Bana sorarsan yatılı misafir için gerekli şeyleri ilk 1 yıl içinde yavaş yavaş alırsın. Yeni evliyken kim gelecek evine. Max 6 yastık. Sizinkiler de dahil. Bence 4 yeter. Max 5-6 nevresim takımı (Bizde 4 tane var, yetip artıyor), 12 kişilik bir yemek takımı. Misafir odası yapmadık biz, oturma odası var sadece. Yemek odasını sonradan alacağız mesela. Küçük bir masa var, onda yiyoruz mum ışığında akşam yemeklerimizi bile :) Önce temel ihtiyaçlar. Beyaz eşyayı elinizdekileri kullanın. Aslında zaten evi olan insanlar olduğunuz için çok masrafınız olmayacak. 600 TL'lik türk kahvesi makinesi olmasa da oluyor. Bakma o çeyiz listelerine. Benim cezvem bile yok, fincanda pişiriyorum kahveyi, afiyetle içiyoruz :)
Benim evimde şu an tek bir kanepe var :) eşimin bekar evine oturdum. 2. el çamaşır makinesi vardı, kullanmaya devam ettim. Buzdolabı da aynı şekilde. Bulaşık makinesi yoktu, 6 ay indirim kovaladım, en uygun fiyatı görünce aldım. TV yine indirimden alındı, aylar sonra. Çamaşır makinesini de bugün aldık mesela, indirimden. Eşimin bekarken oturduğu kanepeye otururum, sorun değil, borçsuz olmak en güzeli, en rahatı. Kimseye minnet etmeden, kimseyi işimize karıştırmadan adım adım tamamlıyoruz evimizi.
Nişanlıyken bu alışverişleri yapsan önüne gelen laf söyler. Ama evlenince kimse karışamaz, kafana göre takılırsın. Ben bu beyaz eşyayı falan evlenmeden önce almaya kalksam kaynanamla boğuşurdum eminim. Kendisinin 'e tabi bizim tecrübemizden faydalanmanız lazım' gibi bir çıkışı vardı nişanlıyken. Perdelerime kadar karışmaya çok niyetliydi ama nasip olmadı
Şimdi eşime linki atıyorum, bunu alıyoruz diyorum, alıyor :)