Ne derler

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
Bilmem dikkat ettik mi ama etrafımızdaki pek çok insan yaşamını "başkaları ne der" diye düşünerek şekillendirir.

"Böyle davranırsam başkaları ne der?",
"Bu kişiyle arkadaşlık edersem başkaları ne der?",
"Bu şartlarda yaşarsam başkaları ne der?",
"Şu nesnelere ya da durumlara sahip olmazsam başkaları ne der?"
Şu hareketi yapsam şöyle davransam yok boşanırsam yok evlenirsem yok evlenmessem ne der ne der...

Uzar gider bu liste. Bunu niçin yapıyoruz diye hiç düşündük mü? Daima bir gruba ait olma, toplum tarafından benımsenen belli degerlere uygun davranma isteği birileri tarafından benimsenme, birilerinin bizi değerli ya da üstün görmesi ve bize özenerek bakması isteği, bizi daha çok SEVMELERİNİ sağlama isteği gibi nedenlerler hayatımızda çok arzu ettiğimizi yada yapmak zorunda olduğumuz çoğu şeyi ne derlere kurban ediyoruz.
peki neden , hangi amaç uğruna ne derler diyemi kurban ediyoruz çoğu şeyi..

sizin hayatınıza dair ne derlere kurban ettiğiniz
hangi olay olgu davranış fırsatlarınız oldu. peki neden yaptınız yada yapmadınız?
Yada ne derlerse desinler deyip kayıtsız oldunuzmu..

evet oldu.mesela ben eşimle iş nedeniyle erken nikah yaptık.ve benim izmirden izmite gelip gitmem gerekiyordu.eşim de babama ve ailesine dediki biz nikahlandığımızda düğünü beklemem eşimden ayrı kalmam dedi.bir kaç sonra düğünümüz oldu zaten.ben izmite geldim gittim çünkü eşyamız vs hiçbişeymiz yoktu.evimi ben kendim eşimle temizledik,eşyaları istediğimiz gibi aldık kimse karışamadı.nikah tarihinde düğünümüz olmadı,çünkü tarihler öyle denk geldi bir de eşim denizci sonrasında görevler vardı ara ara.yani uzatmadan toplayayım,biz kim ne der diye düşünmedik hiç,biz bu şekilde uyun gördük,ailelerde bir şey demedi.ben nikah oldu,ardından dini nikahı da yaptık ,eşimle izmite geldim,evi eşyaları ayarladık,sonra da düğün oldu zaten.ben ara ara geldim izmire.sonra temelli geldim izmite daha da gitmedim.

peki neden , hangi amaç uğruna ne derler diyemi kurban ediyoruz çoğu şeyi..

Ah canım ne güzel bir konuya değinmişsin.... Dediğin gibi dışlanmama, hor görülmemek adına el alem ne der çok yaygın bizim toplunmumuzda. Yetiştirilişimiz, değerlerimiz.. Hep hayat bize değil de biz hayata uymaya çalışmalar, bir ayıplanma korkusudur var malesef.

Benim biraz kafamın dikine giden bir yapım var. Ailem bile bana "asi" der. Neden?
Herkesin genel doğruları bana bazen ters gelebildiği için... Neden? Onlar sonunun yanlış olacağını görebildikleri ama benim ısrarla görmezden geldiğimi zannettikleri için.
Ama hatalar, tecrübeler bizler için değilmidir? Başarıdan olduğu kadar, hatalardan da ders çıkarabildiğimiz sürece başkaları benim için gerçekten başka.... ben yanımdakilere bakarım...

sizinki gerçkekten konuma dair çok güzel bir örnekti..
eminimçoğu genç kız yada aileleri boyle bir durumla karşılaşsaydı muhakkak
aman eşim dostum elalem ne diyecek diye düşünür düğünü beklerdi.
belki çoğu kişi ayıplardı bile.
sizi tebrik ederim. her daim mutluluklar vereliniortaka.s.
..

benimde bu konu iğrenç bir huyum artık kendimden nefret eder hale geldim.
benim hayatımda ne derler diye yapamadığım şeyler var.
ama artık anlatırsam işyerimde gözyaşlarıma boğulcam..
senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

ahh canım benım ya...:teselli:
merak ettim .eğer mümkünse evdeyken yaz.

sağol canım benim amin.evet haklısın benim eşimin ailesi de düşündü tabii elalem ne der diye ama baktılar bizim ki mantıklı kabul ettiler.acelemiz yoktu ama o an o şekilde gerekti.burda da belki bana karşı yorum yapanlar olacaktır.dedim ya düğün ve nikah tarihleri bir olamadı.ailelerden gelemediler.her şeyi ben yaptım desem yeridir.koskoca insanlarız sonuçta, çocuk değiliz ki. a.s.

Hayatta ne kadar başkaları bizi ilgilendirmiyor desekte ister istemez topluma uymak zorunda kalıyoruz..Ben pek çok şeyde başkalarının ne diyeceğini umursamam ama öle bir an gelirki belki çok basit bir örnek olacak ama çığlık atmak isterim, artık yeteer diye bağırmak isterim, bazen olur bağıra bağıra şarkılar söylemek isterim... Ama her zaman o ne der bu ne der diye vazgeçerim...

elalem ne der se de sin...
hade hade hadeeeeee.....:lepi::lepi:

hihoyyythihoyyyt
güzeldi...
peki diğer insanları tınmamayı çocukluktan gelen bir huymu
yoksa zamanla kazanılmış bir halmi..
yani şöyle söyleyeyim..
önceden ne derler diye elalemi düşündün düşündün baktın olmadı mutlu değilsin sonra elalemin ne derlerini umursamamayamı başladın. yerimseniben

Bu sözü söylediğimiz oranda mutsuz oluruz.
Ne kadar çok sorarsak bunu kendimize o kadar çok.... bunu bilir bunu söylerim.

