almak için para biriktiriyomuş bi ev alcak parası var yanı şuan,
ama evi kime alıcağı muallakta.

Ben bisey anlamadim gitti?????????? Konuyu bastan bi özetlesen diyorum daha iyi olur en azindan anlarim konu nereye variyo...

merhaba,

her seyden önce yazarken imla kurallarına dikkat edersen, olayları zaman akısına dizersen daha iyi anlarız.

canım arkadasım;

"babası daha az kredi almak icin beklemiş" bu cumle sana sunu ifade etmeli: babasının yeterli parası yok, duzenli borcu odemeye gücü de yok. su vakte kadar bir ev alamamıs. simdi de buyuk ihtimal alamayacak cunku yeterli birikimi yok hala extra para ihtiyac duyuyor. tabii onlardan ev kurarken, dugun yaparken destek de bekleme para yok zaten.

babasının karardan boyle cabuk donuyor olması ise, sana bir suru soz verecekler ama hic birini yerine getiremeyeceklerine isaret.

sevgiler

X