• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapmam gerek bilmiyorum yardım

Bazen gerçekten bu konular abartılıyor. Düğünsüz, takısız da evlenebilirsiniz. Sıfır lüks eşyanız olmasa, kullandıklarınızla ev dizseniz bile yuva kurabilirsiniz. Önemli olan sizin o evin içindeki mutluluğunuz. Ne gerek var böyle strese?
Dimi kesinlikle katılıyorum

İyi araştırırsanız yorumları görürsünüz. İyi yerleri tabiki var ama oda İstanbul gibi aynı fiyatlar hemen hemen bu yüzden kendinize plan oluşturun. Mağazaları listeleyin atölyeleri gezin oralarda da uyguna hemde çok kaliteli koltuk takımları oluyor ben bakarken 13 14 bine dışarda 20 25 bın dedıkleri modelleri görüyordum
Çok teşekkür ederim araştırmalara başlayacağım

Meslek acisindan ikiniz birbirinize denksiniz. Birinizin birinize yatirim amacli bir sey almasi tamamen bencillik olur.

Deseniz ki ev kiziyim, meslegim, becerim yarin bosansam dimdizlak kalirim, mehir gibisinden bir miktar talep edildi... anlarim.

Ama senin bir tabak pilavin var. Benim de. Hadi ben birikim yapicam ver pilavinin yarisini bana. Sana yarim tabak, bana 1.5 tabak.
Uygun mu? Asla kabullenemem bu denklemde ne veren olmayi, ne alan olmayi...
İşte ailer öyle düşünse keşke

Nikah düşünüyorum düğün insanı değilim. Ben şuan kendi evimde kalmıyorum zaten teyzemle kalıyorum kira vermiyorum o kira veriyor eniştemle teyzem sagolsunlar gel bizde kal arandığında çocuklar seni çok seviyor zorlama kendini evlilik için birikim yap dediler.
Erkek arkadaşınız kira veriyor.
Araba aldı kredi ödüyor.
Ben adam nasıl geçiniyor

Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.

Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
sade bir nikah ve aile arasında ufak bir eğlence yapın düğüne girişmeyin, nişanı evde söz isteme nişan 3 ü paket olarak sadece 1. derece akrabalar ile anne baba kardeş varsa dede nine olarak yapın. karşılıklı bohça altın vs isteklerde bulunmayın. ev eşyalarını da ilk etapta mevcutta var olanları kullanın zmaanla değiştirirsiniz.
istedikten sonra evlenilir bu şekilde yaparak.

sade bir nikah ve aile arasında ufak bir eğlence yapın düğüne girişmeyin, nişanı evde söz isteme nişan 3 ü paket olarak sadece 1. derece akrabalar ile anne baba kardeş varsa dede nine olarak yapın. karşılıklı bohça altın vs isteklerde bulunmayın. ev eşyalarını da ilk etapta mevcutta var olanları kullanın zmaanla değiştirirsiniz.
istedikten sonra evlenilir bu şekilde yaparak.
En makul şekilde yapmaya çalışacağız inşallah

Ne güzel meslektaşımdan bunları duymak 😊 erkek arkadaşımdan eminim emin olmasam buraya yazmazdim zaten. Adetleri de onemsemem pek benim tek derdim aileler kırılmasın gönül koymasın ama biz en az zararla atlatalim bu dönemi. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim uzun bir süre düşünmüyoruz zaten çocuk 😊
Naparsanız yapın aileler asla memnun olmayacak , siz kendi mutluluğunuzu düşünün aileler her zaman 2. Plânda kalmalı yoksa sorunlar çıkıyor, Mutluluklar dilerim şimdiden 😇

Birkaç yerde kimsenin gönlünün kırılmamasını istediğinizi yazmışsınız. Bu yorumları görünce yazmadan edemedim :) Bu süreçte ailelerin gönlü kırılmasın derseniz kırılan sizin gönlünüz, bozulan taze yuvanızın huzuru olur. Önce kendinizi düşünün.
Biri memnun olsa diğeri olmaz, siz ortada kendinizi paralarsınız kimseye de yaranamazsınız. Herkes zamanında evlenmiş, istediği düğünü yapmış, istediği gibi evini düzmüş. Şimdi sıra sizde. MissCherryBlossom MissCherryBlossom un dediği gibi 'akıl veren para da versin'. Siz o borcu öderken yanınızda kimse olmayacak, o stresle mahvolan sizin güzel günleriniz olacak. Kimsenin umurunda değil aslında yapılanlar, tek istedikleri sözlerini geçirmek. Ego tatmini.
Ben değil ama eşim bu gönül kırmama işine fazla takıldı, saçlarına aklar düştü 3 ayda. Onun ailesinin istekleri bitmedi, şu da olsun bu da olsun. Sonra yine hiçbir şeyden memnun olmayan onlar oldu. Keşke düğün müğün yapmasaydık dedi eşim sonunda. Ne ailesine yaranabildi, ne bana. Herkesle kötü oldu. Diyeceğim, o yola girmeyin, hiç iyi bir yere çıkmıyor.

