Gerçekten toplumumuzdaki bilinçsiz insanlar yüzünden nasıl davranacağımı bilemez hale geldik.
Bugün küçük çocuğumla toplu taşımaya bindik,o sırada kızım ağlamaya başladı.İnanılmaz kalabalıktı,sakinleştirmeye çalıştım ama olmadı.
O arada bir adam sağolsun tamamen iyi niyetinden telefonundan oyun açıp vermek istedi. ‘Telefon vermiyorum,teşekkür ederim ilginiz için’ dedim.Yaşlı bir amca çikolata vermek istedi ama kızım almadı.
Bir kadın kızıma ‘hüşşşş hüşşş deyip,parmağını sallamaya başladı’ aklınca susturacak yani.
Önce görmezden geldim,devam edince ‘siz böyle yaptıkça,kızım daha çok korkuyor ve ayrıca sizin çocuğuma kızmaya hakkınız yok’ dedim.
Kadın sustur o zaman çocuğunu dedi,yanımda çocuğum olduğu için sakin kalmaya çalıştım ama gerçekten çok sinirlendim.
Çevremdekiler sağolsunlar gereken tepkiyi verdi kadına.Metro çok kalabalık olduğu için bulunduğum yeri de değiştiremedim ama inanılmaz sinirlendim.
Siz böyle durumlarda nasıl tepki veriyorsunuz,ya da nasıl sakin kalmaya çalışıyorsunuz.
Önceliğim evladımın yanında sakin kalabilmek ama bir gün birisiyle kavga edeceğim sanırım.
Hadsiz insan maalesef her yerde.