• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur yardım edin

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhaba
Kpss sınavına hazırlanıyorum 5 ay kaldı. Zaten iyi hazırlanamadım adam akıllı. Çok az kaldı ve son şansım. Her neyse hayatımda çok olumsuz şeyler yaşıyorum her şey kursağımda kalıyor, hele en son resmen piyango kaçırdım. Bu da sınava çalışmamı engelliyor. Her şey kursağımda kalıyor sevinemiyorum hiçbir şeye. Çok kısa sürüyor sevincim.
Size sorum nasıl düşünmeden derslere odaklanabilirim? Nasıl takmamayı işinize odaklanmayı başarıyorsunuz?

“Eğer şu an elimden geleni yapıp çalışmazsam senelerce bu çileyi çekeceğim, ayaklarımın üstünde durmak için sadece 5 ayım kaldı, ya 5 ay boyunca sıkı sıkı çalışırım ya da önümüzdeki en az 1 sene boyunca tekrar çalışmak zorunda kalırım”

Sürekli kendine bunu hatırlat.
Çalışmanın çok zor olduğunu biliyorum bende aynı şeyleri yaşadım.
Uyumadım bile, daha fazla çalışmaya gücüm yoktu, bıkmıştım.
Bunu daha fazla yapamayacağım diyip kalan sürede canımı dişime taktım.
Lütfen bırakma.
Konuları yetiştirmen için 5 ay iyi bir süre.
Sadece 5 ay, hayatından o 5 ayı verki kalan nice yıllarında rahat et.

Merhaba
Kpss sınavına hazırlanıyorum 5 ay kaldı. Zaten iyi hazırlanamadım adam akıllı. Çok az kaldı ve son şansım. Her neyse hayatımda çok olumsuz şeyler yaşıyorum her şey kursağımda kalıyor, hele en son resmen piyango kaçırdım. Bu da sınava çalışmamı engelliyor. Her şey kursağımda kalıyor sevinemiyorum hiçbir şeye. Çok kısa sürüyor sevincim.
Size sorum nasıl düşünmeden derslere odaklanabilirim? Nasıl takmamayı işinize odaklanmayı başarıyorsunuz?
Önce kendinize güzel bir içecek hazırlayın yanına biraz çerez olabilir odaniza kapatın kendinizi loş bir ortam mumlar falan maksat kafa rahatlasın açın ders kitaplarınızı önünüze 1 dakikalık gözlerinizi kapatın kısa bi hayal kurun gelecek hayatınızla ilgili. Ve yalancı tan dahi olsa çalışmayı seviyorum diye diye o psikolojiyle başlayın. .
Sonra bünyenin alışır ve seversiniz. Ve alarm kurun 45 dk çalışicam diye ama alarm çalmadan telefonu yaklastirmayin kendinize

Neredeyse sürekli ayni seyi soruyorsunuz yanilmiyorsam. Sormayı bırakıp harekete geçin mesela

Kaçırdıklarınız, kaçıracaklarınızın ön gösterimidir, teminatıdır.
Bunu kafaya yazıp, devam edin.

5 ay çok kısa bir süre değil rahatlayın ve 5 ayda fazlasıyla hazır olabileceğinize odaklanın.olumsuz düşünceleri bir kenara atın ki modunuz düşmesin. düzenli çalışmayla üstesinden gelirsiniz.olumlu cümleler kurun sürekli yapamazsam edemezsem yok "BAŞARABİLİRİM" diyeceksiniz

Back
X