• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapmam gerek bilmiyorum yardım

Yeni eşya almak, gelinlik diktirmekr, davetiye vs hep masraf ki daha bir sürü masraf var. 1 ayda halledenlerin parası vardır. Ya da kredi çekmiştir 3 sene borç ödeyecektir.parasi olan 20 günde de halleder.
Her şeyi sade ve minimum tutarsanız araba borcu bitince evlenebilirsiniz bence.
İnanin zaten sade tutmaya çalışıyorum. Ama sade olan şeyler nedense o şaşalı şeylerden daha pahalı

Bu tam nasil oluyor ya, damat altın al kizimiza mi deniyor?
Sevgiliniz zaten size bir hediye almaz mi? Gunumuz ekonomisinde yeter bence.

Esyalar bizi zorlayacak diyen bir cifte ne kadar yapabilirsen altin demek de degisik. E 1 gram alabildim derse tamam diyecekler mi?

Siz kendiniz ve sevgilinizden eminseniz katmayin kimseyi isin icine. Birinin istegi bitse digerininki bitmez.
Çok haklısınız ama bu ailenin kızına yatırım amaçlı istediği bir şey ben karşıyım ama sadece benim ailemde değil çoğu ailede var galiba bu çok saçma bir gelenek bana göre. Hatta geleneklerin çoğu saçma bana göre.

Sevgilinizin ailesi hiç mi yardımcı olmayacak? Erkek aileleri az da olsa hazırlık yapmış oluyorlar genellikle....

Benim kayınvalidem biraz biriktirmişti oğlu için, bana bir tane set alabildi. Eşim de 10 aylık nişanlılık döneminde 3 tane 20 gram bilezik yapabildi.
Ben çalışmıyordum, ailemin de durumu yoktu pek. Yine de mutfak masası, mutfak robotu, tost makinesi, ütü, süpürge ve mutfakta kullanılan tüm araç gereçleri ( tencere takımı, servis takımı, çatal bıçak takımı vs vs) annem aldı. Düğünde 2 tane de bilezik taktı.

Geriye kalan herşeyi ( beyaz eşyalar, halı, perde, oturma grubu, yatak odası, salon takımı ) eşim aldı ve tek maaşla evimizi kurdu, sağolsun. Evimiz de kiraydıx hâlâ öyle...
Kendisi kamuda 1 yıllık mühendisti biz evlendiğimizde ve ayda 1.300 TL araba kredisi ödüyordu. Altınlarıma dokunmadı bile... Düğünde gelen takı altınları ve paraları bir kısım borcumuzda kullandık.

Siz 2 öğretmen maaşıyla bence çok rahat ev kurarsınız.
Rabbim evliliğinizi bereketlendirmis ne güzel. Daha çok versin inşallah. Erkek arkadaşımın babası biraz para biriktirmişti araba alırken oraya vermiş o yüzden birikimde gitmiş oldu yani.

Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.

Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Ikinizde öğretmensiniz mütevazı bir düğünle gayet güzel evlenirsiniz hocam 🙃 eksiklerinizi dr sonradan yavaş yavaş alırsınız, biz eşimle aynen böyle yaptık, herşey dört dörtlük olmak zorunda değil..

Ikinizde öğretmensiniz mütevazı bir düğünle gayet güzel evlenirsiniz hocam 🙃 eksiklerinizi dr sonradan yavaş yavaş alırsınız, biz eşimle aynen böyle yaptık, herşey dört dörtlük olmak zorunda değil..
Ben öğretmenim erkek arkadaşım orman genel müdürlüğünde memur 😇 sorun olmaz dimi çok zorluğunu çekmem yani sonradan almanın

İnanin zaten sade tutmaya çalışıyorum. Ama sade olan şeyler nedense o şaşalı şeylerden daha pahalı
Ben 11 yıllık evliyim ve hala sadece bir oturma salonum var insanlar genelde oturma odası ayri salon ayrı yapıyor. Bende hep aynı. Yemek takımım da bir tane ve 11 yıllık tabak, bardaklar taş gibi duruyor. Tencereye garanti veremem:)
Gelinlik mesela insanlar aa ilk ben giyineyim diye satın alıyor ve şu an bile gelinligini 200tlye satışa koyuyor. Evden kalabalığı gitsin diye belki 100 liraya verecek. Yani denk geldikçe aljn bit şeyleri ve etrafa kulak tıkayin.
Önemli olan evin içindeki huzur ve kahkahalar.
Yatak gibi şeyler önemli uyuyoruz orda sonuçta belimize, boynumuza iyi gelmeli. Ama diğer şeyler idare edilebilir. Düğün değil sade nikah yaparsanız da halledilir her şey. Sonra isterseniz yavaş yavaş tamamlarsiniz. Tabii yaşınız da iyi bebek fikri size uzak gelse de evlenince insana bebeğimiz de olsa iyi olmaz mıydı gibi bir düşünce geliyor. O düşünceyi de 30dan sonraya ertelensiniz.
Her türlü halledersiniz ya.
Aslinda aileler, gençler sizin geleceğiniz diye size bıraksa ve gençler de geleneğe çok bağlı kalmayacagi için kendi halletse baya kolaylaşır bu işler ama aileler elalem derdine vs düştüğü için kolay olmuyor tabii

