• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapmam gerek bilmiyorum yardım

yorumların hepsini okuyamadım. evet evlenmek çok pahalı, eşya fiyatları almış başını gidiyor
fakat ben sizde şuna çok takıldım. aileniz hem kendi ayaklarınız üzerinde durmanızı , her şeyi kendiniz yapmanızı istiyor hem de her şey 4 4lük olsun istiyor. bakın bu kalp kırmak değil, bu evi kendiniz kuracaksanız koltuğunuz da istediğiniz gibi olacak, eğer misafir odası olmuyorsa da olmayacak. kavga edin demiyorum fakat kalp kırmayayım aman annem aman babam aman böyle istediler şöyle de olsun derseniz bu süreçte yıpranır ve hatta karşınızdaki insanı da yıpratırsınız.

Şimdi ki aklım olsa kesinlikle bende böyle yapardım.
Salak gibi gittim düğün zamanı kredi çektim her şeyi alayım diye sonra 2 yıl onun borcunu ödedim.
Evde aldığım eşya da yanıma kar kaldı.
Keşke borçsuz geçseydi zamanlarım en azından daha mutlu olurdum.

Şuan evi değiştirsem eşyanın yarısını atarım.
Aslında insan eve geçip oturmadan neye ihtiyacı olup olmadığını tam olarak kestiremiyor. Göz de doymuyor. E eş dost bir yandan o da olsun bu da olsun dedikçe evlere sığmayacak eşyalar yapılıyor. Tecrübesizlikten. Allahtan annem 'eksik olsun çocuğum, çalışır birlikte tamamlarsınız, daha tatlı olur' diyen bir kadın da ben bunların sıkıntısını çekmedim. O da beni böyle yönlendirdi.
Eşim bana kredi çekeyim dedi düğün için, o zaman seninle evlenmem dedim :D Ben birilerinin gözünü boyamak için borç ödeyemem. durdurmasam şimdi biz de borç ödüyorduk herkesin unuttuğu düğünümüz için :D

Ha ikimiz de ortalama geliri olan insanlarız, ekonomik olarak istediğimize ulaşabilecek seviyede kazanıyoruz ama kazanıyorum diye de hepsini eşyaya düğüne harcayamam ki. Hayat daha yeni başlıyor, bir gelecek var inşa edilecek. Onun için de para lazım :)

Kizlar bir sey sorucam ben de size. Konu acilinca. Ben de istikbal den aldim gecenlerde koltuk takimi. Suaan kullandigim da idtikbal. 13 yil kullandim. Cok saglam cikti. Ona guvenerek aldim tekrardan. Ama arkadaslar filan istikbal eskisi gibi degil diyolsr. Son zamanlarda alip kullananlariniz var mi. Memnun kalanlar merak ettim.

