Nasıl?

Okul dışında ciddi bir gideriniz yoksa bence en azından senede 2 kere tatile gidebilecek durumda olmanız lazım. Aylık küçük birikimlerle bile bunu yapabilirsiniz.kendinizi şartlandırın.mesela her ay birer çeyrek altın ya da fazlasını alabilir misiniz? Tatil için yeterli meblağ birikmiş olur ya da maaşınızı alınca bir kısmını yok sayacaksınız hiç dokunmayacaksınız.

Öncelikle herkesin geliri harcaması bir değil iki memurdur belki ama tarım geliri vardır ya borcu yoktur vs. Genelde çoğu insan borçla gidiyor. Bu kadar az şehir görmeniz tuhaf. Cumadan çıksan 2 gün kalırsın o şehri gezersin. Öğretmenseniz zaten tatil çok öğretmen evi var değilseniz de resmi tatiller var. Benim öndeden yeşil pasaportum vardı annemden dolayı tepe tepe kullandım iyiki de kullandım. Hem wat yaptım hem erasmus. O arada da gezmediğim avrupa ülke kalmadı. Arkadaşımın akrabası hollandada yaşıyordu yanına gittik. Trenle 1 gün parise gittik mesela. Sonra fırsatım oldu 7 gün fransada kaldım 2 gün 2 gün ayırdık. Hostelde kaldık. İran dubai ırak israil ürdün Filistin mısır gezdim iyi ki gittim diyorum. Ülkemde de hakkariye bile gittim kayak yapmaya. Benim için gezmek tatil yapmak önemli. Öyle kamp vs yapamam rahatıma da düşkünüm ama illa lüks otele de gitmem. 3 kere gittim biri balayı için 2 tanesi biri balide biri mısırda. Onun dışında ev tutarım ya da tanıdıklara giderim. Ya da ucuz yollu konaklarım. Günlük 800 900 tlye bile kiralık ev oluyor. Benim memleketim zaten yazlık bir yerde ve yazlığı var ailemin. Gidiyorum kalıyorum arkadaşlarımı da alır giderim. Onlar da beni çağırır. 2 memur senede 1 tatil bile yapamaması abartı geldi. Ya hep 5 yıldızlı otele bakıyorsunuz ya da para yönetimi yok. Ki bizde de yok o. Kredi kartının asgarisini eksi hesaptan ödeyip tatile gittiğimi hatırlıyorum. İyi ki gitmişim.

Kredi cekipte bir yere gitmek bir şey almak hiç yapacağım şey değildir. Korkarım ben.
geliriniz ne kadar? Aslında kira da ödemediğinizi düşününce kenara biraz koyabiliyor olmanız lazım özel okul masrafı mı fazla acaba
Aylık gelirimiz 90 k oluyor. Okul masrafı araç masrafı üst baş yeme içme para puf. Zaten kartlar taksit dolu.
Genelde bizim gibi gözüküyorlar ama siz sorunca düşündüm aileden zengin bir çoğu. Kirada evleri var falan. Veya tek çocuk illa ki aileleri destek oluyordur yani.
Ben de çok harcıyorum teknolojik aletlere. Ama onlarida taksitle alıyorum. Teknolojik aletlerin taksiyi okul taksiti tatil taksiti zaten baya dolu kartlar. Bize 100 200 harçlık kalıyor bazen o bile zor oluyor ekstre atlatiyorum.
Özel Okul parası ödemek kolay değildir. Gelir - Gideriniz ne durumda? Ona göre yorum yapılabilir.
Gelir gider durumuzu bir kez olsun net hesaplayamqdkm. Gelirimiz 90 k giderimiz her ay çok yetişmiyor paramız. Özel okul ödemesi eve alınan teknolojik aletlerin ödemesi araba bakımı lastiği osu busu ödemesi yeme içme ödemesi vb.
Tebrik ediyorum sizi. Her zaman gidin inşallah.
Dışarıdan bakınca 90 k çok para gibi ama örneğin ayda 4 kez dışarıda yemek yedek ailecek 5 bin gidiyor. Aracin üzerindeyim hep sürekli yakıt alıyoruz. Biz de yeme içmeye hep kaliteli alınır alnayalim veya bugünde yemeyelim demeyiz .
Herkes tatilini taksitle yapıyor zaten. Gelir ve giderlerinizi her ay tek tek yazın. Kenara 5 bin atsanız kardır
Denedim ama kredi kartından harcadigimiz için olmadı. İstediğim sonucu alamadım.
Tatili yapacağımız yer iyi olsun isteriz yeme içme temizlik vb her bakımdan yani. Bunun dışında tatile aracımızla gidince benzindi yolda yemesiydi derken bir o tatil kadar da araca harcama yapıyoruz. Kartlar gel dolu bizim. Sürekli kartlara borç olduğu için birikim olamiyor

