• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın ?

Ne hasret kalmışız..Meğer bahane arıyor muşuz o günlere dönmeye :)

Tek kanal vardı,yayın gittiğinde bir müzik çalardı hastaydım ona,kapattırmaz dinlerdim :
Rodrigo'nun gitar konçertosu

Rodrigo'nun Gitar Konçertosunu sevmeyen 80'lerin çocuğu yoktur zaten...
Ben de severim ve tüm versiyonlarını biliyorum desem yeridir... :34:

ben 83 doğumluyum ve o yıllara ait aklıma ilk gelen şey Bizimkiler dizisi :)

sonra Susam Sokağı ve Şirinler.hatta uzun bi süre mavi minik yaratıklar olduğuna inanmış ve pikniğe her gidişimizde onları göreceğimizi düşünmüştüm :)

sonra televizyon tek kanallıydı,bilgisayar internet yoktu.dışarılarda rahatça oynardık çünkü art niyetli insanlar azdı.akşamları bir araya toplanıp tek kanalda ne varsa onu izlerdik cümbür cemaat :)

bir de leblebi tozu geldi aklıma.suratlarımız görünmez olana kadar yerdik onu.ve kutuda satılan küçük kaymaklar :)

80 ve 90 larda çocuk olmak çok güzeldi.şimdi düşünüyorum da çocuklarımız çok şanssız aslında.biz gerçek dünyada gerçek arkadaş ve oyunlarla büyüdük ama onlar sanal bir dünyada büyüyorlar ne yazık ki.

ben 83 doğumluyum ve o yıllara ait aklıma ilk gelen şey Bizimkiler dizisi :)

sonra Susam Sokağı ve Şirinler.hatta uzun bi süre mavi minik yaratıklar olduğuna inanmış ve pikniğe her gidişimizde onları göreceğimizi düşünmüştüm :)

sonra televizyon tek kanallıydı,bilgisayar internet yoktu.dışarılarda rahatça oynardık çünkü art niyetli insanlar azdı.akşamları bir araya toplanıp tek kanalda ne varsa onu izlerdik cümbür cemaat :)

bir de leblebi tozu geldi aklıma.suratlarımız görünmez olana kadar yerdik onu.ve kutuda satılan küçük kaymaklar :)

80 ve 90 larda çocuk olmak çok güzeldi.şimdi düşünüyorum da çocuklarımız çok şanssız aslında.biz gerçek dünyada gerçek arkadaş ve oyunlarla büyüdük ama onlar sanal bir dünyada büyüyorlar ne yazık ki.

bir de piramit şeklinde minik kolonyalar :)

Ne hasret kalmışız..Meğer bahane arıyor muşuz o günlere dönmeye :)

Tek kanal vardı,yayın gittiğinde bir müzik çalardı hastaydım ona,kapattırmaz dinlerdim :
Rodrigo'nun gitar konçertosu
[video=youtube;LcNu7w9rv-k]http://www.youtube.com/watch?v=LcNu7w9rv-k[/video]

Deniz Gezmiş gelir aklıma

ya bi dizi vardı. bi kızla oğlana aynı yerden tatil bileti kazanıyorlardı.oğlan fakirdi sonra mısırda ki dedesi ölüyodu miras kalıyodu. dizi biterkende grup vitamin zonta şarkısı çalışıyodu ismini hatırlayan var mı dizinin

yok canım o sakız ,çingene kızı mabel:1::1:
çikolata olanlar şemsiye şeklinde olurdu mabelin..

En büyüklerinizden biri olmama rağmen ben hatırlamıyorum bu sakızı iyimi:26::26:

Bende hafıza kaybıda başladı demek.:9::9:

88 doğumluyum.
Müstakil mahalle arasında bir evimiz vardı.
Annem çamaşırları merdanelide yıkardı. Bebek bezi henüz yaygın değildi sanırım amerikan bezi ve muşambayla bezlerdi kardeşimi.

Biz çamurdan pastalar yapardık. Kız- erkek ayrım yoktu hepimiz kardeştik mahallemizde.

Heidi, şeker kız candy, herkül, he-man, şirinler izlerdik.

Para çikolatalar alırdık bakkaldan ve saat kaç olursa olsun bakkala gidebilirdik korkmadan.

