Kredi cekipte bir yere gitmek bir şey almak hiç yapacağım şey değildir. Korkarım ben.Milletin kenara attiklariyla nakit tatil yaptigini mi saniyorsunuz agzina kadar kredi karti taksitleri borçlari doludur eger zengin filan degillerse.
Geçen sosyal medyada bi kiz gordum bir çanta için kredi cektigini soyluyordu. Yani agzim acik kaldi 10-15bin canta icin kredi cekilmesi filan yani bazisi alisverisi bile krediyle yapiyor onunla da param var gösterişi yapiyor.
Siz de borclanarak gidebilirsiniz tabi ödeme planlarini iyi yapin.
Aylık gelirimiz 90 k oluyor. Okul masrafı araç masrafı üst baş yeme içme para puf. Zaten kartlar taksit dolu.geliriniz ne kadar? Aslında kira da ödemediğinizi düşününce kenara biraz koyabiliyor olmanız lazımözel okul masrafı mı fazla acaba
Genelde bizim gibi gözüküyorlar ama siz sorunca düşündüm aileden zengin bir çoğu. Kirada evleri var falan. Veya tek çocuk illa ki aileleri destek oluyordur yani.Koşmadan dondurmak ya da imkanlik ne demek anlayamadim ama beceriksiz degilsiniz ki bu devirde eviniz arabaniz varmis, Allah daha cok versin.
Ozel okul gideri, ev ve araba sahibiyken bircok insandan usttesiniz zaten, tatilde yilda 1 kez olsun ne onemi var? Bahsettiginiz 8-10 tatil yapan insanlar sizden cok mu farklilar, mesela ev ve arabalari kendi emekleriyle aldiklari menkuller mi?
Ben de çok harcıyorum teknolojik aletlere. Ama onlarida taksitle alıyorum. Teknolojik aletlerin taksiyi okul taksiti tatil taksiti zaten baya dolu kartlar. Bize 100 200 harçlık kalıyor bazen o bile zor oluyor ekstre atlatiyorum.Bazi insanlar teknolojik aletlere cok fazla para harciyor. Ya da kucuk ev aletlerine filan. Bunun farkinda bile olmuyorlar, sorsaniz her aldiklari icin "gercekten cok lazimdi" diye kendilerini bir sekilde ikna etmis oluyorlar.
Bazi insanlar da surekli ya disarda yiyor ya da siparis veriyorlar. Hazir corba siparisi verenler bile var.
Bazi insanlar ise, "su urun burda 50 liraymis, surda 40 mis, amaaan 50 sinden olsun" diye diye sifiri tuketiyor.
Bu tarz bir harcama egiliminiz olabilir. Ben calismiyorum, tek maasla geciniyoruz ve kiradayiz ama evet biz de her sene cok sukur tatile gidebiliyoruz. Yani sunu demek istiyorum, gundelik hayatta her sey dort dortlukken ustune tatile gidebilmek cok zor. Biz sene icindeki harcamalarimizdan kisiyoruz. Ne robot supurgemiz var, ne saglam bir tost makinamiz. Orta sehpamiz bile yok. Bizim icin bunlardan daha onemli olan senede bir hafta bas basa uzaklasabilmek. Belki biraz da oncelik meselesidir.
Gelir gider durumuzu bir kez olsun net hesaplayamqdkm. Gelirimiz 90 k giderimiz her ay çok yetişmiyor paramız. Özel okul ödemesi eve alınan teknolojik aletlerin ödemesi araba bakımı lastiği osu busu ödemesi yeme içme ödemesi vb.Özel Okul parası ödemek kolay değildir. Gelir - Gideriniz ne durumda? Ona göre yorum yapılabilir.
