oğlum 26 aylık.
uyku problemimiz doğduğu andan itibaren vardı. ilk doğduğu gün bile uyumamış saatlerce ağlamıştı. ilk gecesinde çıkardığı yaygara nedeniyle hastanede bulunduğumuz kat merak etmiş. noluyo diye.
neyse;
uyutmak için her şeyi uyguladık. ilk zamanlar kucakta uyudu. 3 aylıktan itibaren çingene salıncağı kurduk yatağımızın üstünden. o uyandıkça, gece bile yatağımızdan kalkmadan, ittirip sallıyorduk. hareketlenip kalkmaya çalışınca odasına aldık artık, ayakta sallayarak uyuttuk. 1,5 yaşından sonra ayakta sallamaktan topuklarım su toplayınca yatağına yatırıp başında bekleyerek uyutmaya devam ettik. 2 saat beklediğim zamanlar olmuştur. ortalama 1 saat dururum başında. hala da öyle. 1 kere öğle uykusu var. bir de gece uykusu... günde 2 saatimi onu uyutmaya harcıyorum. işe iyi yanından bakmaya çalışıyorum. onu uyuturken kitap okuyup, stres yaratmıyorum kendime :)
yeni evimize taşındıktan sonra bebeğim eve alışınca kendi kendine uyuması konusunda çalışmalara başlayacağım.anlattığım tüm aşamalara alıştırmak hiç kolay olmadı. ama azimle...
Hepimize kolay gelsin :)