Nasıl kusarım ?

Burcucetin

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
45
0
16
Antalya
Selam arkadaşlar konu başlığım biraz garip gelebilir lakin benim çok büyük bir sorunum var; 70 kiloyum ve 60 kilo olmam gerekiyor 7 kilo verdim şimdiye kadar diyetisyene gidiyorum ama 2 ay dayanabildim benim için yemek yemek hobi halini aldı yemeyince kendimi mutsuz hissediyorum karşı koyamıyorum herşeyi denedim bir arkadaşım madem aldığın tat senin için önceklik o halde sende yedikten sonra kusmaya çalış ama alışkanlık haline getirme zararlı dedi sadece ara sıra kendini çok tutamadığında dene dedi benimde midem baya sağlamdır 10 yıl falan olmuştur kusmayalı çok alkol aldığımda bile midem fazla bulanmaz bugünde yine kaçamak yaptım ve kendimi çok kötü hissettim ağladım baya ne yapıyorum ben diye hiç değilse vicdan azabından kurtulurum diye kusmaya çalıştım ama nafile öğürmekten boğazım ağrıdı internette araştırdım limon tuz su karışımı için diyorlar onuda yarın denemeyi düşünüyorum sizin bilginiz varsa paylaşır mısınız ? Teşekkürler...

canım cok zararlı bırsey ıcın cozum aradıgının farkındasın degılmı !

kusmayı kendını zorladıgın da artık alısacaksın ve sureklı kusma

ıhtıyacı duyacaksın .oyle tek tuk kusarım demekle olmuyor ınan .

bence bu yoldan vazgec.saglıklı yontemlerle zayıflamayı dene

bir arkadaş bu yöntemle kilo verdi
ama şimdi değişen bir şey olmadı
kusmayı bıraktı ve eski kilosuna geri döndü
ne kadar dikkat etsede değişen bir şey olmadı ve az yemesine karşın bünye o kiloya ulaştı
zaten anladığım 70 kilodan 7 kilo vermişsin 3 kilon kalmış
gerçi hobi halini aldı diyorsun o 3 kiloyu versende bu diyet işi bitince yemeklere geri dönecek gibisin
çoğu insan sıkıntılı olduğunda yemeğe sarılıyor
eğer sende de durum bu şekildeyse önce moralini düzeltmen lazım
yardımcı olamadım kusura bakma

Aşağıdaki yazıyı oku hala aynı fikirseysen de birşey demiyorum. Bahsettiğiniz ciddi bir hastalıktır ve birçok kişi bu yüzden hayatını kaybediyor.:31:
$anoreksiya.webp
Blumia, bir çeşit psikolojik yeme bozukluğudur. Blumia, aşırı dozda yemek yeme işlemi sonrasında, uygun ve sağlıklı olmayan kilo kontrolü yöntemlerinin uygulanması şeklinde tanımlanabilir. Özellikle kusma, aşırı derecede diüretik ve laksetiflerin kullanımı ve çok zorlayıcı egzersizler yapılması blumia vakalarında en sık rastlanan kilo kontrolü yöntemlerindendir. Vücut şekli ve kilo ile ilgili aşırı derecede takıntılı olmak, normal kiloda olunmasına rağmen kişinin kendisini kilolu hissetmesi blumianın en belirgin özelliklerindendir. Blumia rahatsızlığı yaşayan bir kişi normalde pekçok insanın yiyebileceği miktarın çok daha fazlasını tüketir. Bu aşırı yeme şekli aslında kişinin aç olmasıyla ilgili değildir. Bu yeme bozukluğu tamamen kişinin içinde bulunduğu depresyon, stress ve vücudunu beğenmeme takıntısıyla ilgilidir. Blumia sorunu yaşayan bir kişi aşırı dozda yeme süresi içinde kontrolünü kaybeder ve ne bulursa yer. Bu yeme işleminin ardından çok kısa süreli bir sakinleşme dönemi yaşar. Bundan sonra da kilo alma korkusu ile ciddi bir pişmanlık, üzüntü ve hatta kendinden iğrenme duygusu yaşar. En sonunda da tüm yediklerini sağlıklı olmayan yöntelerle boşaltır.

Tıbbı Komplikasyonlar

1- diş mineleri sürekli tekrarlanan mide asidine maruz kaldığı için yıpranır
2- diş çürükleri ile birlikte sıcak ve soğuk besinlere karşı aşırı hassasiyet oluşur
3- tekrarlayan kusmadan dolayı salgı bezlerinde şişlik ve ağrılar oluşur.
4- mide ülseri
5- mide fıtığı
6- bağırsak fonksiyonları ve boşaltım problemleri
7- elektrolit dengesizliği
8- su kaybı
9- düzensiz kalp atışı ve ileri deredeki vakalarda kalp krizi riski
10- libido azalması ve cinsel isteksizlik
11- intahara eğilimli hale gelmek