Su savaşları yapardık, üstüne çamur. Kirlenmek cidden güzeldi o zamanlar.

Komşularımızın keçi , koyun gibi hayvanları vardı. Heryerde gezerlerdi. Onların gezdiği yerlerde oynardık bizde. Hiç bulaşmazdı toksoplazma bize. O zaman kedilerde temizdi herhalde.

Aklımda kalan annem bahçede yıkardı bulaşığı, çamaşırı. Bense kardeşimi ayağımda sallardım. Sallanmakta kafa travması yapmazdı o zamanlar.

Komşularımız tandır ekmeği yapardı. Bütün mahalle çocuklarını pay düşerdi. Paylaşmak vardı.

5. Sınıfta sınavlar için minübüs tutup bütün sınıf gitmiştik. Beslenmelerimiz vardı ve yumurta kokmuştu tüm araba hepimiz gibi.

Yere düşenleride yerdik. Yada bisikletlerden düşünce yaralarımızla övünürdük.

Hani şarkıda diyor ya biz büyüdük ve kirlendi dünya.
Mecaz değil gerçekten kirlenmiş işte :19:

benim de..oğlunun adı Deniz galiba,oğlumla adaşlar :)

bu arada piramit şeklinde kolonya dedin de bir de çam ağacı şeklinde yeşil şişede kolonyalar olurdu :)

evet canım oğlumun adı Deniz :) yaa seninkinin de mi adı Deniz ayyy :16: Deniz'ler yiğit olur bizimkiler de inşallah öyle olurlar :)

evet o çam ağacı kolonyaları da hatırlıyorum kokusu da değişik olurdu onların

85 doğumluyum.

Pazar sabahları heyecanla izlediğim taş devri, annemin sobanın üzerine koyduğu caydanlığın yavas yavas kaynaması, bakkalla olan yakın ilişkilerimiz :), babamın bizimkilerden sonra izlediği maraton programı, evin her daim misafirle dolu oluşu.

Çok özledim o günleri.

kolonya dediniz de kızlar:31:

tütün kolonyası ve brüt kokusuuuu:12::12:

$BRUT_HOMME_M.webp$470 cc Altıntaç Tütün Kolonyası-500x500.webp

$baloncuk.webp

Ne çok baloncuk yapardık
Annem sokağa bırakmayınca balkondan aşağıya yapardım, arkadaşlarımda yaptığım balonları yakalayıp patlatmaya çalışırdı aşağıdan :1:

Ama bizim böyle afilli baloncuk yapma aletlerimiz yoktu
Bi kapta hazırlar, hortum ile köpürttükten sonra şişirirdik..
Ben önce bilmiyordum ilk ablam verdiğinde , hortumu kabın dibine dayadım köpürt dediklerinde üfleyeceğime içime çekmiştim :25::25::25: iğrenç bi tadı vardı:120::120::120:
Sonra da püskürdüm tabi üstüm başım ıslandı:30:
Büyük ablam saydıra saydıra üstümü değiştirdi :27: küçük ablam taktiği doğru düzgün öğretememiş ondan olmuş diye..

bir de Kaygısızlar diye bir dizi vardı onu da hatırladım şimdi :)

sonra İzel-Çelik-Ercan üçlüsünden Çelik' e aşıktım ben:) birde Fenerbahçeli futbolcu Boliç'e :1:

sonra Kerim Tekin,Ajlan Büyükburç,Vitaminin solisti Gökhan'dı adı galiba onlar aklıma geldi :(

Merdaneli çamaşır makinası vardı :) Her evden bir çocuk ona kolunu kaptırmıştır mutlaka :1: Annem yanına bile yaklaştırmazdı.

85 doğumluyum.

Pazar sabahları heyecanla izlediğim taş devri, annemin sobanın üzerine koyduğu caydanlığın yavas yavas kaynaması, bakkalla olan yakın ilişkilerimiz :), babamın bizimkilerden sonra izlediği maraton programı, evin her daim misafirle dolu oluşu.

Çok özledim o günleri.

ay ben bunu okuyunca sobanın üstünde kızartıp margarin salça sürüp yediğimiz ekmeklerin kokusu geldi burnuma :50:

Back
X