Ben çikolata kisti olan bir hamileyim. Hamile kalmadan önce 3-4 tane doktora gittim. Hepsi çikolata kistinden dolayı yumurtalık yollarımda yapışıklıklar olabileceğini bununda gebe kalma sürecini uzatabileceğini söyledi. Hatta son kontrolümde yumurtlama performansımında düşmeye başladığını söylediler. 32 yaşındayım ve 4 yıllık evliyim. DK. hapı 1 yıl kadar kullandım ama sonra bıraktım. Son 1 yılda da DK. hapı kullanmıyordum.
Doktorlarında söylediklerinden etkilenerek "Muhtemelen hemen hamile kalamam" düşüncesiyle biz korunmayı Şubat ayında bıraktık ve ben Nisan ayında hamileydim :) Yani hamile kalmam 2 ay bile sürmedi diyebilirim.
Benim gibi kisti olanlar, yaşı ilerleyenler lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Hatta moralinizi hiiiçç bozmayın. Çünkü hiç beli olmuyor bu iş. Ben 1 gün bile sıkıntı yapmadım doktorların söyledikleri üzerine. Olursa olur, olmazsa tüp bebek yaparız dedim geçtim. Antin kuntin ilaçmış, suymuş bunları da denemedim hiç. Belki de psikolojik olarak çok rahat olduğum için bu şekilde rahat hamile kalabildim. Çünkü sağlıklı olup hamile kalamayan arkadaşlarımda var. Bu durumun psikolojik olduğuna çok inanıyorum.
Şu anda 15 haftalık hamileyim. Çok şükür hiç bir sıkıntımda yok. Bebeğimizde gayet sağlıklı. Allah isteyen ve anne-baba olmaya hazır olan herkese bu mutluluğu yaşatır umarım.