• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur ÇOK GEÇ OLMADAN UYAN TÜRKİYE!!!

Aslında bu bahsettiğiniz anlayabileceği düşünülen dille konuşmak...

Kul hakkını önemsediği düşünülen insanlara bundan daha büyük laf edilebilir mi?

Yoksa kul hakkını kimse düşünmüyormu?

Aaa demeyin öyle olur mu hiç??

Bu arada ilk hesap askısı Sn Abdullah GÜL E bu yasayı onaylarsanız hakkımı size helal etmiyorum şeklinde attığım tweete binaen geldi...

Ne demek istedi acep...

"Yoksa kul hakkını kimse düşünmüyormu?" :)

Bahsettiğiniz dilden anladıklarını sanmıyorum. "hakkımı helal etmiyorum" demenin bir şeyleri değiştirdiği görülmedi henüz.

2. Abdülhamid Han'ın hazırlattığı petrol haritasında gösterilen yerlerde sondaj yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye'nin en verimli petrolüne ulaştı.
Türkiye'nin en kaliteli petrolünün Batman'da çıkması gözleri Abdülhamid Han'ın bir asır önce hazırlattığı petrol haritasına çevirdi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Batman'ın Kozluk ilçesinde yaptığı sondaj çalışmalarında TPAO tarihinde en verimli petrollere ulaştığı belirtilirken, Abdülhamid Han'ın Alman maden mühendisine hazırlattığı haritada Batman'ın da aralarında bulunduğu 65 noktadaki petrol yatakları bulunuyor.
34'üncü Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid, 1800'lerin son çeyreğinde petrolün stratejik bir maden olduğunu görmüş, şahsi mal varlığından ödenek çıkartarak, geniş çaplı bir petrol rezervi tespit çalışması başlatmıştı. Bu çalışma neticesinde, yabancı ve yerli mühendisler eşliğinde Musul ve Bağdat bölgesinde, Dicle ve Fırat havzasında petrol taraması yapıldı. Alman maden mühendisi Paul Groskoph ve Habib Necib Efendi yönetimindeki araştırma ekibi, çalışmalarını 1901'de Sultan Abdülhamid'e sundular.Sultan'ın petrol haritası, sadece Kuzey Irak'ta değil, Hakkâri ve Bitlis'te de petrol bulunabileceğini gösteriyor. Haritayı hazırlayan heyet, Bitlis Suyu denilen çayın kıyısı boyunca önemli petrol rezervleri tespit etmiş. Bugün TPAO'nun arama yaptığı bölgeler de haritada gösteriliyor.
Petrol havzasını dolaşan Groskoph, Siirt tarafında ve Dicle Nehri kıyısında zengin petrol rezervlerinin bulunduğunu belirtiyor.Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çalışmalarını tamamlayan heyet daha sonra, bugün Irak sınırları içinde kalan merkezlerde petrol taramasına devam etmiş. Kerkük, Zaho, Süleymaniye, Bağdat, Musul ve Altınköprü'deki petrol noktaları, kilometre ve yerleşim yerlerine göre yön tayini yapılarak kayıt altına alınmış.
Harita Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihine de damgasını vurdu. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal haritanın doğru olup olmadığını tespit etmek için akademisyenleri görevlendirmişti. Hatta Özal'ın Körfez Savaşı sırasında Musul ve Kerküt'e girme isteğinin arkasında petrol haritasının olduğu iddia ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da haritanın gerçek olduğu belirterek, bilimsel gerçeklerle örtüştüğünü açıklamıştı.

2.Abdülhamidin yanına Alman maden mühendisini veren de, bu araştırma için gerekli kaynakları sağlayan da, oradaki petrolleri asıl merak eden de Almanya olmasaydı 2.Abdülhamit o petrolü orda bırakırmıydı??

