- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
canım anlıyorum fakat burda bazı arkadaşlar öyle yorumal yapmışki sanki kendileri hiç genç olmamışlar daima aklı başında bireyler olarak yaşamışlar
ne aile terbiyesi ne saygı bırakmamışlar
eminim aileler çok güzel terbiye veriyorlardır ama insan o yaşlarda başında kavak yelleri esiyor yoksa hiç bir anne baba kızına gidip evli barklı zengin bir adam bul kendine demez
gençlik işte, deli çağları bu tür şeyler bende asla yapmadım (evli erkekler bakma asılma gibi) aklımın ucundan geçmezdi ama bende gençken o yaşlardayken şimdi yapmicam hata şimdi yeri geldiğinde aklıma gelince utanıcam şeyler yapdım. Bunlar normal şeyler. Çok değil bundan 7-8 sene önceydi yani. O kızlarda büyüecekeler sonradan eskiden şöyle yaptık böyle yaptık diyecekler yeri gelip gülecek yeri gelip utanacaklar. Hemen kötüye yormamak gerekir diye düşünüyorum.
Bu durumda erkekler suçsuz olmuyor benim gözümde hiç bir olgun erkek gelipte 17-18 yaşında bir kız için beni kandırdı ben ona inandım vs. demesin çok gülerim. Erkek kendine hakim olursa isterse sürüsü gelse kimse onu yolundan ayıramaz
bukadar ufak şeylere takılmayın boşunuza tatlı canınızı sıkmayın, böyle heşeyi kafamıza takarsak çok erken yaşlanırız ve ozaman tabiki bazı erkekler gider daha gençlere bakarlar!
Bu yorum ancak alkışlarım. Herkes geçmişinde özellikle de kanının deli gibi attığı gençlik yıllarında hata yapmıştır. Amaç o hatayı yargılamak değil, kişiyi hatadan en kısa sürede geri çevirmektir.
Zaten zamane gençliği oldukça rahat, şimdi bizde yargılayıp yerden yere vurursak ne olacak.
Hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz, hepimizin hataları olmuştur onun için biz hatalarımızdan nasiplenen büyükler olarak görevimiz küçükleri yanlış yoldan usulunce döndürmektir.
Unutmayınki, bizim gençlik yıllarımızda da büyüklerimiz bizim için aynen bu şekilde düşünüyorlardı. Yani her nesil kendinden sonra gelen neslin hatalarını görüyor ve yargılıyor.