- 24 Kasım 2021
- 96
- 59
- 3
- 28
- Konu Sahibi sadyahayal
Maalesef bunu diyemiyorsun daEn iyi şekilde istiyorlarsa eşyayı falan alsınlar işte. Bu kur oynamasında bile diyebiliyorlarsa bunu eşyaları onlar alsınlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maalesef bunu diyemiyorsun daEn iyi şekilde istiyorlarsa eşyayı falan alsınlar işte. Bu kur oynamasında bile diyebiliyorlarsa bunu eşyaları onlar alsınlar
valla şu ana kadar 5 binlik takside girdim her aya ortalama 500 lira düşüyor biraz daha taksit ödeyebilirim maaşta açık yerim var biraz daha. ama çok güzel indirim kovaladım malum koşullardan mesela 300 küsür liralık ürünü 110 liraya denk getirdim hemen kaptım.2500 liralık ürünü 1650'ye yakaladım. son kullanma tarihi olmayan şeyler nasılsa alıp kutusuyla kaldırıyorum kontrol edince.Sorması ayıptır şu ana kadar ne kadar harcama yaptınız
Ben bu ay almadigima o kadar pişman oldum ki hani hep bana para koy kenara evlenirken toplu alırsın denildi modası geçer denildi ama sade bir şeyin modası nasıl geçer onuda bilmiyorum ne güzel almışsınız. Rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip eylesin.valla şu ana kadar 5 binlik takside girdim her aya ortalama 500 lira düşüyor biraz daha taksit ödeyebilirim maaşta açık yerim var biraz daha. ama çok güzel indirim kovaladım malum koşullardan mesela 300 küsür liralık ürünü 110 liraya denk getirdim hemen kaptım.2500 liralık ürünü 1650'ye yakaladım. son kullanma tarihi olmayan şeyler nasılsa alıp kutusuyla kaldırıyorum kontrol edince.
Düğün zaten istemiyorum oynamak benlik değilDugun yapmayın, dugun isteyen aile bireyleri kendileri karsilasin masrafini. Kuruş odemeyin dugun masrafina
En güzelini düşünüyorsunuz bende erkek arkadaşıma bunu anlatmaya çalışıyorum çünkü gün geçtikçe evlenmek zorlasicak gibi duruyorBen kesin kararlıyım, yeterince erteledim evlenmeyi, yaza kadar ne kadar birikirse artık sonrasında evleneceğim. Dört duvar kiralayacak paramız var, gerisi gelir.
Benlik de degildi. 1 dugun bile istemezken 2 düğünüm oldu. Bir de kayinbabam sanki cok destegi varmis gibi şanı şerefine yakisacakmis diye yemekli dugun yaptirdi. Bizim orda yemeksiz de gayet oluyo dugunler, onlarin orda olmazmis. Cok doluyum bu konuda o yuzden. Nedret ediyorum buyuklerin kendi kafalarina gore genclerden beklentiye girmelerineDüğün zaten istemiyorum oynamak benlik değil
Dimi dimi bende aynı dertten muzdaribim. Benimki bilerek babasına söylemiyor beni. Desteği yok bir şeyi yok tutturmuş evlen evlen diye çocuk kara kara düşünüyor ne yapayım nasıl edeyim diyeBenlik de degildi. 1 dugun bile istemezken 2 düğünüm oldu. Bir de kayinbabam sanki cok destegi varmis gibi şanı şerefine yakisacakmis diye yemekli dugun yaptirdi. Bizim orda yemeksiz de gayet oluyo dugunler, onlarin orda olmazmis. Cok doluyum bu konuda o yuzden. Nedret ediyorum buyuklerin kendi kafalarina gore genclerden beklentiye girmelerine
Az borçla rahat evlilik dönemi kapandı malesef. Alacaklarınızı minimuma indirerek evlenecek sonra da borçlarınızı ödeyeceksiniz, belki araba borcunun bitmesini beklemek bile mantıksız.Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.
Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Bunu ona anlatamıyorum maalesefAz borçla rahat evlilik dönemi kapandı malesef. Alacaklarınızı minimuma indirerek evlenecek sonra da borçlarınızı ödeyeceksiniz, belki araba borcunun bitmesini beklemek bile mantıksız.
allah yardımcınız olsunBilmiyorum. Ailem özellikle annem ne kadar birikimin olursa o kadar iyi diyor sonradan pişman olma istemedin diye diyor. Çünkü ilerleyen zamanda ev almak isteyeceksin birikimin olmayacak diyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum çok büyük bir cikmazday
Çok teşekkür ederimEvlenirken gereksiz masraflara girmezseniz borçsuz evlenirsiniz. Biz öyle yaptık. Çok rahat bir şey borçsuz evlenmek. Herkese tavsiye ediyorum :)
Şimdiki evinizdeki eşyaları kullanmaya devam edin, borçlarınız bitince teker teker yenilersiniz. Kimsenin lafına kulak asmadan, huzurunuza odaklanın. Mutluluklar dilerim :)
Canım 13 yıllık evliyim 1 kez kullanmadım o kadar özenerek aldığım yemek takımını,konsol da bekliyor…biçok şey de geçerli bu mesela saten çarşaflar,nevresim takımları çok gereksiz şeylermiş sarece yer kaplıyor..az ve öz kullanılcak şeyler al,biraz araştırınca hem şık hem ucuz yemek takımları netten bulursun..allah bu devirde ev kuracaklara yardım etsinFarkındalar. Doğru söylüyorsunuz. Günlük takımımı fazla alırım daha uyguna getiririm hem günlük hemde misafirlik kullanırım daha makbul olur dimi. Yanlış düşünmüyorum inşallah
Güzel yorumunuz öneriniz için çok teşekkür ederim. AminCanım 13 yıllık evliyim 1 kez kullanmadım o kadar özenerek aldığım yemek takımını,konsol da bekliyor…biçok şey de geçerli bu mesela saten çarşaflar,nevresim takımları çok gereksiz şeylermiş sarece yer kaplıyor..az ve öz kullanılcak şeyler al,biraz araştırınca hem şık hem ucuz yemek takımları netten bulursun..allah bu devirde ev kuracaklara yardım etsin
Aileleriniz “gençler evlenmeye karar vermişler. Onlar nasıl uygun görürse evlilik süreçleri öyle olsun. Biz de her türlü maddi manevi desteği verelim.” desinler.Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.
Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
İçime su serptiniz çok teşekkür ederimŞu anda mevcut yaşadığınız ev var illa ki herşeyin yeni olmasına gerek yok bence.Düğün yerine nikah yapabilirsiniz.Sonuçta ikinizin de geliri var eşyaları evlendikten sonra da yenileyebilirsiniz.İlk evliliğimde o pahalı yemek takımlarından günlük ayrı misafir için ayrı,çeşit çeşit tencere tava,salon takımı ayrı,oturma odası ayrı,halısı,perdesi bir sürü nevresim havlu filan yapmıştık.İkinci evliliğimde elimde valiz ile farklı ülkeye geldim.Hiçbirşeyim takım değil yetecek kadar eşyam var.Bu arada maddi durum ilk evliliğe göre çok çok iyi.Yemek takımım yok mesela,3 nevresim 4-5 havlu yetiyor.Çatal bıçak takımı almadım o büyük kutular da olanlardan.Halı yerine çoğu odaya kilim attım.Demek istediğim yeni evliyorum diye yapılan kalıplardan çıkılabilir eşyalar ihtiyaca göre şekil alabilir.