Ne devam edebiliyorum ne de bitirebiliyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pardon ama burdaki bayanlara göre ayrılmak ne kadar kolay hemen ayrıl hemen git seni istemiyor deniyor bence davayı açma bekle belki kendini toparlar insanlar neler yaşıyor bi şekilde aşıyorlar sabır güzel bişey emin olun şartlar zamanla değişiyor.. bakın kendiniz kabul ediyorsunuz benimde hatalarım oldu diye bi düşünün annesi yalnız yaşıyormuş bi gün kahvaltı hazırlayıp buyur ettiniz mi bi akşam yemeği hazırlayıp yalnız yeme gel birlikte yiyelim dediniz mi hatayı kendinizde de arayın umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Evet tabiki ayrılmak kolay değil o yüzden bir çırpıda her şeyi silip atamıyorum ama bu evlilik bana zarar veriyor. Annesi esasında yalnız yaşamıyor eşimin abisinin çocuklarına bakıyor, yemek yapıyor vs... Evet tabiki yemeğe de çaya da sürekli davet ediyordum evlerimiz yakın olduğu için arada geliyordu. Ama bana bir kere kızım bile demedi mizacı gereği soğuk bir insan. Önceki yazılarımı okuduysanız görmüşsünüzdür eşim kavgalarımızı ailesinden saklar benim aileme şikayet ederdi. Annesine söylediğimde de kadın dediğin susar laf söylemez biz öyle yaptık deyip oğlunu savunurdu...

bence artık onunuze bakın . annenın evıne gıt demek ne demek cok gurur kırıcı. askımdan ustundur benım gururum der yoluma bakardım. davamı acar guzel de tazmınat a carptırırdım onu manevı olarak

bence artık onunuze bakın . annenın evıne gıt demek ne demek cok gurur kırıcı. askımdan ustundur benım gururum der yoluma bakardım. davamı acar guzel de tazmınat a carptırırdım onu manevı olarak

Dediğim gibi avukat filan tutmadan anlaşmalı boşanıp bir an önce bitirmeyi düşünüyorum. Ama bir ay kadar daha kendimi toparlayıp ondan sonra açacağım..Hiçbir şey olmasa bile bana bu yaşattığı zor durumlardan dolayı bile affedilmeyi haketmiyor.

İnanır mısınız, eridiğimi yaşlandığımı hissettim. Evlenince insanlar genelde kilo alır değil mi, ben tam tersine zayıfladım verdiğim kiloları 1.5 senedir almaya çalışıyorum.
Hayatını mahvetmeye değer mi ? Hayat üzülmek için çok kısa . Yol yakınken......

İnanır mısınız, eridiğimi yaşlandığımı hissettim. Evlenince insanlar genelde kilo alır değil mi, ben tam tersine zayıfladım verdiğim kiloları 1.5 senedir almaya çalışıyorum.
ben de kilo aldım yüzüm sivilce doldu tepki farklı yaşananlar aynı.
En hayırlısı olsun sizin için ben bu kararı verirken o kadar sevgisiz ve değersiz hissetmiştim ki tek yaptığı hep kendini düşünmekti giderken de dedim senin yaptığını herkes yapabilir bana.
Benim kararımdı ve şuan o kadar eminimki hayatımda herşeyi göze alarak verdiğim en doğru karar. Ucunda yalnızlıkta olsa onunla olup yine yalniz hissetmekten bin kat iyidir diyorum. Rabbim sağlık ve kazanç versin gerisi halolur, kendinizi üzmeyin herşey olacağına varır.

ben de kilo aldım yüzüm sivilce doldu tepki farklı yaşananlar aynı.
En hayırlısı olsun sizin için ben bu kararı verirken o kadar sevgisiz ve değersiz hissetmiştim ki tek yaptığı hep kendini düşünmekti giderken de dedim senin yaptığını herkes yapabilir bana.
Benim kararımdı ve şuan o kadar eminimki hayatımda herşeyi göze alarak verdiğim en doğru karar. Ucunda yalnızlıkta olsa onunla olup yine yalniz hissetmekten bin kat iyidir diyorum. Rabbim sağlık ve kazanç versin gerisi halolur, kendinizi üzmeyin herşey olacağına varır.

