• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kaldı geriye?

Daha önce daha farklıydı da sonradan mı değişti peki eşiniz? Dönemsel olarak karşılıklı kırgınlıklar olabilir, belki öyle bir haldir ve kısır döngü oluşmuştur. Yani o size kırgın ve pek güzel şeyler söyleyesi gelmiyor, siz de ona kırgın ve hep serzenişte bulunuyorsunuz, siz öyle yaptığınız için onun kırgınlığı artıyor vs.. Böyle bir döngüye girmiş olabilir misiniz?
Evlilik öncesi inadi yine vardi ama bu kadar olsa asla evlenmezdim ki. Surekli guzel sözler soylerdik birbirimize yuzyuzeyken her sorunu cozebilirdik.

Cok zor boyle debelenip durmak. Ikimiz de huzursuzuz o da bıktı biliyorum anlıyorum her halinden. Huzur istiyor ama o cabalamadan nasil olacak ki bu? Bilsem ki ben inadimdan vazgecip alttan almaya başlayınca o da aynisi olacak su dakika degismeye çalışırım. Potansiyelim zaten var fedakarim kindar değilim kötü hicbi niyet yok icimde.
İşte bunlar hep boş kalmaktan halbu ki aksama kadar işte yorulsanız eve gelince bi kap yemek yapsanız salata vs birlikte. Sonra uzansaniz konuşmaya haliniz kalmasa, az bi enerjinizi de birlikte harcarsanız. Hiiiccc sorun kalmaz.

İşte bunlar hep boş kalmaktan halbu ki aksama kadar işte yorulsanız eve gelince bi kap yemek yapsanız salata vs birlikte. Sonra uzansaniz konuşmaya haliniz kalmasa, az bi enerjinizi de birlikte harcarsanız. Hiiiccc sorun kalmaz.
Bunlari düşünüp mutlu oluyorum cozumum olabilir çalışmak diye. Ama o zaman da kendimi kandırmış olacağım gibi sanki biraz.. yine şefkat olmayacak. Calisamadigim dönemler de olacak yine başa döneceğiz diye korkuyorum.

Siz gayet mutlusunuz maşallah Allah daim etsin ama ben okuyunca üzüldüm. İnsan eşinden ilgi beklemeyecekse ne bekleyecek ki başka? Ben ilginin sevginin bir kadının en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum, bir evlilikte bunlar yoksa çalışan kendine yeten bir kadın niye evleniyor ki o zaman? Böyle ilgisiz eşleri okudukça evlilikten çok korkuyorum. Ama yaptığınız şeyi çok takdir ettim, boşanılmayacaksa en güzeli beklentiyi sıfıra indirgeyip kendi mutluluğunu sağlamak.
Bu söylediklerin bitirmeye karar vermeden önceki düşüncelerimdi zaten. O aşamayı da geçtim yani. Diyorum ya tamam bitti artık dedim ama bitiremedim.

Gerçekten karar noktam çok derin oldu 3-5 cümle ile anlatabilmem mümkün değil. Ama beklentinin dozu ne? Beklentilerim ne derece olası? Bunların hepsini düşündüm. Eşim benim beklediğim ilgiyi benim beklediğim şekilde göstermiyor ama onun sevgi anlayışı ne? Anasına babasına sevgisini nasıl gösteriyor? Yani tek bir faktör yok beni bu sonuca getiren. Bana bunu yapmıyor da anasına mı babasına mı yapıyor? Benden önce ağzında kırmızı gülle tango yapan bir adam mıydı eşim? Benim beklediğim ilgiyi eşine gösteren bir erkek dünyada var mı? Boşanırsam çok daha mutlu mu olacağım? Çok mu mutsuzum? Falan filan....

