Nasıl tepki vermeliyim?

94 yaşında zar zor yürüyen dedemin,10 aylık torunun çocuğunun peşinden odaya gittiğini gören bir insanım ben.Çünkü bebek ağlıyordu ve onu sakinleştirmek için elinden geleni yapan böyle de yaşlı bir adam vardı benim karşımda.Dolayısıyla diğer türlü davrananları anlamaya çalışmayacağım.
Anlayamacağınızı verdiğiniz şu cevaptan anladım ben. İyi günler

Artık kavramları karıstırır olduk. Cocuk cıddı derecede bagırsa kendını yerden yere atsa annede umursamasa hanfendi lutfen cocugunuzu sakinleştirir misiniz denilebilir ama ıkı aglama sesıne celallenip cıcuga kızılmaz.. Yaslı tek bızım ve gelısmeyen ulkelerde yaslı nedense.. Bızden veya bebegımızden daha fazla yasamaları herseye karısma hakkı vermez. Bebek ve cocuklara tahammul edemez bır mıllte olduk. Butun sınır ve negatıflıgımızı onlardan cıkarır olduk.
Bebek agladı dıye toplu tasımadm mı ınıcez pardonnn.. 5,6 yasında cocuk olsa konusup yapılmaması gerektiğini anlatırsın ve anlarda daha kucuk cocuk, bebek neden anlasın.. Kımse ılgılenmeyıp kendı haline bıraksa zaten susacak.

Gerçekten toplumumuzdaki bilinçsiz insanlar yüzünden nasıl davranacağımı bilemez hale geldik.
Bugün küçük çocuğumla toplu taşımaya bindik,o sırada kızım ağlamaya başladı.İnanılmaz kalabalıktı,sakinleştirmeye çalıştım ama olmadı.
O arada bir adam sağolsun tamamen iyi niyetinden telefonundan oyun açıp vermek istedi. ‘Telefon vermiyorum,teşekkür ederim ilginiz için’ dedim.Yaşlı bir amca çikolata vermek istedi ama kızım almadı.
Bir kadın kızıma ‘hüşşşş hüşşş deyip,parmağını sallamaya başladı’ aklınca susturacak yani.

Önce görmezden geldim,devam edince ‘siz böyle yaptıkça,kızım daha çok korkuyor ve ayrıca sizin çocuğuma kızmaya hakkınız yok’ dedim.
Kadın sustur o zaman çocuğunu dedi,yanımda çocuğum olduğu için sakin kalmaya çalıştım ama gerçekten çok sinirlendim.
Çevremdekiler sağolsunlar gereken tepkiyi verdi kadına.Metro çok kalabalık olduğu için bulunduğum yeri de değiştiremedim ama inanılmaz sinirlendim.
Siz böyle durumlarda nasıl tepki veriyorsunuz,ya da nasıl sakin kalmaya çalışıyorsunuz.
Önceliğim evladımın yanında sakin kalabilmek ama bir gün birisiyle kavga edeceğim sanırım.
Hadsiz insan maalesef her yerde.
Gerçekten dayanmak çok zor. Hamilelere, yaşlılara , yanında çocuğu olanlara yer vermeyenler de çok. İnsanlar çok bencil ve umursamaz olmuş ne yazıkki. O kadar kötü durumdayiz ki kıyamet kopsa da gitsek artık modundayım. Çocuğunuzu susturmaya çalışıp ses yükseltmesi hoş değil. Böyle bir durumda ben de ya başka otobüse binerdim ya da sessiz sakin kalmaya çalışırdım

Anne nasıl insin bu soğukta ? İnse başka toplu taşımaya binse aynı şey olacak. Çocuk tanımadığı onlarca yüze sese maruz kalıyor. Bak sen 1 çocuk sesine dayanamamışsın o çocuğun dünyasında o kadar yüz ses uyarıcı nasıl korku veriyor biliyor musun ?
Hanımefendi evet de o zaman hepimiz susup oturalım bebeği mi pışlayalım otobüste?
Yani bu soylediginiz bana mantıklı gelmiyor annesi çocuğu düşünmeli ama bütün bir toplum çocuğa göre yaşayamaz

Yani size de hak verdim ;yolculara da hak verdim ben ya çünkü dersten çıkan işten çıkan çok yorgun olan vs oluyor insanlar ağlama bağırma sesine tahammül edememekte haklı olabilir. Kendilerince susturmaya çabalamışlar ama çocuğun strese girip korkmasını da anlıyorum. Yukarıda biri rahatsız olan yolcular taksiye binsin demiş ama bence taksiye binmesi gereken sizsiniz yani çocuğunuz stres olup ağlıyorsa diğer durakta inip taksiye binseydiniz keşke. Toplu taşımada kaç çeşit insan var herkes anlayış göstermeyebilir ne yazık ki ve bence zorunda da değiller açıkçası

Hanımefendi evet de o zaman hepimiz susup oturalım bebeği mi pışlayalım otobüste?
Yani bu soylediginiz bana mantıklı gelmiyor annesi çocuğu düşünmeli ama bütün bir toplum çocuğa göre yaşayamaz
Hayır kimsenin bir beklentisi yok… ben çocuğu alın pışpışlayın mı dedim. ?

