Nasıl?

Tamam tamam en beğenilen en doğru sizsiniz. Çok doğru tespitleriniz var bravo. Bunca cevap veren üyenin algilayamadigini siz bir çırpıda cozdunuz. Müthiş yetenek . Hem de beğenildi yetek.

Evet bu şekilde bakıldığında ben de bir otele tikilanlardanim. Bu yönüyle hiç dusunmemistim. Bakış acimda farkındalık yarattınız. Ayrıca ne güzel gezmissiniz sefaniz olsun

Çok teşekkür ederim. Konuma gelen bir çok yorum sizin bahsettiğiniz sekilde. Ben de bazı şeylerin daha iyi farkına varmış oldum bu şekilde. Çok detaya girdiğim de bu bütçe ile oturduğum yerden kafamı cikartamiyorum. 2 3 yılda bir bir tatil yapabiliyorum. Bir üyede havlu nevresim getiriyormus mesela bunu ben de yaparım diye düşündüm. Temiz temiz de yatarım. Size sormasam aklıma gelmez yani dusunemedigimden. Akıl akıldan üstün gerçekten.

DSİ misafirhanesinde kaldım iki yerde de . Gayet temiz ve güzeldi ben gittiğimde . Evet bende ailem dolasiyla çok gezdim misafirhanleede kalmayıp döndüklerimiz çok oldu . Kötü deneyim olunca direk bırakmayın zamanla tadilat yapılabiliyor .

Biz eşimle çok zor dönemlerden de geçtik benim o zaman bile vazgeçemediğim tek şey gezmek . Tatil yaparken belirli bir bütçe belirlemek önemli Kapadokya ya da yazın gitmek yerine mesela ilkbahar ve sonbahar da gitmek en mantıklısı ve güzeli . Hem fiyat olarak ucuz oluyor hemde çok daha rahat geziliyor. Bir gün o bölgenin yemeğini yedikten sonra bir iki günü daha fast food tarzında yerseniz çok daha ucuza gelir . Evden çıkmadan hazielik yaparsanız ilk gün zaten akşam yemeğine gidersiniz sadece . Biz bu şekilde üç kişi iki gece yedi bin harcadık Kapadokya da . Sonbahardi sanırım . Etrafımdaki insanlar papatya da hiç durmuyor falan derler . Önemli olan tercih ettiğiniz şey . Bu arada terlik muhakkak götürün

Siz karı koca sadece ailelere bakıyorsunuz ama başka kardeş yok mu yahu . Sizin çocuklarınız da bir deniz ister biraz tatil uzaklaşmak ister

Neeee birinizin 8 aylık maaşı sadece özel okula mı gidiyor korkunç bir orantısızlık bu. Kredi kartı ekstresinde fuzuli hiçbir şeye rastlayamıyorum demişsiniz ama sizin gelir seviyeniz için özel okul çoooooooook fuzuli bir harcama. Türkiyedeki özel okullar üç beş tane çok iyi özel okul dışında zaten vasatlar. O çok iyi olanların da yıllık ücreti 1 milyon tlden fazla. Onlar dışındakiler atanamayan öğretmenleri üç kuruşa sömürmek üstüne kurulu. Özel sağlık sigortası ve çocuğun servisini vs de kattığımızda sizde iki kişi değil bir kişi çalışıyor olarak düşünmeniz gerek. Anladığım kadarıyla okulun yıllık ücreti 360 bin tl falan. 10 bin dolar ediyor. Biz 5 bin dolara 2 hafta gezdik avrupada ki kaldığımız oteller de merkezde ve fena olmayan otellerdi.

Biz de iki kamu çalışanıyız. Konut ve araba kredisi ödüyoruz. Ek gelirimiz yok. 1 çocuk var kreşe gidiyor.Sahil şehrinde yaşıyoruz. Yaz boyu her haftasonu denize gideriz. 1 kez de otel Tatiline rahat gidiyoruz. Geçen sene yurtdışında kullandık bu tercihimizi mesela. Bu sene yurtiçi daha uygun bir tatil yapıp, 3-4 günlüğüne de yunan adalarından birine gideceğiz. Onun dışında senede ortalama 4 kez ailemin olduğu şehre ziyarete gidiyoruz. Bence sizin en büyük gider kaleminiz özel okul.

Siz karı koca sadece ailelere bakıyorsunuz ama başka kardeş yok mu yahu . Sizin çocuklarınız da bir deniz ister biraz tatil uzaklaşmak ister
Var ama bakmıyorlar yapacak bişi yok biz birazcık vicdan yapıyoruz böyle konularda , diğerleri biraz rica minnet bekliyor. Çocuklar da genelde havuz falan yüzme isteğini gideriyor ama isterler tabi artık büyüyünce bira daha onlar kendileri gider bizim büyüklerimiz var oldukça herhalde biz onlara bakacaz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…