Vardığım Sonuç beni boşanma fikrinden tamamen uzaklaştırdı. Ve diyorum ya çok şükür çok daha iyi bir noktadayız. Konu sahibi de bu noktaya mı gelir , yoksa bitirmeye mi karar verir bilemem. Ama beklenti içinde olma demekle olmuyor. Herkesin terazisi farklı. Benim ağır basan taraf bu oldu ve kısa sürede doğru karar verdiğimi gördüm. Yarınlar da inşallah pişmanlık değil "iyiki " diye kurduğum cümleler getirir bana ve herkese

En iyisi susmak bi arkadasın dedigi gibi..
Küsmek degil ama o varmışta yokmuş gibi..
Laf gelince cevap vermek fazla gozune gorunmemek gibi biraz geri durmak belki bişeyleri anlar..

Eşinle aranda kaç yaş var utopikuye utopikuye ?
Benim de eşimle aramızda 17 yaş var..
Yaşının büyük olması bazı şeyleri alttan alabileceği anlamına gelmiyor maelsefffff keşke ama değil.
Benim eşim mesela en ufacık laftan bile çok çabuk sinirlenebilen bir adam.
Öyle ben istiyorum diye de sarılıp etmez,
İçimden gelecek siparişle olmaz der.
Bende ayak uydurdum.
Ve uzun zaman saldım daha sonra kendi çok üstüme düşmeye başladı.
O dışarıda ki görevini yerine getirip gereken maddi desteği verirken bende evdeki görevlerimi yerine getirip gereken huzuru maneviyatı veriyorum.
Böylesi çokhuzurlu ve mutluyuz. Tıpkı en başında olduğu gibiyiz.
İnşallah sizde öyle olursunuz.

Gecen aylara kadar umutluydum evliligimden. Ama su an tukenmek üzereyim. Konusup ta anlasamayisimiz beni umutsuzluğa sürüklüyor. Her tartisma karşılıklı sen soylesin sen boylesinlerle başlayıp sonuca bağlanmadan ayni sekilde bitiyor. Sen kendi davranışlarını bi duzelt sonra bana laf et dedi bugun. Inadimdan bahsediyo. Ama o beklentilerimi karsilamayinca icimden bi sey yapmak gelmiyor. Temiz camasirlar 1 hafta sepeti bekleyip kırısıyolar. Sabah ise giderken corap arıyor icinden. Yemekler sağlıklı ama hep pratik ve eve geleye yakin yapmaya basliyorum. Kek pasta börek hic yapılmıyor. Zul geldiğinden degil bunlar enerji, sevk bulamiyorum yapmak icin. Seviyorum ama yipraniyorum da ayni zamanda. Onu sevmedigimi düşünüyor. Sevsem bu kadar gözüme batmazmis boyle inat etmezmisim. Sevgi inadindan vazgecmekse o neden geçmiyor? Neden benim için sevmedigi bi filmi sirf ben seviyorum diye izlemiyor? Gecen hafta pahalı bi hediye aldı bana ama beni tatmin etmiyor. Duygusal bosluk içerisindeyim ve bu boslugu hicbir hediye doldurmuyor. Hissetmek istiyorum şefkat istiyorum derdimi paylaşabilecek bi sıcaklık ariyorum .. artik konusmaktan da kestim ümidi. Aramizda cok yas farki var yasinin gereğince biraz toparlayici, alttan alıcı olmasi gerektigini soyledim. Hii oldu ben her seye he diyim dedi. Mantik bu iste. Azıcık alttan alayım sevgiyle sefkatle yaklasayim demiyor. Ona ne desem hic alttan almaz kalbimi kırmak pahasına cevap verir. Su noktada konusmaktan başka yapilacak ne kalmistir sizce?
Kac yasindasin acaba. Esin kac yasinda.
Biz de esimle baslarda cok tartisirdik. Benim beklentilerim fazlaydi. Ben usteledikce olan ilgisi de yok oluyordu. Cok uzun yillar sonunda evlendik. Haliyle beklentilerim zirve yapmisti. Benimle ilgilen demek uzaklastirmaktan baska bir ise yaramiyordu. Sonra yavas yavas bu isteklerimden vazgectim. Aynen senin gibi dusunuyordum. Bi kere de benim istedigim filmi izlese sevmedigi halde diyordum. Daha neler neler. Gittikce isteklerim azalmadi ama dile getirmelerim azaldi. Ben talepte bulunmadikca o sevgisini vermeye basladi. Cicim aylarim kabus gibi gecti ama simdi mutluyum cok sukur. Beni opmesini sevmesini istiyorsam gidip ben opuyorum. Sariliyorum. Ben yapiyorsam artik o da yapiyor. Gelip sariliyor sakalasiyor. Eskiden evimizde hep tartisma olurdu simdi kahkahalar oluyor. Gercekten zorlu sureclerden gectim cok yiprandim ben de. Ilk yilim aglamakla gecti diyebilirim. Kac kere evi terkettim hatirlamiyorum. Ama bunlar cozum olmadi. Evliligimizin ucuncu yili ama ben tavrimi degistirmeseydim zannetmiyorum ki bu mutlulugu yakalayabilelim. Insallah anlattiklarim senin de isine yarar. Insallah cok mutlu bir yuvan olur.