Denedim ama kredi kartından harcadigimiz için olmadı. İstediğim sonucu alamadım.
Aslında kredi kartının hesabını tutması daha kolay, her şey yazılı.
Ben de alışveriş sınırlamasına başladım. 1 ayı geçti başlayalı. Gereksiz harcadığımız çok şey varmış, onu fark ettim. Aldığım her şeyi yazdığım bi konu açtım hatta burada. Şimdilik ayda 10 bin kardayım. Ben biriktirip bilezik almak istiyorum. Siz de böyle bir şey yapıp, tatil parası olarak ayırabilirsiniz.
Bir de biz tatile sezon dışında gidiyoruz, çok indirimli oluyor

Özel okul fiyatları çok fazla, gelirinizin yarısından biraz azı oraya gidiyordur zaten. Öyle dediğiniz gibi sürekli gezip duranlar da memur maaşından arttırdıklarıyla gitmiyor zaten, ya çok paralı insanlar ya da kredi kartını fullemiş tipler
Dayımın maaşı 150 civarı, çocukları özele de gitmiyor, eşiyle gezmeyi seven bi tip. Dışardan bakınca ben de maaşı iyi ama nasıl harcıyorlar bu kadar diye düşünüyordum, geçen öğrendim 1 milyon kredi kartı borcu varmış

Bizim dilimiz olmadığı için yurtdışına hiç çıkmayı düşünmedik. Yurticini gezebilsek bayılacağız
Bizim kartlar dolu içine detaylı bakınca boşa harcanmış bir şey yok hep ihtiyaç. Yeme içme yakıt özel sağlık sigortası okul ödemesi çocuğun ekstra kursları servisi kıyafeti vb. Ama her ay abartmıyorum ya kredi kartını kapatamayiz ya ucu ucuna kapatırız.
Teknolojik aletler alıyoruz evet ama ihtiyaç olarak. Örneğin robot süpürge vb.
Tatil olarak da pansiyon veya devlet kurumları bana temiz gelmiyor. İstediğim temiz memnun kalınan oteller. Öyle olunca kafamızı evden cikaramiyoruz.
Kendi arabaniz eviniz varken iki calisanla bir kere bile tatile cikamamak anlasilir degil.

Bence hesaplarinizi bi kontrol edin,
Hesaplara bakıyorum uyduruk aman bunu niye almışım dediğim bir şey yok. Yakıt sağlık okul ev ihtiyacı yeme içme ödemeleri hep.
Bir iki ay tüm harcamalarınızı yazın. Ama gerçekten tüm harcamalar. Sonra listeye bakın gerekli gereksiz ne var diye. İki memur kirasız,tek çocukla daha iyi şartlar olmalı sanki
Denedim ama olmadı. Çıkmadı bir şey. Aldığımız şeyler hep alınması gereken. Örneğin her yıl özel sağlık sigortası yaptırıyorum geçen yıl 30 k bandında yaptırdım. Aracın zaten vergisi sigortası kaskosu yakıt odemesi hiç bitmiyor. Okul ödemesi servisi kıyafeti bitmiyor. Önceden daha az çıkıyordum dışarıda yemeğe baktım her türlü para yetmiyor son bir kaç aydır daha sık çıkıyorum ee ailecek olunca min. 5 k aylık o oluyor. Mutfak masrafimiz çok her şeyin iyisini isteriz.
Böyle insanlar bana çok garip geliyor. Tamam gez gör ama pislik icinde gezip görmede ne bileyim. Hiç bana uymuyor. Temiz güler yüzlü hizmet bekleriz biz.
Ben de sizin gibiyim. Gideceğim yerin şartları önemlidir.
Memurlar aslında ama geçiniyorlar her türlü her şeyden de yararlanıyorlar.
Yurtdışı değil Türkiye'yi daha fazla gezmek istiyorum ama olmuyor.
Evet biraz üst düzey olsun tatil isteriz. Üst düzey dediğim iyi bir otelde temiz ferah güler yüzlü tatil. Bir de uçakla değilse kendi aracimizla gitmek isteriz o zaman da çok masraflı oluyor.
Maalesef 8 aylık maaş gidiyor özel okula.
Siz yazınca düşündüm evet özel sağlık sigortası taşıt vb sürekli kartlarda. Her şeyi taksitlendirince baya yüklü oluyor gelen ekstre

