- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
-
- Konu Sahibi Anneyim Ben
Allahım aynı bende ki sorun ne desen haklısın inan onların kocaları istemez sankı bızler mecburmuşuz gıbı ne duyarsızlık kızları varsa bakıcaklar annelerine ama işte ınsanlar duyarsız hep el den yanı bız gelınlerden beklenır ama hıc de memnun olunmaz ne diyim ya aynı sıkıntı bende de var senı de ıyı anlıyorum ne desem boş gelecek sana Allah yardımcın olsun ama eşinle lütfen konuş kız kardeşleriyle konuşsun ki bebeğin var senin ya ne saçma düşüncesizlikIyi aksamlar hanimlarkonuya hemn girmek istiyorum. Kayinvalidem bobreklerinden rahatsiz sonta takildi. Normalde birlikte yasamiyoruz. Kendisi hastahaneye gittigi gun gorumcemler evini badanaya verdiler. Her yer boya icerisinde haliyle bnde kaliyorlar ( kaynana, kayinbaba) Benim iki aylik bebegim var kayinvalidem zirt birt bnde enfeksiyon var diye dile getiriyor. Tahammulum azaldi. Sontanin posetinden idrar halilarima damliyor kafayi yedim cocuklarimin hastalanmasindan korkuyorum. Stres yedi bitirdi beni. Acaba enfeksiyonun bebegime gecme bulasma riski varmi?Yavrum daha cok ufak. Diger cocugum ise 7 yasinda. Bizlerde o yasa gelicez kim ne olacak bilemeyiz fakat dusunmeleri gerek bebegim cok huysuz biraktigim an agliyor bunu bile bile neden bnden medet umuyorlar. 5 tane kizi var neymis onlar el kapisindaymis el oglu varmis. Sanki ben el kizi degilmiyim cekmek zorundamiyim???
bunları bu b5 kizi var ve onlar hic mi düsünmüyor??
bunları bu bayana yazacağınıza çıkıp 5 KIZINA siz ne biçin evlatsınız deyin lütfen çünkü siz ve sizin gibiler asıl sorumlu olması gerekn asıl ilgilenmesi ve asıl el kızına bırakmaması yerın ekendılerınn sahıp çıkmaları gerektıgını söylemediğiniz için hep biz ve bizim gibiler bu durumlara dayanmak zorunda kalıyoruzAllah kimseyi kimsenin eline düşürmesin. Yazık, çok yazık.. Değilsiniz tabi, kovun isterseniz. Vicdanınızı da kendinizden kovarak!
hiç ya bende bunlara sinir oluyorum işlerine geldiğinde el kızıyız ama herseye de mecburuz kendı kızları prenses kocaları istemez çünkü mecbur deıller onların basına bu gelse kendı kv kp lerıne bakmazlar eminim cunku benm basımda da buna benzer bı sorun var çoook iiyi anlıyorum burda yazan arkadaşımı . ve bız mecbur bırakılıyoruz nedenmıs efendım alla alla bızde ınsanız bızımde annelerımız el bebek gul bebek buyuttu bizi bu kadına yükleyemezler anneleriyle kendılerının de ılgılenmelerı gerekır bebeği varmı sya belkı hala lohusa sendromunu ataamıstır kımse bu kadınn psıkolojısini düşünmüyor yanibayana kızmak yerıne kv desının kızlarına kızsanız...!!
konu sahıbı elınden gelenı yapıyor zaten ama ben annemı gelın olacak bayana baktırmak yerıne alır kendı evımde kendım bakardım, yardım gerekırse rıca yoluyla yardım etmesını ısterdım. 5 kız varken neden gelıne yuklenılıyor kı.
alsınlar annelerını ortaklasa baksınlar, konu sahıbı cocuklarına mı baksın,esıne mı, kendıne mı, kv ve kayınpedere mı en azından babalarını bırı alabılırdı....
saglıkta sevgı gostermekle evlat olunmuyor ne yazıkki... onemlı olan kotu gunde yanlarında olmak bence konu sahıbı de gelınlerı olarak elınden gelenı yapıyor ama kendı stresı kendıne yeterken hasta bakmak halıyle zor ve ısyanı da bundan art nıyet gormuyorum ben...
Hayırdır sen neyin davasını yapıyorsun ya? Bu tamamen insanlık meselesi. Biri yardıma muhtaçsa ve bana sığınıyorsa 5 değil 30 tane evladı da olsa BAKARIM! O 5 tane evladının adam olup olmaması da zerre umrumda olmaz.bunları bu b
bunları bu bayana yazacağınıza çıkıp 5 KIZINA siz ne biçin evlatsınız deyin lütfen çünkü siz ve sizin gibiler asıl sorumlu olması gerekn asıl ilgilenmesi ve asıl el kızına bırakmaması yerın ekendılerınn sahıp çıkmaları gerektıgını söylemediğiniz için hep biz ve bizim gibiler bu durumlara dayanmak zorunda kalıyoruz
Hayırdır sen neyin davasını yapıyorsun ya? Bu tamamen insanlık meselesi. Biri yardıma muhtaçsa ve bana sığınıyorsa 5 değil 30 tane evladı da olsa BAKARIM! O 5 tane evladının adam olup olmaması da zerre umrumda olmaz.