En iyisi susmak bi arkadasın dedigi gibi..
Küsmek degil ama o varmışta yokmuş gibi..
Laf gelince cevap vermek fazla gozune gorunmemek gibi biraz geri durmak belki bişeyleri anlar..
Umarim ya cok istiyorum bende nasil bi yıkım yarattığını nasil umutsuzluga sürüklediğini anlasın
Eşinle aranda kaç yaş var utopikuye utopikuye ?
Benim de eşimle aramızda 17 yaş var..
Yaşının büyük olması bazı şeyleri alttan alabileceği anlamına gelmiyor maelsefffff keşke ama değil.
Benim eşim mesela en ufacık laftan bile çok çabuk sinirlenebilen bir adam.
Öyle ben istiyorum diye de sarılıp etmez,
İçimden gelecek siparişle olmaz der.
Bende ayak uydurdum.
Ve uzun zaman saldım daha sonra kendi çok üstüme düşmeye başladı.
O dışarıda ki görevini yerine getirip gereken maddi desteği verirken bende evdeki görevlerimi yerine getirip gereken huzuru maneviyatı veriyorum.
Böylesi çokhuzurlu ve mutluyuz. Tıpkı en başında olduğu gibiyiz.
İnşallah sizde öyle olursunuz.
Kendinizi çekme surecinde neler yaşadınız peki detayli anlatir misiniz? 10 civarı fark var bizde de. Esime hayranım aslında insanlarla iliskilerine tecrubelerine falan ama yeterli olgunluga mutevazilige ulaştığını düşünmüyorum. Ilgisiz degil suratim asilsin farkeder hemen ama hakli oldugunu düşünüyorsa alttan almaz hic. Aramiz iyiken hep guldurur hani karisina hizmetci muamelesi yapan adamlardan degil ama sefkat anlaminda sinifta kalıyor

Senin konularina denk geliyorum .Evliliginizden mutlu olmadiginizi dusunuyorum.Olmuyorsa zorlamak neden sen kendinle saasirken karsindaki adami da yipratiyorsun . Birbirinize iyilik yapma vakti gelmemismi bitirmek degilde yapici yonden.

Bunlari düşünüp mutlu oluyorum cozumum olabilir çalışmak diye. Ama o zaman da kendimi kandırmış olacağım gibi sanki biraz.. yine şefkat olmayacak. Calisamadigim dönemler de olacak yine başa döneceğiz diye korkuyorum.
Sevgisini gösteremeyen erkek modeli. Benim eşim de durduk yere sarılıp öpmez ama asla ev süpürmemi istemez ağır o sana der elimden alır, yemeği ben hazirladiysam sofrayı toplar. Benim işim varsa arabayı bırakır. Bunun gibi ufak tefek şeyler aslında sevgi göstergesi. Erkekler biraz farklı düşünüyor şefkat konusunda.
Kendinize zarar verecek bişeyi yapmanıza musade eder mi mesela.
Saçınızı kurutmadan uyumaya kalktığınızda uyarır mı?
Hava serinse üzerine ceket al der mi?
Boynunuz tutulunca yastık değiştirmeyi teklif eder mi?
Bu tarz şeyler ilgi alaka göstergesi şefkat bunlarda gizli her dakka öpüp okşasa ama ben uyurken açılan sırtımı örtmese ya da hastayken kalkıp çorba yapmasa daha çok bozulurdum heralde.
Sefkat olarak gördüğünüz şeyler neler?

