Ne desem sasirdim

Allahım aynı bende ki sorun ne desen haklısın inan onların kocaları istemez sankı bızler mecburmuşuz gıbı ne duyarsızlık kızları varsa bakıcaklar annelerine ama işte ınsanlar duyarsız hep el den yanı bız gelınlerden beklenır ama hıc de memnun olunmaz ne diyim ya aynı sıkıntı bende de var senı de ıyı anlıyorum ne desem boş gelecek sana Allah yardımcın olsun ama eşinle lütfen konuş kız kardeşleriyle konuşsun ki bebeğin var senin ya ne saçma düşüncesizlik

5 kizi var ve onlar hic mi düsünmüyor??
bunları bu b
Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin. Yazık, çok yazık.. Değilsiniz tabi, kovun isterseniz. Vicdanınızı da kendinizden kovarak!
bunları bu bayana yazacağınıza çıkıp 5 KIZINA siz ne biçin evlatsınız deyin lütfen çünkü siz ve sizin gibiler asıl sorumlu olması gerekn asıl ilgilenmesi ve asıl el kızına bırakmaması yerın ekendılerınn sahıp çıkmaları gerektıgını söylemediğiniz için hep biz ve bizim gibiler bu durumlara dayanmak zorunda kalıyoruz

hiç ya bende bunlara sinir oluyorum işlerine geldiğinde el kızıyız ama herseye de mecburuz kendı kızları prenses kocaları istemez çünkü mecbur deıller onların basına bu gelse kendı kv kp lerıne bakmazlar eminim cunku benm basımda da buna benzer bı sorun var çoook iiyi anlıyorum burda yazan arkadaşımı . ve bız mecbur bırakılıyoruz nedenmıs efendım alla alla bızde ınsanız bızımde annelerımız el bebek gul bebek buyuttu bizi bu kadına yükleyemezler anneleriyle kendılerının de ılgılenmelerı gerekır bebeği varmı sya belkı hala lohusa sendromunu ataamıstır kımse bu kadınn psıkolojısini düşünmüyor yani

Allah yardımcınız olsun, gerçekten durumunuz çok zor, eşinize söyleseniz en azından kız kardeşlerine zorlandığınızı ve gün içinde size yardıma gelmelerini rica etsin, insafsızlık bu yaptıkları eşinizinde annesi onlarında annesi yanlarına almıyolar bari yardıma gelsinler eşinize iş düşüyo burda.

Hayırdır sen neyin davasını yapıyorsun ya? Bu tamamen insanlık meselesi. Biri yardıma muhtaçsa ve bana sığınıyorsa 5 değil 30 tane evladı da olsa BAKARIM! O 5 tane evladının adam olup olmaması da zerre umrumda olmaz.

bence cok buyuk konusma.
2 aylik bebegin ve okula yeni baslamis 7 yasinda bir cocugun olsa,
hergun asagidaki ustalarin da yemegini sen vermek zorunda kalsan,
bir de kv kp baksan evinde,
sadece onlar da deyil, bir de hasta ziyaretine gelen bir suru insani agirlasan napardin acaba ?

boyle dusunmek lazim.
basina gelmez insallah boyle bir sey hic bir zaman.

kadinin sutu gitti gitmis, yazik gunah o daha 2 aylik minnacik bebegin sutunun hakkina girenlere.

Ya siz her şeyi ne kolay sanıyorsunuz ya? Geldi mi başına daha önce? Şahit oldun mu? Ben neler gördüm, neler geçirdim.. Bakımı şu anlatılandan bin kat daha zor bir hasta. Ve bir kere bile of çekmeyen birini gördüm. Bunlar benim evimde olup bitti. Büyük konuşmaması gereken kişiler belli bence.

Bu hayatta her şey insanlar için, her şey.. : )

Tabii ki de konu sahibi ne kaynanasına ne de kayınpederine bakmak zorunda değil. Onların çocuğu olan konu sahibi değil, konu sahibinin eşi. Adam bütün gün işe gelip gidiyor, adamın hayatında değişen bir şey yok ki. Oğlu bakmıyor yani farkındaysanız. 5 tane görümce, hepsi aynı şehirde üstelik biri de yakında oturuyormuş. Kadının bir minik çocuğu bir de bebeği var. Dini olarakta bir yükümlülüğü yok. İsterse çekmek zorunda mıyım der isterse bıktım der. En doğal hakkı. Çünkü kimseye bakmak zorunda değil. Bir de işçilere yemek veriyor bu haliyle. Yahu siz nasıl bir açıdan bakıyorsunuz da kadının bakmak zorunda olduğunu çıkarıyorsunuz anlamıyorum.