Artık kavramları karıstırır olduk. Cocuk cıddı derecede bagırsa kendını yerden yere atsa annede umursamasa hanfendi lutfen cocugunuzu sakinleştirir misiniz denilebilir ama ıkı aglama sesıne celallenip cıcuga kızılmaz.. Yaslı tek bızım ve gelısmeyen ulkelerde yaslı nedense.. Bızden veya bebegımızden daha fazla yasamaları herseye karısma hakkı vermez. Bebek ve cocuklara tahammul edemez bır mıllte olduk. Butun sınır ve negatıflıgımızı onlardan cıkarır olduk.
Bebek agladı dıye toplu tasımadm mı ınıcez pardonnn.. 5,6 yasında cocuk olsa konusup yapılmaması gerektiğini anlatırsın ve anlarda daha kucuk cocuk, bebek neden anlasın.. Kımse ılgılenmeyıp kendı haline bıraksa zaten susacak.
Teşekkür ederim bizi anladığınız için 🌸

Yani size de hak verdim ;yolculara da hak verdim ben ya çünkü dersten çıkan işten çıkan çok yorgun olan vs oluyor insanlar ağlama bağırma sesine tahammül edememekte haklı olabilir. Kendilerince susturmaya çabalamışlar ama çocuğun strese girip korkmasını da anlıyorum. Yukarıda biri rahatsız olan yolcular taksiye binsin demiş ama bence taksiye binmesi gereken sizsiniz yani çocuğunuz stres olup ağlıyorsa diğer durakta inip taksiye binseydiniz keşke. Toplu taşımada kaç çeşit insan var herkes anlayış göstermeyebilir ne yazık ki ve bence zorunda da değiller açıkçası
Toplu taşımada kaç çeşit insan var evet ve biz de onların biriyiz.Yani karşılıklı anlayış ve tahammül gerektiren bir durum bu bence😊

Hayır kımse taksıye bınmek zorunda degıl. Adı ustunde toplu tasıma aracı. Herkes kendı işiyle ılgılense zaten o cocukta aglamayı bırakacak. Toplum içinde yasıyoruz. Orada bır tane ırı yarı adam telefonda bagıra cagıra kavga etse sessiz olun burası toplu tasıma dıyemeyecek cogu insan bebek olınca konu ses cıkarabılıyor. Herkes gucu yettıgıne diş gosterır olmus. Asırı derecede bagıran yaramazlık yapan ve naneısnın umru olmasa bır uyarılır ama ıkı aglama sesıne de kımse karısmamalı. Insanların durumu olsa ztn kimsenin agız kokusunu cekmez yada cekmek ıster kimsenin keyfıne karısamayız

Hayır kımse taksıye bınmek zorunda degıl. Adı ustunde toplu tasıma aracı. Herkes kendı işiyle ılgılense zaten o cocukta aglamayı bırakacak. Toplum içinde yasıyoruz. Orada bır tane ırı yarı adam telefonda bagıra cagıra kavga etse sessiz olun burası toplu tasıma dıyemeyecek cogu insan bebek olınca konu ses cıkarabılıyor. Herkes gucu yettıgıne diş gosterır olmus. Asırı derecede bagıran yaramazlık yapan ve naneısnın umru olmasa bır uyarılır ama ıkı aglama sesıne de kımse karısmamalı. Insanların durumu olsa ztn kimsenin agız kokusunu cekmez yada cekmek ıster kimsenin keyfıne karısamayız
Şu yorumunuza gerçekten o kadar katılıyorum ki,başkalarına sesleri çıkmaz ama bir bebek 3-5 dk ağladı diye oooo,hemen in metrodan..

