- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
-
- Konu Sahibi Anneyim Ben
beş tane kızı varmış el insaf bir kişiye yüklenmek olurmu?
Hayırdır sen neyin davasını yapıyorsun ya? Bu tamamen insanlık meselesi. Biri yardıma muhtaçsa ve bana sığınıyorsa 5 değil 30 tane evladı da olsa BAKARIM! O 5 tane evladının adam olup olmaması da zerre umrumda olmaz.
yaptığım bir dava yok olması gerekeni söyledim orda iyi niyetimi kimseye kullandırmam ki eğer işgüzarsa karşımdakiler o evlatlar düşünmüyorsa ya da işlerine gelmiyorsa lanet gelsin öylelerne daha denecek bir şey yok empatiyi de kuruyorum ama yok bu kadına günah ufacık bıse olsa sorumlu tutulacak ve yaptıkları görünmeyecek o halde Allaha havale ederim o evlatları .Hayırdır sen neyin davasını yapıyorsun ya? Bu tamamen insanlık meselesi. Biri yardıma muhtaçsa ve bana sığınıyorsa 5 değil 30 tane evladı da olsa BAKARIM! O 5 tane evladının adam olup olmaması da zerre umrumda olmaz.
tatlım bunları düşünseler zaten ole ahkam kesmezler en sinir olduğum kelimeler yani kendı oz evlatları resmen umursamıor sen bakıyorsun tamam sevaptır ok ama arkadaş sızın ANNENIZ BABANIZ be el insaf ya onların varya sızın eve gelıp etraflarında fır dönmeleri lazım kiimse kusura kalmasın yani gelip evinizin işlerine yemegınıze kadar yardım etmek ZORUNDALAR yok ölebence cok buyuk konusma.
2 aylik bebegin ve okula yeni baslamis 7 yasinda bir cocugun olsa,
hergun asagidaki ustalarin da yemegini sen vermek zorunda kalsan,
bir de kv kp baksan evinde,
sadece onlar da deyil, bir de hasta ziyaretine gelen bir suru insani agirlasan napardin acaba ?
boyle dusunmek lazim.
basina gelmez insallah boyle bir sey hic bir zaman.
kadinin sutu gitti gitmis, yazik gunah o daha 2 aylik minnacik bebegin sutunun hakkina girenlere.
helal olsun valla size resmen tercüme oldunuz duygularıma kesinlikle katılıyorumTabii ki de konu sahibi ne kaynanasına ne de kayınpederine bakmak zorunda değil. Onların çocuğu olan konu sahibi değil, konu sahibinin eşi. Adam bütün gün işe gelip gidiyor, adamın hayatında değişen bir şey yok ki. Oğlu bakmıyor yani farkındaysanız. 5 tane görümce, hepsi aynı şehirde üstelik biri de yakında oturuyormuş. Kadının bir minik çocuğu bir de bebeği var. Dini olarakta bir yükümlülüğü yok. İsterse çekmek zorunda mıyım der isterse bıktım der. En doğal hakkı. Çünkü kimseye bakmak zorunda değil. Bir de işçilere yemek veriyor bu haliyle. Yahu siz nasıl bir açıdan bakıyorsunuz da kadının bakmak zorunda olduğunu çıkarıyorsunuz anlamıyorum.
yaaa canımsın varya o kadar ıyı anlıorum kı senı o görümceler beş para etmez miş yazıklar olsun onların her birine Allah yardımcın olsun senın ama helal ki sabırlısın onlar bunların hıcbırını dusunmemıs bellıkı gelıp onların senın temızlgnı yapması gerekır akıllı mı zannedıolr kendılerını bılmıorm ama sen ne yaparsan yap en ufak bir şey i konu edip yaptıklarını yok sayacaklarına emınım burada butun sorumluluğu resmen sana yüklemişler yazık çok yazık...Evet hanimlar olumlu yada olumsuz butun yorumlarinizi tek tek okudum. Herbirinize ayri ayri cevap veremedigim icin kusura bakmayin. Dedigim gibi kv sonta takildigi gun gorumcelerim kv evinin badana yapilmasi kararini almislar. Badana parasini kayinbabam parkeler yenilenecekti onun parasinida gorumcelerim karsilayacakti sözde....Hayirlisi ile badana boya isi bitti. Fakat kizlari biz parkeleri pesin aliriz sn bize taksitle odersin demisler kayinbabama. Adam zaten bi emekli maasi ile geciniyor haliyle vazgecti.Bugun evin temizlenmesi icin temizlikci tuttuk elimden geldigince kadina yardimci oldum. Hatta camlari bile sildim. Sanirim bn derdimi ifade edemedim. Benm kizdigim nokta elimdeki ufacik bebekle bna guvenmeleri oldu. Sonucta annelerinin hali ortada kadin sontayla gezerken badananin derdi neydi? Birz daha beklenebilirdi. Sonta cikarilana kadr bnde kalacak. Malum evine gitmis olsada yine yardima muhtac. Bir haftayi gecti bndeler fakat bir kez olsun Allah razi olsn lafini duymadim. Gorumceler gelip yiyip icip gidiyorlar. Yemegindede degilim yüzsüz olmalari agrima gidiyor. Ya onlar cok duyarsiz yada bn fazlasiyla enayiyim. Annem uzagimda kac kez aradi kizim bak diye nasihat etti. Ters tepersen hakkimi helal etmem mubarek aylarda allah mükafatıni verir diyor.