Birkaç yerde kimsenin gönlünün kırılmamasını istediğinizi yazmışsınız. Bu yorumları görünce yazmadan edemedim :) Bu süreçte ailelerin gönlü kırılmasın derseniz kırılan sizin gönlünüz, bozulan taze yuvanızın huzuru olur. Önce kendinizi düşünün.
Biri memnun olsa diğeri olmaz, siz ortada kendinizi paralarsınız kimseye de yaranamazsınız. Herkes zamanında evlenmiş, istediği düğünü yapmış, istediği gibi evini düzmüş. Şimdi sıra sizde. MissCherryBlossom MissCherryBlossom un dediği gibi 'akıl veren para da versin'. Siz o borcu öderken yanınızda kimse olmayacak, o stresle mahvolan sizin güzel günleriniz olacak. Kimsenin umurunda değil aslında yapılanlar, tek istedikleri sözlerini geçirmek. Ego tatmini.
Ben değil ama eşim bu gönül kırmama işine fazla takıldı, saçlarına aklar düştü 3 ayda. Onun ailesinin istekleri bitmedi, şu da olsun bu da olsun. Sonra yine hiçbir şeyden memnun olmayan onlar oldu. Keşke düğün müğün yapmasaydık dedi eşim sonunda. Ne ailesine yaranabildi, ne bana. Herkesle kötü oldu. Diyeceğim, o yola girmeyin, hiç iyi bir yere çıkmıyor.
Güzel nasihatiniz için çok teşekkür ederim sizin gibi görmüş işi bilen kişilerin yazması gerçekten benim için çok önemliydi yoksa kafamda kurup kaldırmaya devam edecektim.

Gün geçtikçe her şey pahalanıyor.
Ben 3 sene önce evlendim şimdi evlen desen evlenemem :)
Tavsiyem; eşyayı kendiniz için dizin, kimse sizin evinize 12 kişilik 565452 parça yemek takımı için gelmesin.
Hatta çoğu eşyayı evlendikten sonra keyfinize göre alın.
Gereksiz bir iğne bile alma sonra geri verme derdine düşersin.
Düğünü de aileler çok istiyorsa onlar yapsın siz eğlenin ama asla fazla eşya almayın.

Zamanla oturuyor zaten eşya düzeni.

Gün geçtikçe her şey pahalanıyor.
Ben 3 sene önce evlendim şimdi evlen desen evlenemem :)
Tavsiyem; eşyayı kendiniz için dizin, kimse sizin evinize 12 kişilik 565452 parça yemek takımı için gelmesin.
Hatta çoğu eşyayı evlendikten sonra keyfinize göre alın.
Gereksiz bir iğne bile alma sonra geri verme derdine düşersin.
Düğünü de aileler çok istiyorsa onlar yapsın siz eğlenin ama asla fazla eşya almayın.

Zamanla oturuyor zaten eşya düzeni.
Fazla eşya düşünmüyorum zaten eşyanın kölesi olamam malesef. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Fazla eşya düşünmüyorum zaten eşyanın kölesi olamam malesef. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Az öz al cidden.
Benim gibi 8 tane yastık, 12 kişilik yemek takımından 3 takım, 6 lı su bardaklarından 6 takım, zibilyon tane nevresim çarşaf falan alma.

Şimdi istediğim şeyleri alamıyorum evimde yer yok.

Az öz al cidden.
Benim gibi 8 tane yastık, 12 kişilik yemek takımından 3 takım, 6 lı su bardaklarından 6 takım, zibilyon tane nevresim çarşaf falan alma.

Şimdi istediğim şeyleri alamıyorum evimde yer yok.
Kacli kacli almam gerekiyor peki. İnternetteki çeyiz listelerine bakıyorum çok kalabalıklar. Birde benim ailem benle beraber 6kisilik bir aile hani ona göre ev tekstilini almayayım mi yani

Kacli kacli almam gerekiyor peki. İnternetteki çeyiz listelerine bakıyorum çok kalabalıklar. Birde benim ailem benle beraber 6kisilik bir aile hani ona göre ev tekstilini almayayım mi yani

Valla çeyiz seti 1 takım al 12 kişilik yemek takımı oluyor zaten, 6 kişilik kahvaltı takımı falan o paket yeterli.
Sana normalde kalmaya gelen olursa tekstil ürünlerini öyle fazla al yoksa 2 takım yeter inan bana yetiyor.

Ben 4.yıla girdim evimde kalan sayısı 10 olmamıştır.