Evet yanındayken bile kendimi yalnız hissediyordum. Elinde telefonla oynuyor 2 sohbet etmiyorduk.
İzlediğim programlara bile izlemediği muhalefet oluyordu. Herke aynı şeyi söylüyorsa bir bildikleri vardır... B saatten sonra geri dönmek olmaz zaten

Hayatını mahvetmeye değer mi ? Hayat üzülmek için çok kısa . Yol yakınken......
Beni korkutan tek şey önümdeki 'Bundan sonra ne olacak?'belirsizliği. İyi şeyler yapacağımı daha çok mutlu olacağımı biliyorum ama ya istediğim gibi gitmezse?

Kavga etmeniz annenin evine git demesini gerektirmezdi. Kim kimi evden kovuyor ne hakla? Bosanmaniz isabet olmuş bu adamla ömür gecmez. Siz cok kaliteli bi kadınsınız esiniz sizin yaniniza yakışmazdı zaten

Merhaba bayanlar, konumu biraz detaylandırarak paylaşmak istedim. 1.5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 1.5 yıl sevgili ve nişanlılık dönemimiz var.Aslında ilk başta fikirlerimiz uyuşuyordu, neredeyse bakış açımız aynıydı. Birlikte yurtdışına çıkalım, oraya gidelim, bunu yapalım, ilerde çocuğumuz olunca koyacağımız isim bile içimizden geçirdiğimiz aynıydı. Eşimin evlenmeden önce farkettiğim ufak takıntıları vardı ama evlenince düzelir diye fazla kafaya takmadım. (Mesela bana ulaşamadığında telefonumu 20-30 defa ulaşana kadar arardı, ama hep yumuşak ve iyi davranırdı) Fakat evlendikten sonra bu durum ikimiz de çalıştığımız halde işten eve gelelim TV karşısında tüm zamanımızı geçirelime dönüştü. Yaptığım ev işini beğenmez oldu. İşten geç geldiğim için yemek yapmaya vaktim kalmadı, bana yardımcı olurdu ama son zamanlarda bunları yüzüme vurdu. Halbuki annesi 2 sokak ötede birer tabak fazla yapıp bize de verebilirdi. Zaman zaman kendi annem yaptı getirdi zaman yapan annesine gittik yedik vs vs... Evimiz yok az birikmiş paramız var ev alamıyoruz bari araba alalım ben işe onunla gidip geleyim dediğimde sürekli karşı çıktı. Eşimin işyeri servisi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Ve eşim 32 (lise mezunu) bense 24 yaşındayım(lisans son sınıf ve yüksek l. yapmak istiyorum. Belirli bir İng seviyem ve mesleğim var) En son artık bana annene git ve bir daha gelme sen bu evde yaşamaya layık değilsin dedi... 15 gündür annemin evindeyim, çok üzülüyorum ama o bana ne zaman açacaksın davayı diye mesajlar atıyor. Ben asla açmam inata bindirdim diyor ve ben de çok uzatma taraftarı değilim.Çoğu konuda aslında hep kendini düşündüğünü şimdi dışardan gözle baktığımda anlayabiliyorum.Ayrıca her kavgamızda sürekli benim ailemi arayıp durumu anlatması beni de ailemi de yıldırdı. Aileleri araya katma biz aramızda halledelim diye çok defa uyardım.Yine son kavgamızda annemi de babamı da abimi de arayıp kavga ettiğimizi anlatmış. Bu kadar basitlik neden? 32 yaşındaki bir insan evlilik için böyle şeylerin sakıncalı olduğunu idrak edemiyor. Ailelerin tutumu olarak daha önceki kavgalarımızda da ben dayanamayıp annemin yanına gittiğimde 1 hafta kaldım ve ailesine söylememiş bunu gizlemişti. Daha sonra ben annesini arayıp söylediğimde öğrendiler. Ayrıca annesi biz evlenirken yeni evimize eşyalarımızı yerleştirirken bana dedi ki; oğlum erken evleniyor abisi 35 yaşında evlenmişti oğlum 30 yaşında evleniyor demişti. Nedenini bilmediğim bir şekilde beni sevmiyor ve istemiyor belki eşi öldüğü için uzun süredir benim eşim yanında kalıyordu. Bu seferki gelişimde de ailesinin her şeyden haberi var ama 1 kere ne beni ne de annemi aramadılar. Benim de büyük hatalarım var tabiki çok fevriyim sinirliyken ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor. Bir kıza yakışmayacak sözler söyledim ama yine de bunları hakettiğimi düşünmüyorum sonuçta 'Eşşeğin canı yanarsa atı geçermiş' derler değil mi? Objektif olması açısından dürüst bir şekilde kendi hatalarımı da söylüyorum sizlere, konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum...