Bana sorarsan yatılı misafir için gerekli şeyleri ilk 1 yıl içinde yavaş yavaş alırsın. Yeni evliyken kim gelecek evine. Max 6 yastık. Sizinkiler de dahil. Bence 4 yeter. Max 5-6 nevresim takımı (Bizde 4 tane var, yetip artıyor), 12 kişilik bir yemek takımı. Misafir odası yapmadık biz, oturma odası var sadece. Yemek odasını sonradan alacağız mesela. Küçük bir masa var, onda yiyoruz mum ışığında akşam yemeklerimizi bile :) Önce temel ihtiyaçlar. Beyaz eşyayı elinizdekileri kullanın. Aslında zaten evi olan insanlar olduğunuz için çok masrafınız olmayacak. 600 TL'lik türk kahvesi makinesi olmasa da oluyor. Bakma o çeyiz listelerine. Benim cezvem bile yok, fincanda pişiriyorum kahveyi, afiyetle içiyoruz :)
Benim evimde şu an tek bir kanepe var :) eşimin bekar evine oturdum. 2. el çamaşır makinesi vardı, kullanmaya devam ettim. Buzdolabı da aynı şekilde. Bulaşık makinesi yoktu, 6 ay indirim kovaladım, en uygun fiyatı görünce aldım. TV yine indirimden alındı, aylar sonra. Çamaşır makinesini de bugün aldık mesela, indirimden. Eşimin bekarken oturduğu kanepeye otururum, sorun değil, borçsuz olmak en güzeli, en rahatı. Kimseye minnet etmeden, kimseyi işimize karıştırmadan adım adım tamamlıyoruz evimizi.
Nişanlıyken bu alışverişleri yapsan önüne gelen laf söyler. Ama evlenince kimse karışamaz, kafana göre takılırsın. Ben bu beyaz eşyayı falan evlenmeden önce almaya kalksam kaynanamla boğuşurdum eminim. Kendisinin 'e tabi bizim tecrübemizden faydalanmanız lazım' gibi bir çıkışı vardı nişanlıyken. Perdelerime kadar karışmaya çok niyetliydi ama nasip olmadı :KK70: Şimdi eşime linki atıyorum, bunu alıyoruz diyorum, alıyor :)
Yaaa ne guzel rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip eylesin 🙏🏻 benim bir evim yok ben teyzemle oturuyorum onunda bekar evi var ama öyle çok eşyası yok. Ama kendi evinizi ne güzel yavaş yavaş kurmussunuz maşallah

Valla çeyiz seti 1 takım al 12 kişilik yemek takımı oluyor zaten, 6 kişilik kahvaltı takımı falan o paket yeterli.
Sana normalde kalmaya gelen olursa tekstil ürünlerini öyle fazla al yoksa 2 takım yeter inan bana yetiyor.

Ben 4.yıla girdim evimde kalan sayısı 10 olmamıştır.
Dediklerini dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim 🙏🏻😇

Aslında insan eve geçip oturmadan neye ihtiyacı olup olmadığını tam olarak kestiremiyor. Göz de doymuyor. E eş dost bir yandan o da olsun bu da olsun dedikçe evlere sığmayacak eşyalar yapılıyor. Tecrübesizlikten. Allahtan annem 'eksik olsun çocuğum, çalışır birlikte tamamlarsınız, daha tatlı olur' diyen bir kadın da ben bunların sıkıntısını çekmedim. O da beni böyle yönlendirdi.
Eşim bana kredi çekeyim dedi düğün için, o zaman seninle evlenmem dedim :KK70: Ben birilerinin gözünü boyamak için borç ödeyemem. durdurmasam şimdi biz de borç ödüyorduk herkesin unuttuğu düğünümüz için :KK70:

Ha ikimiz de ortalama geliri olan insanlarız, ekonomik olarak istediğimize ulaşabilecek seviyede kazanıyoruz ama kazanıyorum diye de hepsini eşyaya düğüne harcayamam ki. Hayat daha yeni başlıyor, bir gelecek var inşa edilecek. Onun için de para lazım :)
Çok haklısınız. Bir ömür eşya borcu ödemek istemiyorum bende

Eşim bana kredi çekeyim dedi düğün için, o zaman seninle evlenmem dedim :KK70: Ben birilerinin gözünü boyamak için borç ödeyemem. durdurmasam şimdi biz de borç ödüyorduk herkesin unuttuğu düğünümüz için :KK70:

Çok doğru, çok haklısın ama benim annem tam tersini yaptı bana.
Yeni gelinsin şu lazım olur, bunu da al.
Bizim ailemiz kalabalık 12 kişilikten aşağı sakın takım kurma.
Benim günlük tabaklarım bile 12 li.
Hep fazla olsun kullanılır dedi ama daha açmadığım kolilerim var.
Gelin yatak örtüsü aldırdı bana 2 kere serdim oda dolapta duruyor.
Yeni evlenenlere kesinlikle tavsiyemdir almayın :D
Bir de röpteşambır, çeyiz terliği, misafir kadehi bu tarz şeylerden kesinlikle uzak durun :D
İşte benim kredi olayı zaten facia ailem yardım edecekti etmediler, kendim yapmak zorunda kaldım her şeyi.
Şimdi ki aklım olsa zaten çok farklı olurdu.
Allah'tan mutluyum eşim dünya tatlısı ödedik geçti.

