Bebek Beslenmesi nasıl uyutuyorsunuz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rukiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
264
89
118
Merhaba benim 7 aylık kızım var doğduğundan beri çok zor uyuyan bebekti her saat başını görüyorum gali ama sonra tekrardan emzirince uyuyordu iki haftadır daha zor uyuyor gece uyanıp bakınmak istiyor eşim ile denemediğimiz yol kaldımı acaba tecrübelerinizi anlatın öğreneyim çünkü eşim en son kucağına alıp tzıpladı öyle uyudu bu da abartı dimi
uykusu olduğu halde uyumamak için direniyor ağlıyor

bu arada yazmayı unutmuşum sancak kurduk eve ayağımda sallıyorum kolumda sallıyorum olmuyor geçen trt1 süper dadı programında yatırın poposuna yavaşça vurun pışpış yapın uyur alışır diyor ama çok zor herhalde sabahtan akşama kadar bekleriz uyusun diye

Salıncak aldım ben salıncakta sallayarak uyuyo benimki.
Biara bizimde uyku sorunumuz vardı doktor sipraktin yazdı güzel uyutuyo bu ilaç.
Doktorunla görüşüp yazdırabilirsin.

Salıncak aldım ben salıncakta sallayarak uyuyo benimki.
Biara bizimde uyku sorunumuz vardı doktor sipraktin yazdı güzel uyutuyo bu ilaç.
Doktorunla görüşüp yazdırabilirsin.
nasıl bir ilaç bu iki aylıkken bize de bir tane şurup verdi ben nette araştırdım alerji şurubuymuş alışkanlık yapıyormuş bırakınca hiç uyumaz yazıyordu onun için ben vermedim suptamil fitil yapıyordum onlarda işe yaramadı

sipraktin mi???? Sipraktin şurubunun prospektüsünü dikkatlice okuyunuz 2 yaş altı çocuklarda kesinlikle kullanmayınız yazıyor bir de dozunu az bile kaçırsanız ölüme neden oluyor yazıyor.Sipraktini doktorumuz bize iştah şurubu olarak verdi 1 kere kullandım çocuk bütün gün uyudu bir de okudum prospektüsü hemen bıraktım.Bebeğinizin uykusu 9.aydan sonra düzene oturmaya başlar.Bu dönemde hareketleniyorlar,diş çıkarıyorlar,anne ve babadan ayrılma korkusu başlıyor bu yüzden uyumak istemiyorlar.Siz uyumadan önce banyosunu yaptırın banyodan sonra masajda yapabilirsiniz,loş bir odada hafifçe sallayarak uyutun.1 gece uyumaz,2gece derken 3.gece bir bakmışsınız uyumaya başlıyor.

ilaçla uyutmak nasıl bir düşüncedir yarabbi hasta olunca bile ilaç verince üzülüyorum ben bir faydası varsa bin zararı var vermeyin lütfen benim oğlumda zor uyuyor ama yapacak bişey yok banyo yapıp sütünü içirip uyutayım diyorum gözler cin gibi sabaha kadar benimle oynayın diyo resmen ilaç verip uyutmak geri dönüşümü olmayan zararlar verebilir

Ben ilaç veren anneleri kinamiyorum. Yasamayan bilmez. Günde kaç saat uyuyorsunuz? Uyumazsaniz sütünüz gelir mi? Az gelincede bebek doymaz aglar. Hem ona yazik olur hem size. Kisir döngünolur. Bunun zarari ilaçdan daha çok. Sonuçda zehir vermiyoruz dimi. Doktorun önersiyle veriliyor. Ben valerin junior verdim bitkisel. Ise yariyor.
Hatta güzel bi yöntem kesf ettim. Ilaci içirmiyorum emzige bandirip veriyorum daha güzel uyuyor. Uyumayan bebek sinirli olur kaprisli olur. Anneside cabasi.

