• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Kiramiz bugün 12500 oldu.2022 temmuzda 1900 du ,2022 ağustos 3500 oldu.ve 2023 ağustos 12500 oldu. 5 seneden fazla kiracı olduğumuz için yüzde 25 artış bize yasal değil.Evden çıksak nerden baksanız en az 50 bin masraf.Cevre kiralar da hemen hemen aynı. Nasıl geçirecek insanlar hiç bilmiyorum

Kiramiz bugün 12500 oldu.2022 temmuzda 1900 du ,2022 ağustos 3500 oldu.ve 2023 ağustos 12500 oldu. 5 seneden fazla kiracı olduğumuz için yüzde 25 artış bize yasal değil.Evden çıksak nerden baksanız en az 50 bin masraf.Cevre kiralar da hemen hemen aynı. Nasıl geçirecek insanlar hiç bilmiyorum
Allah yardımcınız olsun. Bölgenizdeki diğer kiralar ne durumda?

Allah yardımcınız olsun. Bölgenizdeki diğer kiralar ne durumda?
Üc aşağı beş yukarı benzer. 2+1 lere 10 binden başlıyorlar.2 +1 tutsak zaten taşınma masrafı iki senelik kira farkı kadar olacak. Ancak 1+1 tutmamız lazım ki mantıklı olsun ama evde babam da var.cocuk da var.mantikli değil yani

Bende sürekli bu kaygıyla yaşıyorum nasıl kira ödiyicez nasıl geçinicez diye düşünüyorum süreç hiç normal ilerlemiyor nereye kadar dayanabilicez onuda bilmiyorum sürekli ev sahibi zam yapar yada evden çıkarır korkusuylamı yaşıyıcaz. Eskiden ev alma hayalimiz vardı şimdi kirayı ödeyebilmek bile hayal oldu.

Kiracı değilim ama bütün kiracilara sürekli dua ediyorum. Bütün kalbimle yazıyorum ki Allah yardımcınız olsun.
Allah yardimci olur halk aptal olursa zor çok zor bütün peygamberler savaşçıydi haksızlığa karşı.. biz ne yaptık devam dedik !

Bende sürekli bu kaygıyla yaşıyorum nasıl kira ödiyicez nasıl geçinicez diye düşünüyorum süreç hiç normal ilerlemiyor nereye kadar dayanabilicez onuda bilmiyorum sürekli ev sahibi zam yapar yada evden çıkarır korkusuylamı yaşıyıcaz. Eskiden ev alma hayalimiz vardı şimdi kirayı ödeyebilmek bile hayal oldu.
Ev alma hayalimde yok aslında.Eskiden de yoktu.Insani kira artislariyla yaşayıp gidiyorduk.Ama şu anki durum gerçekten çok farklı.

Allah yardimci olur halk aptal olursa zor çok zor bütün peygamberler savaşçıydi haksızlığa karşı.. biz ne yaptık devam dedik !
Yasak ya hiç o konulara girmiyorum ama eskiden senede 3 defa memleketlerimize giderdik eşimle.mazot parası koymazdı.Simdi senede birer defa gidiyoruz ve açılan deliği nasıl kapaticaz diye düşünüyoruz

Mesela memurlar daha kırsal bölgelere tayin istiyor bu yüzden, nereye kadar gidecek hepimiz göreceğiz; ama hayırlı bir gidişat yok, hiperenflasyon var, uçuruma doğru gidiyoruz.
Biz de senelerdir tayin istiyoruz ama kapalı.Ne eşim buralı ne ben.hic yakinimiz olmayan bir şehirde böyle saçmasapan yaşıyoruz iste

Biz kiracilarimizi makul fiyatlara oturtmaya devam ediyoruz, ama soran olsa onlara da cevrede gibi oldugunu söylemelerini söyledik, cünkü bu sefer "Gerizekali misin. Herkes yükseltiyor sen niye yükseltmiyorsun" diye laf yiyiyoruz etraftan.
Kayinpederim bir emlakcidan rakam istemisti dairesi icin. Minicik daireye cok büyük bir aylik söyledi. Kayinpederim kendi kiraci bulup oturtdu. Ekonomi kötü olabilir, ama bunu da kullananlar da cok. Bunu söylesek "sizin tuzunuz kuru" (sanki zenginiz :D ) gibi laflar yiyiyoruz o yüzden disarda bu konularda birsey demiyorum artik. Allah herkesin yardimcisi olsun. Kira yüzdünden artik insanlar öldürülüyor memlekette :(

