kendime vakit yok:((

Duvar değil tavanı deleceksiniz. Benim kızım 2 yaşa kadar sığdı içine ama minyon bir kızım var. İstersen ölçüleri daha büyük olanlara bak. Ben sığmayınca pişman olmuştum dikkat etmedim diye :KK70:
tavanı delme yüzünden kavga ettik azonce kriz geçirdim çıldırdım .tavanı deldirtmem diye cahilce cümle kurdu beyefendi...tavan cokermis hrhdbeh ve delinmesini istemiyormuş ..
boyutları da varmı acaba bunu bildiğim iyi oldu üç yaşına kadar binemezmi :d

Evet bir cocuk. Oglum suan 15 yasinda. Ikinciyi eski esim istememisti.
Annen falan yakin mi ondan yardim istesen? Ya da maddi imkanin elverir mi arada eve yardimci alsan ya da cocuklar icin bir yardimci? Ya da komsun arkadasin yarim gun olsun baksa da sen biraz uyusan. Belli ki cok yipranmissin. Kolay degil. Allah yardimcin olsun.
kendi başımın çaresine bakmak zorundayım canım ..saolasin

neguzel insanlar var ya ..benim uyumami düşünecek kadar Allah bin kere razı olsun ...tek çocuk mı sizin...
Evet canım tek çocuğum var .senden de allah razı olsun .hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sonuçta yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ama dediğimi mutlaka yap gerçekten işe yarıyor bide beşiğinin başına seccade koy bak gör Allah’ın izniyle sende rahat ediceksin inşallah

tavanı delme yüzünden kavga ettik azonce kriz geçirdim çıldırdım .tavanı deldirtmem diye cahilce cümle kurdu beyefendi...tavan cokermis hrhdbeh ve delinmesini istemiyormuş ..
Kavga etmeyşn ya sakşn sakin anlat zorluğunu. Vardır mutlaka görümcemin kızı 4 yaşında hala sığıyor kendi salıncağına ayrıca tavandan düşmez. İçinden çelik dübel çıkıyor ve kancası da epey sağlam

Evet canım tek çocuğum var .senden de allah razı olsun .hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sonuçta yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ama dediğimi mutlaka yap gerçekten işe yarıyor bide beşiğinin başına seccade koy bak gör Allah’ın izniyle sende rahat ediceksin inşallah
31 besmeleyi öneren senmiydin canım kusura bakma karıştırdım biraz ...seccadede koyalım bakalım umarım işe yarar ...saolasin

Allah yardımcın olsun zor bebek çok zor.. 2 çocuğum var hayattaki tek şansım onların uysal olmaları sanırım.. Başkada şansım yok..

O hamakların yerden olanı da var dört ayaklı demirden illa tavandan olanını almak zorunda değilsiniz bende almıştım çok işimi gördü civilde var bakabilirsiniz

O hamakların yerden olanı da var dört ayaklı demirden illa tavandan olanını almak zorunda değilsiniz bende almıştım çok işimi gördü civilde var bakabilirsiniz
o yerden olanlar sanki tavana asilanlara göre daha az sallanır ..bide tavandaki daha bı salincak hissi verir bir yaş ve sonrası için saolqsin

Cok gazlı ve huysuzdu kizim bebekken.suan 5 yasinda ama hala korkudan ikinciyi yapmiyorum yasamayan bilemez.gunduz bi saniye aglamadan durmaz gecede yine surekli ya memede ya ayagimda sallardim.neler cektigimi bi ben bi allah bilir.size diyecegim tek sey sabirli olun yapacak baska bisey yok.zamanla gececek buyudukce uykusuda duzene girecek henuz cok kucuk