Son düzenleme:
nasıl kusarım diye sormak yerine ,nasıl kilo verebilirim diye bir başlık açsaydınız çok daha faydalı olurdu sizin için...yiyip pişman olup kusacağınıza,yiyip pişman olursan 2 saat spor yap arkadaşım...çık dışarı tempolu yürü..diş fırçalamakta iştahı azaltan bişeydir onu dene yemek canın istediğinde...aklında yemekleri tutma ,kendini meşgul edecek bişeyler yap ....ama sakın kusma..blumik olursun sonra çok gezersin doktor doktor allah korusun...insan hasta olduğunda kusunca bile ağzının acılığı saatlerce geçmiyor ve o mide krampları yüzünden kıvranıyor..değermi hiç bir kaç sevdiğin yiyecek için bunlara katlanmaya?bir ısırık al tadına bak,nefsini körle...bu işkenceyide etme vücuduna....

kusmak yerine yemesen sağlıklı kilo versen daha iyi değil mi ya da aspor yapsan mesela
sen biliyor musun kendini zorla kusturduğunda kusma hastalığı meydana geliyor ve mide sindirim sistemini unutup sürekli kusarak kendini boşaltmaya aşlışıyor ve yediğin hiç bir şeyi kabul etmiyor doğal olrak yapını bozmuş oluyorsun çok sağlıksız ALLHIN verdiği sistemik vücut çalışma anotomisi ni bozma bence:34:

o nasıl bir arkadaş ki böyle bir şeyi öneriyor size?

bu çok ciddi bir hastalık ve kurtulmak çok zor. bi kaç gün kusayım da bırakırım diyerek yapılacak bi şey değil.

bence siz psikolojik olarak zayıflamaya hazır değilsiniz. önce kendinizi sıkmayı bırakın. zayıf olmak her şey değildir. evet önemlidir ama sağlıktan önemli olamaz.

yemek yemediğinizde mutsuz hissediyorsanız bunu anlamam zor değil, çünkü ben de sizin gibiyim, yemek yemek mutluluk verir bana. ama işi kafanızda bitirdiğinizde o mutlulukları başka şeylerde bulabilirsiniz.

bakın ben tam 26 kilo verdim. az buz bir rakam değil. hem de kendi irademle ve kimseden yardım almadan. şu an çok çok mutluyum. yemek yemekten hala zevk alıyorum. ama yaptığım tek şey işi kafamda bitirmekti. sıkıldığım zamanlar da oldu ama kendime zaman zaman izin verdim ve zayıflamayı hayatımın merkezine koymadım. önce kendinizi hazırlayın ve nolur böyle yöntemlere başvurmayın.

bunu söylüyorum çünkü okuldan bir arkadaşım bu hastalık yuzunden eridi bitti. küçücük kaldı resmen. şimdi zayıf ama herkes ona hasta gözüyle bakıyor. siz de öyle olmayın. sağlıklı ve mutlu bir şekilde yapın bu işi.

Selam arkadaşlar konu başlığım biraz garip gelebilir lakin benim çok büyük bir sorunum var; 70 kiloyum ve 60 kilo olmam gerekiyor 7 kilo verdim şimdiye kadar diyetisyene gidiyorum ama 2 ay dayanabildim benim için yemek yemek hobi halini aldı yemeyince kendimi mutsuz hissediyorum karşı koyamıyorum herşeyi denedim bir arkadaşım madem aldığın tat senin için önceklik o halde sende yedikten sonra kusmaya çalış ama alışkanlık haline getirme zararlı dedi sadece ara sıra kendini çok tutamadığında dene dedi benimde midem baya sağlamdır 10 yıl falan olmuştur kusmayalı çok alkol aldığımda bile midem fazla bulanmaz bugünde yine kaçamak yaptım ve kendimi çok kötü hissettim ağladım baya ne yapıyorum ben diye hiç değilse vicdan azabından kurtulurum diye kusmaya çalıştım ama nafile öğürmekten boğazım ağrıdı internette araştırdım limon tuz su karışımı için diyorlar onuda yarın denemeyi düşünüyorum sizin bilginiz varsa paylaşır mısınız ? Teşekkürler...

yani o kadar mantıklı bir soru sormuusn ki begendim yazını canım sacmalama anoreksia hastalıgına mı yakalanmak istiyorsun üstelik kusmak insanın vucudunu yoran birsey oğürmekten karın kasların bile agrıyo o yuzden sen kusacagına bogazına hakim olmaya calısmalısın:)

cnm boğazını tutmayı bilsen bence hiçbir sorunun kalmayacak..nereye kadar kusucaksın anlayamadım?? fazla hareketli ol ve boğazını tut..hem kilo vermek iste, hem bol bol ye dur..kendını yırtsan bıle kusmakla hiç bir yere varamazsın. madem kafana koydun zayıflamayı, gerektirdiklerini yap..belkı aklına mankenler kusarak kılo almıyordu gelıyordur ama onlar normal kılolarını tutmak ıcın yapıyorlardı, kılo vermek ıcın değil!.

Eski Roma da zengin insanlar, kodamanlar yemek yemeyi çok severlemiş tıkanıncaya kadar yerlermiş.

Tıkandıkları yerde kusma odalarına gidip boğazlarına kaz,ördek gibi hayvanların tüylerini sokarak kusarlarmış.

Tabi kustuktan sonra yemeye devam.

Sen tüy bulamazsan boğazına parmağını sok kusarsın.

hayır ya sakın kılo verıyım derken saglıgından olursun ya sakın yapma oyle bırsey:20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20:

Back
X