• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne biçim Anneyim ben.....

öncelikle geçmiş olsun..
bu dikkatsizikten olmuş belki ama çooook dikkat etseniz de olabilirdi benzer bi kaza.. Allaha emanetler sonuçta dikkat itina da bi yere kadar... Allah korusun bebeklerimizi her an herşey olabiliyo...
örneğin geçen bi pazar günü biz de babamızla gezmeye çıktık, yürüyüş parkuru vardı karşımızdaama biraz yüksekçe merdivenle çıkılıyor.. çıkarken çıktık güzelce yürüyüşümüzü yaptık geri inerken ben arabanın arkasından tuttum babası da önünden tuttu iniyoruz.. ben biraz korktum ama çıktığımız gibi ineriz düşüncesiyle besmele çektim ve daha ikinci basamakta ayağım sanki muz kabuğuna basmışçasına kaydı ve çok kötü bi şekilde oturdum:)))) şimdi gülüyorum düşündükçe ama 2 hafta doğru dürüst oturamadım çok kötü ağrıyodu.. ve tek düşündüğüm ya o sırada arabayı tutamasaydım ve elimden kaçsaydı babası da zaten merdiven gibi yamuk bi ortamda arabayı sadece önünden tutamayacağına göre çocuk merdiven aşağı yuvarlansaydı ne olurdu? üstelik kemeri de bağlı değilmiş, az önce ağlamıştı kucağıma almıştım geri yatırınca bağlamamışım... ve aşağıda da çok işlek olmasa da yol var, arabalar filan.. Allah korusun ya hala aklıma geldikçe şükrediyorum.. ben çok kötü düştüm ama en azından bebeğime bişey olmadı.. annelik refleksiyle mi neyse hiç bi yere tutunmadım ama arabayı dengede tutmayı başardım Allah yardım etti de..
yani diyeceğim o ki Allah korumasa bizim dikkat etmemiz filan hikaye... o yüzden farklı düşünceler geliştirmek yerine tedbiri elden bırakmadan Allaha güvenmek..

gülçiçek ve aasu nur ikinizede geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. böyle şeyler herkesin başına gelebiliyor, kardeşimin arkadaşı ışıklardan karşıdan karşıya geçerken bebeği pusetten kaymış, bizimkide biran önce geçmek için acele etmiş sanırım, düşünün üstünden geçip karşıya ulaşmış, ışıklarda duran bütün arabalar kornaya basınca dönüp bakmışki oğlu yolun ortasında yatıyor! ve çocukta bir çizik bile yok! Allah koruyor yavrularımızı, ne biçim anneyim demek gerçekten kendimize haksızlık olur, sonuçta hiçkimse bilerek çocuğuna zarar vermez.

ay ay ay ucuz atlatmışlar.
ya evet kazalar geliyorum demiyor. ne kadar çok korusakta genede oluyor demekki.
ben hep kendimi suçladım.
zaten bebek arabasınııda yeni almıştık.ve ilk defa babamızla gezmeye inmiştik. unutmayız artık bu anı hiç.

geçen tvde bi dr düşerse bebeğiniz tepkilerine bakın diyordu hemen tepki vermesi yani ağlaması veya gülmesi problem olmadığını ama düşmeden hemen sonra baygınsa durgunsa veya kusuyorsa sorun olabilecegını söyledi oğlum koltuktan düştü iyiki dinlemişim hiç panik olmadım herşey yolunda
sizede gecmiş olsun

evet bilinçli davranınca bu tür konularda daha farklı oluyor. ben özellikle uyutmadım ilk2-3 saat.hatta çok hareketli ve neşeliydi.
başımıza herhangibişey geldiğinde nasıl davranacağımızı iyi bilmek gerekir. zira öyle bakakalırsak olaylar felaketler doğurabilir.

öncelikle geçmiş olsun çok ii anlıorum senı,benim kızımda 3.5 aaylık ve 2 hafta önce kaşla göz arasında koltuktan attı kendını yere,allahtan halıya denk geldı sırt üstü düştü,hemen kotrol ettim heryerını çok ağlamadı zaten hemen sustu yavrum,epey uytumadım,ama vicdan azabından öldüm nasıl dikkatsiz oldum dıe,ama herşey insanlar için en azından ders oldu artık 1 sn ye bile bırakmıorum tek başına,allah yavrularımızı korusun

Back