• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olduğunu anlamadım :S

dusjeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
454
12
98
Muğla
üniversite okuduğum şehirde evlendim ve buraya yerleştim. öğrencilik yıllarımdan beri tanıdığım, eşimin arkadaşları olan bir çiftten bahsetmek istiyorum. biz evlenmeden önce de ara ara görüşürdük. onlar ben okurken evlendi, düğünlerine de gitmiştim. okul bitince biz de evlendik. onlar da düğünümüze geldiler. düğünden 1 hafta sonra eşimin bir kaç arkadaşını yemeğe aldım. bu çifti de davet ettik ve geldiler. gayet güzel bir gece geçirdik. bir kaç gün sonra kızının kreşte doğumgünü olduğunu söyledi ve beni çağırdı. ben de hediyemi aldım gittim. o gün benden başka herkesle fotoğraf çekildi ama önemsemedim. bi akşam eşimle yürüyüş yaparken onların evinin önünden geçiyorduk. baktık ışıkları yanıyor. eşim aradı müsaitseniz bi kahvenizi içelim dedi. evde yokuz dediler. biz de ışık yanıyor dedik, açık unutmuşuz dediler. ertesi gün de adam eşimi aramış ve kusura bakmayın akşam evdeydik ama bazı problemler vardı öyle demek zorunda kaldım demiş. (evde olduklarını anladığımızı düşündüler sanırım) ona da ok. ama daha sonra ne aradılar, ne de sordular. şimdi 2. çocuğu olmuş ben de tebrik etmedim, asla da gitmem evine. ama nedenini çözemiyorum bir türlü. ortada hiçbirşey yokken neden böyle yaptılar sizce? fikri olan var mı?

kız seni çekemediği için seninle olmaktan hoşlanmıyor bence :52: bence kompleksli bi arkadaş demek ki :51:

kız seni çekemediği için seninle olmaktan hoşlanmıyor bence :52: bence kompleksli bi arkadaş demek ki :51:

iyi de biz evlenmeden önce bi sorun yoktu. biz evlenince mi çekememeye başladı. düşünüyorum ben mi acaba bişey yaptım da kırdım diye ama yok. eşi de kocamla görüşmüyo ki onlar da kaç yıllık arkadaş.

iyi de biz evlenmeden önce bi sorun yoktu. biz evlenince mi çekememeye başladı. düşünüyorum ben mi acaba bişey yaptım da kırdım diye ama yok. eşi de kocamla görüşmüyo ki onlar da kaç yıllık arkadaş.

aynı şey benimde başıma geldi canım.eşimle ortak arkadaşlarımız vardı.üni deyken aynı evde yemek yerdik dışarıya cıkardık cok iyiydik.biz evlendik istanbula yerleştik 1 sene sonra da onlar evlendiler istanbula yerleştiler.kız arkadaşım beni arıyodu napıosun falan filan diye sorun yoktu yani.sonra bi soğukluk oldu kocası telefonu falan değiştirdi neyse eşim buldu aradı falan ama sonra geri hiç dönmediler.biz de tam anlam veremedik yani.artık bizde üstelemiyoruz açıkcası