Sal ipini gitsin arkadaşım, düzelecek bir yanı yok
Evinin sırrını saklayamayan adamdan koca olmaz

• Beğen
Reactions: rve
Kavga etmeniz annenin evine git demesini gerektirmezdi. Kim kimi evden kovuyor ne hakla? Bosanmaniz isabet olmuş bu adamla ömür gecmez. Siz cok kaliteli bi kadınsınız esiniz sizin yaniniza yakışmazdı zaten

Çok teşekkür ederim...

Beni korkutan tek şey önümdeki 'Bundan sonra ne olacak?'belirsizliği. İyi şeyler yapacağımı daha çok mutlu olacağımı biliyorum ama ya istediğim gibi gitmezse?
Ondan önceki hayatına devam edeceksin . Onu hayatından çıkararak yolunda sana üzüntü veren birinden kurtulacaksın . Önemli olan eşinle şu an ne kadar mutlu olduğun eşinin sana neleri vadettiği . Ve olmasa hayatında ne kadar mutlu olursun . Pozitif ve negatif tarafı vardır herşeyin hayat senin kıyaslamasını sen yapacaksın.

Ondan önceki hayatına devam edeceksin . Onu hayatından çıkararak yolunda sana üzüntü veren birinden kurtulacaksın . Önemli olan eşinle şu an ne kadar mutlu olduğun eşinin sana neleri vadettiği . Ve olmasa hayatında ne kadar mutlu olursun . Pozitif ve negatif tarafı vardır herşeyin hayat senin kıyaslamasını sen yapacaksın.
Şuanda 2.5 haftadır annemin evinde eski hayatımı yaşıyorum, açıkçası tek fark evim yolum değişti.. Arada aklıma geliyor biraz hüzünleniyorum güzel günlerimiz olmuştu diye ama sonra onun umrunda olmadığını düşünüyorum. Ve ek olarak annemin evinde kendi paramı daha çok kendime harcayabiliyorum. Eşime sürekli para biriktirelim diye her ay artırdığım parayı veriyordum ve içime sine sine kendime alışveriş yapmıyordum. Çok öyle öldüm bittim bir durum olmadı umarım hep böyle gider hiç olmaz..

Bayanlar bu arada bir şey daha paylaşmak istiyorum: 1 hafta önce teyzem vefat etmişti, bir konu hakkında tartışırken eşime se söylemiştim whatsapptan. Ertesi gün annemi arayıp başsağlığı diledi. Dün de kayınvalidem annemi aramış başsağlığı dilemiş, abimin nasıl olduğunu sormuş selam söyleyip kapatmış. Benimle ne problemi var bu kadının, ben ona hiçbir şey yapmadığım halde? Beni bir kere aramadı sormadı, şimdi anneme de sormayıp konumuzu açmayarak neyin nispetini yapıyor benden ne istiyor bu kadın?

Önceki gece de durup dururken kayınvalidemi ve eşimi rüyamda görmüştüm bizim bu konulardan dolayı ilk defa çok büyük tartışmıştık... rüyamın etkisinden çıkamadan böyle bir durumla karşılaştım bütün sinirlerim alt üst oldu.

Bu olayın bir manası olabilir mi? İkisinin bir bağlantısı olabilir mi? Önce rüyamda görüp tartışıp ertesi gün bana karşı takındığı tavır Ne demek oluyor sizce?

Bayanlar bu arada bir şey daha paylaşmak istiyorum: 1 hafta önce teyzem vefat etmişti, bir konu hakkında tartışırken eşime se söylemiştim whatsapptan. Ertesi gün annemi arayıp başsağlığı diledi. Dün de kayınvalidem annemi aramış başsağlığı dilemiş, abimin nasıl olduğunu sormuş selam söyleyip kapatmış. Benimle ne problemi var bu kadının, ben ona hiçbir şey yapmadığım halde? Beni bir kere aramadı sormadı, şimdi anneme de sormayıp konumuzu açmayarak neyin nispetini yapıyor benden ne istiyor bu kadın?