Ben öğretmenim erkek arkadaşım orman genel müdürlüğünde memur 😇 sorun olmaz dimi çok zorluğunu çekmem yani sonradan almanın
Meslektaşız sizle 😊 valla zorluk olur ama size bağlı hocam, biz eşimle 2 yıl zorluk çektik baya borçlar vardı falan ama çok şükür atlattık, eş adayınız evliliğe değecek biri ise maddi şeyleri asla sorun etmeyin evlenin derim, zaten memursunuz düzenli maaşınız var , birde saçma adetlere asla kafa yormayin mutluluğunuza gölge düşürmeyin 🙃 size bir diğer tavsiyem de ; hemen çocuk yapmayın ilk 1 veya 2 yıla kadar kendinize zaman tanıyın derim 😊

Eşyalarda kesinlikle sadeye git zaten şu pahalı mobilyalara bakınca hepsi fos benim için gereksiz göz yorucu ve abartı ki hoşta gözükmüyor. Mutfak eşyalarında kesinlikle fazla fazla alma ben aldıkça aldım ki gözüme az aldım gibi geliyordu ev dizerken ben bu kadar şeyi nasıl aldım dedım. Hele şu kristal su takımları tarzı şeyleri sakın alma. Modern takım oluştur kendine daha uygun ve asil duruyor. İnegöl mobilyasınada bakma tırt emin ol. Fiyatlarda öyle uygun değil çok gezmiştim hemen hemen aynı hemde o kadar araştırdım ki koltuklarda çökme oluyor vs ilgilenmiyorlar vs diye uyardılar.

Şimdilik sadece ikinize yetecek kadar mutfak malzemesi alın. Misafirlik ayrı eşya almayın. Günlük kullanmaya yetecek kadar alın. Ne kadar tasarruf etmeye çalışsanız da ev kurmak çok masraflı. Mobilya almasanız olmaz. Nereye oturacaksınız, nerde yatacaksınız. Beyaz eşyadan da feragat edemezsiniz. Zaten bu ikisini orta kalite almaya kalktığınızda min. 50 bin gider. Hali perde de olmazsa olmaz. Kısacası ev esyalarından feragat etmek zor. Nişan düğün masraflarından kaçınabilirsiniz. Nişan evde, az kişiyle yapılabilir. Hatta ayrı bir kıyafet almasaniz dahi olur. Arkadaki o süslemelere de gerek yok. Onun yerine disarda veya stüdyoda foto çektirmek daha iyi olabilir. Kina da aynı şekilde ev müsaitse evde yapılabilir. Kina kıyafeti ve gelinliği kiralarsınız. Düğün için hazır değilseniz en azından nişan yapın. Düğünü beklemeden eşyalarınızı almaya başlayın. Her gün bir önceki günden daha pahalı. Masrafları düşünüp mutluluğunuzu ertelemeyin derim. Her şeye fazla anlam yükleyip şu olmadı bu olmadı, eksik kaldı diye üzülmeyin. Sevdiğiniz kişiyle bir arada olmak daha güzel.

Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Aslında Senin akıl edemedigin öyle aman aman onerilerimiz olmayacak
Soyleyeceklerimiz senin de aklına gelen şeyler

Borc ne zaman bitecek ?
Tanışma olsun önce bir
Sonra isteme Nişan ( nişan evde olsun bence, düğün gibi olmasın çok çirkin öyle...alyanslari dümdüz alın dugunden sonra bozdurursunuz ben kırk kere bozdurdum çelik modellerden begendikce alıp duruyoruz yeni alyanslar takıyoruz modelli pahalı alyanslara gerek yok biz üç binlik alyans aldık yazıktır bozdururken 1800 e bozdular )

Sonra düğün olayına bence hiç girmeyin nikahta gelinlik giyin kiralayın gelinliği...ya da diktirin öyle ucuz oluyor.

