• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın ?

Televizyonun ilk yılları bizdede tv yok bazı akşamlar komşuya giderdim zili çalıp ben geldim tv seyredebilirmiyim derdim..

O zamanlar ilkokul 2'ye filan gidiyordum..

Yere oturup gözümü kırpmadan seyrederdim..

Kaçak dizisi vardı,muhteşemdi resmen..

84 doğumluyum,ömrümün en güzel ve özlediğim zamanları...çocukluk yıllarım...
o yıllarda neler yapmazdık ki...sokaklar bizimdi,saklambaç,dokuztaş,güzellik mi çirkinlik mi,dansa davet,yakalamaca,ip atlama,istop vs.. en sevdiğimiz oyunlarımızdı..
düşe kalka bisiklete binmek ama pes etmemek..arkadaşlarla kaset doldurup dinlemek,kendi sesimizi çekmek...sokaklardan,inşaatlardan çivi demir toplayıp hurdacıya satıp kendimizce para kazanıp afiyetle yemek....kendi kendimize piknikler düzenlemek...herşeyimizi paylaşmak,paylaşmayı bilmek daha neler neler....
kokulu kağıt biriktirmek,hatıra defteri,anket defteri ve günlük tutmak...
ve o vazgeçilmez,unutamadığım tadı damağımda lezzetler...benim en sevdiklerim...cino,meybuz,leblebi tozu,rulo kat(gerçi o hala var)dokuzkat,yumiyum,panço,badem kraker,abc say say bitmez...eminim birileriyle ortak noktalarımız vardır o yıllarda çocuklar birbirine benzerdi çünkü...o yıllarda çocuk olmak güzeldi.....

bahsedilen yıllarda doğmamıştım o yüzden paylaşım yapamıyorum :17:

ufalda cebime gir lütfen ...

Bu arada Küçük evi hatırlayan da vardır değil mi ?

İlk renkli televizyonu amcamlar almıştı, memlekete gidince onlarda alırdım soluğu ama bak sen Allah'ın işine nedense izlendikçe tüpü bitecek tezi ile çizgi film başladığında bir anda çöt diye kapatırlardı....

Regulatörü hatırlayan var mı ?

her saat başı çalardı, geceleri bunun sesinden çok korkardım
bu saatın sayesınde gördüğüm fantastık rüyalar halen aklımda.. $duvar saatı..webp

bunu da geçen gün antıkacıdan aldım, ara sıra anlılarımı tazelıyorum :31:$39326_20101012135450.webp

İlk renkli televizyonu amcamlar almıştı, memlekete gidince onlarda alırdım soluğu ama bak sen Allah'ın işine nedense izlendikçe tüpü bitecek tezi ile çizgi film başladığında bir anda çöt diye kapatırlardı....

Regulatörü hatırlayan var mı ?
Evet regülatörü biliyorum
içi karışmışsa, ben içini açıp öyle düzeltirdim:27:
Surrender onu bende yapardım:)Hatta pikap kolu tamir etmişliğimde vardır.:1:
ufalda cebime gir lütfen ...

Bu arada Küçük evi hatırlayan da vardır değil mi ?

Küçük evi hatırlıyorum.Tatlı cadıyı da.
Televizyonun ilk yılları bizdede tv yok bazı akşamlar komşuya giderdim zili çalıp ben geldim tv seyredebilirmiyim derdim..

O zamanlar ilkokul 2'ye filan gidiyordum..

Yere oturup gözümü kırpmadan seyrederdim..

Kaçak dizisi vardı,muhteşemdi resmen..
Hanımcım muhtemel ay farkı var aramızda.
74 yılından öncesi annem bakkala yollardı ekmek için.Hergün ekmekle beraber yuvarlak tulumba tatlılarından alır,yer eve öyle giderdim.
$824104930cg.webp
Apaynısından vardı

$TK4-Grundig-makarali-teyp__65911896_2.webp
Bundan da vardı ama atıldı:43:

Son düzenleme:
Evet regülatörü biliyorum

Surrender onu bende yapardım:)Hatta pikap kolu tamir etmişliğimde vardır.:1:

Küçük evi hatırlıyorum.Tatlı cadıyı da.

Hanımcım muhtemel ay farkı var aramızda.
74 yılından öncesi annem bakkala yollardı ekmek için.Hergün ekmekle beraber yuvarlak tulumba tatlılarından alır,yer eve öyle giderdim.
Eki Görüntüle 605947
Apaynısından vardı

:9::9: bozuk ne bulursam içini açmak için delirirdim:27::27:

Macun yerdik. Her hafta "macuncuuuuu" diye gelirdi...Yemesi güç olsa da, dişlerime yapışsada bayılırdım;

$sultanahmette-ramazan-macun.webp

Son düzenleme:
çokk güzel bir başlık :31::31::31::31: gözlerim buğulandı bu arada :5::5::5: çok özlüyor muşuz meğer hepimiz çocukluk yıllarımızı

Back
X