Tebrik ediyorum sizi. Her zaman gidin inşallah.Nereden baksanız evinize 100 K gibi bir para giriyor en az, kira yok ki kira çok ciddi bir gider şu anda. Kendi aracınız var ve senede bir kez olsun tatile gidemiyorsunuz. Giderleriniz mi çok fazla acaba? Bizim öyle çok ciddi bir gelirimiz yok ben çslışmadığım için, kira da yüksek şu anda, iki de çocuk var ama asla tatilden feragat edemem. Tatili ben ayarlıyorum aylar öncesinden zaten, eşim hiç karışmaz böyle işlere, zamanı gelince gideriz sadece ama biz otelde kalmak yerine ev tutuyoruz mesela. Herkesin tercihleri farklıdır tabi ama illa senede bir gitmek isterim. O sekiz on kere gidenler nasıl yapıyor onu bilmiyorum ama
Denedim ama kredi kartından harcadigimiz için olmadı. İstediğim sonucu alamadım.Herkes tatilini taksitle yapıyor zaten. Gelir ve giderlerinizi her ay tek tek yazın. Kenara 5 bin atsanız kardır
Tatili yapacağımız yer iyi olsun isteriz yeme içme temizlik vb her bakımdan yani. Bunun dışında tatile aracımızla gidince benzindi yolda yemesiydi derken bir o tatil kadar da araca harcama yapıyoruz. Kartlar gel dolu bizim. Sürekli kartlara borç olduğu için birikim olamiyorBiz senede 3-5-8-10 kez tatile gidiyoruz. Ama normalde insanların bir kerede yaptığı tatili biz 3-4 kerede yapıyoruz mesela hem zaman hem para olarak. Maksimum 3 gün tatil yapıyoruz genelde bayram seyran değilse. Bu bazen uhd otel oluyor, bazen pansiyon, karavan, yazlık, arkadaş evi vs.
Sizin hedaplarda da bir anormallik var. Okul taksidi ve ev giderleri dışında sabit gider yok anladığım kadarıyla. Gelir de fena değil. Her ay kenara 10 bin atsanız 120 bin eder ki bununla baya uzun süreli iyi bir tatil planlanabilir.
Aslında kredi kartının hesabını tutması daha kolay, her şey yazılı.Denedim ama kredi kartından harcadigimiz için olmadı. İstediğim sonucu alamadım.
Özel okul fiyatları çok fazla, gelirinizin yarısından biraz azı oraya gidiyordur zaten. Öyle dediğiniz gibi sürekli gezip duranlar da memur maaşından arttırdıklarıyla gitmiyor zaten, ya çok paralı insanlar ya da kredi kartını fullemiş tiplerİyi geceler sevgili hanımlar.
Biz çekirdek aileyiz. Anne çocuk ve koca. Biz memuruz. Evimiz kira değil ve bir aracımız var.
Memuriyet dışında tek kuruş gelirimiz yok. Cocugumuzu özel okula gönderiyor, yeme icmeyi de koşmadan evi donduruyoruz.
Arkadaşlar bunlardan bahsetmememin sebebi şu; biz iki kişi çalışıp her yıl tatile bir kez çıkamıyoruz. İnsanlara bakıyorum hafta sonu tatili, kış tatili, bahar tatili, yaz tatili vb. Bayram seyran tatili derken yılda 3 5 kez tatil yapıyorlar. Nasıl oluyor ya çok imreniyorum. Biz niye bu kadar beceriksiz iki insanız.
Ne eşimin ne benim sigara alkol gibi ekstra para harcayacak bir gideride yok. Buna rağmen biz her ay ucu ucuna geçiniyoruz. Tatile gidecek olsak karta 9 taksitle ödüyoruz. O da ya öncesi ya sonra rastlıyor hep bir donusturme gayretindeyiz. Biz neden 3 krs kenara atıp rahat rahat gezemiyoruz. Ülkemde gördüğüm 3 5 şehir dışında bir yer yok. Geldim gidiyorum hiç bir yer gormeden, tatmadan sap gibi gidecem
Ne olur bir yol gösterin. Milletin tatilini görmekten, dinlemekten gına geldi.
(Yanlış anlaşılmasın ben gidemiyorum diye gideni kiskanmiyorum. İmkanlik içinde imkansızlığımıza uzuluyorum. Keşke biz de dahil herkes gezse)
Bizim dilimiz olmadığı için yurtdışına hiç çıkmayı düşünmedik. Yurticini gezebilsek bayılacağızBen memurum eşim özel sektör çalışanı, gelirlerimiz aynıdır diye tahmin ediyorum. Bir çocuk var özele bir sene gitti sonra aldık devlete verdik şu an 3. sınıf dışardan kurslar etüd vs destekliyoruz. Ev var kredisi yeni bitti, araç yok kısmetse ilerde alırız ufak ufak birkaç aydır niyetine girdik ama acelemiz yok küçük meblağlarda biriktiriyorum. Senede en az 1 yurt içi bir yurt dışı tatil yaparız. Tatil ödemeleri tabiki karttan yapılıyor. Oradaki harcamalar nakit dönüyor. Şunu da belirteyim benden kaynaklı yeşil pasaport sahibiyiz. Ynai vize derdimiz yok bu çok büyük bir avantaj.