Badana boya kaç gün sürer ki?
Kırıp dökme yoksa taş çatlasın 3 gün 5 gün.
Hadi geçtim k.validenizi ama bunun lafını etmek eşinize ayıp.
Hiç mi hatırı yok?

biz ailece hastalikla cok imtihan olduk.
cok kisiye baktik ayrica,
annem eltilerine bile bakti.

dedem alzheimer hastasiydi sadece annem ve teyzem vardi ve baktilar 8 sene,
babam cok ama cok agir kanser hastasiydi, annem iki ay hastanede hem de baska sehirde,
sonra 1 yil da kendi sehrimizde kemoterapi icin getir gotur yaparak bakti babama.

kardesim bebekken olum dosegindeydi, 2 ay da izmir de yattilar hastanede.
babam o sirada gene ciddi bir rahatsizlik gecirdi iki kere ameliyat oldu.
ustune babannem hastalandi, kimse bakmadi gene biz baktik.

ben su son iki senedir hastalik gormedik ona sukrediyorum.

Annemin piskolojisi alt ust su an, kolay deyildir bu imtihanlar, hele de her sey ust uste gelirse.

bu arada ben de cok iyi bilirim, kucuk bebegin olup rta sutunun yetmemesini, yavruinu besleyememeyi ki en guzeli anne sutudur, bu yuzden depresyona bile girdim ben.

Bu dunyada tek ceken siz deyilsiniz.

Çooo..ok geçmiş olsun. Ben zaten "aa sadece biz çektik!" dememiştim. Bu tamamen sizin çıkarımınız.

Çooo..ok geçmiş olsun. Ben zaten "aa sadece biz çektik!" dememiştim zaten. Bu tamamen sizin çıkarımınız.

demek ki oyle bir intiba uyandirmis bende.

bu kadinin bebegi kucuk olmasa aynen sizin gibi derdim inanin.
sikamiyormusun disini 1 ay derdim.

ben o bebege cok ama cok uzuldum, cunku kadinin sutu iyice azalmis.
cunku o sut o bebegin en dogal hakki.

ve islama gore diyor bazilari, soyle diyim, anneyi rahatlatip bebege sut verebilmesini saglamak babanin goreviymis, ama
koca nerde, hic bir yerde yok.

2 aylık bebeği olan birine yük olmamak için misafirliğe gitmeye bile çekinir insan.

hanımefendi oraya çekmek zorundamıyım yazılırsa ben buna tepkı gosterırım. Ne guzel yazmıssınız benım annem babam olsa evımde bakardım. Peki eşiniz çekmek zorundamıyım derse ne dıyeceksınız. Ikıncısı kendı anne babanız olsa, aynı şekılde cocuklarınız olsa problem olmazdı deme anne babanın başımın ustunde yerı var yorulayım önemli değil dersiniz. Zihniyet önemli. Yoksa o baksın bu baksın değil.

Lafa gel el kapisi, asil oglunun evi el kapisi. Kizlarinda cok daha rahat etmesi gerekirdi.

Çok üzücü bir durum, ne Agır geliyordur kendisine yazık.
sabredin arkadaşım bir insanın yanında halının lafımı olur. Mecburiyetini vurmayın yuzune.oolmuyo demekki kızlarında.

Erkekler sabah işe gidip akşam geliyor asıl bakan kadın. ama buna rağmen kızın kocası çekmek zorunda mıyım derseymiş? Erkek diyince normal çeken kadın deyince vurun ka.peye... ben de bunu anlamıyorum

zor Allah yardım etsin
geldiklerinde hizmet etmeyin hatta onlardan bekleyin
ve bikaç güne arayıp çok yorulduğunuzu hastalandığınızı ve birinden birinin gelip yardım etmesini isteyin..

Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun
Bu durum geçici ve olan olmuş artık kadını başka bir eve taşımak sadece şimşekleri üzerinize çekmek olur
Bu konuyu eşinizle halledin, siz kimse ile direk olarak muhatap olmayın
Yetemediğinizi ve endişelerinizi anlatın, kardeşlerini uyarmasını isteyin, en azından her gün biri bir iki saat uğrayıp yardım etsinler bu süreç boyunca. El kapısındalar da kocaları da asıp kazığa çakmıyordur, herkesin anası babası hastalanıyor, kocası olan kadın ailesine yardımcı olmuyor mu ?
Sonda konusuna gelince, torbadan damlatıyorsa değiştirilebilir ya da üzerine bir poşet geçirilebilir, takıldığı yerden damlatıyorsa ayarlanabilir tabi bunu takan kişi yapacak. Hasta bakmak zor bir iş hele de iki küçük çocukla. Siz yine kendinizi bilemeyin, Allah rızası için yapın ancak eşinizi bu konuda uyarın mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…