Hayatta vermezler . Bi arkadaşım var, o da gebe "benim patronum öyle şeyleri dert etmez, verecek tazminat" demişti. Ben de en azından 10 ay işsizlikle bi kısım tazminatı almış gibi olurum en azından demiştim. Evet 16 hafta rapor parası var. O zaten herkese veriliyor, o kadar da olsun yani : (Burda yazmışlardı dört ay devlet maaş veriyormuş ve doğum parası hakkı varmış onu bir araştırsanız
bende üç yıldır çalışıyorum tazminat alamayacağımdan eminim
6 yıl az bir süre değil. Anlaşma yoluna gidin ilk önce. eğer kabul etmezlerse avukat ile anlaşın haklarınız alırsınızMerhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu
Kabul etmedi maalesef... Teklif ettim. Bazıları buna "kandırmaca mı yapacaksın" diyebilirler ama bu kandırmaca değil, benim 6 yıllık emeğimin çalınmasına müsaade edilişinin bi telafisini aramakTazminat vermez bu patron belli ki ama işsizlik maaşı onun cebinden çıkmayacak ona bir zarar yok .
Dolayısıyla iyi niyetle konuşup sizi işten cikarmasini isteyin sadece işsizlik maaşı için istiyorum sizden bir talebim yok deyin.
Belki onu kabul edebilir.
Merhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu
Şundan kabul etmez sizi işten çıkarırsa işe iade davası açabilirsiniz. Bu davayı da kazanırsınız zaten sonrasında eğer sizi çalıştırmak istemezse sizi çıkarmak için yine belirli bir meblağ ödemesi lazım.Kabul etmedi maalesef... Teklif ettim. Bazıları buna "kandırmaca mı yapacaksın" diyebilirler ama bu kandırmaca değil, benim 6 yıllık emeğimin çalınmasına müsaade edilişinin bi telafisini aramak
Işsizlik maaşını neden alamadığınızı anlayamadım.
Hayatta vermezler . Bi arkadaşım var, o da gebe "benim patronum öyle şeyleri dert etmez, verecek tazminat" demişti. Ben de en azından 10 ay işsizlikle bi kısım tazminatı almış gibi olurum en azından demiştim. Evet 16 hafta rapor parası var. O zaten herkese veriliyor, o kadar da olsun yani : (
Çocuk sebebi ile tazminatınızı alarak işten ayrılabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.Merhaba hanımlar.
Ben şöyle sandım ücretsiz izin vermiyor iş yeri o yüzden bırakmak zorunda kalıyor. Ücretsiz izin alsa ya?Kendi işi bırakan biri işsizlik maaşı alamaz, işveren çıkarttıysa alabilir.
Çünkü illa ve illa ki işverenin beni çıkarması lazımIşsizlik maaşını neden alamadığınızı anlayamadım.
Evet güzel olurdu ama eşimin tayini çıkacakmaalesef yasalar bebek doğuran kadını korumuyor..
patronunla konuşup bebeğin yaşına gelene kadar ücretsiz izin alsan.. yaşına gelince de bakıcı ayarlayıp işine devam edersin..
hem hakların yanmamış olur, hem tekrardan iş arama süreci ile uğraşmazsın..
yani en nihayetinde bir gün çalıma hayatına döneceksen yabancı yer aramaktansa patron bu durumu kabul ederse güzel olur diye düşünüyorum..
o zaman yapacak bir şey yok.. her güzellik aynı anda olmuyor maalesef..Evet güzel olurdu ama eşimin tayini çıkacak
Ben şöyle sandım ücretsiz izin vermiyor iş yeri o yüzden bırakmak zorunda kalıyor. Ücretsiz izin alsa ya?
Bunun için işveren bir imza attırıyor kağıda en azından bulunduğum işyerinde arkadaşım da benzer sebepten çıktı o da 8 senelik çalışan idi bakacak kimsesi olmadığını vs söyleyip anlaştılar. Hem tazminatını aldı, hemde işsizlik maaşını. Ama imza attı, tazminatını aldığını içerde hiçbir hakkı kalmadığını ileride sorun çıkarmayacağına dair vs ..Tabi ki kabul etmez bu durumda tazminat ödemesi gerekir.
Üstelik sonra siz doğurdum diye beni işten attı tazminat da vermedi diye dava açabilirsiniz. Bu konuda pek suçlayamıyorum patronunuzu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?