NE HALİMİZ VARSA GÖRELİM diyenlerr buyrun içeriiii

herşeyi vikipediye sorarım ben, yanlış bilgi veriyonuz adı kibbe ymiş:KK1::KK1::KK1:

İçli köfte
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
İçli köfteler
Vikikitap
Vikikitapta bu konu hakkında daha fazla bilgi var:
İçli köfte

İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir. Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, orjinal adı "Kibbe"dir. Türkiye'de Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerinde yapılmaktadır.

Köftenin içi yörelere göre kıyma veya kuyruk yağından oluşabilmektedir. Karışım, soğan, maydanoz ve baharat (isteğe bağlı olarak ceviz içi de konulabilir) ile desteklenmektedir. Bazı yörelerde Dolgulu köfte olarak da isimlendirilmektedir.

Üretim faaliyetlerine bağlı olarak et ve tahıl ürünlerine dayalı beslenme kültürü oluşturan Türkiye'nin geleneksel yemekleri arasında olan içli köfte, günümüzde yapımı zor ve uzun olduğu için artık bir gündelik yemek olmaktan çıkıp özel gün yemeği sınıfına girmiştir.

İçli köfte, iki türlü hazırlanır. Bunlardan birincisi haşlama usulüdür. Bayram, söz, nişan, kına gecesi gibi özel günler ile misafir ağırlamada mutlaka sofradaki yerini alır. Haşlama olarak yapılan köfte hafif olduğu için genellikle bol miktarda tüketilir. İkincisi ise kızartmadır. Büyük şehirlerde özellikle otel ve lokantalarda yapılır. Haşlama yönteminde köftenin dağılma ihtimali olması nedeni ile kızartma bu tip yerlerde tercih edilmektedir. Ayran ile servis edilmesi yaygın bir uygulamadır.

boşver seyyah, bu kadar hamaratlık bize ters zaten:KK19::KK1::KK1::KK1:
ama yook iskender de didiler
akşam doşardayım
şöle bi ıslama köfte(buraya has) yiyeyim kızımla
sonra gelip bir tiramisu yapayım
aklımda kalacağına midemde kalsın:KK1:
Durum biraz farklı, ohal bölgesinde...Dağ dağ geziyor maalesef :2:

aile sorunu var gibi gelmişti bana
asker sanırım ama başka askerler var
hiç mi imkanı yok
hayırlısı olsun ne diyelim kaderden ötesi yok
anlayalı çok oldu:KK50:

Evet bi kere daha paylaşmıştım
Hemen böyle ooo benim bilmediğim yok bunu da şıp diye buldum adını, moduna geçme :63:

:KK60::KK60:
ay kahkaha attım
bumbar bile yapmış insanım ben (yemek yapabiliyomusun diye soranlara bunu söylüyorum hep) bilirim tabi:KK60:

ahahha
size antik roma mutfağından tarif vereyim mi
ballı fındık faresi:KK53:

herşeyi vikipediye sorarım ben, yanlış bilgi veriyonuz adı kibbe ymiş:KK1::KK1::KK1:

İçli köfte
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
İçli köfteler
Vikikitap
Vikikitapta bu konu hakkında daha fazla bilgi var:
İçli köfte

İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir. Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, orjinal adı "Kibbe"dir. Türkiye'de Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerinde yapılmaktadır.
Köftenin içi yörelere göre kıyma veya kuyruk yağından oluşabilmektedir. Karışım, soğan, maydanoz ve baharat (isteğe bağlı olarak ceviz içi de konulabilir) ile desteklenmektedir. Bazı yörelerde Dolgulu köfte olarak da isimlendirilmektedir.

Üretim faaliyetlerine bağlı olarak et ve tahıl ürünlerine dayalı beslenme kültürü oluşturan Türkiye'nin geleneksel yemekleri arasında olan içli köfte, günümüzde yapımı zor ve uzun olduğu için artık bir gündelik yemek olmaktan çıkıp özel gün yemeği sınıfına girmiştir.

İçli köfte, iki türlü hazırlanır. Bunlardan birincisi haşlama usulüdür. Bayram, söz, nişan, kına gecesi gibi özel günler ile misafir ağırlamada mutlaka sofradaki yerini alır. Haşlama olarak yapılan köfte hafif olduğu için genellikle bol miktarda tüketilir. İkincisi ise kızartmadır. Büyük şehirlerde özellikle otel ve lokantalarda yapılır. Haşlama yönteminde köftenin dağılma ihtimali olması nedeni ile kızartma bu tip yerlerde tercih edilmektedir. Ayran ile servis edilmesi yaygın bir uygulamadır.

Bu listeye malatyayıda ekleyelim:KK52::KK52::KK52:

Son düzenleme:
:KK60::KK60:
ay kahkaha attım
bumbar bile yapmış insanım ben (yemek yapabiliyomusun diye soranlara bunu söylüyorum hep) bilirim tabi:KK60:

Bende annemle yapıyorum ama eşim sevmediğinde evde hiç yapmadım yaparsan banada yolla:KK52::KK52::KK52:
Nereli olduğunu daha çok merak ettim:KK53:

Son düzenleme:
:KK17:Ben mi suçlu oldum:KK53:
Teşekkürler:KK1:
Sen nerelisin bölgede olabilir:KK53:

yok eşin suçlu nerden geldi aklına:KK1:
malatyalıyım:KK3:

Sende kalktın foto koydun
Mantı dediniz
Sonracıma zeytinyağlı sarma dedi kadesanın teki

Ben çakma tiramisu paylaşmışım çok mu :KK17:

hadi hadi seninde fırın makarnaların böreklerin