Ne güzel tebrik ederim.
Ben kredi kartı ekstresinde fuzuli hiç bir şeye rastlayamiyorum. Yeme içme var onu da daha nasıl kisalim bilmiyorum. Diğer türlü hep gerekli ödemelerin taksitleri

bizimde evimiz yok arabamız yok ayriyetten çocuğumuz devlet okuluna gidiyor napalim vah vah tüh tüh dye dertlenelim mi gerçekten Allah başka dert vermesin diyorum

Tövbeler olsun 1 milyon borç ne demek. Nasıl rahat insanlar ki bu kadar geziyorlar bu borçla.
Ben odeyememekten çok korkarım. Kredi çekeyim gideyim vb yapamam hiç. Özel okula özel sağlık sigortasına ekstra özel kurslara para verince zaten kuş kadar kalıyor maasimizdan o da ya yetmiyor ya denk geliyor.

bizimde evimiz yok arabamız yok ayriyetten çocuğumuz devlet okuluna gidiyor napalim vah vah tüh tüh dye dertlenelim mi gerçekten Allah başka dert vermesin diyorum
Dertlenin diye mi açtım konuyu? Gerçekten sırf yorum yazmak için yazmışsınız. Ne gerek var bu tarz yoruma.

Devlet kurumları gayet temiz oluyor . Ben bu sene on şehir gezdim . Bazen kaldım misafirhanelerde. Tatil anlayışınız gidip bir otele altı haneli rakamlar vermekse doğal olarak bunu iki üç yılda bir yaparsınız . Güney Doğu gezisi yaptık yakın zamanda dört şehir gezdik ve harikaydı . Sürekli üst segment tatil beklemek bilemiyorum . Ayrıca bence gelir gider hesabı yapın evet ekonomik sıkıntılar var ama tatil anlayışınız gibi diğerleri de lüks tüketim bekliyorsanız hep borç ödersiniz . Kendi kalacağınız nevresim terlik ve havlu küçük bir valizle rahat edebilirsiniz

tamamen planlama hatasi. o bahsettiginiz insanlardan bir benim, cok kucuk seylerden kisarsaniz ve mantikli davranirsaniz bence tatile gitmek ekstra bir sey degil
pegasusun kampanyasini takip edin bolbolq uye olup bildirimleri acin. indirimden bir gun once haber veriyor. ertwsi gun hemen acip biletinizi alin. ben tek yön 2 bine gelecek sekilde bilet aldim mesela gecen haftalarda, hic hesapta olmadan topladim çantamı geldim. 2 kisi gitseniz 4bin - 5 bin. Geldigimiz yerde eski sehrin içinde gayet güzel oteller 20 euro - 750 tl :) ustelik kahvaltisi icinde.
ustelik turkiyeden daha ucuz yemekleri. cok guzel restoranlarda kebaplar 160, geleneksel corba 80 tl, et doner 80 tl. ulasim metro 10. bjraz da dikkat ederseniz kendinizi hiiiic yormadan boyle bir tatil planlayanilirsiniz.
turkiyede gecelik 1500e bir yer bulmak cok zor ama vizesiz ülkelerin neredeyse hepsinde ben bu paraya gayet de guzel yerlerde kaliyorum..bence ilk olarak pasaport masrafindan tasarruf icin pasaportsuz kabul eden bjr yere gidin, acemiliginizi atin.
sonra zaten devami gelke

