nasıl yatırım yapıyım bılemıyorum

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
Merhaba ılk defa ıse baslayacagım ve maasımı nasıl bırıktırsem bılemıyorum yorumlarınızı beklıyorum
ev kıra derdı yok cok sukur tek masrafım telefon adsl artı yol ve yemek paralarım ustume basıma ılk bır ıkı ay kalıtelı ama bırer tane en fazla 2 tane bısey alıcam. yoksa ucuz dıye dolabı doldurmıcam gıymıycem kıyafetlerı
her neyse maasımı nasıl degerlendırıyım yatırım konusunda tavsıyelerınız neler 1000 lıra her ay dıyelım mesela

• Konu Sahibi EU3
altın yükselcek dıyorlar ama bılemıyorum..

ben dolara yatırıyorum..

kışın altın alıp bu donemlerde bozdurmak cok mantıklı aslında..düğün zamanları altın yükselıyor..

bılemıyorum ben bır kısmını dolarda bır kısmını da ..banka faızlerı de biriktiriyorum :)

• Konu Sahibi EU3
olabılır borsa dısında dıger alternatıflerden onerı beklıyorum ben
vadelı hesap hangı bankada mesela daha avantajlı
repo ?
aklıma gelmeyen baska seylerde olabılır

• Konu Sahibi EU3
canım altın olarak değerlendır lazım oldukcada bozdurursun bıraz fazla oldukça da bazı bankaların altın hesapı var onu da duşune bılırsın canım

• Konu Sahibi EU3
bankalardan altın fonu satın alabilirsin
ya da likit fonda değerlendirebilirsin.

• Konu Sahibi EU3
evet rıskı dagıtmak ıcın sepet yapılabılır. Ama borsaya kesınlıkle karsıyım asla asla borsaya gırmem. tesekkurler onerıler ıcın bende hangı bankanın faız oranları yuksek vadelı hesaplarda dıye bakınıyorum sımdı ama yınede yenı onerılere acıgım

bırde altını kısın alıp yazın bozdur dıyorsunuz ama paranın zaman degerı var, yanı bugunku 100 lıra gelecektekı 80 lıraya esıt gıbı (enflasyon oldugu ıcın) zaten ben uzun vadelı 5 -6 sene dokunmayacagım bırıkımıme o yuzden bozdurmayı dusunmuyorum

• Konu Sahibi EU3
uzun vadeli yatırımlarda altın derim,eski tarihli cumhuriyat altını alın,ayda 3 tane gibi eder 100 ytl ye...
uzun vadede altın iyidir...

• Konu Sahibi EU3
tesekkur ederım hıc altın almadım hayatımda tarıh neden onemlı pekı

• Konu Sahibi EU3
ılk maas muhtemelen hedıyelere gıder ve ıhtıyaclarıma ama galıba en ıyısı 3 tane cumhurıyet almak 1000 lırayla

şimdi siz uzun müddetli alacağınız için,tekrar bozdurmayacaksınız..zaten yenide alsanız ,kalacağı için tarihi bu senenin olmayacak...çok az kuyumcu yeniyle eskisi arasında fiyat farkı gözetmez...
yeni ve eski cumhuriyet altını arasında her altında 5,10 milyon farkeder...e ne diye yenisine 10 milyon fazla veripte eski fiyatından bozdurasınız ki...en kısa zamanda yeni cumhuriyet altınını birde geçen yılların kini sorun,aradaki farkı anlayacaksınız...

tesekkur ederım ılayda cem, ılk defa olunca tabı anlamadıgım cok sey var

uzun vadede ıse banka fazilerine yatır derım ben. hangı banka ıyı bılmıyorum ama 1 mılyar koyup 8 milyon alıyorum ben kendı bankamdan..

orada kaldıkca ustune eklenıyor..

100 mılyar olsa 800 mılyon..

eskı mıktarlarla yazdım farkındayım :)
.

bırde aylık yada 35 gunluk faızlerı kac bılıyomusun

ben faız yapmazdım..
oylede çar çur oluyor ya..
altın taraftarıyım...
bu arada kulplu kulpsuz altın farketmıyor sadece soylentıden ıbaret...

ben de paramı vadeli hesaba yatırdım, kar payı olarak alıyorum. 1 milyara 11 lira bazen 10 lira falan getirio. Kara göre getirisi var yani. Ama bu ay ve birdahaki ayınkini altına yatırmayı düşünüyorum. Ağustos gibi düşer diye tahmin ediyorum. Bu ayki paramı da saklayıp birdahaki ay altın alıcm.

döviz tavsiye etmiyorum ben, her an kalp çarpıntısı gereksiz yani eğer süper bi piyasa takipçisiyim ve her an nasıl dalgalanmaolur ben bilirim demiyorsanız..

aylık 1000liramı tasarruf edip,32 gün vadeli mevduattan ay sonunda max10lira almak da saçma geliyor..

en mantıklısı ve min.risksizi altındır.. Kuyumcudan altın almanıza da gerek yok, bazı bankaların altın hesapları var, mesela o ay 1000liralık altın diyorsunuz, gr fiyatından ederi kadar altın hesabınıza geçiyor, istediğiniz zaman da o altının o günkü gr değerinden bozduruyorsunuz..

bir bankacı olarak nacizene tavzsiyemdir, ama tüm müşterilerime de dediğim gibi bu konular herzaman görecelidir ve hiçbirimiz Nostradamusun torunu değiliz :)
Sevgilerrrrrrrrrrr,bol kazançlar

canım bankaya yatırıp faiz yemek istemiyosan altınla değerlendir paranı
birde bireysel emeklilikler var ayda 70 ytl den başlıyo maaşından kesiliyo 10 yıl sonra toplu para alıyosun

bankalardaki altın hesabı mı daha avantajlı szce yoksa altın almak mı? Bankalarda altının daha pahalı olduğunu duydum. Sanırım birkaç dezavantajı var ama bu konuda da kesin bir bilgi sahibi değilim. Bu konuda bilgi sahibi olan warsa yardımcı olabilir mi?

pek bi fikrim yok ama bankaya yatırırsan köklü ve güvenilir banka olsun bence=) ne olur ne olmaz uzun vadeli düşünürsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…