Topiğin hayırlı olsun Fırtınam a.s.

peki elalemin ne derlerini umursamadık
yapmamamız gerekeni yaptık yada yapmamız gerekeni yapmadık...
bu durumda elalem bize hangi cezayı verdi ,toplumdanmı uzaklaştırıldık sonuç ne oldu...
...

Bir tek defa dedim ne derler diye?:çok üzgünüm:
Boşanmaya ilk karar verdiğimde..
Enine boyuna düşünürken insanın aklına ister istemez geliyor bu!
Eeeee dost var,düşman var di mi?Çok üzgünüm çoook
"Ailede en son evliliğe razı olan şımarık kız bak beceremedi işte,bebesi de mi olmuyor nedir,adam koydu kapının önüne,zaten elinden ne yemek pişirmek gelir ne de evini süpürmek! Yakışıklı,efendi,kızın gözünün içine bakıyordu adam,çekemedi tabii bizim huysuz kızı!!! Ohhh müstehak ona!!!!"buyrunnnnnnnnn
Kimbilir daha neler neler demişlerdir ardımdan..
Tüm bunları göze alarak kararımı verdim,tüm söylenenlerin karşısında en büyük pambığı kulaklarıma koyup adliye yollarını arşınladım..
Şimdi çok huzurluyum...
O kendi mutsuz evlerinde atıp tutmaya devam edenler düşünsün bakalım..sositososito
Konuşmak mı uygulamak mı?
"Hadi siz de deneyin sıkıysa" diyorum hepsine...:lepi:

aynen öyle...ben hep onlar için yaşadım...onların bir hiç olduğunu anlayana kadar...
ne yaparsam yapayım onlar için bişey ifade etmediğini anlayana kadar...
doğruyu yapsam mutsuz olduklarını, yanlışı yapsam zevk aldıklarını görenen kadar...
şimdi...
hade hade hadeeeeee

peki elalemin ne derlerini umursamadık
yapmamamız gerekeni yaptık yada yapmamız gerekeni yapmadık...
bu durumda elalem bize hangi cezayı verdi ,toplumdanmı uzaklaştırıldık sonuç ne oldu...
...

bir iki konuşmaya devam ettiler sinek vızıltısı kıvamında...
sonra sadece özendiler...onların cesaret edemediklerini yapacak kadar cesur olduğum için...
önce ben, önce ailem dediğim için...
onlar benim var olduğum kadar var olamadılar çünkü...

bunu ister istemez insan bazen düşünüyor...ne derler....acaba nasıl olur kim ne söyler....ama bu kişinin
istememeden düşündüğü bişey sanırım sırf bu merkezde olan bi toplum varki insanı resmen şartalandırıp refleks olarak bu kelimeyi kullanıdırabiliyor...
özellikle bu bizim türk toplumunun çok büyük sorunu bana göre....hayatını sırf bu yüzden şekillendiremeyen veya istemeden bi çok şeye sabretmek zorunda olarak mevcut şekli sürdüren o kadar
çok kişi varki...
buna kaptırınca kendini insan ne mutlu olabiliyor ne de huzurlu...artık herşeye kulak tıkıyorum....
...:umursamaz:
... elimizde olmasada bazen bunları düşünmeyelim...

benim kocam evlenene kadar 6 ay bizim evde salonda minderlerin üzerinde yaşadı.
eğer babam elalem ne der demiş olsaydı, biz belki de o dönem ayrılmak zorunda kalacaktır.
ben; babam elalem ne der demediği için evlenebildim belki de..
bunu babam öğretti bize.
sizin doğrunuz en doğrusudur; ölçün biçin tartın, kulaklarınızı tıkayın yapın; içinizde ukte kalmasın derdi.
elalem bir kişi değil, hepsi bir şey söylese ve siz yapsanız gene de kimseyi memnun edemezsiniz; illaki o elalemden biri gene konuşacaktır... bildiğinizi okuyun, benim kızlarım iyi bilir dedi..
ben bunları duyarak büyüdüm.
bir gün ne derler diye yapmadığım bir şey olursa babam beni ayıplar, ben sana böyle mi öğrettim diye..

desinlere yaşamaya inat, bi örnektir lale...
karşı koymaya, kuralları yıkmaya, amann banane demeye çok elverişli yaşamlarımız yok aslında(bi çoğumuzun)
yani sınırlarımız belli zaten.
normların üstüne çıkmak gibi itici davranışlardan törpülenerek yetiştik,büyüdük...
işte bu çerçevede yapılabilecek, vay bee kadına bak kimseyi umursamadı dedirtecek örnek olgudur,olaydır bi kadının mutsuz olduğu düzeni tepetaklak etmesi
bana göre...

malesef ne derler ne düşünürlerle yaşamak zorundayız.kim ne derse desin şöle yapıcam böle yapıcam desekte bi yerde aklımıza gelio.en basiti sewgilimin olması.we annemin aman kimse duymasın.o şöle der bu böle der.bende sırf aileme laf gelmesin die herşeyi gizli gizli yaşamk zorunda kalıorumm.daha bi kere bile şehir merkezinde sewgilimle el ele yürüyebilmiş biri deilim.aslında babamında bu tür konularda anlayışsız olması bişeyleri gizli yapmama neden oluo.o biraz anlayışlı olsa rahatlıkla kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün diebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…