canım bal gibi belli seni çekemediği...
bazı insanların birden soğumasının altında acaba kırdımmı diye kendini suçlama aramak yanlış bence...
çünkü arayı soğutmanın başlıca sebeplerinden biride çekememek kıskanmak veya sinir olmak yatar :)
bu kız sana bence sinir oldu veya kıskanıyor...önceleri böyle değildi evlendikten sonra oldu diyorsun ya, işte asıl mesele burdan açığa çıkıyor..evlendikten sonraki hayatını çekemiyor olabilir...
mutluluğunu çekemiyor olabilir, giyim kuşamdan tut da gezip tozmana kadar herşeyi ıskanan bi yapısı olabilir...
ben bizzat yaşadım çok sevdiğim bi arkadaşım vardı aramızdan su sızmazdı...
sonra evlendi, evlendikten sonrada aynıydık sık sık görüşürdük...ama ne olduysa ben evlendikten sonra oldu, evimi barkımı eşyamı giyim kuşamımı gezip tozmalarımı kısacası herşeyimi kıskanmaya başladı...sen benden çok rahatsın, özgürsün gibi saçma sebeplerle arayı soğuttu gitti...
bazı insan böyle oluyo canım...kendisinde eksik gördüğü bi şeyi, sende görürse kaprise kıskançlığa başlar...belki çok basit bişeye sinir olmuştur, ona takıntı yapmıştır bilemeyiz bunu...kendisine sorsan zaten söylemez..hiç sorma bile..kendisi bilir...o kaybeder...
ha birde aklıma geldi, eşin telefon etmiş ya evdemisiniz diye, evde değiliz demiş ya, bak ordan anla işte, belkide eşiyle sorunları var, belki küsler belki başka bi ailevi sıkıntı var, o yüzden sizin mutlu aile imajınızı çekemeyecek olduğunu bildiğinden, evde yokuz demişlerdir...
bu psikolojik bişey, bi insan eşiyle mutlu değilse, mutlu çiftlere karşı bi çekemezlik oluşuyor haliyle...imrenmekle aynı gibi düşün..
bence fazla takılma...üstüne gitme..kendi ararsa bişey yok gibi davranırsın, ama o aramazsa da arama bence..rahat bırak en doğrusu..

Zorla olmaz bu işler. Bir kere müsait değilim diyen arkadaşın çağır demesini beklemeden hayatta teklif etmem. Görüşmek istemeyen biriyle görüşmem olur biter.

eşinle kaç yıllık arkadaş olursa olsun, bence son söz eşinde bitiyordur.

belli ki sizi daha üstün gördü, kıskandı. aklıma bu geliyor sadece.

yoksa , hiç yoktan neden böyle mesafe koysun.

buna benzer şeyler bizde yaşadık.

önemsemeyin.

Ben çekememezlik olduğunu düşünmüyorum.

Herkes herkesi sevecek-görüşecek diye bir kaide yok.

Bilmeden bir hareket yapmış olabilirsiniz ya da size normal gelen bir davranışınız ona normal gelmeyebilir.

Ki cidden sadece sizden hoşlanmıyor da olabilir. İnsan hazetmediği insanla görüşmez.

Bunun için sizin bir şey yapmanıza gerek yok, canı sizi sevmek istemez ve sevmez.

gerçekten müsait olmadıkları bir zamanda aramış olabilirsiniz,
ev hali tartışma olabilir, ev dağınık olabilir v.s.,
müsait değiliz diyememiş evde yokuz demişlerdir,
sizde ışık yanıyor diyerek yalanlarını yakalamışsınız...
belkide utanıp aramadılar...

Keşke ışığınız yanıyor demeseydiniz.
Şimdi yalancı konumda olduklarından sizinle görüşmeye utanıyor da olabilirler.
Ben sizin yerinizde olsam, bunu hesaba katarak ararım,
bebeği için güzel dileklerde bulunurum ve hiç bu konudan bahsetmem.

bence hic üzülme size deger vermeyene sizde deger vermeyin. bazi insanlar evlenince yada cocuklari olunca kendini bisey saniyor ve burnu havalarda geziyorlar.

birakin onlar sizi arayip sorsunlar :34:

Kiskanclik diyorum baska birsey demiyorum hemde tuaf davranan KADIN, yanlis yaptiklarini anlayip arayanda ESI ..
kadin demekki kiskanmis sizi dogum gününe cagirarakda O hareketiyle sizi kücümsemeye sinir etmeye calismis.
Baska nedeni yok bu yasananlarin!

Keşke ışığınız yanıyor demeseydiniz.
Şimdi yalancı konumda olduklarından sizinle görüşmeye utanıyor da olabilirler.

Aklıma gelen bu arkadaşımızın dediğine yakın şeyler oldu.

Ve emin olmamakla beraber çekinerek belirtmek istediğim bir hususta belki eşini herkesten kıskanıyor olmasıyla ilgili olabilir. Dogrusunu Allah birlir. Yadırgamamak lazım.
Huzur dolu bir yaşam geçirmeniz ümidi ile

Son düzenleme:
Ben de bunu anlamıyorum,müsait misiniz diye telefon açılıyor onlar da müsait değiliz deyince karşı taraf bozuluyor.O zaman neden arıyorsunuz,çat kapı gidin.Evde olabilirler ama ev dağınıktır olamaz mı ?Hiçbir sebep yoktur yalnız kalmak istiyorlar o da olabilir.

