Nasıl kilo vereceğim neden yapamıyorum kafayı yiyeceğim yaaa

Arkadaşlar canım kk kadınları. Konum bdvye uygun olmayabilir ama benim için en büyük dert. Ben bu bedenin içine hapsolmuş gibiyim sanki. 60 kilodan 88 kiloya çıktım depresyon sebebiyle.

Bir sürü sağlık sorunum var karaciger vb. 88 kilo belki aşırı aşırı obez diil ama beni çok etkiledi 2 adım yol yürüyemiyorum. İşim çok stresli habire yemek yiyelim var ama Allahtan Doğu afrika'da ıssız bir köyde fast food olmayan sürekli güneşin ayakta durduğum bir iste çalışıyorum da çok fazla yemiyorum. Burda yiyebileceğim şeyler şunlar:

Pilav
Kuru fasulye
Avokado
Yumurta
Patates kızartması (her yerde var)
Et
Balık

Her öğlen ofiste sebze yemegi fasülye ve pilav çıkıyor.
Simdi diyorum ki miktara cok önem vermeden pilav ve patatesi tamamen kessem.
Sabahları 1 yumurta ve 1 avokado yesem.
Öğlen fasülye sebze yemeği ve yanına konserve balik.
Akşam ise evde salata veya sebze yapsam ve yanına belki küçücük bir meyve (zaman zaman).

Yani bir tür ketojenik diyet gibi bir şey yapsam.

Sabahlari da 6da kalkıp yürüyüş yapsam.

Zayıflar miyim sizce? İşe yarar mı bu plan?

Çok açım sürekli yemek yiyorum. :KK43:
Doktora gittiniz mi ? Bende 60 kilodan birden 70 e çıktım.( 3-4 ayda.)
Doktora gittim açlık tokluk şekerime, insülin direncime baktı. İnsülin direncim sınırda çıktı ve şeker ilacı kullandım. Yaklaşık 3 ay ve eski kiloma geri döndüm. Çok şükür
Sizde bir doktora gidin. Glifor kullandım ben. Önceleri mide bulantısı kusma ishal çok oldu ama vücut alışınca geçiyor. İştah kapanıyor ve kilo vermeye başlıyorsun

Ruanda'da yaşıyorum 1 buçuk aydir. Uluslararası insani yardım kuruluşunda mülteci kampında taciz ve tecavüze uğrayan kadınlara yönelik programlar uyguluyoruz.

Yasam guzel burası güvenli bir ulke ama cok fakir
Başkent lüks ve yabancı çok ama köylerde beyaz görünce parmakla gosterilme durumu var ki biraz yorucu. Ama insanlar çok çok kibar ve tatlı.
Afrika’da su kutusu açtırma muhabbeti var. Gerçekten su çok mu az. Çok mu fakirler

Ya testlerte yapıldi 2 ay once. Bir şeyim yok ama İnsülin direncine baktirmadim sadece o da kesin vardır ama spor yaparsan duzelirdedi doktor
Egzersiz şart çünkü İnsülini düzenliyor hiç bırakmamak lazım.Karbonhidratı azaltmak şart.Yumurta tok tutar.Sabahları haşlanmış olarak tüketin ve bol su için olur

FAA4C4E5-D147-4AA9-B391-D6C5F10CE326.webp

Doktora gittim açlık tokluk şekerime, insülin direncime baktı. İnsülin direncim sınırda çıktı ve şeker ilacı kullandım. Yaklaşık 3 ay ve eski kiloma geri döndüm. Çok şükür
Sizde bir doktora gidin. Glifor kullandım ben. Önceleri mide bulantısı kusma ishal çok oldu ama vücut alışınca geçiyor. İştah kapanıyor ve kilo vermeye başlıyorsun
bne de 66 kılo oldum 2 ayda ama rejıme başladım glifior bendede bulantı ve ishal yaptı bıraktım demek ki yan etkisi buymuş

Ruanda'da yaşıyorum 1 buçuk aydir. Uluslararası insani yardım kuruluşunda mülteci kampında taciz ve tecavüze uğrayan kadınlara yönelik programlar uyguluyoruz.