Benim oğlumun uyku problemi değil de uyutma problemi vardı hep.Şimdi 2 yaşında hala var.Bu yaz başına kucakta gezdirerek uyuttuk.Artık ağırlaşıp taşınamayacak hale gelince ve sıcakları da göz önüne alarak yatakta yan yana yatıp uyumaya alıştırdım hem de 1 günde.Bir kere öyle uyuttum ve bir daha da uyutmak için kucağıma almadım.Poposuna pışpış yaparak uyuyor.Şimdi onu da bırakmaya başlıyor yavaş yavaş.Uyku problemi her çocukta var.Sizinki de artık kendi uyku düzenini oluşturmaya başlayacaktır.Bizimki 8.ay gibi uyku düzeni oluşturdu.Sabırsız olmayın ama bir yandan da kendi kendi uyuması için alıştırmaya çalışın çünkü büyüyüp aklı ermeye başladıkça daha da zor hale geliyor.
Çocuğu uyutmak için ilaç veren anneleri aklım almıyor.39 derece ateşte bile ilaç vermeyip her türlü yolu deniyorum eğer uzun süre düşmezse ancak o zaman ilaç veriyorum.Uyusun diye ilaç verenlere hayret ediyorum.Tamam uykusuzluk çok zor hem anne hem bebek için ama ilacın o minicik bedene verdiği zarar ne olacak.Çocuğunu ilaçla uyutanlara Allah akıl fikir versin diyorum.

beraber uyuyun... kokunuzu, teninizi kısacası annesini yanında hissetsin.... daha 7 aylık.. çok çok çok minik annesi... beraber uyumaya başladığınızda bu zor dalışlar gece uyanmaları bitecektir... bol şans...

valla benim kız yanımda yatırdığımda da uyumuyor.ilaç vermedim hiç ama humananın iyi geceler çayını almayı düşünüyorum.uykusuzluk bebek içinde anne içinde çok zor.hadi kendimi geçtim bebeğim uyumadığında daha da huysuz mutsuz oluyo hatta çoğu zaman ağlarken öksürük krizlerine giriyo nefesi kesiliyo korkuyorum bişey olacak diye.burda insanları eleştirmek çok kolay yaşamayan hakikaten bilemiyomuş.doğal yöntemleri deneyip çözüm bulunamıyosa yapacak bişey yok tıp bizim için var

benim daha ilk çocuğum 5 aylık oldu hiç dizimde sallamadım ilk aylarda emzirirken uyurdu sonraları uyumamaya başladı anne tavsiyesi yatrak emziriyorum bana sarılıyor elleriyle oynarken uykuya dalıyor bu yöntemi kullanaldan sırt ağrılarım geçti ama sakın sizde uyumayın bu tehlikeli olabilir

Merhaba benim 7 aylık kızım var doğduğundan beri çok zor uyuyan bebekti her saat başını görüyorum gali ama sonra tekrardan emzirince uyuyordu iki haftadır daha zor uyuyor gece uyanıp bakınmak istiyor eşim ile denemediğimiz yol kaldımı acaba tecrübelerinizi anlatın öğreneyim çünkü eşim en son kucağına alıp tzıpladı öyle uyudu bu da abartı dimi
uykusu olduğu halde uyumamak için direniyor ağlıyor

nedeni birçok şey olabilir.. ama en önemlisi yanlış bir uyku alışkanlığı geliştirilmiş.. bebekler dahi hepimiz gece uyanırız, bazen farkına bile varmadan tekrar uykuya dalarız.. ama bebeğiniz kendi kendine uyumayı öğrenemediğinden (ihtimalle sizin emzirerek uyutmanızdan kaynaklanıyor) beslenmeyle uykuyu ilişkilendiriyor ve gece her uyandığında tekrar uyumak için emmek istiyor.. bir uyku ritüeli geliştirerek, bebeğinize gece ile gündüzün farkını sizin öğretmeniz gerekiyor.. o bize muhtaç ve birçok konuda olduğu gibi uyumayı da ona biz öğreteceğiz..
uyku problemi ve diğer bebek problemleri ile ilgili "bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" adlı kitabı önerebilirim..zamanım yok demeyin, günde 15 dk da olsa okuyun ve sebat edip uygulayın.. inşaallah düzelecek.. buna inanın..