Rabbim huzur versin gerisi oluyor :KK36:

Bilmiyorum. Ailem özellikle annem ne kadar birikimin olursa o kadar iyi diyor sonradan pişman olma istemedin diye diyor. Çünkü ilerleyen zamanda ev almak isteyeceksin birikimin olmayacak diyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum çok büyük bir cikmazdayim
altın konusunda anneniz haklı olabilir
gerçekten önemli bir birikim oluyor altın
ama ev eşyası ıvır zıvır düğün vs
aileler yardım etmeyeceklerse karışmasınlar

Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.

Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Astroloji bakımından 2022 biraz kotu geçecek, eger uygun bir şekilde sadece ihtiyaçlarınıza odaklanıp evlenemeyecekseniz ( ozellikle çeyiz vs sırf olmali diye olan şeyler alinacaksa) 2023 yilini bekleyin, 2023 maddi açıdan ekonominin düzeleceğine işaret ediyor 😉

Yeni evlenenlere kesinlikle tavsiyemdir almayın :KK70:
Bir de röpteşambır, çeyiz terliği, misafir kadehi bu tarz şeylerden kesinlikle uzak durun :KK70:
İşte benim kredi olayı zaten facia ailem yardım edecekti etmediler, kendim yapmak zorunda kaldım her şeyi.

Rabbim huzurunuzu daim eylesin güzel şeyleri bizimle paylaştığıniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Yaaa ne guzel rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip eylesin 🙏🏻 benim bir evim yok ben teyzemle oturuyorum onunda bekar evi var ama öyle çok eşyası yok. Ama kendi evinizi ne güzel yavaş yavaş kurmussunuz maşallah
Amin! Sizinki daha da güzel olsun inşallah :) Bunlar basit şeyler, dert değil aslında. Biz kendimize dert ediyoruz.
Görünüşe göre fiyatlar roket gbi yükselecek. Valla beğendiğim bir çamaşır makinesi vardı aylardır indirime girsin diye bekliyorum, fiyatı arttıkça artıyor. Bugün de almazsak bir daha bu fiyata alamayız dedim eşime, öyle aldık. Erkek arkadaşınızla konuşun, ya birikim yapmaya başlayın yada alışverişe. Gerçekten almanız gereken, idare edilemeyecek bir şey varsa alın. Geri kalanı için de birikim yapın, yavaş yavaş zorlanmadan alırsınız.

Önümüzdeki günler daha da zor olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Astroloji bakımından 2022 biraz kotu geçecek, eger uygun bir şekilde sadece ihtiyaçlarınıza odaklanıp evlenemeyecekseniz ( ozellikle çeyiz vs sırf olmali diye olan şeyler alinacaksa) 2023 yilini bekleyin, 2023 maddi açıdan ekonominin düzeleceğine işaret ediyor 😉
Bu 2022de olursa nisanimiz olur zaten 2023 gibi evlilik olacak öyle konuşuyoruz

Amin! Sizinki daha da güzel olsun inşallah :) Bunlar basit şeyler, dert değil aslında. Biz kendimize dert ediyoruz.
Görünüşe göre fiyatlar roket gbi yükselecek. Valla beğendiğim bir çamaşır makinesi vardı aylardır indirime girsin diye bekliyorum, fiyatı arttıkça artıyor. Bugün de almazsak bir daha bu fiyata alamayız dedim eşime, öyle aldık. Erkek arkadaşınızla konuşun, ya birikim yapmaya başlayın yada alışverişe. Gerçekten almanız gereken, idare edilemeyecek bir şey varsa alın. Geri kalanı için de birikim yapın, yavaş yavaş zorlanmadan alırsınız.