ikinci sınıfa giden ve üç aylık iki tane oğlum var ...okadar ama okadar yoğun kostitmali ve stresli geciyorki günlerim...bebekten dolayı geceleride tabi...büyük çocuk okul online ders derken eli ayağa benim onun okulunj takip etmek zorundayım sonuçta , bebek desen başından beri hep ağlayan sallamadan uyumayan sallamayı bırakınca deli gibi ağlayan bı bebek ve sürekli memede durmak isteyen...bugünü de Allah tarafından halledip odaya bebeği uyutmaya çekildim saat akşam 22 den beri bı emzir sürekli salla şeklindeydim ..şuan saat 02 ye geliyor...diheride az ononce uyudu karnı açıktı doyurdum ..ya ben ne yaşıyorum ..aklimi oynaticam...sadece kitap okumak şöyle bir sorumsuzca uzanıp müzik dinlemek mısır patlatıp dizi izlemek sakin kafayla ..şuan ne bedenim.ne ruhum gitmiyor daha fazla ..bebek hala ağlıyor tam uykuya daldı diyorum hop başa donuyoruz bıraktım artık vücudum direnemiyor her iki anlamda ..ağlıyor hala....eşim desen haftanın altı yedi günü çok ağır şartlarda çalışıyor ..içerde şuan horul horul uyuyor davul calswn uyanmaz ...hayatım bitmiş mahfolmus , yuruyen cenaze gibi hissediyorum....nasıl dayanicam? üstesinden nasıl gelecem..ruhun ve bedenimi itiyorum sanki ona bile dermanım kalmadı gibi
not; yardım edecek kimsem yok .
Yardim edecek kimse yokken 2 cocuk cok zor yasadim yasiyorum ve çalışıyorum da.
Zaman alacak buyuyecekler elbette odalarinda takilacaklar biz gelin diyeceğiz sonra da yuvadan uçacaklar. Sağlık olsun ama 2cocuklu herkes sizin gibi hele de okul yokken.

Yardim edecek kimse yokken 2 cocuk cok zor yasadim yasiyorum ve çalışıyorum da.
Zaman alacak buyuyecekler elbette odalarinda takilacaklar biz gelin diyeceğiz sonra da yuvadan uçacaklar. Sağlık olsun ama 2cocuklu herkes sizin gibi hele de okul yokken.
siz calisiyorsaniz bende çok sanslisiniz...sürekli ev ortamında aynı rutini yapmak kapalı cezaevi gibi..

Merhaba. Annelik en zor şey şu hayatta. İlk çocuğum olduğunda çok zor bir bebekti. Sabahlara kadar kucağımda emerdi. Sıfır uyku ile işe gittiğim günler saymakla bitmez. Kızım 6 yaşındayken oğlum prematüre doğdu ve günlerce yoğun bakımda kaldı ve ben küvezde biberonla beslenen ve üzüntüden çok az olan sütüne oğlumu emzirebilmek için verdiğim mücadeleler, aynı zamanda kızımın dersleri, bu arada kariyer çalışmaları, iş ve aile sorunları ile mücadele edip hep bir yetersizlik hissi ve yorgunluklar sebebi ile kızımın birden büyüdüğünü farkettim. Keşke o günleri gözümde büyüteceğime güzelliklerini görebilir daha sakin kafa ile yalnızca çocuklarımı sevmeye odaklansaymışım. Gerçekten büyüyünce biz istesek çocuklarımı bizden uzaklaşıyor. Sanırım iş kafada bitiyor. Siz güzel yanlarını düşünün. Eğer maddi Durumunu yeterli ise bir yardımcı alın. Siz olumlu olursanız, her şey güzel olur. Aksi halde mutlu olamıyoruz. Ne kadar mükemmel de olsak hep bir yetersizlik hissi oluyor.

siz calisiyorsaniz bende çok sanslisiniz...sürekli ev ortamında aynı rutini yapmak kapalı cezaevi gibi..
İnanın çalışınca da hem çocuğu bırakıp işe giderken ki vicdan hissi, bakıcı ya da kreş sorunları, mesai saatleri ve trafikte harcadığınız süreler, yorgunluklar aynı zamanda uykusuz şekilde işe gitme gibi dezavantajları oluyor.
İşe bırakmak da zor. Çalışmak hem maddi hem de manevi açıdan gerekse de bu devirde kadın olmak zor zanaat.