omzumda pışpışlıyorum,dizimde sallıyorum,emzirirken bi yandan sallıyorum,olmadı ana kucağında sallıyorum...olmadı beşiğinde sallıyorum olmuyo olmuyo olmuyo...bebeğim nerdeyse iki aylık olucak ve bi kaç gündür eşim onu arabasıyla evde gezdiriyo,daha arabayı dışarda kullanmak nasip olmadı:)))

sırf bu yüzden salıncak yada hamak tarzı bişeyler almayı düşünüyoruz ama onlardada uyumazsa diye tırsıyorum,para da boşa gitsin istemiyorum:((

valla bizim oğlumuz sallamadan uyumuyor ne ypsam beceremedım bu huyundan vazgeçiremedim. şu an 11 aylığız mesela sunu yazarken bile sallıyom..he bıde sallama durunca hemen uyanıyo:(
diyorlar ya o uyuyunca sende uyu yok bızde ole bışey:20::20::20:.............

ilerleyen zamanda duzelirmi dahamı kotu olur bılmıyom valla ne yapcaz bu bucuruklerın uykularını:52::52::52::=)

omzumda pışpışlıyorum,dizimde sallıyorum,emzirirken bi yandan sallıyorum,olmadı ana kucağında sallıyorum...olmadı beşiğinde sallıyorum olmuyo olmuyo olmuyo...bebeğim nerdeyse iki aylık olucak ve bi kaç gündür eşim onu arabasıyla evde gezdiriyo,daha arabayı dışarda kullanmak nasip olmadı:)))

sırf bu yüzden salıncak yada hamak tarzı bişeyler almayı düşünüyoruz ama onlardada uyumazsa diye tırsıyorum,para da boşa gitsin istemiyorum:((

gazı olabılır bızımkıde 2 aylıkken boyleydı gerçi sonra daha kötü oluyor:=):17:

benım oglum 18 aylık şu an 3-4 gundur kendı uyuyor. ilk zamanlar kucagımda uyudu sonra o yetmedı ayagımda salladım. baktım gıttıkce kotu oluyor hıc yetmıyor yastıga yatırıyoruum delı gıbı kafa sallıyor hız ıstıyor paşam. dedım en ıyısı bırakmak bu ısı. 1. gunumde çok kararlıydım attım yastıgı yere hadı dedım nennı.(uykusu gelınce nennnııı dıyor) o gun gunduz uyumadı. ustune dusmedım. aksam dısarı çıktık donuste arabada uyudu. eve gelıp yatırdım bırazdan uyandı basladı aglamaya. yıne sallamadım 10-15 dakıka agladı. yanından ayrılmadım optum sevdım dedım oglum buyudun sarılıp uyuyacagız. sakınleşti biraz sonra ve kendı uyudu ben nınnı soylerken. 2. gun ben yere yattım ellerımı sakladım benı uynadırmak ıstedıgınde ısırıyor dıye. kapattım gozlerıme. tv yı ve odanın kapısını da kapattım. biraz sonra o da uyudu:) ve oyle devam ettı. kararlı ve sakın olmak lazım. bıraz stres yapınca anlıyor bebışler.

benım kızımda ıkı ayını doldurmak üzere,ben de birturlu uyutamyrdm,evde ıp gerip salıncak yaptık şimdi biraz daha rahatım

ben ayağımda sallarım.... bazen 2 buçuk saat salladığım oluyordu, şu anda 4 yaşına girecek herzaman olmasada çoğu zaman ayağımda sallayarak uyutuyorum.küçükken hafifti de şimdi ayaklarım uyuşuyor sallayınca:31::31:

asla uyusun dıye ılac vermeyın.1 yas altı kullanılan tum bıtkısel de olsa ılaclar zararlı.çok zor ıse dr lar kendınız ıcın sutle ona gecsın dıyor.

Back