Yasam guzel burası güvenli bir ulke ama cok fakir
Başkent lüks ve yabancı çok ama köylerde beyaz görünce parmakla gosterilme durumu var ki biraz yorucu. Ama insanlar çok çok kibar ve tatlı.
:KK9:Çok güzel.

Arkadaşlar canım kk kadınları. Konum bdvye uygun olmayabilir ama benim için en büyük dert. Ben bu bedenin içine hapsolmuş gibiyim sanki. 60 kilodan 88 kiloya çıktım depresyon sebebiyle.

Bir sürü sağlık sorunum var karaciger vb. 88 kilo belki aşırı aşırı obez diil ama beni çok etkiledi 2 adım yol yürüyemiyorum. İşim çok stresli habire yemek yiyelim var ama Allahtan Doğu afrika'da ıssız bir köyde fast food olmayan sürekli güneşin ayakta durduğum bir iste çalışıyorum da çok fazla yemiyorum. Burda yiyebileceğim şeyler şunlar:

Pilav
Kuru fasulye
Avokado
Yumurta
Patates kızartması (her yerde var)
Et
Balık

Her öğlen ofiste sebze yemegi fasülye ve pilav çıkıyor.
Simdi diyorum ki miktara cok önem vermeden pilav ve patatesi tamamen kessem.
Sabahları 1 yumurta ve 1 avokado yesem.
Öğlen fasülye sebze yemeği ve yanına konserve balik.
Akşam ise evde salata veya sebze yapsam ve yanına belki küçücük bir meyve (zaman zaman).

Yani bir tür ketojenik diyet gibi bir şey yapsam.

Sabahlari da 6da kalkıp yürüyüş yapsam.

Zayıflar miyim sizce? İşe yarar mı bu plan?

Çok açım sürekli yemek yiyorum. :KK43:
merhaba,
ketojenik diyet sadece zayıflamak için değil pek çok hastalığa karşı ve sağlıklı yaşam sürmek için bir beslenme programı hatta yaşam tarzı diyebiliriz. ben kilolu değilim. ama o şekilde beslenerek pek çok sağlık sorunumu yendim diyebilirim. kesinlikle fark görürsünüz. ancak size önerim yaptırmanız gereken belli tahliller de var. bir endokrin doktoruna başvurun. hormonlar ile ilgili tetkikler yaptırın. ayrıca tam kan ve idrar tahlilleri de isteyin. öncelikle vücudunuza neyin zarar verdiğini, vitamin değerlerinizi hangi takviyeleri almanız gerektiğine de baktırın. sırf ketojenik beslenme yapacağım derken eksik omega 3, kalsiyum ve vitaminler olmadan sağlıklı olamazsınız.

ayrıca bir öneri, sabahları aç karnına alkali su için, yada yarım limonu suyunuza sıkın onu için. o da suyu alkali yapar. böylece bağırsaklarınız sağlıklı çalışmaya başlar. metabolizmanız hızlanır. günde de 2,5- 3 litre su elzem zaten.

Önce eksik tahlilerinizi yaptırın. Benim size önereceğim aldığınız kaloriye ve yaktığınıza dikkat edin .Yediklerinizin kalorisini hesaplayın. Evet yürüyüş yapmanız lazım .Ancak yapamadığınız zamanlarda evde leslie yapabilirsiniz. Tüm hatlarınız çalışır. Leslie 1 den 15 dakikalık süreyle başlayın sonra yavaş yavaş 2-3-4-5 çıkabilirsiniz.

Emin onun 1. yi yaptığınız günün ertesi her yeriniz ağrıma başlayacak. Ayrıca saat 18:00 den den itibaren yememeye çalışın .Çok acıkırsanız yoğurt,kahve ,yeşil vs geçiştirebilirsiniz.

Zor değil ama motivasyon önemli.

Bu kadar yazdım ama sor ben yapabiliyormuyum hayır.

Kolay gelsin.

şubat ayından itibaren 15 kilo vermiş biri olarak yazayım; hayatına 1 saat bisiklet ya da 2 saat yürüyüş ekle.. yediklerinde öyle çok bir şey yok.. kola, kızartmayı da biraz kes verirsin.. bir de insülin direncine baktır yoksa kilo veremiyorsun tecrübeyle sabit..

