Ne kadar kıskançsınız ve Hayatınıza etkileri

Bu duyguyu nasıl yenebilirler peki? Bir kaç arkadaşım kıskançlıklarının farkında olduğunu ama elinden birşey gelmediğini yazmıştı. Sizce nasıl bir yol izlemeliler
Kendilerine meşguliyet edinsinler eğer çok uç noktadaysa böyle tavsiyeyle olacak şey değil gidip tedavi olsun.
Ayrıca bu biraz mizaç meselesi eğer küçükken güvenli bir ortamda büyümüşse guvenmeyi öğrenir değilse sonrası yaşayarak kendi davranış kalıbını oluşturacak kendisi aşacak ya da terapi tedavi...

cevaplarınız için teşekkür ederim iyi günler dilerim...

ben de kıskanç olduğumu düşünüyordum ama
bunlardan ciddi anlamda herhangi birini kıskanan birinin düzgün bir sosyal yaşatınısı olabileceğini düşünmüyorum.
çok ciddi kendine olan güvensizliği gösterir bu tarz kıskançlıklar.
bu şekildeki insanlara eş/sevgilisine olan güveni aşılamaktan çok kendisine karşı sevgisini nasıl geri kazanır bunun yollarını aramasını öğütlerdim.

mesela somut olarak neler yapmalı nasıl başlamalı işe ?

Yapı meselesi derken biraz açar mısın? Sıkıntılı bir hayata dayanacak bir yapıda olduğunu mu söylemek istiyorsun ?
Hayır olumsuz getirilerine karşın engel olamadığım yapımdan bahsediyorum.
Sıkıntılı bir hayata dayanacak yapıda olduğumu söylemek isteseydim kıskancım değil, güçlüyüm derdim :)

bunların hiç biri sorun olmazdı benim için eğer eşime güveniyorsam fakat bir kere güvenimi kırdıysa her şeyi batardı

Önceden çok kıskançtım. İnanılmayacak derecede törpüledim. Kendime 30 gün verdim. 30 gün içinde eşime şu kıskançlık dolu cümleyi ne olursa olsun kurmayacağım dedim ve oldu. Bu yöntemle ve irademle çoğu zor huyumu bıraktım.

Ben kendi içimde aşırı kıskancım ama kendimi çok güzel frenlerim. Dışarı yansıtmamam gerektiğinin,abarttigimin bilincindeyim ve eşim çok ciddi bişey olmadıkça hiç anlamaz kiskandigimi. İş arkadasiyla tokalaşsa bile içimde firtinalar kopar öyle bir kıskançlık ama o an dışardan görseniz sanırsınız dünyanın en geniş insanıyım

Eşimi çok kıskanırım. Kavgalarımız da oluyor ara sıra. Ama genelde kendimi durduruyorum. Bu huyumu törpülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…