bende acaip gerildim yemin ederimsonuna kadar haklısınız.2 aylık bebeğiniz var 7 yaşında oğlunuz hasta biri var evde unutkan bir k.peder hiç kolay değil.en önemlisi sizi enayi gibi kullanmaları.ne acı bir anne 6 evladına bakıyor eşiniz hariç 5 kız yok badana yok bilmem yok el oğluymuş bir anneye bakmıyorlar benim eşim benim annemi istemicek he büyük konuşmayımda böyle bir şansı olamaz.herşey kızlarında biter.allah yardımcınız olsun ne diyim bilemedim.eşinizle konuşun konuşsun kız kardeşleriyle en azından he ay 1 nizde kalsa sende nefes alırsın biraz ayy sinirlerim tepeme çıktı.
Evet hanimlar olumlu yada olumsuz butun yorumlarinizi tek tek okudum. Herbirinize ayri ayri cevap veremedigim icin kusura bakmayin. Dedigim gibi kv sonta takildigi gun gorumcelerim kv evinin badana yapilmasi kararini almislar. Badana parasini kayinbabam parkeler yenilenecekti onun parasinida gorumcelerim karsilayacakti sözde....Hayirlisi ile badana boya isi bitti. Fakat kizlari biz parkeleri pesin aliriz sn bize taksitle odersin demisler kayinbabama. Adam zaten bi emekli maasi ile geciniyor haliyle vazgecti.Bugun evin temizlenmesi icin temizlikci tuttuk elimden geldigince kadina yardimci oldum. Hatta camlari bile sildim. Sanirim bn derdimi ifade edemedim. Benm kizdigim nokta elimdeki ufacik bebekle bna guvenmeleri oldu. Sonucta annelerinin hali ortada kadin sontayla gezerken badananin derdi neydi? Birz daha beklenebilirdi. Sonta cikarilana kadr bnde kalacak. Malum evine gitmis olsada yine yardima muhtac. Bir haftayi gecti bndeler fakat bir kez olsun Allah razi olsn lafini duymadim. Gorumceler gelip yiyip icip gidiyorlar. Yemegindede degilim yüzsüz olmalari agrima gidiyor. Ya onlar cok duyarsiz yada bn fazlasiyla enayiyim. Annem uzagimda kac kez aradi kizim bak diye nasihat etti. Ters tepersen hakkimi helal etmem mubarek aylarda allah mükafatıni verir diyor.
Onların başına gelse kendı kv kp lerıne hayatta bakmazlar ahanda buraya yazıorm benm gorumcelerım o yüzden 3 ude bıde küsler konusmuo görüşmüolar sırf onlara kalmasın dıe düşünün yani ohooo bendeki de konu sahıbıne benzer bı durum var belkı bı ara okursunuz derdım var kosesınden neyse ya hakkımızda hayırlı sı neyse o olsun ama yormasınlar bızı valla tırnaklarımı cıkarcm bu olaylara uyuz oluorum doluyum resmenn aaaaaaaAllah gorumcelerinin de basina benzer seyler verir, gorurler gunlerini.
sonra uhhhuuuu diye dert yanaralar utanmadan bir de senin karsina gecip.
