- 19 Kasım 2013
- 18.659
- 33.645
- Konu Sahibi Anneyim Ben
Allah yardımcınız olsun, konuyu okurken altında yatan sebepler vardır diye düşünmüştüm, bu yorumunuzu okuyunca emin oldum.Sonta s
Sonta surekli takilip cikartilmiyor bir hfta once ebe nasil takmis ayni sekil
Yalan yok gorumcemin bir ta
Konuyu dogru duzgun okumadan yorum yapmayin lutfen. Kv bir hafta once hstahaneye gitti kontrol amacli ve sonta takmislar kadin o haldeyken bile bile kizlari kayinvalidemin evini badanaciya verdiler. Esimede annemle babam sizde kalsin demisler. Haliyle aldik bizde. Ustelik gorumcelerimin hepsiyle ayni sehirdeyiz. Hatta bir tanesi ile yakin oturuyoruz. Buna ragmen esim tek erkk evlat diye herseyi bize yuklemeleri canimi yakiyor. Yemn ederim artik bi yerde bnde yoruluyorum. Okula giden cocugum v iki aylik bebegim var ikiside bna muhtac... Kayinvalidem sontayla kayinbabam ise daha beter unutkanlik var ne yaptigini bilmiyor. Gece lavaboya kalkiyor sulari acik birakiyor vs. Bende insan evladiyim benimde anam babam var fakat oglumuz varken damadin evine gidemeyiz onlar el oglu demeleri bni cileden cikartiyor. Bende el kiziyim sonucta...Sagliklarinda hepsi bir araya gelip yemesini icmesini biliyorlar. Ici bni disi sizi yakar. 8 yillik evliyim neler cektim bi bn bi Allah bilir. Sorunlu bi hamilelik gecirdim kimsenin zerre yardimi olmadi. Sende öldün mü kaldinmi diye kapimi acan olmadi. Simdi kimse bna vicdandan bahsetmesin. Idrar diyorum yerlere dökülüyor tabiki isteyerek yapmiyor ama cok rahatlar yanina ziyarete gelenlere bnde enfeksiyon varmis diye ballandira ballandira anlatiyor. Siz olsaniz ufak bebeginiz varken bu kadr sabirli olabilirmisiniz? Gunlerdir griple bogusuyorum ates icinde yaniyorum yinede ayaktayim cocuklarim esim gelen misafirler kaynanam kayinbabam evin yemegi camasiri vs hepsi bnm uzerimde. Kizlari geliyor bir seyin ucindan tutmak yerine hala bnden hizmet bekliyorlar. Kusura bakmayin ama tas olsa catlardi...
Aynı şehirdeyken görümcelerinizle, annelerini size bırakıp birde üstüne gelip misafir gibi takılmaları hiç hoş değil. Dönüşümlü bakılabilirdi. Gündüz gelip, ev işine yemeğe vs yardım edilebilirdi hiç birşey yapılamasa. Sonuçta hasta ziyareti oluyor,2 aylık anneye muhtaç bir bebek,7 yaşında okula giden bir çocuk var ortada. Birinin maması bezi, ötekinin okulu, dersi var, yorulmanız çok doğal.
Destek olunmadığı için, tepkinizi haklı buluyorum kim ne derse desin.
Ellerine yapışmaz bir gün gelip, yenge yemek yapalım, temizlik yapalım, yardım edelim vs deseler. Sizde bu kadar bilenmezdiniz destek görseydiniz.
Eşinizle konuşun temizlik için yardımcı alın. Yoruldugunuzu, yetişemediğini, çocukların hastalanabileceğini vs anlatın. Belki kardeşlerine der bir işin ucundan tutun diye.
Kolaylıklar dilerim.