Biz kiracilarimizi makul fiyatlara oturtmaya devam ediyoruz, ama soran olsa onlara da cevrede gibi oldugunu söylemelerini söyledik, cünkü bu sefer "Gerizekali misin. Herkes yükseltiyor sen niye yükseltmiyorsun" diye laf yiyiyoruz etraftan.
Kayinpederim bir emlakcidan rakam istemisti dairesi icin. Minicik daireye cok büyük bir aylik söyledi. Kayinpederim kendi kiraci bulup oturtdu. Ekonomi kötü olabilir, ama bunu da kullananlar da cok. Bunu söylesek "sizin tuzunuz kuru" (sanki zenginiz :KK70: ) gibi laflar yiyiyoruz o yüzden disarda bu konularda birsey demiyorum artik. Allah herkesin yardimcisi olsun. Kira yüzdünden artik insanlar öldürülüyor memlekette :KK43:
Bizim ev sahibinin 5 dairesi var.kendi üst düzey memur.esi emekli.cocuklari yine iyi geliri olan mesleklerde.kendileri lojmanda oturuyor. Aylık eve 200 bin TL para geliyordur.Yani ihtiyaçları yok aslında.ama para parayı çekiyor demek ki

Bizim ev sahibinin 5 dairesi var.kendi üst düzey memur.esi emekli.cocuklari yine iyi geliri olan mesleklerde.kendileri lojmanda oturuyor. Aylık eve 200 bin TL para geliyordur.Yani ihtiyaçları yok aslında.ama para parayı çekiyor demek ki

Bilmiyorum. Bizim bir kiracimiz 16 senedir evde oturuyor. Onlarin kiralarini cikartsam bana ekstra para gelir ama onlar evden cikmak zorunda kalir. Onlarin yerine ayni sekilde iyi kiraci gelir mi bilmiyorum. Yani ekstradan alacagim para o riske degmiyor. Gecimini kiralarla saglayanlar muhakkak var, ama bazilari da sirf su anda imkan var diye bu derecede yükseltiyor. Cünkü ceza felan yiyen yok. Bir cift taniyorum. Ikisi asgari ücret aliyor zaten, ama kiralari 15.000 liranin üstünde. Yani cok zor. Imkani olanlar baska sehirlere tasiniyor

Kayinpederim bir emlakcidan rakam istemisti dairesi icin. Minicik daireye cok büyük bir aylik söyledi. Kayinpederim kendi kiraci bulup oturtdu. Ekonomi kötü olabilir, ama bunu da kullananlar da cok. Bunu söylesek "sizin tuzunuz kuru" (sanki zenginiz :KK70: ) gibi laflar yiyiyoruz o yüzden disarda bu konularda birsey demiyorum artik. Allah herkesin yardimcisi olsun. Kira yüzdünden artik insanlar öldürülüyor memlekette :KK43:
Biz de makul fiyata oturtacaktık. Tabi eğer devletin verdiği %25ten fazlasını vermem diye artistlik yapmasalardı:KK70: Bir market alışverişi kadar kira istedik. Vermediler. Biz de çıkardık. Şimdi de çevredeki emsalleri gibi kiraya verdik. Bilmeden bize iyilik yaptılar. Kirada tek evimiz var bu arada ki kredisi bile hala devam ediyor.
Ama bu önemli değil bence. İnsanların maddi durumu iyi diye kimse de kendini kullandırmak zorunda değil. Orta yol bulunmalı.

Biz de makul fiyata oturtacaktık. Tabi eğer devletin verdiği %25ten fazlasını vermem diye artistlik yapmasalardı:KK70: Bir market alışverişi kadar kira istedik. Vermediler. Biz de çıkardık. Şimdi de çevredeki emsalleri gibi kiraya verdik. Bilmeden bize iyilik yaptılar. Kirada tek evimiz var bu arada ki kredisi bile hala devam ediyor.
Ama bu önemli değil bence. İnsanların maddi durumu iyi diye kimse de kendini kullandırmak zorunda değil. Orta yol bulunmalı.

Ayni dediginiz gibi orta yol bulunmali. Kimse kendini kullandirmak zorunda degil tabi veya hala o evin ödemeleri varsa kendini de zor duruma sokmak zorunda degil. Ama birden kirayi 4 veya 5 katina cikartanlar da var. Bunu da herkes birden ödeyemiyor.

Bizim de 3500 den 12ye çıkarmak istedi ev sahibi. Hatta burda konum da var. 10 bin de anlastik. Herkes keşke bu kadar çok artisi kabul etmeswydin, çok diyor ama üst katimiz 22 bine tutuldu gecenlerde. Şimdi ciksam 20den aşağı ev bulamam buralarda. Allah yardimcimiz olsun. Maaslarin ev kiralarini karşılayamayacagi günler gelecek. Geldi bile hoş

İnsanlar sandıkta secimini yaptı zerre kadar üzülmüyorum demek ki herkes memnun. Kiradada evim var asla yüzde 25 kuralına uymayacağım 14 ay önce kiracı cıktıktan sonr 10 bin tl ye badana yaptırdıgım evi bu sene badanacı 20 bin istiyorsa benim de o evi 20 bine kiralamam lazım. Usül neydi bir kira bir badanayı karsılardı.
O sebepten akıllı olanlar yatırımlarını yaptı keyfine bakıyor suan, gecinemeyecek olanlara Allah yardım etsin daha kötü günler geliyor gümbür gümbür.
Ama ben artık asla üzülmeyeceğim üzülmüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X