Önceki gece de durup dururken kayınvalidemi ve eşimi rüyamda görmüştüm bizim bu konulardan dolayı ilk defa çok büyük tartışmıştık... rüyamın etkisinden çıkamadan böyle bir durumla karşılaştım bütün sinirlerim alt üst oldu.

Bu olayın bir manası olabilir mi? İkisinin bir bağlantısı olabilir mi? Önce rüyamda görüp tartışıp ertesi gün bana karşı takındığı tavır Ne demek oluyor sizce?
rüyanız bilinçaltı. başsağlığı dilemek için annenizi aramaları sizden vazgeçtikleri anlamına geliyor. sizinle konuşmak isteselerdi bu güzel bir bahane olurdu ama çok alakasız olmamak için annenizi aramışlar.

Eşinin bu yaptığını benim 17 yaşındaki kuzenim yapıyodu kocasına karşı. Olgunlukla uzaktan yakından alâkası yok. Bencil kompleksli biri belliki. Sana git diyen birine zorla yapışacak değilsin heralde. Seviyorum desen nesini seveceksin tutacak dal bırakmamış. Hazır çocukta yokken bırak gitsin bu avantajını iyi kullan aç davanı kurtul çok gençsin. Başlığa yazdığını çocuğun olsaydı yada hamile olsaydın hak verirdim ama başlıkta çok anlamsız. Çocuk mu avutacaksın?

Şuanda 2.5 haftadır annemin evinde eski hayatımı yaşıyorum, açıkçası tek fark evim yolum değişti.. Arada aklıma geliyor biraz hüzünleniyorum güzel günlerimiz olmuştu diye ama sonra onun umrunda olmadığını düşünüyorum. Ve ek olarak annemin evinde kendi paramı daha çok kendime harcayabiliyorum. Eşime sürekli para biriktirelim diye her ay artırdığım parayı veriyordum ve içime sine sine kendime alışveriş yapmıyordum. Çok öyle öldüm bittim bir durum olmadı umarım hep böyle gider hiç olmaz..
Ara ara çöküşlerin olur ama çabuk çıkarsın o durumdan. Düştüysek kalkarız biz daha ölmedik ya :)

Konuyu biyere kadar okuyunca ben mi yazdim dedim resmen cok gecmis olsun bosanmak zor ama bi karar vermeniz lazim ve esiniz de benimki gibi bencil benim esim 32 ben 31 yasaindayim ve aynen calistigim halde istekleri bitmedi ilk hafta bi iki yardim etti sonra suyunu bile kendi almadi... Katlanilmaz malesef dava acin yanliz anlasmali acmayin mutlaka hakkinizi alin kac tane arkadasik sinirden uzuntuden gurur yapio giysilerini bile almadan bosandi simdi pismanlar.. ben cekismeli bosaniyorum.. Hakkim olani alana kadar da bosanmicam

Aynen ben s
rüyanız bilinçaltı. başsağlığı dilemek için annenizi aramaları sizden vazgeçtikleri anlamına geliyor. sizinle konuşmak isteselerdi bu güzel bir bahane olurdu ama çok alakasız olmamak için annenizi aramışlar.
evet ben de öyle olduğunu düşünüyorum çünkü hassas bir yapım var her şeyden çok etkileniyorum .. Ama şuanda iyiyim çok şükür sanki hiç evlenmemişim gibi ve eşimin suratını unuttum sanki. Hep böyle mi olur acaba?

Eşinin bu yaptığını benim 17 yaşındaki kuzenim yapıyodu kocasına karşı. Olgunlukla uzaktan yakından alâkası yok. Bencil kompleksli biri belliki. Sana git diyen birine zorla yapışacak değilsin heralde. Seviyorum desen nesini seveceksin tutacak dal bırakmamış. Hazır çocukta yokken bırak gitsin bu avantajını iyi kullan aç davanı kurtul çok gençsin. Başlığa yazdığını çocuğun olsaydı yada hamile olsaydın hak verirdim ama başlıkta çok anlamsız. Çocuk mu avutacaksın?
İşte bu yüzden ben de her şeyi bitirdim artık kafamda. Ben bu dünyaya bir insanı avutmak için ömrümü ona fedakarlık yaparak geçirmek için gelmedim diye düşünüyorum artık

Back