Kac yasindasin acaba. Esin kac yasinda.
Biz de esimle baslarda cok tartisirdik. Benim beklentilerim fazlaydi. Ben usteledikce olan ilgisi de yok oluyordu. Cok uzun yillar sonunda evlendik. Haliyle beklentilerim zirve yapmisti. Benimle ilgilen demek uzaklastirmaktan baska bir ise yaramiyordu. Sonra yavas yavas bu isteklerimden vazgectim. Aynen senin gibi dusunuyordum. Bi kere de benim istedigim filmi izlese sevmedigi halde diyordum. Daha neler neler. Gittikce isteklerim azalmadi ama dile getirmelerim azaldi. Ben talepte bulunmadikca o sevgisini vermeye basladi. Cicim aylarim kabus gibi gecti ama simdi mutluyum cok sukur. Beni opmesini sevmesini istiyorsam gidip ben opuyorum. Sariliyorum. Ben yapiyorsam artik o da yapiyor. Gelip sariliyor sakalasiyor. Eskiden evimizde hep tartisma olurdu simdi kahkahalar oluyor. Gercekten zorlu sureclerden gectim cok yiprandim ben de. Ilk yilim aglamakla gecti diyebilirim. Kac kere evi terkettim hatirlamiyorum. Ama bunlar cozum olmadi. Evliligimizin ucuncu yili ama ben tavrimi degistirmeseydim zannetmiyorum ki bu mutlulugu yakalayabilelim. Insallah anlattiklarim senin de isine yarar. Insallah cok mutlu bir yuvan olur.
Cok teşekkür ederim beklentileri azaltmaya degdiyse ne zaman ve nasil oldugu onemsiz bence. Mutluluklar diliyorum size de.

Bu söylediklerin bitirmeye karar vermeden önceki düşüncelerimdi zaten. O aşamayı da geçtim yani. Diyorum ya tamam bitti artık dedim ama bitiremedim.

Gerçekten karar noktam çok derin oldu 3-5 cümle ile anlatabilmem mümkün değil. Ama beklentinin dozu ne? Beklentilerim ne derece olası? Bunların hepsini düşündüm. Eşim benim beklediğim ilgiyi benim beklediğim şekilde göstermiyor ama onun sevgi anlayışı ne? Anasına babasına sevgisini nasıl gösteriyor? Yani tek bir faktör yok beni bu sonuca getiren. Bana bunu yapmıyor da anasına mı babasına mı yapıyor? Benden önce ağzında kırmızı gülle tango yapan bir adam mıydı eşim? Benim beklediğim ilgiyi eşine gösteren bir erkek dünyada var mı? Boşanırsam çok daha mutlu mu olacağım? Çok mu mutsuzum? Falan filan....

Vardığım Sonuç beni boşanma fikrinden tamamen uzaklaştırdı. Ve diyorum ya çok şükür çok daha iyi bir noktadayız. Konu sahibi de bu noktaya mı gelir , yoksa bitirmeye mi karar verir bilemem. Ama beklenti içinde olma demekle olmuyor. Herkesin terazisi farklı. Benim ağır basan taraf bu oldu ve kısa sürede doğru karar verdiğimi gördüm. Yarınlar da inşallah pişmanlık değil "iyiki " diye kurduğum cümleler getirir bana ve herkese

Bence yarınlar size hep iyi ki dediğiniz günler getirecek, bunun gerçek olmasını da yürekten diliyorum...

Siz öyle içi boş bir karar almamışsınız ki, tüm artıları eksileri iyice düşünüp tam bir analiz yapıp en mantıklı ve doğru kararı almışsınız.