Bana sorarsan yatılı misafir için gerekli şeyleri ilk 1 yıl içinde yavaş yavaş alırsın. Yeni evliyken kim gelecek evine. Max 6 yastık. Sizinkiler de dahil. Bence 4 yeter. Max 5-6 nevresim takımı (Bizde 4 tane var, yetip artıyor), 12 kişilik bir yemek takımı. Misafir odası yapmadık biz, oturma odası var sadece. Yemek odasını sonradan alacağız mesela. Küçük bir masa var, onda yiyoruz mum ışığında akşam yemeklerimizi bile :) Önce temel ihtiyaçlar. Beyaz eşyayı elinizdekileri kullanın. Aslında zaten evi olan insanlar olduğunuz için çok masrafınız olmayacak. 600 TL'lik türk kahvesi makinesi olmasa da oluyor. Bakma o çeyiz listelerine. Benim cezvem bile yok, fincanda pişiriyorum kahveyi, afiyetle içiyoruz :)
Benim evimde şu an tek bir kanepe var :) eşimin bekar evine oturdum. 2. el çamaşır makinesi vardı, kullanmaya devam ettim. Buzdolabı da aynı şekilde. Bulaşık makinesi yoktu, 6 ay indirim kovaladım, en uygun fiyatı görünce aldım. TV yine indirimden alındı, aylar sonra. Çamaşır makinesini de bugün aldık mesela, indirimden. Eşimin bekarken oturduğu kanepeye otururum, sorun değil, borçsuz olmak en güzeli, en rahatı. Kimseye minnet etmeden, kimseyi işimize karıştırmadan adım adım tamamlıyoruz evimizi.
Nişanlıyken bu alışverişleri yapsan önüne gelen laf söyler. Ama evlenince kimse karışamaz, kafana göre takılırsın. Ben bu beyaz eşyayı falan evlenmeden önce almaya kalksam kaynanamla boğuşurdum eminim. Kendisinin 'e tabi bizim tecrübemizden faydalanmanız lazım' gibi bir çıkışı vardı nişanlıyken. Perdelerime kadar karışmaya çok niyetliydi ama nasip olmadı :D Şimdi eşime linki atıyorum, bunu alıyoruz diyorum, alıyor :)

Bana sorarsan yatılı misafir için gerekli şeyleri ilk 1 yıl içinde yavaş yavaş alırsın. Yeni evliyken kim gelecek evine. Max 6 yastık. Sizinkiler de dahil. Bence 4 yeter. Max 5-6 nevresim takımı (Bizde 4 tane var, yetip artıyor), 12 kişilik bir yemek takımı. Misafir odası yapmadık biz, oturma odası var sadece. Yemek odasını sonradan alacağız mesela. Küçük bir masa var, onda yiyoruz mum ışığında akşam yemeklerimizi bile :) Önce temel ihtiyaçlar. Beyaz eşyayı elinizdekileri kullanın. Aslında zaten evi olan insanlar olduğunuz için çok masrafınız olmayacak. 600 TL'lik türk kahvesi makinesi olmasa da oluyor. Bakma o çeyiz listelerine. Benim cezvem bile yok, fincanda pişiriyorum kahveyi, afiyetle içiyoruz :)
Benim evimde şu an tek bir kanepe var :) eşimin bekar evine oturdum. 2. el çamaşır makinesi vardı, kullanmaya devam ettim. Buzdolabı da aynı şekilde. Bulaşık makinesi yoktu, 6 ay indirim kovaladım, en uygun fiyatı görünce aldım. TV yine indirimden alındı, aylar sonra. Çamaşır makinesini de bugün aldık mesela, indirimden. Eşimin bekarken oturduğu kanepeye otururum, sorun değil, borçsuz olmak en güzeli, en rahatı. Kimseye minnet etmeden, kimseyi işimize karıştırmadan adım adım tamamlıyoruz evimizi.
Nişanlıyken bu alışverişleri yapsan önüne gelen laf söyler. Ama evlenince kimse karışamaz, kafana göre takılırsın. Ben bu beyaz eşyayı falan evlenmeden önce almaya kalksam kaynanamla boğuşurdum eminim. Kendisinin 'e tabi bizim tecrübemizden faydalanmanız lazım' gibi bir çıkışı vardı nişanlıyken. Perdelerime kadar karışmaya çok niyetliydi ama nasip olmadı :KK70: Şimdi eşime linki atıyorum, bunu alıyoruz diyorum, alıyor :)

Şimdi ki aklım olsa kesinlikle bende böyle yapardım.
Salak gibi gittim düğün zamanı kredi çektim her şeyi alayım diye sonra 2 yıl onun borcunu ödedim.
Evde aldığım eşya da yanıma kar kaldı.
Keşke borçsuz geçseydi zamanlarım en azından daha mutlu olurdum.

Şuan evi değiştirsem eşyanın yarısını atarım.

Valla hiç düğün yapmayın nikah yapın sırf milleti memnun etmek için düğün yapmayın oraya vereceğiniz parayı ev eşyası gibi ihtiyaçlara verin.

Back