Sizin en büyük harcama kaleminiz özel okul ve araba masrafları bence. Ben yatırım kafasında değilim eşimde ona keza öyle beslenme sağlık gezme tozmadan evdeki elektronik ihtiyaçlarından asla kısmayız. Ama kenara para atmayız . Bu şekilde rahatça geziyoruz. Seyahat etmek bir bakıma hayat görüşü ile de alakalı bir durum benim için özellikle bir öncelik ve olmazsa olmaz.
Sizde isterseniz yapabilirsiniz.
Teknolojik aletler alıyoruz evet ama ihtiyaç olarak. Örneğin robot süpürge vb.Yani iki memur kira gibi büyük bir gider yok nasil yapamıyorsunuz tatil ben anlamadım . Sürekli yeni teknolojik alet mı alıyorsunuz ? Tatil için kamu kurumlarının misafirhanesi tercih edebilirsiniz . Tatil deyince kesinlikle beş yıldızlı otel olacak diye bakmayın .
Hesaplara bakıyorum uyduruk aman bunu niye almışım dediğim bir şey yok. Yakıt sağlık okul ev ihtiyacı yeme içme ödemeleri hep.Kendi arabaniz eviniz varken iki calisanla bir kere bile tatile cikamamak anlasilir degil.
Bence hesaplarinizi bi kontrol edin,
Denedim ama olmadı. Çıkmadı bir şey. Aldığımız şeyler hep alınması gereken. Örneğin her yıl özel sağlık sigortası yaptırıyorum geçen yıl 30 k bandında yaptırdım. Aracın zaten vergisi sigortası kaskosu yakıt odemesi hiç bitmiyor. Okul ödemesi servisi kıyafeti bitmiyor. Önceden daha az çıkıyordum dışarıda yemeğe baktım her türlü para yetmiyor son bir kaç aydır daha sık çıkıyorum ee ailecek olunca min. 5 k aylık o oluyor. Mutfak masrafimiz çok her şeyin iyisini isteriz.Bir iki ay tüm harcamalarınızı yazın. Ama gerçekten tüm harcamalar. Sonra listeye bakın gerekli gereksiz ne var diye. İki memur kirasız,tek çocukla daha iyi şartlar olmalı sanki
Böyle insanlar bana çok garip geliyor. Tamam gez gör ama pislik icinde gezip görmede ne bileyim. Hiç bana uymuyor. Temiz güler yüzlü hizmet bekleriz biz.yaa konunuzu okurken şahit olduğum bir durum geldi aklıma.
Pansiyon sisteminin daha popüler olduğu küçük bir ilçeye gitmiştik annem ve çocuklarımla. Pansiyon dediysemde aralarında güzelmiş dedikleriniz var ama daha çok vasat durumda olanlarda var, yeni yeni gelişiyor. Neyse geziyoruz akşam, arkamızda şıkşıkır giyinmiş makyaj-saç o biçim olan orta yaş üstü 2-3 bayan var, konuşuyorlar. Bir tanesi şunu söyledi "amaaan çek paylaşalım fotomuzu, insanlar bizim nerede kaldığımızı, nasıl pisliğin-döküntünün içinde gecemizi geçirdiğimizi bilmeyecek ki."
Yani siz bir kez tatile gidiyoruz, gittiğimize değsin deyip iyi bir yere bir kez gitmeyi seçiyorsunuzdur, diğerleri kaldığım yer önemsiz gördüğüm- yediğim-gezdiğim yeter diyordur.
O yüzden başkalarından ziyade kendi bütçeniz doğrultusunda tatilinizi yazın bir kez değil de yıl içerisine bölmeye çalışabilirsiniz.
