Ne desem sasirdim

Allah yardımcınız olsun, konuyu okurken altında yatan sebepler vardır diye düşünmüştüm, bu yorumunuzu okuyunca emin oldum.
Aynı şehirdeyken görümcelerinizle, annelerini size bırakıp birde üstüne gelip misafir gibi takılmaları hiç hoş değil. Dönüşümlü bakılabilirdi. Gündüz gelip, ev işine yemeğe vs yardım edilebilirdi hiç birşey yapılamasa. Sonuçta hasta ziyareti oluyor,2 aylık anneye muhtaç bir bebek,7 yaşında okula giden bir çocuk var ortada. Birinin maması bezi, ötekinin okulu, dersi var, yorulmanız çok doğal.
Destek olunmadığı için, tepkinizi haklı buluyorum kim ne derse desin.
Ellerine yapışmaz bir gün gelip, yenge yemek yapalım, temizlik yapalım, yardım edelim vs deseler. Sizde bu kadar bilenmezdiniz destek görseydiniz.
Eşinizle konuşun temizlik için yardımcı alın. Yoruldugunuzu, yetişemediğini, çocukların hastalanabileceğini vs anlatın. Belki kardeşlerine der bir işin ucundan tutun diye.
Kolaylıklar dilerim.

Reactions: anu
Ya kizlar ne demek bakmak zorunda degilsin ya bi yerleri degistirin senin annen hasta esin istemiyor yada baska bahanen var ilk gidecegi kapi oglunun evidir. Kenddi aileniz oldumu erkek evi ama esinin ailesi oldumu kizlari baksin yapmayin ya bizim ne olacagimizi allah biliyor sen iyi davranki esinde senin ailene iyi davransin.

Ben derdimi kimseye anlatamiyorum kndimi yedim bitirdim. Sutum yetersizdi olanda bitti bitecek. Bana halilari topla yikamaya ver diyolar iyide gelen giden oluyor halisiz evmi olurmus. Anadir babadir atilmaz fakat evlat ayrimi yapiyorlar bska zamn hep kizlarim derken hastalikta bizi bulmalari cok tuhaf. Anam bacimda yakinimda degilki gelinde yardimci olun diyeyim.

ya badana boya kaç gün sürecek şunun şurasında en fazla 10 gün.sürekli sizde kalmayacaklar ki,onlar gittikten sonra verirsiniz halılarınız yıkamaya,temizletirsiniz evinizi.evet görümceleriniz hata yapmış, annelerini size göndermekle. ama
vicdan olan kimse birkaç günlük,hasta bakımını sorun etmez diye düşünüyorum.

not; sorununu yazıp,kendine yandaş bulamayan konu sahiplerinin(gelin olsun,görümce olsun)sonradan ya ama zamanında neler çekmiştim,bana şunu yaptılar,bunu yapmadılar, konularına da ayrıca hiç itibar etmiyorum.

Ben 27 yasindayim esim tek erkek ve evin en kucugu ....Gorumcemler cocuk degilki dusunmeleri lazim.Normalde kv bi alt katimda oturuyor evinde badana ve tadilat yapildigi icin bir hftayi gecti bendeler.Smdi badananin derdi neydi? Iyilesmesini beklemediler.Kndileri yetmezmis gibi birde her ogun ustalarin yemegiyle cayiyla ugrasiyorum.Bir kez olsn allah razi olsn demediler.

Bence biraz sabret. Sen canini sIktikca sutun iyice kesilir. Yapamadigin yerde gorumcelerini ara yardima cagir. Yardimi acik acik iste, bunda govunacak bir sey yok. Acikcasi yeni emzikli kadina yuklenilmesini dogru bulmuyorum baska careler varken, sonucta anne sutu bebegin en buyuk hakki, ve sabi bir benegin hakkina giriliyor. Bebegini dusun ve acik acik yardim iste, sutum iyice kesildi su kinuda gelip yardimci olurmusunuz de.

Bundan baska caren yok.

Eyer gene de yardim etmezlerse Allah'a havale et.

Ustalarin yegini yapmak
Zorunda deyilsin. Esin mi zorluyor ?

Eyer esine suclamadan bak hayatim yaparim seve seve ama asiri yorgunluktan olan sutum de kesilecek desen anlayisli
Olmaz mi ? Birak bunu da gorumcelerin dusunsun. Acik acik yardim iste.

Siz itibar etmeyin bakalim.Bu bir degil iki degil.Grip olsalar bile bnden medet umuyorlar.O sonta cikana kdr bende kalacak. Ve sontanin 20 gun daha kalmasi gerekiyormus. Kmse yardimci olmuyor psikolojik olarak cok yiprandim.

hastanıza öncelikle geçmiş olsun allah kimseyi düşürmesin ne demek ya el kapısında e ozaman sizde el kızısınız.Doğalı herkesin 15 gün olmak şartı ile bakması tüm yükü alamak zorunda değilsiniz.Eşinizle konuşun hepimiz 15 gün bakalım annemize diye belirtin güzel bir dil ile anlatın .Yok geçici birşey ise 15 gün kadar veya 1 ay kadar kalıp gidecek ise bence sabır göstermenizde yarar var.Ama yok onlar geri adım atıyosa kadını hasta hali ile atacak değilsiniz sabır göstereceksinİZ..Enfeksiyon inşallah kapmazlar yani onların bulunduğu ortama özellikle bebeğinizi geçirmeyin ki geçirsenizde yerden bişey alıp ağzına koyacak yaşta değil daha aylık bir yavru oyuzden müsterih olun.