İlla da düğün olacaksa nikahtan sonra bı saatlik kokteyl eğlence yapıyorlar o nikah salonlarını araştırın mutlaka.
Çok ucuz oluyorlar düğün salonuna 15-30 bin veriyorken nikah salonuna 3 bin veriyosun içeceği yiyeceği eglencesiyle

Kına için kına salonları çok ucuz zaten ama bence kına sevimsiz bişey yapmayiverin.

Eşyalarda da evi çok esyayla doldurmayin zaten, çirkin oluyor temizliği de zor, eşyanın kölesi oluyoruz

Ama bilezik taksinlar bı zahmet ... Yazıktır anne babanız üzülür çok.
Yada bilezik kiralayin.. aileniz bilmesin

Bazen gerçekten bu konular abartılıyor. Düğünsüz, takısız da evlenebilirsiniz. Sıfır lüks eşyanız olmasa, kullandıklarınızla ev dizseniz bile yuva kurabilirsiniz. Önemli olan sizin o evin içindeki mutluluğunuz. Ne gerek var böyle strese?

Çok haklısınız ama bu ailenin kızına yatırım amaçlı istediği bir şey ben karşıyım ama sadece benim ailemde değil çoğu ailede var galiba bu çok saçma bir gelenek bana göre. Hatta geleneklerin çoğu saçma bana göre.

Meslek acisindan ikiniz birbirinize denksiniz. Birinizin birinize yatirim amacli bir sey almasi tamamen bencillik olur.

Deseniz ki ev kiziyim, meslegim, becerim yarin bosansam dimdizlak kalirim, mehir gibisinden bir miktar talep edildi... anlarim.

Ama senin bir tabak pilavin var. Benim de. Hadi ben birikim yapicam ver pilavinin yarisini bana. Sana yarim tabak, bana 1.5 tabak.
Uygun mu? Asla kabullenemem bu denklemde ne veren olmayi, ne alan olmayi...

Sade bir nikah töreni ile evlenebilirsiniz. Bilmiyorum yöre adetleriniz nasıldır. Ama şu aralar şatafatlı düğünlere harcanan paralara acıyorum. Tabiki herkesin bir hayali var ona bir şey diyemem ama ülke olarak başkalarını mutlu etmek için para harcadığımız düğünler yapıyoruz malesef.
Benim hayalim değil zaten şatafat hiç sevmem. Düğün oldum olası hiç sevmiyorum bütün gözler sende oluyor. Bu beni rahatsız eder zaten sakarım o kadar kişinin bana baktığını bildigimde iyice sakarlasirim 😅

Meslektaşız sizle 😊 valla zorluk olur ama size bağlı hocam, biz eşimle 2 yıl zorluk çektik baya borçlar vardı falan ama çok şükür atlattık, eş adayınız evliliğe değecek biri ise maddi şeyleri asla sorun etmeyin evlenin derim, zaten memursunuz düzenli maaşınız var , birde saçma adetlere asla kafa yormayin mutluluğunuza gölge düşürmeyin 🙃 size bir diğer tavsiyem de ; hemen çocuk yapmayın ilk 1 veya 2 yıla kadar kendinize zaman tanıyın derim 😊
Ne güzel meslektaşımdan bunları duymak 😊 erkek arkadaşımdan eminim emin olmasam buraya yazmazdim zaten. Adetleri de onemsemem pek benim tek derdim aileler kırılmasın gönül koymasın ama biz en az zararla atlatalim bu dönemi. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim uzun bir süre düşünmüyoruz zaten çocuk 😊

Eşyalarda kesinlikle sadeye git zaten şu pahalı mobilyalara bakınca hepsi fos benim için gereksiz göz yorucu ve abartı ki hoşta gözükmüyor. Mutfak eşyalarında kesinlikle fazla fazla alma ben aldıkça aldım ki gözüme az aldım gibi geliyordu ev dizerken ben bu kadar şeyi nasıl aldım dedım. Hele şu kristal su takımları tarzı şeyleri sakın alma. Modern takım oluştur kendine daha uygun ve asil duruyor. İnegöl mobilyasınada bakma tırt emin ol. Fiyatlarda öyle uygun değil çok gezmiştim hemen hemen aynı hemde o kadar araştırdım ki koltuklarda çökme oluyor vs ilgilenmiyorlar vs diye uyardılar.
Aaa İnegöl mobilya için hiç duymamıştım çok teşekkür ederim. Peki nerden bakmamı önerirsiniz