Ozamandan bu zamana o belgeleri (ister beğenin ister beğenmeyin) sadece 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal araştırmaya yeltendi. Kim bilir belkide kalp krizinden vefat etmeseydi....

cevabımı başlığa istinaden veriyorum arada atladığım bi yer varsa kusura bakmayın. ama bilmeyenler bilsin istiyorum ki 1923 te imzalanan lozan ant ile zaten oraya biz 100 yıl boyunca kendii yer altı kaynaklarımızı kullanamayacağımıza dair imza atmışız. bunu 1923 te yapmışız. anlaşmanın bitmesine 10 yıl var.

cevabımı başlığa istinaden veriyorum arada atladığım bi yer varsa kusura bakmayın. ama bilmeyenler bilsin istiyorum ki 1923 te imzalanan lozan ant ile zaten oraya biz 100 yıl boyunca kendii yer altı kaynaklarımızı kullanamayacağımıza dair imza atmışız. bunu 1923 te yapmışız. anlaşmanın bitmesine 10 yıl var.

E ozaman anlaşma bitmeden satalım kurtulalım diyorsunuz???

Lütfen yazdığım bilgi içerikli mesajları okuyun sonra tekrar konusalım olurmu ??

insanlar uyansa ne olacak peki? bu ulkede insanlar agacin kesilmesine engel olamiyor, boyle bir kanuna engel olmak icin kim takacak onlari????

insanlar uyansa ne olacak peki? bu ulkede insanlar agacin kesilmesine engel olamiyor, boyle bir kanuna engel olmak icin kim takacak onlari????

Cumhurbaşkanı halkı temsil eder,halkın vicdanıdır...

Eğer halkın tabi olacağı bir kanun ise söz konusu olan sesini duymak zorundadır...

O duymazsa milleti temsilen meclise girmiş vekiller duyar belki ve anayasa mahkemesine başvurur.Bildiğiniz gibi bu güne kadar iptali için anayasa mahkemesine gidilmiş sayısız kanun ve khk vardır...

O da mı olmadı....

2007 den beri çıkarılmaya çalışılan bu kanun için birçok sivil toplum örgütü, dernek,mühendis, araştırmacı, yazar( yani benden daha fazla teknik bilgiye haiz insan-bilgilerle ve belgelerle) bu kanunu çıkaran VATAN HAİNİDİR demişse yıllardır üzgünüm ama ben tepkisiz kalamamam...

Kalana da bir şey diyemem kendi vicdanıdır...

Son düzenleme:
Cumhurbaşkanı halkı temsil eder,halkın vicdanıdır...

Eğer halkın tabi olacağı bir kanun ise söz konusu olan sesini duymak zorundadır...

O duymazsa milleti temsilen meclise girmiş vekiller duyar belki ve anayasa mahkemesine başvurur.Bildiğiniz gibi bu güne kadar iptali için anayasa mahkemesine gidilmiş sayısız kanun ve khk vardır...

O da mı olmadı....

2007 den beri çıkarılmaya çalışılan bu kanun için birçok sivil toplum örgütü, dernek,mühendis, araştırmacı, yazar( yani benden daha fazla teknik bilgiye haiz insan-bilgilerle ve belgelerle) bu kanunu çıkaran VATAN HAİNİDİR demişse yıllardır üzgünüm ama ben tepkisiz kalamamam...

Kalana da bir şey diyemem kendi vicdanıdır...

ilk okudugumda konuyu, ne yapsam ne etsem byagi bir dusundum. ama malesef erdogan ulkenin tapusunu alenen satsa bile alkislayip destekleyecek taraftarlari var.

uyanmasi gereken onlar. basin, milletvekilleri vs den ziyade. onlari uyarmadan yaptigin hicbirseyin bir faydasi olacagina inanmiyorun. vicdan falan cok iyimser dusunceler bunlar. umarim muvaffak olursun.

ilk okudugumda konuyu, ne yapsam ne etsem byagi bir dusundum. ama malesef erdogan ulkenin tapusunu alenen satsa bile alkislayip destekleyecek taraftarlari var.

uyanmasi gereken onlar. basin, milletvekilleri vs den ziyade. onlari uyarmadan yaptigin hicbirseyin bir faydasi olacagina inanmiyorun. vicdan falan cok iyimser dusunceler bunlar. umarim muvaffak olursun.