Ya siz her şeyi ne kolay sanıyorsunuz ya? Geldi mi başına daha önce? Şahit oldun mu? Ben neler gördüm, neler geçirdim.. Bakımı şu anlatılandan bin kat daha zor bir hasta. Ve bir kere bile of çekmeyen birini gördüm. Bunlar benim evimde olup bitti. Büyük konuşmaması gereken kişiler belli bence.bence cok buyuk konusma.
2 aylik bebegin ve okula yeni baslamis 7 yasinda bir cocugun olsa,
hergun asagidaki ustalarin da yemegini sen vermek zorunda kalsan,
bir de kv kp baksan evinde,
sadece onlar da deyil, bir de hasta ziyaretine gelen bir suru insani agirlasan napardin acaba ?
boyle dusunmek lazim.
basina gelmez insallah boyle bir sey hic bir zaman.
kadinin sutu gitti gitmis, yazik gunah o daha 2 aylik minnacik bebegin sutunun hakkina girenlere.
Ya siz her şeyi ne kolay sanıyorsunuz ya? Geldi mi başına daha önce? Şahit oldun mu? Ben neler gördüm, neler geçirdim.. Bakımı şu anlatılandan bin kat daha zor bir hasta. Ve bir kere bile of çekmeyen birini gördüm. Bunlar benim evimde olup bitti. Büyük konuşmaması gereken kişiler belli bence.
Bu hayatta her şey insanlar için, her şey.. : )
Çooo..ok geçmiş olsun. Ben zaten "aa sadece biz çektik!" dememiştim. Bu tamamen sizin çıkarımınız.biz ailece hastalikla cok imtihan olduk.
cok kisiye baktik ayrica,
annem eltilerine bile bakti.
dedem alzheimer hastasiydi sadece annem ve teyzem vardi ve baktilar 8 sene,
babam cok ama cok agir kanser hastasiydi, annem iki ay hastanede hem de baska sehirde,
sonra 1 yil da kendi sehrimizde kemoterapi icin getir gotur yaparak bakti babama.
kardesim bebekken olum dosegindeydi, 2 ay da izmir de yattilar hastanede.
babam o sirada gene ciddi bir rahatsizlik gecirdi iki kere ameliyat oldu.
ustune babannem hastalandi, kimse bakmadi gene biz baktik.
Annemin piskolojisi alt ust su an, kolay deyildir bu imtihanlar, hele de her sey ust uste gelirse.
bu arada ben de cok iyi bilirim, kucuk bebegin olup rta sutunun yetmemesini, yavruinu besleyememeyi ki en guzeli anne sutudur, bu yuzden depresyona bile girdim ben.
Bu dunyada tek ceken siz deyilsiniz.
Çooo..ok geçmiş olsun. Ben zaten "aa sadece biz çektik!" dememiştim zaten. Bu tamamen sizin çıkarımınız.
Hemen konu sahibinin üstüne atlamış birileri bakıyorum ya el insaf be beş kız var beside bulmuş garibani kullanıyorlar ne demek el adamı pisliğini el adamını temizliyor yazık valla bizde uç kız kardeşiz erkek yok ne yapalım simdi el adamı diye sokagami atalım anamizi
Anaya babaya bakmak gerek ama gelinin KV kp bakmasının dinde bile zorunluluğu yok haa bakarsa o ayrı sevap
Ama bu kadincagizin vakti yok vakti bakmaya
hanımefendi oraya çekmek zorundamıyım yazılırsa ben buna tepkı gosterırım. Ne guzel yazmıssınız benım annem babam olsa evımde bakardım. Peki eşiniz çekmek zorundamıyım derse ne dıyeceksınız. Ikıncısı kendı anne babanız olsa, aynı şekılde cocuklarınız olsa problem olmazdı deme anne babanın başımın ustunde yerı var yorulayım önemli değil dersiniz. Zihniyet önemli. Yoksa o baksın bu baksın değil.bayana kızmak yerıne kv desının kızlarına kızsanız...!!
konu sahıbı elınden gelenı yapıyor zaten ama ben annemı gelın olacak bayana baktırmak yerıne alır kendı evımde kendım bakardım, yardım gerekırse rıca yoluyla yardım etmesını ısterdım. 5 kız varken neden gelıne yuklenılıyor kı.
alsınlar annelerını ortaklasa baksınlar, konu sahıbı cocuklarına mı baksın,esıne mı, kendıne mı, kv ve kayınpedere mı en azından babalarını bırı alabılırdı....
saglıkta sevgı gostermekle evlat olunmuyor ne yazıkki... onemlı olan kotu gunde yanlarında olmak bence konu sahıbı de gelınlerı olarak elınden gelenı yapıyor ama kendı stresı kendıne yeterken hasta bakmak halıyle zor ve ısyanı da bundan art nıyet gormuyorum ben...