Ben de sizin gibiyim. Gideceğim yerin şartları önemlidir.Kesinlikle size katılıyorum. Ben yurtdisindayim. 4 sene önce geldik ama gerçekten sıfırdan başladık. Ev eşya vs derken birde bunları Türk parası ile başlayarak satin alınca baya dipten başladık. Çevremizdeki arkadaşlara bakıyordum bizim gibi Türkler belkide her 2 ayda bir çevre ülkelere gidiyorlardı. Allahim nasıl oluyor hepimiz aynı maaşları alıyoruz, biz nerde hata yapıyoruz diyordum. Sonra samimiyet artınca anladım olayı. Mesela parise gidiyoruz diyelim. Ben açık büfe, aqua park havuz sıpa bakarken millet 6 kişi 1 oda kiralayıp gidiyor. Veya Ben praga gitmek için ayarlamaya çalışıyorum. AA o kadar gitmişken ordan şuralarda geçelim. O kadar yol parası ödeyeceğim diyorum ama o zamanda o kadar boş günümüz yok mesela yaza erteliyorum. Bir bakıyorum arkadaş atlamış gitmiş sadece 1 gün için. Benim hesaplamalarimla eklemelerimle o tatil 2000 euro tutarken. Arkadaş sadece 300 euroya gidiyor. Hatta kahvaltımı evden hazırlamıştım diyor. Başka bir arkadaş colmara gidiyor. Noel pazarı çok meşhur. Sadece 1 tane magnet aldım hatıra kalsın diye. Yemeği sandivicle gecistirdim diyor. Öbürü venedige gidiyor mesela. Gondol ücretleri nasıldı diyorum. Valla sadece çevreyi gezdik gondola binmedik gerek yoktu o kadar parayı vermeye diyor. 2 günlük tatile 400 euro ödeyip geliyor. Ben bakıyorum oranın neresi meşhur ne yenilmeli neresi gezilmeli derken hesap kitap 2000 3000 euro o yüzdende senede 1 yada 2 kez 5 yıldızlı tatil yapıp dönüyorum. Ama bu yıl mantığım tamamen değişti artık.
Memurlar aslında ama geçiniyorlar her türlü her şeyden de yararlanıyorlar.Minik tatiller yapabilmeniz gerekiyor rahatlıkla. Ama yurtdışı gezilerinden bahsediyorsanız çocuğunuz özel okula giderken birikim zor olabilir zaten ekonomi kötü şuan, buyüzden tatilinize sıra gelmiyordur. Sürekli tatillerde olan arkadaşlarınız memur değildir diye tahmin ediyorum veya bütçelerini ona göre ayarlıyordur. Herkesin önceliği farklı olabilir.
Evet biraz üst düzey olsun tatil isteriz. Üst düzey dediğim iyi bir otelde temiz ferah güler yüzlü tatil. Bir de uçakla değilse kendi aracimizla gitmek isteriz o zaman da çok masraflı oluyor.2 memur rahatça birden fazla tatile gidebiliyor olmanız lazım. Ev arabanız varsa.
Harcamalarınız lüks tür. Tatil beklentiniz farklıdır. Ben temiz ve sehir içi oda kahvaltı severim. En güzel restorana gider yerim yemeğimi. Öyle otelde acık büfe vb sevmem. En güzel yemekleri yediğim halde, hersey önüme gelerek hizmet edildiği halde, raftingi, yamac paraşütü tekne gezisi vb yaptıgım halde 5 yıldızlı otelden daha uyguna gelir. Dolu dolu gecer tatilim. Yani beklentiler önemli.
Maalesef 8 aylık maaş gidiyor özel okula.Memur olmak eşit değildir yüksek gelir sahibi olmak.
Diger bahsettginiz insanlar özel sektörde sizden cok daha fazla para kazaniyor olabilirler.
Özel okul masrafları için muhtemelen eşlerden birinin bir 6 aylik maaşı gidiyordur okulun kalitesine göre.