ikinci sınıfa giden ve üç aylık iki tane oğlum var ...okadar ama okadar yoğun kostitmali ve stresli geciyorki günlerim...bebekten dolayı geceleride tabi...büyük çocuk okul online ders derken eli ayağa benim onun okulunj takip etmek zorundayım sonuçta , bebek desen başından beri hep ağlayan sallamadan uyumayan sallamayı bırakınca deli gibi ağlayan bı bebek ve sürekli memede durmak isteyen...bugünü de Allah tarafından halledip odaya bebeği uyutmaya çekildim saat akşam 22 den beri bı emzir sürekli salla şeklindeydim ..şuan saat 02 ye geliyor...diheride az ononce uyudu karnı açıktı doyurdum ..ya ben ne yaşıyorum ..aklimi oynaticam...sadece kitap okumak şöyle bir sorumsuzca uzanıp müzik dinlemek mısır patlatıp dizi izlemek sakin kafayla ..şuan ne bedenim.ne ruhum gitmiyor daha fazla ..bebek hala ağlıyor tam uykuya daldı diyorum hop başa donuyoruz bıraktım artık vücudum direnemiyor her iki anlamda ..ağlıyor hala....eşim desen haftanın altı yedi günü çok ağır şartlarda çalışıyor ..içerde şuan horul horul uyuyor davul calswn uyanmaz ...hayatım bitmiş mahfolmus , yuruyen cenaze gibi hissediyorum....nasıl dayanicam? üstesinden nasıl gelecem..ruhun ve bedenimi itiyorum sanki ona bile dermanım kalmadı gibi
not; yardım edecek kimsem yok .
Maddi gücünuz yerinde degilse duvara ip asip hamak gibi bir salincak yapın orda sallayin bebeginizi. Bu arada diger cocugunuzla da ilgilenmis olursunuz. 3 aylik bir bebek henüz sallamadan alışmış sartlarini degistirmeye calisin bebeginizin. Ağlarken kucaginiza almadan susturmaya çalışın. Esinizin yillik izni falan varsa en azindan 2 günlük haftalık izninden once izin alsin 2 gun ilgilenir 1 gun izin yapar size de iyi gelir. Allah yardimciniz olsun.

Merhaba. Annelik en zor şey şu hayatta. İlk çocuğum olduğunda çok zor bir bebekti. Sabahlara kadar kucağımda emerdi. Sıfır uyku ile işe gittiğim günler saymakla bitmez. Kızım 6 yaşındayken oğlum prematüre doğdu ve günlerce yoğun bakımda kaldı ve ben küvezde biberonla beslenen ve üzüntüden çok az olan sütüne oğlumu emzirebilmek için verdiğim mücadeleler, aynı zamanda kızımın dersleri, bu arada kariyer çalışmaları, iş ve aile sorunları ile mücadele edip hep bir yetersizlik hissi ve yorgunluklar sebebi ile kızımın birden büyüdüğünü farkettim. Keşke o günleri gözümde büyüteceğime güzelliklerini görebilir daha sakin kafa ile yalnızca çocuklarımı sevmeye odaklansaymışım. Gerçekten büyüyünce biz istesek çocuklarımı bizden uzaklaşıyor. Sanırım iş kafada bitiyor. Siz güzel yanlarını düşünün. Eğer maddi Durumunu yeterli ise bir yardımcı alın. Siz olumlu olursanız, her şey güzel olur. Aksi halde mutlu olamıyoruz. Ne kadar mükemmel de olsak hep bir yetersizlik hissi oluyor.
Benim de ilk gebeligim ve calismiyorum.Uykusuz kaldigm ama yinede uyudugum gnlere skayet ederdim.Sizinki cok daha zormus🙇