Bende bu ülkede yaşayan herkes adına umarım...

Bir tweeter hesabı açtım ordan duyurmaya çalışıyorum...

Burada ulaşabildiğim bilgi ve belgeleri paylaşıyorum...

Gazeteci ve köşe yazarlarına e-mailler yazıyorum...

Milletvekillerine e-mailler yazıyorum...

Etkisi olup olmayacağına inanıp inanmadığımı sorgulamak istemiyorum...

Kimse için, hiçbir TARAF için değil 20 yıl sonra kızıma vereceğim hesap için uğraşıyorum...

evet yazılar çok açıklayıcı. özellikle çıkan maddeleri anlayabilmek adına. ve korkutucu da..

yazarın ise yanlı yorum yaptığını düşünüyorum.
ismet inönünün bu kadar milli çıkarı düşündüğünü sanmıyorum.
demek bu petrol işine sadece sağ hükümetler yönelmiş ama ismet inönü ve diğerleri ise petrolün yerinde yatmasını tercih etmişler.
aklıma şu takıldı..
neden cumhuriyetin ilk yıllarında o kadar atılım yapılırken fabrikalar kurulurken onca petrol kaynaklarımız yatmaya bırakıldı..
bu işe kalkışmaya Abdülhamit bile cesaret etmişken adnan menderese gelene kadar hiç mi tek parti başkanın aklına gelmedi bu petrolleri bulup ülkenin lehine kullanmak???

ben şunu istiyorum.
lütfen bu hükümet, adnan menderes eleştirildiği kadar cumhuriyetin karanlıkta kalmış liderleri de eleştirilebilinsin..
benim hiç bi partiyle ideolojiyle bağım yok. ancak yanlı olunmaktan çok bıkkın vaziyetteyim.

Mümkün olduğunca tarafsız kaynaklardan alıntı yapmaya çalıştım bu konuda ancak siz de takdir edersiniz ki tarafsız kimsenin kalmadığı kalamadığı günlerdeyiz...

2.Abdülhamid'i kaynak ile açıkladım ancak gerisi için 3 kelimeden sonra illa aşırı sloganlar eklendiği için kendi yorumumla cevap vermek istiyorum size...

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu dönemde savaştan yeni çıkmıştı ve ekonomik olarak çok zor durumdaydı. Petrol arama ve çıkarma işi tahmin edebileceğimizden çok daha masraflı bir iş aslında özellikle de o zamanın teknolojisini göz önünde bulundurduğumuzda. Dolayısıyla Cumhuriyetin ilk dönemlerinde buna öncelik verilememiş olması doğaldır diye düşünüyorum...

Lozan döneminde yapıldığı iddia edilen anlaşmaları yıllardır araştırırım aklıma geldikçe ancak kesin bilgi ve belgeye rastlamış değilim. Yalnız bir çok yerde bu anlaşmanın 100 değil 90 yıllık olduğu söyleniyor onuda belirteyim...

Günümüze kadar şuan ki iktidar da dahil olmak üzere liderlerin yaptıkları kimine doğru gelir kimine yanlış bunların tartışılması için belki birgün bir başka topik açılabilir:34:. Ama son 25-30 yıl içinde teknolojimiz bu arama çıkarma işlemlerine yetecek hale gelmiş olduğu halde neden uygulamada hiçbir şey yapılmamış(acaba bahsedilen o 90 yada 100 yıllık anlaşmalar gerçekten var mı) bende merak ediyorum...

İşlerin bu şekilde yürümesinde yatırımcılarında suçu vardır elbet...

Bugünün para babalarının finans sektörü gibi sermayeyi çok çabuk kurtaracakları işleri tercih etmeyip ne çıkacağını bilmedikleri kuyulara sondaj atmaya yatırım yapmaya tenezzül bile etmiyorlar sonuçta...