Onların başına gelse kendı kv kp lerıne hayatta bakmazlar ahanda buraya yazıorm benm gorumcelerım o yüzden 3 ude bıde küsler konusmuo görüşmüolar sırf onlara kalmasın dıe düşünün yani ohooo bendeki de konu sahıbıne benzer bı durum var belkı bı ara okursunuz derdım var kosesınden neyse ya hakkımızda hayırlı sı neyse o olsun ama yormasınlar bızı valla tırnaklarımı cıkarcm bu olaylara uyuz oluorum doluyum resmenn aaaaaaa
Iyi aksamlar hanimlarkonuya hemn girmek istiyorum. Kayinvalidem bobreklerinden rahatsiz sonta takildi. Normalde birlikte yasamiyoruz. Kendisi hastahaneye gittigi gun gorumcemler evini badanaya verdiler. Her yer boya icerisinde haliyle bnde kaliyorlar ( kaynana, kayinbaba) Benim iki aylik bebegim var kayinvalidem zirt birt bnde enfeksiyon var diye dile getiriyor. Tahammulum azaldi. Sontanin posetinden idrar halilarima damliyor kafayi yedim cocuklarimin hastalanmasindan korkuyorum. Stres yedi bitirdi beni. Acaba enfeksiyonun bebegime gecme bulasma riski varmi?Yavrum daha cok ufak. Diger cocugum ise 7 yasinda. Bizlerde o yasa gelicez kim ne olacak bilemeyiz fakat dusunmeleri gerek bebegim cok huysuz biraktigim an agliyor bunu bile bile neden bnden medet umuyorlar. 5 tane kizi var neymis onlar el kapisindaymis el oglu varmis. Sanki ben el kizi degilmiyim cekmek zorundamiyim???
ben kovardım yemın ederım mısafır gıbı gelıp gıdecekler resmen bana yapılan terbıyesızlık bu derdım aptalmıyım derdım içimi kemirrdi eşinde umrunda değil ki pısırık mı acaba benım koca da ole çünkü pasıf offfffff yaaaaa evlenıorsun arkads yuvam olsun dıorsun senın ıyı nıyetnı suiistimal edıolr zoraki gibi sana sorumluluk yüklüolar bu nedir yaevet bakmazlar.
bakacak olan insan kendi anasina babasina bakar.
tamam evine goturemiyor olabilirsin, anlarim, ev hanimisindir esin huysuzdur filan da,
gunduz gelip de yardim da edemiyorsun ?
ya utanmadan o kadinin yaptiklarini yiyip kalkmak ne.
bu tam anlamiyla vicdansizlik, gorgussuzluk bile deyil.
ben haya ederdim.
Benim asıl takıldığım mesele, bu kadının bakımını nasıl olcak nasıl etcez diye düşünmekten çok evi düşünüp badanaya veren kişiler. Yani bırakın annemi, bir akrabam hasta olsa evdeki duvar temizliğini düşünmem. Siz çekmek zorunda değilsiniz. Gönül rızası ile bakmıyorsanız olmaz zaten.
bana biraz oyun gibi geldi sahsen.
Boya işi geçici bir süredir.Kayınvaliden de hasta.Damatlardan çekiniyor olabilir.Enfeksiyon derken,kendi enfeksiyon kapmıştır hastanede.Ya da doktoruna sorun.Sondayı halının üstüne koymayın zaten.Sondaya poşet geçirerek bir küçük leğenin içine koyun.Iyi aksamlar hanimlarkonuya hemn girmek istiyorum. Kayinvalidem bobreklerinden rahatsiz sonta takildi. Normalde birlikte yasamiyoruz. Kendisi hastahaneye gittigi gun gorumcemler evini badanaya verdiler. Her yer boya icerisinde haliyle bnde kaliyorlar ( kaynana, kayinbaba) Benim iki aylik bebegim var kayinvalidem zirt birt bnde enfeksiyon var diye dile getiriyor. Tahammulum azaldi. Sontanin posetinden idrar halilarima damliyor kafayi yedim cocuklarimin hastalanmasindan korkuyorum. Stres yedi bitirdi beni. Acaba enfeksiyonun bebegime gecme bulasma riski varmi?Yavrum daha cok ufak. Diger cocugum ise 7 yasinda. Bizlerde o yasa gelicez kim ne olacak bilemeyiz fakat dusunmeleri gerek bebegim cok huysuz biraktigim an agliyor bunu bile bile neden bnden medet umuyorlar. 5 tane kizi var neymis onlar el kapisindaymis el oglu varmis. Sanki ben el kizi degilmiyim cekmek zorundamiyim???