Düzgün besleneyim etim, sütüm hicbir seyim eksik olmasin diye dusunuldugunde mutfak masrafi epey artar
Özel sigortalar cok para tutar sağlık, taşıt vb. 1-2 aylık maaş oraya gider
Yakıt masrafi zaten başlı başına yük
Yani anca kendinizi dondurmeniz cok cok normal
Ne güzel tebrik ederim.Aslında kredi kartının hesabını tutması daha kolay, her şey yazılı.
Ben de alışveriş sınırlamasına başladım. 1 ayı geçti başlayalı. Gereksiz harcadığımız çok şey varmış, onu fark ettim. Aldığım her şeyi yazdığım bi konu açtım hatta burada. Şimdilik ayda 10 bin kardayım. Ben biriktirip bilezik almak istiyorum. Siz de böyle bir şey yapıp, tatil parası olarak ayırabilirsiniz.
Bir de biz tatile sezon dışında gidiyoruz, çok indirimli oluyor
bizimde evimiz yok arabamız yok ayriyetten çocuğumuz devlet okuluna gidiyor napalim vah vah tüh tüh dye dertlenelim mi gerçekten Allah başka dert vermesin diyorumİyi geceler sevgili hanımlar.
Biz çekirdek aileyiz. Anne çocuk ve koca. Biz memuruz. Evimiz kira değil ve bir aracımız var.
Memuriyet dışında tek kuruş gelirimiz yok. Cocugumuzu özel okula gönderiyor, yeme icmeyi de koşmadan evi donduruyoruz.
Arkadaşlar bunlardan bahsetmememin sebebi şu; biz iki kişi çalışıp her yıl tatile bir kez çıkamıyoruz. İnsanlara bakıyorum hafta sonu tatili, kış tatili, bahar tatili, yaz tatili vb. Bayram seyran tatili derken yılda 3 5 kez tatil yapıyorlar. Nasıl oluyor ya çok imreniyorum. Biz niye bu kadar beceriksiz iki insanız.
Ne eşimin ne benim sigara alkol gibi ekstra para harcayacak bir gideride yok. Buna rağmen biz her ay ucu ucuna geçiniyoruz. Tatile gidecek olsak karta 9 taksitle ödüyoruz. O da ya öncesi ya sonra rastlıyor hep bir donusturme gayretindeyiz. Biz neden 3 krs kenara atıp rahat rahat gezemiyoruz. Ülkemde gördüğüm 3 5 şehir dışında bir yer yok. Geldim gidiyorum hiç bir yer gormeden, tatmadan sap gibi gidecem
Ne olur bir yol gösterin. Milletin tatilini görmekten, dinlemekten gına geldi.
(Yanlış anlaşılmasın ben gidemiyorum diye gideni kiskanmiyorum. İmkanlik içinde imkansızlığımıza uzuluyorum. Keşke biz de dahil herkes gezse)
Tövbeler olsun 1 milyon borç ne demek. Nasıl rahat insanlar ki bu kadar geziyorlar bu borçla.Özel okul fiyatları çok fazla, gelirinizin yarısından biraz azı oraya gidiyordur zaten. Öyle dediğiniz gibi sürekli gezip duranlar da memur maaşından arttırdıklarıyla gitmiyor zaten, ya çok paralı insanlar ya da kredi kartını fullemiş tipler
Dayımın maaşı 150 civarı, çocukları özele de gitmiyor, eşiyle gezmeyi seven bi tip. Dışardan bakınca ben de maaşı iyi ama nasıl harcıyorlar bu kadar diye düşünüyordum, geçen öğrendim 1 milyon kredi kartı borcu varmış
Dertlenin diye mi açtım konuyu? Gerçekten sırf yorum yazmak için yazmışsınız. Ne gerek var bu tarz yoruma.bizimde evimiz yok arabamız yok ayriyetten çocuğumuz devlet okuluna gidiyor napalim vah vah tüh tüh dye dertlenelim mi gerçekten Allah başka dert vermesin diyorum
:))) boşu boşuna kendinizi üzüyorsunuz oyuzden yazdım kendinizden çok aşağıda insanlar var sizde biliyorsunuz zaten ve tek dediniz gezmek olsun iyi gunlerDertlenin diye mi açtım konuyu? Gerçekten sırf yorum yazmak için yazmışsınız. Ne gerek var bu tarz yoruma.