Şimdilik sadece ikinize yetecek kadar mutfak malzemesi alın. Misafirlik ayrı eşya almayın. Günlük kullanmaya yetecek kadar alın. Ne kadar tasarruf etmeye çalışsanız da ev kurmak çok masraflı. Mobilya almasanız olmaz. Nereye oturacaksınız, nerde yatacaksınız. Beyaz eşyadan da feragat edemezsiniz. Zaten bu ikisini orta kalite almaya kalktığınızda min. 50 bin gider. Hali perde de olmazsa olmaz. Kısacası ev esyalarından feragat etmek zor. Nişan düğün masraflarından kaçınabilirsiniz. Nişan evde, az kişiyle yapılabilir. Hatta ayrı bir kıyafet almasaniz dahi olur. Arkadaki o süslemelere de gerek yok. Onun yerine disarda veya stüdyoda foto çektirmek daha iyi olabilir. Kina da aynı şekilde ev müsaitse evde yapılabilir. Kina kıyafeti ve gelinliği kiralarsınız. Düğün için hazır değilseniz en azından nişan yapın. Düğünü beklemeden eşyalarınızı almaya başlayın. Her gün bir önceki günden daha pahalı. Masrafları düşünüp mutluluğunuzu ertelemeyin derim. Her şeye fazla anlam yükleyip şu olmadı bu olmadı, eksik kaldı diye üzülmeyin. Sevdiğiniz kişiyle bir arada olmak daha güzel.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻 söz ve nişan bir arada olacak zaten evimiz baya büyük o yüzden sıkıntı yok site içinde olduğu için belki havuz başında bile yapabilirim bina yönetiminden izin alıp. Sorun söz nişan kına muhabbeti değil. Ki zaten kına yapıp yapmamakta hala kararsızım ama herkes kına yap diyor öyle olursa zaten Trabzonluyum köy evlerimiz yayla evlerimizin önü kocaman oluyor oralarda yapabilirim. Masraf ev eşyaları sizinde dediğiniz gibi çok pahalı malesef. Kötü bir mala para vermekte istemem çünkü 3-4seme sonra elimde kalacak. Ama dediklerinizi dikkate alacağım

Aslında Senin akıl edemedigin öyle aman aman onerilerimiz olmayacak
Soyleyeceklerimiz senin de aklına gelen şeyler

Borc ne zaman bitecek ?
Tanışma olsun önce bir
Sonra isteme Nişan ( nişan evde olsun bence, düğün gibi olmasın çok çirkin öyle...alyanslari dümdüz alın dugunden sonra bozdurursunuz ben kırk kere bozdurdum çelik modellerden begendikce alıp duruyoruz yeni alyanslar takıyoruz modelli pahalı alyanslara gerek yok biz üç binlik alyans aldık yazıktır bozdururken 1800 e bozdular )

Sonra düğün olayına bence hiç girmeyin nikahta gelinlik giyin kiralayın gelinliği...ya da diktirin öyle ucuz oluyor.

İlla da düğün olacaksa nikahtan sonra bı saatlik kokteyl eğlence yapıyorlar o nikah salonlarını araştırın mutlaka.
Çok ucuz oluyorlar düğün salonuna 15-30 bin veriyorken nikah salonuna 3 bin veriyosun içeceği yiyeceği eglencesiyle

Kına için kına salonları çok ucuz zaten ama bence kına sevimsiz bişey yapmayiverin.

Eşyalarda da evi çok esyayla doldurmayin zaten, çirkin oluyor temizliği de zor, eşyanın kölesi oluyoruz

Ama bilezik taksinlar bı zahmet ... Yazıktır anne babanız üzülür çok.
Yada bilezik kiralayin.. aileniz bilmesin
Dediğiniz her şeye katılıyorum gerçekten çoğu şey çok gereksiz. Ama şu altın işini bilemedim bu zamana kadar aileme hiç yalan söylemedim

Aaa İnegöl mobilya için hiç duymamıştım çok teşekkür ederim. Peki nerden bakmamı önerirsiniz
İyi araştırırsanız yorumları görürsünüz. İyi yerleri tabiki var ama oda İstanbul gibi aynı fiyatlar hemen hemen bu yüzden kendinize plan oluşturun. Mağazaları listeleyin atölyeleri gezin oralarda da uyguna hemde çok kaliteli koltuk takımları oluyor ben bakarken 13 14 bine dışarda 20 25 bın dedıkleri modelleri görüyordum

Back