Şu yorumunuza gerçekten o kadar katılıyorum ki,başkalarına sesleri çıkmaz ama bir bebek 3-5 dk ağladı diye oooo,hemen in metrodan..
Gercekten anlayıs nezaket kalmadı. Su devırde nelere goz yumuyoruz ama bır bebek sesıne goz yumamıyoruz.. Vurdumduymaz bır anne olsa, kendını yerden yere atan sımarık cocuk olsq tmm saygı cercevesınde uyar ama laftan anlamayan korkmus bır bebege de karısmayın bır zahmet.
Ben de toplu tasıma kullnıyorum. Muzık dinleyene de, aglayan bebege de, kulagı duymayan yaslıya da bır sey demiyor rahatsız olmuyorum en fazla yarım saatlık bır olay neticede.
Hatta aglayan bebek olunca strese gıren anneye yardımcı oluyorum. Sguk kanlıyımdır bebek ve cocuklar genelde bnde susar. O enerjiyi alır. Annee de bebekte mutlu oluyor bu durumdan. Pazarda yada yolın ortasında Yavas yavas yuruyen yaslı, cocuk, bebek beklerım sesım cıkmaz. Ama cen çen cene calan gecısı engelleyemlere sesım gayet guzl cıkar. Nerde neyı kıme ne tepkıyı vereceğimizi bılmessk butun negatıflıgı sesı cıkmayana kusarız

Benim çocuğum yok,çocuk ağlamasına da çok canım sıkılıyor,(kimse bayilmiyordur tabi)rahatsız oluyorum elbet ammaa velâkin asla tepki göstermem hele ki toplu taşıma araçlarında ağlama krizine girmiş bir çocuğu kimsenin susturabilmesi mümkün değildir,bu sebeple sabrederdim,susturamayan ve aşırı gerilen anneyi bir de ben tepkilerimle geremem,hatta onun rahatlamasini isterim, gözlerinin içine bakıp ,hiçbir sorun yok,rahatlayın demeyi bile isterim😄Sanırım ben çok empatik bir insanim.Kolay bir durum değil çünkü onu kötü hissettirecek hiçbir harekette bulunmam..

Çocuklar böyle öğreniyorlar toplum kurallarını. Sabır göstermek gerekiyor o da toplumun bir ferdi olacak. Henüz anlayamayan ufacık bir bebeğin korkması sıkılması nedeniyle ağlamasını şımarıklık olarak görmek de kusura bakmayın ama bir yetişkin şımarıklığı.
Siz sıkılınca kendinizi oyalayacak kadar zekaya da sahipsiniz duygularınızı regüle edecek bilince de ama çocuk henüz o akla ve bilince sahip değil. Öğrenmesi için gelişimsel bir sürece ihtiyacı var/ bu süreçte toplumdan izole kapatamayacağımıza göre bizim anlayış göstermemiz lazım. Bu anlayışı çok görmek de bencillik ve şımarıklık

Gerçekten toplumumuzdaki bilinçsiz insanlar yüzünden nasıl davranacağımı bilemez hale geldik.
Bugün küçük çocuğumla toplu taşımaya bindik,o sırada kızım ağlamaya başladı.İnanılmaz kalabalıktı,sakinleştirmeye çalıştım ama olmadı.
O arada bir adam sağolsun tamamen iyi niyetinden telefonundan oyun açıp vermek istedi. ‘Telefon vermiyorum,teşekkür ederim ilginiz için’ dedim.Yaşlı bir amca çikolata vermek istedi ama kızım almadı.
Bir kadın kızıma ‘hüşşşş hüşşş deyip,parmağını sallamaya başladı’ aklınca susturacak yani.

Önce görmezden geldim,devam edince ‘siz böyle yaptıkça,kızım daha çok korkuyor ve ayrıca sizin çocuğuma kızmaya hakkınız yok’ dedim.
Kadın sustur o zaman çocuğunu dedi,yanımda çocuğum olduğu için sakin kalmaya çalıştım ama gerçekten çok sinirlendim.
Çevremdekiler sağolsunlar gereken tepkiyi verdi kadına.Metro çok kalabalık olduğu için bulunduğum yeri de değiştiremedim ama inanılmaz sinirlendim.
Siz böyle durumlarda nasıl tepki veriyorsunuz,ya da nasıl sakin kalmaya çalışıyorsunuz.
Önceliğim evladımın yanında sakin kalabilmek ama bir gün birisiyle kavga edeceğim sanırım.
Hadsiz insan maalesef her yerde.
Insanlar cok acayip ben de tramvayda surekli sesli zikir yapan birine denk geldim.Sonra bana laf atıp telefon çıktı muhabbetler birti dedi ben de neden tanımadığım bir insanla konuşayım ki dedim.O da ruhlarımız ruhlar aleminden tanisiyor falan dedi🤣🤣

X