Devlet kurumları gayet temiz oluyor . Ben bu sene on şehir gezdim . Bazen kaldım misafirhanelerde. Tatil anlayışınız gidip bir otele altı haneli rakamlar vermekse doğal olarak bunu iki üç yılda bir yaparsınız . Güney Doğu gezisi yaptık yakın zamanda dört şehir gezdik ve harikaydı . Sürekli üst segment tatil beklemek bilemiyorum . Ayrıca bence gelir gider hesabı yapın evet ekonomik sıkıntılar var ama tatil anlayışınız gibi diğerleri de lüks tüketim bekliyorsanız hep borç ödersiniz . Kendi kalacağınız nevresim terlik ve havlu küçük bir valizle rahat edebilirsinizTeknolojik aletler alıyoruz evet ama ihtiyaç olarak. Örneğin robot süpürge vb.
Tatil olarak da pansiyon veya devlet kurumları bana temiz gelmiyor. İstediğim temiz memnun kalınan oteller. Öyle olunca kafamızı evden cikaramiyoruz.
O zaman yapacak pek bi seçeneğiniz yokNe güzel tebrik ederim.
Ben kredi kartı ekstresinde fuzuli hiç bir şeye rastlayamiyorum. Yeme içme var onu da daha nasıl kisalim bilmiyorum. Diğer türlü hep gerekli ödemelerin taksitleri
Ben sizi bu konuda basarisiz bulmadim, belki biraz daha giderlerinize ket vurmaniz gerekiyor olabilir ama su devirde zaten sogan ekmek yer gecinirim diyen dahi ayda 50-60 bin kazanmak zorunda (min)Kredi cekipte bir yere gitmek bir şey almak hiç yapacağım şey değildir. Korkarım ben.
Aylık gelirimiz 90 k oluyor. Okul masrafı araç masrafı üst baş yeme içme para puf. Zaten kartlar taksit dolu.
Genelde bizim gibi gözüküyorlar ama siz sorunca düşündüm aileden zengin bir çoğu. Kirada evleri var falan. Veya tek çocuk illa ki aileleri destek oluyordur yani.
Ben de çok harcıyorum teknolojik aletlere. Ama onlarida taksitle alıyorum. Teknolojik aletlerin taksiyi okul taksiti tatil taksiti zaten baya dolu kartlar. Bize 100 200 harçlık kalıyor bazen o bile zor oluyor ekstre atlatiyorum.
Gelir gider durumuzu bir kez olsun net hesaplayamqdkm. Gelirimiz 90 k giderimiz her ay çok yetişmiyor paramız. Özel okul ödemesi eve alınan teknolojik aletlerin ödemesi araba bakımı lastiği osu busu ödemesi yeme içme ödemesi vb.
Tebrik ediyorum sizi. Her zaman gidin inşallah.
Dışarıdan bakınca 90 k çok para gibi ama örneğin ayda 4 kez dışarıda yemek yedek ailecek 5 bin gidiyor. Aracin üzerindeyim hep sürekli yakıt alıyoruz. Biz de yeme içmeye hep kaliteli alınır alnayalim veya bugünde yemeyelim demeyiz .
Denedim ama kredi kartından harcadigimiz için olmadı. İstediğim sonucu alamadım.
Tatili yapacağımız yer iyi olsun isteriz yeme içme temizlik vb her bakımdan yani. Bunun dışında tatile aracımızla gidince benzindi yolda yemesiydi derken bir o tatil kadar da araca harcama yapıyoruz. Kartlar gel dolu bizim. Sürekli kartlara borç olduğu için birikim olamiyor
Nere gittin kız yinetamamen planlama hatasi. o bahsettiginiz insanlardan bir benim, cok kucuk seylerden kisarsaniz ve mantikli davranirsaniz bence tatile gitmek ekstra bir sey degil
pegasusun kampanyasini takip edin bolbolq uye olup bildirimleri acin. indirimden bir gun once haber veriyor. ertwsi gun hemen acip biletinizi alin. ben tek yön 2 bine gelecek sekilde bilet aldim mesela gecen haftalarda, hic hesapta olmadan topladim çantamı geldim. 2 kisi gitseniz 4bin - 5 bin. Geldigimiz yerde eski sehrin içinde gayet güzel oteller 20 euro - 750 tl :) ustelik kahvaltisi icinde.