Ve daha önce bir mesajımda da bahsettim her kanunun + ları ve - leri vardır. Sizin beğendiğiniz bana uymayabilir, benim bu kanun çok iyi oldu dediğim size uymayabilir. Ama bu kanunun ülkemize 1 tane bile + sı yoktur.

Siz yabancıya imkan verirsiniz ama dersiniz bunun yarısını bana vereceksin!

Siz yabancıya imkan verirsiniz ama dersiniz benim insanımı çalıştıracaksın!

Siz yabancıya imkan verirsiniz ama desiniz ormanıma dokunmayacaksın!

Yani siz yabancıya imkan verirsiniz ama bize de 1 tane + sı olur!

O zaman ben yine karşı çıkarım :52:

Derim ki ey hükümet bir sürü pırıl pırıl mühendisin var,teknolojin var az kıy paraya gerekirse benden vergi olarak kes(zaten herşeye vergi vermiyor muyum onu da veririm) ama yabancıya yedirmeyelim derim.

Öyle olsa ve meclisten geçse bu yasa yine içim cızz eder ama en sonunda hakkımızda hayırlısı olsun deyip sesimi kesebilirim...

Ama yok bir tane + sı yok ve inanın tespit edilen kuyuların açılmaması yada açılanların kapatılması bir gün belki umuduyla geleceğimiz için olumlu düşünmemize sebeptir...

Sevgili Usha yazdıklarım silindi, kısaca özet geçeceğim.

yıllarca yasaklarla o kadar bastırılmşız ki en temel haklarımızı kazanmak adına özgürlükle için mücadele etmişiz. belki de Cumhuriyet öncesindeki son yüzyılını savaşlarla geçiren bir ecdadın torunları, olduğumuz için ülkeyi yiyenler aman düşman olmasın da tek bizimki yesin, mantığıyla bakıp ses çıkarmadık. bir türlü yasaklardan kurtulup enerjimizi bir ülkeyi neler ileri götürür fikirlerine harcayamadık. nesilleri ideolojilere kurban ettik.

Not: ilk mesajı slogan yüklü bir ünlem metni olarak algıladım. sonrasında gelen bilgiler için teşekkürler.

Son düzenleme:
Vee beklediğim son tam da beklediğim zamanda gerçekleşiyor...

Sular yavaş yavaş durulacak elbet,zaten herkesin isteğide artık bu yönde değil mi?

Bülent Arınç Başbakanın eylemcilerle görüşeceğini açıkladı TAM DA BUGÜN....

VE TAM DA BUGÜN KAÇ GÜNDÜR ENGEL OLALIM DİYE ÇIRPINDIĞIM ŞEY GERÇEKLEŞTİ...

TAM DA BUGÜN6491 SAYILI PETROL KANUNU CUMHURBAŞKANI ONAYLADI...

T.C. Cumhurbaşkanlığı : 6487, 6488, 6489, 6490, 6491 Sayılı Kanunlar

Hala farkında değilsiniz değil mi?

Ama normaldir, medya haberlerde Cumhurbaşkanının onayladığı torba kanunlar paketinden alkol yasasındaki düzenlemelemeleri anlatıyor sadece...

Yazık evletlarımızın geleceğine....

Çok şey var içimde ama artık bir şey söylemenin anlamı yok değil mi?

Sadece;

Bu kanun tasarısını meclise getirenlerede...

Bu kanun tasarısını meclisten geçirenlere de...

Bu kanunun muhalefetini bile yapmayanlarada...

Onaylayan ve yürürlüğe girmesini sağlayan Cumhurbaşkanınada...

Gördüğü halde görmezden,duyduğu halde duymazdan bildiği halde bilmezden gelen diğer herkesede...

Hakaret, beddua etmiyorum belki ama HAKKIMI DA HELAL ETMİYORUM!!...

HADİ SİZE İYİ UYKULAR TÜRKİYE...

Back