Ne güzel tebrik ederim.
Ben kredi kartı ekstresinde fuzuli hiç bir şeye rastlayamiyorum. Yeme içme var onu da daha nasıl kisalim bilmiyorum. Diğer türlü hep gerekli ödemelerin taksitleri
O zaman yapacak pek bi seçeneğiniz yok Orta gelirli aileler borçla harçla gidiyor bir şekilde. Zengine zaten dokunmuyor. Alt gelir grubu evi geçindirse şükrediyor.
Biz haftada bir falan dışarda yiyorduk. Ama bulunduğumuz ilçede güzel bir restoran yok. Dışarıda yediğimiz yemekler bizi tatmin etmiyordu. Güzel bir yemek için de il merkezine gitmemiz lazım, onu da zaten yapmayız. Böyle olunca dışarıda yemeyi de bıraktık. Gezmeye gittiğimizde ya da il merkeze gittiğimizde yiyoruz sadece artık. O bile fark etti bütçemizde.

Ben sizi bu konuda basarisiz bulmadim, belki biraz daha giderlerinize ket vurmaniz gerekiyor olabilir ama su devirde zaten sogan ekmek yer gecinirim diyen dahi ayda 50-60 bin kazanmak zorunda (min)

Nere gittin kız yine

Nasıl başarıyorsunuz. Mesele memnun kaldığınız misafirhaneler nereler. Beklentiniz neler .
Siz tatile giderken kendi nevresim terlik havlunuzu pesinize mı alıyorsunuz?
Bende mantık su tatil ye iç yat . Gezmeli tatilleri seviyorum ama kalma nedeniyle yapamıyorum. Bekarken yapardım.

Dilimiz yok bizim. Pasaportsuz yabancı bir ulkeye gidebilir miyiz dil olmadan kendi başımıza.
Pegasus ile nasıl ucuyorsunuz çok riskli geliyor bana özellikle son zamanlarda.
THY kampanyalarına baktım ama yetişemedim. Dediğiniz gibi yapayım uygun alayım dedim bana kalmadı.

Ben Urfa da misafirhanede kaldım gayet güzeldi . Urfa zaten harika bir şehir . Antep e geçtim Zeugma antik kendi var orada gezip Urfa ya geçtim. Adana da kalınan otel fiyatlari da yuksek değildi .İstanbul da olan misafirhanede gayet temizdi . Ben başta nevresim alıyordum ama artık almıyorum gittiğim yerler beyaz nevrsim kullanıyor ve gayet temiz . Sadece yastık yüzü ve havlu aliyorum. iki buçuk yaşında kızımın park yatağı var zaten onun kendi yatağı falan var. Bizim tatiller ye iç yat şekilde değil de daha çok yürüyüş yapılan çok yorulan tatiller .

Benim kaldığım yerden beklentim tuvalet banyo temiz olsun nevresim temiz olsun yeterli . Zaten tuvaletinden anlaşılıyor bir yerin temizliği. Ben gitmeden hazırlıkta yapıyorum muhakkak meyve ve sandviç. Çünkü kızim daha önceki bir gezimizde malesef alerji oldu . Her zaman yediğimiz şeylere dikkat ediyoruz . Açık büfe kahvaltıya ondan sonra gitmedim çünkü kahvaltıdan suphelendik . Üç günlük daha çok şehrin önemli yerlerini gezecek geziler yapıyoruz

Ya yok artık yani pegasusla uçmaya kadar şikayet ediyorsanız gezmeyin zaten. İnsanlar ne şekilde tatil yapılabileceğini anlatıyor. Hiçbiri uymuyorsa böyle gezemezsiniz işte. Nasıl yapıyor nasıl oluyor dediğiniz böyle her şeyden nem kapmayarak oluyor. Nesi var lojmanın falan anlamadım. Beyaz nevresim işte her yerde aynı, atıyorlar yıkıyorlar 90 derecede pisi mi kalıyor? Bi valize havlu terlik koymanın da kimseye bir yükü olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…