İnanın çalışınca da hem çocuğu bırakıp işe giderken ki vicdan hissi, bakıcı ya da kreş sorunları, mesai saatleri ve trafikte harcadığınız süreler, yorgunluklar aynı zamanda uykusuz şekilde işe gitme gibi dezavantajları oluyor.
İşe bırakmak da zor. Çalışmak hem maddi hem de manevi açıdan gerekse de bu devirde kadın olmak zor zanaat.
evet o dediklerinizde zordur elbet ama kendi maddi özgürlüğünüzün verdiği psikoloji size oldukça fazla güç veriyordur..birde bebeklerle evde rutin ve üstüne kocadan ayda yılda bir gelmeyen yuz TL falan...o psikoloji mi yoksa o anlattığını dışarıdaki kosusturmacami

Bende sizin gibi sayilirim
Bende bi tane 10 yasinda var, evet altini al derdi yok ama karnini doyur camasirini yika derslerine bak derdi var. Bide zamane cocuklari erken ergenlige atiliyolar onun o anki psikolojisine gore davran var.
Bide 4aylik bebegim var. Cok sukur cok zor bebek degil ama bebek yani sonucta.
Ustune okullar 2hafta tatildi burada esimin kizi geldi, geldiginden sikayetci degilim benim kizla ayni yasitlar ama oda sonucta 1 cocuk yani.
Esim izinliyken cok yardimi oluyo ama calisinca isten geldiginde cocugu tutuyo o bile buyuk yardim :).
Onun haricinde o keyif caylari, kahveleri falan bisure rafa kaldirdim
Hamileyken cok rahat bi hamilelik gecirdim cunki biliyodum bebek olunca onlar bana bir luks olacakti 🤭
Soyle 6aya gelsin belki arada anneme birakirip 1 2 saatligine kafa dinlerim diyorum, ek gidaya gecis olacagi icin
Yani acikcasi sabrediyorum baska carem yok.

evet o dediklerinizde zordur elbet ama kendi maddi özgürlüğünüzün verdiği psikoloji size oldukça fazla güç veriyordur..birde bebeklerle evde rutin ve üstüne kocadan ayda yılda bir gelmeyen yuz TL falan...o psikoloji mi yoksa o anlattığını dışarıdaki kosusturmacami
Evet bu durum da çok zor. Çalışmayan bir bayanın öncelikle maddi bir problemi olmamalı. Aslında çalışmayan bayan demek çok yanlış. Çocuklarla gün boyu ilgilenmek, yemek, temizlik, alışveriş gibi hem bedenen hem de ruhen yorulan anneler, kadınlar ve erkeklerin de hepsi emekçi. Hepsi çalışmış oluyor. Bu nedenle dışarıda çalışmayan bir bayanın maddi sorun yaşaması ya da eşi tarafından maddi ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluk yaşatılması da büyük problem.

Dediğim gibi kadın olmak gerçekten çoook zor. Bu devirde bir kadın olarak gelirin olmalı, daima bakımlı ve güzel olmalısın. Kişisel temizliğin, kıl, tüy problemin olmayacak. Kilo almayacaksın. Giyim kuşamına dikkat edeceksin. Aynı zamanda tutumlu olup para harcamaya aksın. Birikim yapacaksın. Temizlik, yemek, bulaşık, ütü, çocuklara bakma ve onları yetiştirme, yüzün hep gülecek, dırdır etmeyeceksin. Kocanın gönlünü hep hoş tutacaksın. Yuvayı dişi kuş yaparmış. Ağzınla kuş tutsan da kocan seni aldatmışsa yine kadın suçlu. Çünkü kadınlık görevini yerine getirmemiş ki erkek aldatmışmış.Kadın aldatsa ahlaksız, namussuz olur. Karşılığında ölümü bile hakeder. ....... Ve bu liste uzar gider.

Ama erkeğin güzeli çirkini olmaz. Erkek kilo alabilir. Bakımsız olabilir. Sadece maddi ihtiyaçları karşılaması yeterlidir.

Bu ülkede hele bu devirde anne olmak, kadın olmak maalesef ki en zor şey.

Back