Ama şöyle de bir gerçek var, herkesin karakteri birbirinden farklı. Kimi insan ilgisiz, sevgisiz yaşayamaz, kimisi çok aramaz. Benim kız kardeşimi sevgilisi çok aradı mı sıkılır mesela hoşlanmaz ama ben sevgilim beni sürekli arasın ilgilensin isterim, o yüzden ilgiyi seven bir insansa ilgisizliğe alışması, görmezden gelmesi zor olacaktır. Böyle diyorum ama bende denedim, her yönden mükemmel bir sevgilim vardı, evlenmeyi de çok istiyordum ama aşırı ilgisizdi, sizin gibi artılarını düşündüm aman ilgili olmayıversin olsun varsın dedim, bir tek bana böyle değil ki ailesine de ilgisiz dedim, ki bu bir avantaj bence çünkü burada annesine aşırı düşkün erkeklerin eşlerine eziyetlerini okuyoruz, artılarını düşünerek bir süre dayandım ama olmadı aşırı mutsuz oldum.

Sizin yerinizde olsaydım yani evlenmiş olsaydım bende olsam bende sizin gibi yapardım, ben böyle bir evlilik istemediğim için bitirdim, sevgililikle evlilik bir değil sonuçta, siz en doğru kararı vermişsiniz bence, umarım hiç pişman olmazsınız.

Sevgisini gösteremeyen erkek modeli. Benim eşim de durduk yere sarılıp öpmez ama asla ev süpürmemi istemez ağır o sana der elimden alır, yemeği ben hazirladiysam sofrayı toplar. Benim işim varsa arabayı bırakır. Bunun gibi ufak tefek şeyler aslında sevgi göstergesi. Erkekler biraz farklı düşünüyor şefkat konusunda.
Kendinize zarar verecek bişeyi yapmanıza musade eder mi mesela.
Saçınızı kurutmadan uyumaya kalktığınızda uyarır mı?
Hava serinse üzerine ceket al der mi?
Boynunuz tutulunca yastık değiştirmeyi teklif eder mi?
Bu tarz şeyler ilgi alaka göstergesi şefkat bunlarda gizli her dakka öpüp okşasa ama ben uyurken açılan sırtımı örtmese ya da hastayken kalkıp çorba yapmasa daha çok bozulurdum heralde.
Sefkat olarak gördüğünüz şeyler neler?
Hastalaninca çayımı corbami ısıtıp getirir. Surekli bikmadan usanmadan tembihler sıkı giyin bak diye. Tek poset tasitmaz bana zorla alirim elinden. Gece kabus gorup sicrayarak uyansam öperek sakinlestirir. Ahh boyle seyleri düşününce simariklik etme adama diyorum da bos kalip negatif dusunceler yuklendikce de aklıma yine eski beklentiler icinde, umdugunu bulamayan mutsuz ben oluyorum..

Hastalaninca çayımı corbami ısıtıp getirir. Surekli bikmadan usanmadan tembihler sıkı giyin bak diye. Tek poset tasitmaz bana zorla alirim elinden. Gece kabus gorup sicrayarak uyansam öperek sakinlestirir. Ahh boyle seyleri düşününce simariklik etme adama diyorum da bos kalip negatif dusunceler yuklendikce de aklıma yine eski beklentiler icinde, umdugunu bulamayan mutsuz ben oluyorum..
Bulmuş bunuyosun bana kalırsa. Hem seviyorsun hem üzüyorsun senin canın sıkılıyor drama yaratacak etrafında bi tek kocan var.
Çık gez arkadaş edin onlara sar birazda.
Çalış valla bak yoğun olmak, yorgun olmak ,yorgunken onüne gelen bi bardak çay en güzel öpücükten daha keyif verici.

Bulmuş bunuyosun bana kalırsa. Hem seviyorsun hem üzüyorsun senin canın sıkılıyor drama yaratacak etrafında bi tek kocan var.
Çık gez arkadaş edin onlara sar birazda.
Çalış valla bak yoğun olmak, yorgun olmak ,yorgunken onüne gelen bi bardak çay en güzel öpücükten daha keyif verici.
Teşekkür ederim :KK37:

Konuşmayla hiçbirşeyi çözemedik ki biz eşimle şimdiye kadar. Çözemediğimizi de 3. senede anladım. Başlangıca göre çok daha iyi noktadayız şu anda ve tek nedeni benim artık hiçbişey ama hiçbişey beklememem eşimden. Kabul ettim böyle adamı. Ama kabul etme de ağızla söyleyerek olmuyor. Dibe batmadan yukarı çıkılmaz derler ya , tam bitti bu evlilik açıyorum davayı dedim. Daha kötü olmaz ayrılık bundan dedim. Ama yapamadım. Yapamayınca dedim böyle böyle kendini hırpaladığınla kalıyorsun xperia. Madem boşanmıyorsun o zaman değiştirmeye de çalışma , adam bu. Kabul et , kendi hayatına bak. Eşim karışmaz zaten bana , yediğime içtiğime gezdiğime giydiğime falan. Ha sevgim de bitmedi hiç bir zaman ama.

Özetle sen de ya bitirmeye kalkıp bitireceksin yada bitiremeyeceğini anlayıp beklentisizce evliliğini yaşayacaksın. Beklenti olmadan herşey çok daha güzel oluyor. En ufak bir sarılma öpme bile beklemiyorum, o gelip sarılınca mutlu oluyorum misal. Eskidense neden bir kere sarıldı , 2 kere de sarılabilirdi diye üzülürdüm. Beklentin olmayınca bardağın dolu tarafını görüyorsun yani.

Ben boşanmadığıma hiç pişman değilim , Allah pişman etmesin. Umarım sen de en doğru kararı içine sine sine verirsin

Merhaba sizden bir ricam olacak. Bende 9aylik evliyim bundan 6 yillik beraberlik sonunda evlendik. En buyuk sorunumuz en buyuk kavgalarimzda bu yuzden ben ilgisizlikten yakiniyorm surekli bu yuzden moralim bozuluyo suratim asiliyor istemsizce esimde asık surat gormekten yakıniyo ben beklentilerimi cok yukseltmisim onu farkettim seviyo ama gosteremiyo karakterim bu elimde degil diyor. Farkli sekillerde belli ediyo kendince ama kavgalar bitmiyo en buyuk sorun da bu. Sizden nasil yaptiniz beklentilerinizi nasil sifirladiniz yardim istiyorum bunu yapablrsem bende mutlu olacagimi dusunuyorum beklentilerim cok degil ayni evin icindeyiz gelsin sarilsin opsun ne bleyim saclarmla oynasin her kadinin istedigi bekledigi seyler aslnda...

Oturun bir kalem kagot alon .Bir tarafa sevdiginiz seylerini ,bir tarafa sevmediginiz .O da yazsın sizde yazon sonra alon kağıtları .Durum gercekten vahimse bosanın .Ama belki sizde hatalısınız .

bence sen evlilik sorumluluğunu taşıyacak karakterde değilsin ya da o olgunlukta değilsin. yazımından bile belli adam sana dünyaları verse yine de memnun olmazsın gibi genel bir memnuniyetsizlik mutsuzluk var sende.

bence sen evlilik sorumluluğunu taşıyacak karakterde değilsin ya da o olgunlukta değilsin. yazımından bile belli adam sana dünyaları verse yine de memnun olmazsın gibi genel bir memnuniyetsizlik mutsuzluk var sende.
Bilmem belki de öyle...
Uzunca yazmayayım ama şimdi çok iyiyiz. Küs kalmıyoruz artık. Çözüm neye kızdıysan onu dolandırmadan açıkça ve yumuşakca söylemekteymiş. Esas taktığın konuyu söylemeyip başka başka şeyleri bahane edip kavga çıkarmamaktaymış.. Karşılıklı gerçekten çabalıyoruz. Hayırlısı olsun bundan sonra.

Bilmem belki de öyle...
Uzunca yazmayayım ama şimdi çok iyiyiz. Küs kalmıyoruz artık. Çözüm neye kızdıysan onu dolandırmadan açıkça ve yumuşakca söylemekteymiş. Esas taktığın konuyu söylemeyip başka başka şeyleri bahane edip kavga çıkarmamaktaymış.. Karşılıklı gerçekten çabalıyoruz. Hayırlısı olsun bundan sonra.
Cok güzel sizin adiniza sevindim. Yeni evlilikler zamanla oturuyor. Konuda eskiymis zaten.

Back