- 26 Haziran 2024
- 361
- 410
- 35
Allahtan bi fink atan yaşlılar dedimHanımefendi okudum ki yazıyorum, kimseyle polemiğe girmek istemediğim için genel bir cevap yazdım.
Sizin konunuza gelince herşeyi yapan bir yaşlı profili göremedim. Gördüğünü, öğrendiğini,çocuğu yatıştırmak için yapan bir yaşlı var evet yanlış, sizin pedagoji anlayışınıza uymuyor belki ama uyardınız bitti. İzin vermediniz tamamdır. Bir önceki nesil sizden daha iyi olmadığı gibi siz de sonraki nesilden daha iyi olmayacaksınız. Ki şimdi ki ebeveynlerin başımıza nasıl bela açtıklarını uzmanlar artık anlatıyor, bundan emin olamıyorum dinledikçe.
Bencil, empatiden uzak, duygu eğitiminden habersiz dürtüsel bir nesil yetiştiriyoruz. O yüzden bu kadar böbürlenmeye, yaşlıları hakir görmeye hakkımız yok diyorum. Onların da hayata karışmaya, toplu taşıma kullanmaya hakları var diyorum. Bunu da genel olarak yazdım. İlla sizin mesajınıza cevap verdim demek değil bu, konunuza verilen cevaplar doğrultusunda iletimi yazdım. Saptıran yok yani, yaşlı değilim, nasip olursa olurum. O zaman eve kapanmaya da sağlığım elverdikçe niyetim yok. Ben mesela başkasının çocuğuna bana zararı olmadıkça müdahale etmem, öyle bir yaşlı olurum. çünkü böyle gördük. Toplum böyle birşeydir. Gördüğünüzü, öğrendiğiniz yaparsınız. Biz düzgün yaşlılar oluruz, ama çocuklarımız bize nasıl davranır şimdiden tahmin ediyorum.
Yok mu başka linçlemek isteyen ?