Ne kaldı geriye?

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Gecen aylara kadar umutluydum evliligimden. Ama su an tukenmek üzereyim. Konusup ta anlasamayisimiz beni umutsuzluğa sürüklüyor. Her tartisma karşılıklı sen soylesin sen boylesinlerle başlayıp sonuca bağlanmadan ayni sekilde bitiyor. Sen kendi davranışlarını bi duzelt sonra bana laf et dedi bugun. Inadimdan bahsediyo. Ama o beklentilerimi karsilamayinca icimden bi sey yapmak gelmiyor. Temiz camasirlar 1 hafta sepeti bekleyip kırısıyolar. Sabah ise giderken corap arıyor icinden. Yemekler sağlıklı ama hep pratik ve eve gelecegi vakit yapmaya basliyorum. Kek pasta börek hic yapılmıyor. Zul geldiğinden degil bunlar enerji, sevk bulamiyorum yapmak icin. Sevmedigimden degil seviyorum esimi ama yipraniyorum da ayni zamanda. Onu sevmedigimi düşünüyor. Sevsem bu kadar gözüme batmazmis boyle inat etmezmisim. Sevgi inadindan vazgecmekse o neden geçmiyor? Neden benim için sevmedigi bi filmi sirf ben seviyorum diye izlemiyor? Gecen hafta pahalı bi hediye aldı bana ama beni tatmin etmiyor. Duygusal bosluk içerisindeyim ve bu boslugu hicbir hediye doldurmuyor. Hissetmek istiyorum şefkat istiyorum derdimi paylaşabilecek bi sıcaklık ariyorum .. artik konusmaktan da kestim ümidi. Aramizda cok yas farki var yasinin gereğince biraz toparlayici, alttan alıcı olmasi gerektigini soyledim. Hii oldu ben her seye he diyim dedi. Mantik bu iste. Azıcık alttan alayım sevgiyle sefkatle yaklasayim demiyor. Ona ne desem hic alttan almaz kalbimi kırmak pahasına cevap verir. Su noktada konusmaktan başka yapilacak ne kalmistir sizce?

Hep karşıdakini suçlamışsın. Özeleştiri yap biraz.
Bide sevgi ve şevkat talep etme.
Bazıları duygularını davranışa dönüştürmekte iyi değil. Yol gösterebilirsin.

Beklentiler beklentiler beklentiler.. Anlattıklarınızdan anladığım eşinizi olduğu haliyle kabullenmiyor oluşunuz. Sorun sanki sizin karşılık bulmayan beklentileriniz?? Robot değiliz insanız. Hareketlerini sizin istediğiniz gibi programlayamazsınız. Belki sorun eşinizde değil, sizin ona verdiğiniz değerdedir?

Hep karşıdakini suçlamışsın. Özeleştiri yap biraz.
Bide sevgi ve şevkat talep etme.
Bazıları duygularını davranışa dönüştürmekte iyi değil. Yol gösterebilirsin.

Gecen aylara kadar talep etmiyordum bekliyodum hep. Sonra konuşmaya başladım asil umutsuzluğa burda düştüm iste ben. Konussak anlaşırız diyordum. Nasıl yol gösterebilirim?

O kadar karamsarsınız ki ne yalan söyleyeyim ben eşinize hak verdim.. 1 hafta temiz çamaşırları sepette bırakmak nedir? Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz eşiniz çalışıyor ve siz inadınız yüzünden eşiniz dışarda sorumluluk alırken evde almanız gereken sorumlulukları reddediyorsunuz. Biraz bencil geldiniz bana

Ben esime cok deger veriyorum bi sey olsa cok ama cok üzülürüm

Kabul etmiyorum bunu bencil olduğumu düşünmüyorum. Olsam esim hic kaçırmaz hemen söylerdi bu gibi şeyler yuzunden sevmedigimi düşünüyor.

Susmak ama nasıl bi susmak? Küsmek mi? Bosvermis, halinden memnun bi ruh haline burunmek mi?
Halinden memnun asla değil,o o halden anlayacak bir adama benzemiyor.
Canını yakmadan ama mutlu da etmeden,istediğini vermeden,donuk,çok ihtiyaç olmadıkça konuşmayarak.
Eşinle değil de apartman komşun Mehmet Amca'yla konuşmak gibi.

