Ne devam edebiliyorum ne de bitirebiliyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rve

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
92
86
8
30
Merhaba bayanlar, konumu biraz detaylandırarak paylaşmak istedim. 1.5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 1.5 yıl sevgili ve nişanlılık dönemimiz var.Aslında ilk başta fikirlerimiz uyuşuyordu, neredeyse bakış açımız aynıydı. Birlikte yurtdışına çıkalım, oraya gidelim, bunu yapalım, ilerde çocuğumuz olunca koyacağımız isim bile içimizden geçirdiğimiz aynıydı. Eşimin evlenmeden önce farkettiğim ufak takıntıları vardı ama evlenince düzelir diye fazla kafaya takmadım. (Mesela bana ulaşamadığında telefonumu 20-30 defa ulaşana kadar arardı, ama hep yumuşak ve iyi davranırdı) Fakat evlendikten sonra bu durum ikimiz de çalıştığımız halde işten eve gelelim TV karşısında tüm zamanımızı geçirelime dönüştü. Yaptığım ev işini beğenmez oldu. İşten geç geldiğim için yemek yapmaya vaktim kalmadı, bana yardımcı olurdu ama son zamanlarda bunları yüzüme vurdu. Halbuki annesi 2 sokak ötede birer tabak fazla yapıp bize de verebilirdi. Zaman zaman kendi annem yaptı getirdi zaman yapan annesine gittik yedik vs vs... Evimiz yok az birikmiş paramız var ev alamıyoruz bari araba alalım ben işe onunla gidip geleyim dediğimde sürekli karşı çıktı. Eşimin işyeri servisi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Ve eşim 32 (lise mezunu) bense 24 yaşındayım(lisans son sınıf ve yüksek l. yapmak istiyorum. Belirli bir İng seviyem ve mesleğim var) En son artık bana annene git ve bir daha gelme sen bu evde yaşamaya layık değilsin dedi... 15 gündür annemin evindeyim, çok üzülüyorum ama o bana ne zaman açacaksın davayı diye mesajlar atıyor. Ben asla açmam inata bindirdim diyor ve ben de çok uzatma taraftarı değilim.Çoğu konuda aslında hep kendini düşündüğünü şimdi dışardan gözle baktığımda anlayabiliyorum.Ayrıca her kavgamızda sürekli benim ailemi arayıp durumu anlatması beni de ailemi de yıldırdı. Aileleri araya katma biz aramızda halledelim diye çok defa uyardım.Yine son kavgamızda annemi de babamı da abimi de arayıp kavga ettiğimizi anlatmış. Bu kadar basitlik neden? 32 yaşındaki bir insan evlilik için böyle şeylerin sakıncalı olduğunu idrak edemiyor. Ailelerin tutumu olarak daha önceki kavgalarımızda da ben dayanamayıp annemin yanına gittiğimde 1 hafta kaldım ve ailesine söylememiş bunu gizlemişti. Daha sonra ben annesini arayıp söylediğimde öğrendiler. Ayrıca annesi biz evlenirken yeni evimize eşyalarımızı yerleştirirken bana dedi ki; oğlum erken evleniyor abisi 35 yaşında evlenmişti oğlum 30 yaşında evleniyor demişti. Nedenini bilmediğim bir şekilde beni sevmiyor ve istemiyor belki eşi öldüğü için uzun süredir benim eşim yanında kalıyordu. Bu seferki gelişimde de ailesinin her şeyden haberi var ama 1 kere ne beni ne de annemi aramadılar. Benim de büyük hatalarım var tabiki çok fevriyim sinirliyken ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor. Bir kıza yakışmayacak sözler söyledim ama yine de bunları hakettiğimi düşünmüyorum sonuçta 'Eşşeğin canı yanarsa atı geçermiş' derler değil mi? Objektif olması açısından dürüst bir şekilde kendi hatalarımı da söylüyorum sizlere, konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum...

Açın davayı tazminat vs isteyin. Neyi bekliyorsunuz ki? Adam annenin evine git bir daha gelmese. Ayrılmayın cozebilirsiniz belki derdim. Bir de ailenize yetiştiriyormus çocuk gibi.

Sadece başlığı okudum ve ilk aklıma gelen

Neden bir insan böyle hisseder???? Olmuyorsa daha çok kırılıp dökülmeden seviyorsanda bağrına taş basıp

gidersin.1 ay 3 ay 6 ay ağlar dövünür yoluna bakarsın.Bir ömür dövünmekten iyidir.