Hemen konu sahibinin üstüne atlamış birileri bakıyorum ya el insaf be beş kız var beside bulmuş garibani kullanıyorlar ne demek el adamı pisliğini el adamını temizliyor yazık valla bizde uç kız kardeşiz erkek yok ne yapalım simdi el adamı diye sokagami atalım anamizi
Anaya babaya bakmak gerek ama gelinin KV kp bakmasının dinde bile zorunluluğu yok haa bakarsa o ayrı sevap
Ama bu kadincagizin vakti yok vakti bakmaya

Ustalarin yegini yapmak
Zorunda deyilsin. Esin mi zorluyor ?

Eyer esine suclamadan bak hayatim yaparim seve seve ama asiri yorgunluktan olan sutum de kesilecek desen anlayisli
Olmaz mi ? Birak bunu da gorumcelerin dusunsun. Acik acik yardim iste.
Esim arada kaldi sabah gidior aksam gelior.Normalde bna yardimci olan biri degildir.Fakat su gunlerde birz olsun birseyin ucundan tutuyor.

Bu taraf el kızı
Öbür taraf el oğlu

Bu insanlar nereye gidecek Allah aşkına?
Iste insanlarda bencillik
Olmasa. Mesela gorumceler hepsi ay i sehirde yasiyolarmis azicik elinden tutsalar konu sahibinin boyle
Olmazdi. Kadinin 2 aylik bebegi varmis, kendisi zaten ne kadar mesguldur o bebekle, birde okula giden cocugu. Bir de ustalar, bir de kv kp e bak, onlarin misafirini agirla. Cok zordur bilirim, cunku biz hastalikla cok imtihan olduk. Onun isi de cok zor. Hata yardimi acik acik istememisi, ve gorumcelerin bencilligi.

Evlerinde bakmasalar a gelip gunduz yardim edebilirler.

Bu taraf el kızı
Öbür taraf el oğlu

Evet el kiziyim malesef bunu bna her defasinda hissettirdiler. Oglumun sunnetinde askili abiye giydim diye bana el vermeyen kaynana v kayinbabadan bahsediyorum. Ben bahane arkasina siginan biri degilim.Zoruma giden saglikta kmseyi tanimiyorlar hstalikta ise hep biz, hep biz. Yinede takdir gormuyorum.

eşinizde bitiyor iş
desteği arkanızda olsaydı onlara bakmak zorunuza gitmezdi eminim
öyle yada böyle kalmışlar olan olmuş
her günü bir gün daha eksildi diye görün

Konuyu çok doğru okudum hanımefendi. ''çekmek zorundamıyım'' ne demek onu açıklayın lütfen.
Alıntı yaptığınız yorumumda gayet net açıkladım.
Siz çocuğu bahane ediyorsunuz. Nefsinizle savaş halindesiniz. Onda niye kalmıyor bunda niye kalmıyor.
Deseydiniz ki burada kayınvalidem hasta. Ancak enfeksiyon riski var hijyenik değil. 2 aylık bebeğim ve 7 yaşında oğlum sıkıntı yaşayabilir. Sizde yeni doğum yapmıssınız psikolojik olarak etkilenmiş olabileceğinizi düşünüp görümcelerinizin bakabileceğini söylerdik. Ama siz bundan çok bakmak istemiyorsunuz. 7 yaşında oğlunuz varmış. ileride evlenince inşallah gelininizden duymazsınız.

Bu taraf el kızı
Öbür taraf el oğlu

Valla öpüyorum seni kocamn,süpersın,cevap:huzurevi,yada karatoprak

iyi oluyor ana babalara,yaptıklarını çekiyor,züülme sen tatlım,neler görüyoz,kızını atıyor,elkız<ını tutuyor,elkızıda onu atıyor,yada el kızı diyor yapıyor kötü muamele,hooppp düşüyorr onun eline

ama konu sahıbı bakmak istemıyor,yoksa başak hastalık sendede eşindede olur,tatlım kızları bakmıyor,sende idare et,haa kalıcı olsa hep sende kalsa istemezdim hep,ama kırda bı hasta,bakardım
gelin bakar annemi öle hasta olduğunda,ama çokkkkkk dua ederiz ona...başımızda gezdirirz

5 kızın 2 aylık bebekli kadına anne babalarını göndermeleri gerçekten çok zalimce.siz lohusa sayılırsınız daha hiç mi Allah korkuları yokmus bu insanların

bayana kızmak yerıne kv desının kızlarına kızsanız...!!

konu sahıbı elınden gelenı yapıyor zaten ama ben annemı gelın olacak bayana baktırmak yerıne alır kendı evımde kendım bakardım, yardım gerekırse rıca yoluyla yardım etmesını ısterdım. 5 kız varken neden gelıne yuklenılıyor kı.

alsınlar annelerını ortaklasa baksınlar, konu sahıbı cocuklarına mı baksın,esıne mı, kendıne mı, kv ve kayınpedere mı en azından babalarını bırı alabılırdı....

saglıkta sevgı gostermekle evlat olunmuyor ne yazıkki... onemlı olan kotu gunde yanlarında olmak bence konu sahıbı de gelınlerı olarak elınden gelenı yapıyor ama kendı stresı kendıne yeterken hasta bakmak halıyle zor ve ısyanı da bundan art nıyet gormuyorum ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…