Önümüzdeki günler daha da zor olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Çok fazla giderlerimiz oluyor ben İstanbulda yaşıyorum kira vermiyorum ama inanın o kadar çok masraf varki bitmiyor ikimizde ay sonunda eksiye düşmüş oluyoruz sonra dönüp bakıyoruz halbuki lüks anlamında aldığımız hiç bir şey yok. Birikim yapmakta zorlanıyoruz

Yeni evlenenlere kesinlikle tavsiyemdir almayın :KK70:
Bir de röpteşambır, çeyiz terliği, misafir kadehi bu tarz şeylerden kesinlikle uzak durun :KK70:

E annen lazım olur deyince nereden bileceksin :)
Allah huzurunuzu bozmasın, sağlık afiyet versin. En önemlisi o gerçekten.
Kayınvalidem tutturdu bohça diye. İyi dedim, zaten alacağım şeyleri alır koyarım içine. Ben fazladan masraf yapmadım ama gitmiş ayna takımı almış, dandik bir tüylü terlik almış. Boşa masraf. O kadar saçma geliyor ki bana aldığı şeyler. Terliği bir giyeyim dedim, ayağıma küçük, dandik bir şey topukları dengeli bile durmuyor. Sırf almış olmak için alınmış. Daha çok şey alacaktı da kavga dövüş durdurdum, bir de ondan canımı sıktı. Kendi gidip almıyor bir de beni de sürüklüyor, uğraşamam ben bunlarla. Bu zamanda herkesin her şeyi var, bohça mı kalmış yani. O da bunlar için eşimi çok darladı, hem de masrafa soktu. Yazık günah vallaha. Parası bir yana yaşadığın stres bir yana. Ben de buraya örnek olsun diye yazıyorum. Olmadan da olur, çok da güzel olur :)

Kayınvalidem tutturdu bohça diye. İyi dedim, zaten alacağım şeyleri alır koyarım içine. Ben fazladan masraf yapmadım ama gitmiş ayna takımı almış, dandik bir tüylü terlik almış. Boşa masraf. O kadar saçma geliyor ki bana aldığı şeyler. Terliği bir giyeyim dedim, ayağıma küçük, dandik bir şey topukları dengeli bile durmuyor. Sırf almış olmak için alınmış. Daha çok şey alacaktı da kavga dövüş durdurdum, bir de ondan canımı sıktı. Kendi gidip almıyor bir de beni de sürüklüyor, uğraşamam ben bunlarla. Bu zamanda herkesin her şeyi var, bohça mı kalmış yani. O da bunlar için eşimi çok darladı, hem de masrafa soktu. Yazık günah vallaha. Parası bir yana yaşadığın stres bir yana. Ben de buraya örnek olsun diye yazıyorum. Olmadan da olur, çok da güzel olur :)
Birde bohça işi vardı dimi ah bu genelekler başımızı boşuna agritiyorlar ya 😅

Çok fazla giderlerimiz oluyor ben İstanbulda yaşıyorum kira vermiyorum ama inanın o kadar çok masraf varki bitmiyor ikimizde ay sonunda eksiye düşmüş oluyoruz sonra dönüp bakıyoruz halbuki lüks anlamında aldığımız hiç bir şey yok. Birikim yapmakta zorlanıyoruz
Maalesef, çoğumuz aynı durumdayız. Bir şekilde bir yolunu bulmaya çalışın yoksa gerçekten çok zor. Ufak ufak da olsa kenarı koymak lazım. 90ların kemer sıkma politikası geri gelecek bizim için.

Birde bohça işi vardı dimi ah bu genelekler başımızı boşuna agritiyorlar ya 😅
Yapmazsan yok :D
Ben de senin gibi 'bir oğlu var, gönlü kırılmasın, hevesi kalmasın' dedim, demez olaydım. Canımdan bezdirdi beni. Daha da kimsenin gönlünü düşünmem, ders oldu bana.

Bende o tüylü terliklerden olmasın dedim babet alayım dedi, aldık daha duruyor yüzüne bakmadım.
Sözde yeni gelinken giyecektim :D

Back