Konuşmayla hiçbirşeyi çözemedik ki biz eşimle şimdiye kadar. Çözemediğimizi de 3. senede anladım. Başlangıca göre çok daha iyi noktadayız şu anda ve tek nedeni benim artık hiçbişey ama hiçbişey beklememem eşimden. Kabul ettim böyle adamı. Ama kabul etme de ağızla söyleyerek olmuyor. Dibe batmadan yukarı çıkılmaz derler ya , tam bitti bu evlilik açıyorum davayı dedim. Daha kötü olmaz ayrılık bundan dedim. Ama yapamadım. Yapamayınca dedim böyle böyle kendini hırpaladığınla kalıyorsun xperia. Madem boşanmıyorsun o zaman değiştirmeye de çalışma , adam bu. Kabul et , kendi hayatına bak. Eşim karışmaz zaten bana , yediğime içtiğime gezdiğime giydiğime falan. Ha sevgim de bitmedi hiç bir zaman ama.

Özetle sen de ya bitirmeye kalkıp bitireceksin yada bitiremeyeceğini anlayıp beklentisizce evliliğini yaşayacaksın. Beklenti olmadan herşey çok daha güzel oluyor. En ufak bir sarılma öpme bile beklemiyorum, o gelip sarılınca mutlu oluyorum misal. Eskidense neden bir kere sarıldı , 2 kere de sarılabilirdi diye üzülürdüm. Beklentin olmayınca bardağın dolu tarafını görüyorsun yani.

Ben boşanmadığıma hiç pişman değilim , Allah pişman etmesin. Umarım sen de en doğru kararı içine sine sine verirsin

Ben esime cok deger veriyorum bi sey olsa cok ama cok üzülürüm
Daha önce daha farklıydı da sonradan mı değişti peki eşiniz? Dönemsel olarak karşılıklı kırgınlıklar olabilir, belki öyle bir haldir ve kısır döngü oluşmuştur. Yani o size kırgın ve pek güzel şeyler söyleyesi gelmiyor, siz de ona kırgın ve hep serzenişte bulunuyorsunuz, siz öyle yaptığınız için onun kırgınlığı artıyor vs.. Böyle bir döngüye girmiş olabilir misiniz?

Eşiniz bi açıdan haklı sevseydiniz bu kadar gozunuze batmazdı.
Konularınızda gezindim bi kaçını hatırladım. Evet adam bağırdığı için suçlu , size yeterince özen göstermiyor, şefkatli davranmiyor. Evliliginizin başından beri baya sorun yaşamışınız. Biriktikçe birikmiş. Psikolog yardımı alın ve kararınızı verin ya boşanın ya da şikayet etmeden hayattan zevk almaya çalışın. Üzüldüm sizin adınıza. Sürekli sorun yaşamak ve hiçbirini aşamamak zor gerçekten.

Siz gayet mutlusunuz maşallah Allah daim etsin ama ben okuyunca üzüldüm. İnsan eşinden ilgi beklemeyecekse ne bekleyecek ki başka? Ben ilginin sevginin bir kadının en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum, bir evlilikte bunlar yoksa çalışan kendine yeten bir kadın niye evleniyor ki o zaman? Böyle ilgisiz eşleri okudukça evlilikten çok korkuyorum. Ama yaptığınız şeyi çok takdir ettim, boşanılmayacaksa en güzeli beklentiyi sıfıra indirgeyip kendi mutluluğunu sağlamak.

Beklenti olunca skor tutuyor insan gerçekten. Duygusal acidan bu kadar ac birakmasalar bu kadar tutturur muyduk sefkat ilgi diye. Ilk aylar o kadar hır gürün içinde yine olsa yine evlenirim derdim simdi değişti iste düşüncelerim

Benim de su an bosanma dusuncem yok ama boyle gidecekse ileride sicak bakarim. Yine de cok az bi umut var iste içimde. Kasvetli hallerimin yok oldugu bi hayati da gözardı edemiyorum. Hicbir kararimizdan pisman olmayız umarim yolumuz açık olsun..

Bayan çalışmak istiyor iş arıyor evde olmak ona inanılmaz zor geliyor ve ev işleri ona yük gibi geliyor. Çalışsa bu kadar tembellik yapmaz bence. Ev işleri yapmak evde oturmak kendi tercihi degil

Cok zor boyle debelenip durmak. Ikimiz de huzursuzuz o da bıktı biliyorum anlıyorum her halinden. Huzur istiyor ama o cabalamadan nasil olacak ki bu? Bilsem ki ben inadimdan vazgecip alttan almaya başlayınca o da aynisi olacak su dakika degismeye çalışırım. Potansiyelim zaten var fedakarim kindar değilim kötü hicbi niyet yok icimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…