ustelik turkiyeden daha ucuz yemekleri. cok guzel restoranlarda kebaplar 160, geleneksel corba 80 tl, et doner 80 tl. ulasim metro 10. bjraz da dikkat ederseniz kendinizi hiiiic yormadan boyle bir tatil planlayanilirsiniz.
turkiyede gecelik 1500e bir yer bulmak cok zor ama vizesiz ülkelerin neredeyse hepsinde ben bu paraya gayet de guzel yerlerde kaliyorum..bence ilk olarak pasaport masrafindan tasarruf icin pasaportsuz kabul eden bjr yere gidin, acemiliginizi atin.
sonra zaten devami gelke
Nasıl başarıyorsunuz. Mesele memnun kaldığınız misafirhaneler nereler. Beklentiniz neler .Devlet kurumları gayet temiz oluyor . Ben bu sene on şehir gezdim . Bazen kaldım misafirhanelerde. Tatil anlayışınız gidip bir otele altı haneli rakamlar vermekse doğal olarak bunu iki üç yılda bir yaparsınız . Güney Doğu gezisi yaptık yakın zamanda dört şehir gezdik ve harikaydı . Sürekli üst segment tatil beklemek bilemiyorum . Ayrıca bence gelir gider hesabı yapın evet ekonomik sıkıntılar var ama tatil anlayışınız gibi diğerleri de lüks tüketim bekliyorsanız hep borç ödersiniz . Kendi kalacağınız nevresim terlik ve havlu küçük bir valizle rahat edebilirsiniz
Dilimiz yok bizim. Pasaportsuz yabancı bir ulkeye gidebilir miyiz dil olmadan kendi başımıza.tamamen planlama hatasi. o bahsettiginiz insanlardan bir benim, cok kucuk seylerden kisarsaniz ve mantikli davranirsaniz bence tatile gitmek ekstra bir sey degil
pegasusun kampanyasini takip edin bolbolq uye olup bildirimleri acin. indirimden bir gun once haber veriyor. ertwsi gun hemen acip biletinizi alin. ben tek yön 2 bine gelecek sekilde bilet aldim mesela gecen haftalarda, hic hesapta olmadan topladim çantamı geldim. 2 kisi gitseniz 4bin - 5 bin. Geldigimiz yerde eski sehrin içinde gayet güzel oteller 20 euro - 750 tl :) ustelik kahvaltisi icinde.
ustelik turkiyeden daha ucuz yemekleri. cok guzel restoranlarda kebaplar 160, geleneksel corba 80 tl, et doner 80 tl. ulasim metro 10. bjraz da dikkat ederseniz kendinizi hiiiic yormadan boyle bir tatil planlayanilirsiniz.
turkiyede gecelik 1500e bir yer bulmak cok zor ama vizesiz ülkelerin neredeyse hepsinde ben bu paraya gayet de guzel yerlerde kaliyorum..bence ilk olarak pasaport masrafindan tasarruf icin pasaportsuz kabul eden bjr yere gidin, acemiliginizi atin.
sonra zaten devami gelke
Ben Urfa da misafirhanede kaldım gayet güzeldi . Urfa zaten harika bir şehir . Antep e geçtim Zeugma antik kendi var orada gezip Urfa ya geçtim. Adana da kalınan otel fiyatlari da yuksek değildi .İstanbul da olan misafirhanede gayet temizdi . Ben başta nevresim alıyordum ama artık almıyorum gittiğim yerler beyaz nevrsim kullanıyor ve gayet temiz . Sadece yastık yüzü ve havlu aliyorum. iki buçuk yaşında kızımın park yatağı var zaten onun kendi yatağı falan var. Bizim tatiller ye iç yat şekilde değil de daha çok yürüyüş yapılan çok yorulan tatiller .Nasıl başarıyorsunuz. Mesele memnun kaldığınız misafirhaneler nereler. Beklentiniz neler .
Siz tatile giderken kendi nevresim terlik havlunuzu pesinize mı alıyorsunuz?
Bende mantık su tatil ye iç yat . Gezmeli tatilleri seviyorum ama kalma nedeniyle yapamıyorum. Bekarken yapardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?