(Şimdi konuyu okuyacağım ama eminim aynı şeyleri düşünücem)

Durup dururken annenin evine git buraya layik degilsin mi dedi?

Bence esiniz size karsi acayip kompleks yapmis. Acin davanizi. Caniniz elbet bir süre yanar ama maalesef size layik biri degil

Olgunlasmak yasla olmuyor esiniz olgunlasamamis.
Yetistirme tarzindan dolayi galiba.

Sizi çekemeyen bir eş bence.yaşına göre de davranmıyor.daha gençsiniz yolunuza bakın derim adam nereden tutsanız elinizde kalacak cinsden.

Durup dururken annenin evine git buraya layik degilsin mi dedi?

Hayır. Ufak ve çok basit bir konu hakkında tartıştık. Artık her kavgadan sonra bana ağır sözler söylüyordu, her kavgada boşanma konusu açılır olmuştu. Bir iki kere sinirliyken söyledi diye unuttum fakat artık beni küçümsemeye başladı. Ve ben artık kendime olan saygımı yitirmek istemiyorum.

Bir evlilikte eşi ile arasındaki sorunları her daim ailelere taşıyan ağzı gevşek bir koca kadar tiksinç bir durum olamaz sanırım..

Zihniyetine ve terbiyesizliklerine değinmek bile istemiyorum..

Açıkçası bende sizin ve tüm hemcinslerimin böyle adamlarla kurdukları ne eve ne evliliğe layık olmadıklarını düşünüyorum..

Değeriniz bu değil,sizde farkına varın..

Devam da etmeyin,bitirmeye de çalışmayın kökünden silin bu pisliği hayatınızdan..

Bir evlilikte eşi ile arasındaki sorunları her daim ailelere taşıyan ağzı gevşek bir koca kadar tiksinç bir durum olamaz sanırım..

Zihniyetine ve terbiyesizliklerine değinmek bile istemiyorum..

Açıkçası bende sizin ve tüm hemcinslerimin böyle adamlarla kurdukları ne eve ne evliliğe layık olmadıklarını düşünüyorum..

Değeriniz bu değil,sizde farkına varın..

Devam da etmeyin,bitirmeye de çalışmayın kökünden silin bu pisliği hayatınızdan..

Aslına bakarsanız insanlara karşı çok hassas bir yapım olduğunun farkına vardığı için bunu kullanıyor. Ben çok çabuk insanlara güvenen ve çok seven bir insanım. İlişkimizin başında mantıklı ve kendinden ödün vermeyen biriydim ama şimdi zamanla ters köşe oldum ve kendi kendimi zedelediğimin farkındayım. Zaten bu olayı şimdi bitirmezsem bir daha yapacak cesaretim kalmayacak gibi.

Çevremdeki ilişkilere bakıp ben kesinlikle böyle insanlara fırsat vermem diyordum, ama büyük konuştum demek ki evlenince farklı oluyormuş.

Bence zorlamanın anlamı yok. Isin icinde cocuk yokken ayrilin ve onunuze bakın. Sakın değişeceğini, düzeleceğini ummayın.

• Beğen
Reactions: rve
Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Annesi hala önüne çayını yemeğini hizmet ediyor ben de 2.bardak çayını doldurmayınca bana surat asıyor.

Anlattiklarinizdan anladim.
Anneler bazen iyilik yaptigini zannediyor ama yaptiklari kotuluk oluyor.

Aslinda calisan birisiniz esinizin bunu bilip ona gore davranmasi gerekir.

Evlilik oncesi belli etmesiyse bravo.

Bu kadar kolay bosanicaksa neden evlenmis acaba??

Sizden dava acmanizi bekliyor, siz neyi bekliyorsunuz acaba?

Anlattiklarinizdan anladim.
Anneler bazen iyilik yaptigini zannediyor ama yaptiklari kotuluk oluyor.

Aslinda calisan birisiniz esinizin bunu bilip ona gore davranmasi gerekir.

Evlilik oncesi belli etmesiyse bravo.

Bu kadar kolay bosanicaksa neden evlenmis acaba??

Evlenmeden önce bir kere yemek yapmadım bilmiyorum hepsini söyledim ona. Birlikte yaparız zamanla öğrenirsin dedi öğrendim de. Ama eşim annesinin evinde kira ödememiş sorumluluk almamış şimdi maaşının yarısını kiraya vermek zor geliyor.

Back