Sözüm konu sahibine değil..
Genele yazıyorum.

Neden illa kıskançlık ya da art niyet aranır ki?

Size doğal gelen bir cümle ya da bir tavır onları rahatsız etmiş olamaz mı?

Ya da sizinle birlikte zaman geçirmeyi deneyen insanlar yeterince pek fazla ortak nokta göremediler, bu durumdan hoşnut olmadılar ve vazgeçtiler.

Sonuçta yüz yüze bakmak durumunda olan insanlar değilsiniz.
Bu konuyu irdelemek yerine mesafe koymayı tercih etmiş olabilirler.

Bence büyük bir felaket değil..

Gelen ağam, giden paşam...

Son düzenleme:

Misafiri ne kadar seversem, çat kapı ya da 2 dkya kapıdayız diyen misafirden de o derece nefret ederim:ssz:

İkramım eksik olduğunda kendimi kötü hissederim. Evim her zaman temizdir, zaten 2 kişiyiz dağıtmayız da hiç ama çocuk olsa eminim farklı olurdu. Ayrıca yaz kış farketmez rahat giyinmeyi severim ben ne o öyle kapıda bitip müsait misiniz demek... İnsanın iki ayağı bir pabuca girer, sonuçta herkesin alışkanlıkları, ev yaşantıları çooook farklı.

Evde değiliz denildiğinde de ''Işığınız yanıyor ama!'' demek ne tür bir fantazi onu da anlayamadım doğrusu:ssz:

Kısaca diğer yorum sahipleri gb ben bahsettiğiniz kişinin kıskaaaaaaaaaannnnnç, fettaaaaannnnn, yılaaaaaaaaaaaannnnnvs olduğunu düşünmüyorum, düşünemiyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım ben bu olayda bir kıskançlık göremedim belki gerçekten o gün müsait degillerdi belkide kavga ettiler eşiyle sizi eve kabul edip morallari bozuk bir biçimde otursalar yine canınız sıkılırdı, belkide ogün evleri karmakarışıktı ve ikram edecek bişeyleri yoktu bazen o tür durumlarda bile anında bir misafir gelse bile çat kapı bakıyorsun ki kahven bitmiş oluyor sizi aramama sebepleri sizin ışıgınız yanıyor diye kurdugunuz cümle olabilir kendilerini yalancı gibi görmüş olabilirler ayrıca bizim başımızada gelebilir bu tür durumlar evin önündeyim kapıyı aç size geliyorum diyenlerden hiç hoşlanmam belki ev halim anında üstümü degiştirmem gerekecek belkide hastayım belkide evimiz dagınık hemen art niyet aramayalım herkesin başına gelebilir

Son düzenleme:
Bu olayı sadece sız cozebılırsınız, arkadasların da dedıgı gıbı ısıgınız yanıyor deyınce utanmıs olabılırler, ev halı hersey olabılır, zamanında samımıysenız, bu durumdanda rahatsız ve gorusmek ıstıyorsanız bırgun cay ıcmeye vs cagırıp konuyu guzelce acarsıız sebep sorarsınız, belkı sızınde farkında olmadan yaptıgınız bırsey rahatsız etmıs olabılır bılınmezkı, buna ragmen uzak duruyorsa kendılerı bılır herkes secımlerınde ozgur..

Kıskançlık yada çekememezlik göremedim ben bunu nerden anladınızda böyle yazdınız anlamadım.
Neyse benim fikrim sizinle birlikte zaman geçirmek istemiyor olabilir.
Arkadaş olmanız üniversitede birlikte olmanız sizi sevicek size dost olucak anlamına gelmiyor...
İnsanlar hoşlanmadıkları kişilerden uzak durur görüşmek istemez.
Sizinde o akşam onları aradığınız gece sırf yalanlarını yüzüne vurmak için ama ışıklarınız yanıyor demenizde ayrıca yüzsüzlük olmuş yani.
Bundan sonra aramazsınız onlar ararsa tavrınızı koyarsınız olur biter.

Back