Insulin direnci çıkan bir insan ne yapmalı? Ben test sonuçlarını bekliyorum . Ilac mi verecekler acaba yoksa egzersiz falan mi?

Insulin direnci çıkan bir insan ne yapmalı? Ben test sonuçlarını bekliyorum . Ilac mi verecekler acaba yoksa egzersiz falan mi?

Ilac veriyorlar d.....min kullaniyorum mesela ben, bir sabah bir aksam.. o kadar rahat kilo verdim ki.. tek sikintisi ilk bir on gun falan bagirsaklar fora :27: ama duzenli kullaninca alisiyor bunye..

ayrıca konu ile ilgili kitap önerisi yapabiliyor muyuz reklama giriyor mu bilemiyorum ama ben beslenme programımı düzenlerken çok faydasını gördüm. istersen sana mesajla atabilirim. bir de sürekli takip ettiğim instagram sayfaları, gruplar var. senin farkındalığını arttırıyorlar. hekim grupları bunlar. mesajla onlara da yönlendirebilirim. en azından ordaki bilgileri okuyabilirsin

Ilac veriyorlar d.....min kullaniyorum mesela ben, bir sabah bir aksam.. o kadar rahat kilo verdim ki.. tek sikintisi ilk bir on gun falan bagirsaklar fora :KK53: ama duzenli kullaninca alisiyor bunye..

Ay hadi inşallah :) ben de rahat rahat vermeyi ozledim. Eskiden 1 gün dikkat etsem hemen fark ederdi artık öyle değil. Canım aniden şekerli ya da ekmek tarzı şeyler yemek istiyor bıktım.

Hangi bölüme gidiliyor acaba?

Bir uye daha soylemis duygusal aclik yasiyorsaniz once onu cozmeniz lazim.
Ben zor kilo alan biriyim ve stresse girdigimde kendimi yemeden kesiyordum hala kesiyorum ama eskisi givi gunlerce surmuyor.

Bir ara buyuzden asiri zayiflamistim. Diyet sporla kilo aldim zor bela, sporu hala yapiyorum ama asiri stresse girdigimde yine kendimi ac birakiyorum. 2 gundur asiri stress ve sinirliyim. Bugun sadece 2 bardak süt icebildim. Sabahtan beri yemek bir lokma dahi yememistim. Esim az once disari cikartti 2 lokma bisey yiyim diye oyle az bisey yedim sadece. Bildigin ac duruyorum midem almiyor.

Bunu cozmezseniz yine bir buhran doneminizde kilolarinizi tekrar alabilirsiniz.

Ya sizin gibi stres içinde yememeyi o kadar çok isterdim ki...oyle ozeniyorum.
Insanın kendini yemeye vermesi inanın çok daha zor. Sonrası onlari geri vermek epey zor oluyor almaktan.

.
ayrıca konu ile ilgili kitap önerisi yapabiliyor muyuz reklama giriyor mu bilemiyorum ama ben beslenme programımı düzenlerken çok faydasını gördüm. istersen sana mesajla atabilirim. bir de sürekli takip ettiğim instagram sayfaları, gruplar var. senin farkındalığını arttırıyorlar. hekim grupları bunlar. mesajla onlara da yönlendirebilirim. en azından ordaki bilgileri okuyabilirsin

Merhaba bana da atabilir misiniz acaba? Kitap yardımıyla çok kilo vermiştim önceden. Çok faydası oluyor hangi kitap çok merak ettim.

Ya sizin gibi stres içinde yememeyi o kadar çok isterdim ki...oyle ozeniyorum.
Insanın kendini yemeye vermesi inanın çok daha zor. Sonrası onlari geri vermek epey zor oluyor almaktan.

Alakasi yok. Fazla kilo ne kadar kotuyse cok zayiflikta kotu bir goruntu oluyor ve saglikli degil herseyin asirisi zarar.
Bunye olarak kilo almaya musait olmayinca ustune birde istahsiz olunca gercekten almasi cokkk zor.
Ben kilo almaya ugrastigim donemler aglaya aglaya biyandan ögürerek yemek yemeye calistim zorla, gunde 6 ogun yemek yiyerek ayda 2 kilo filan alabiliyordum.
Karsidan bakinca daha guzel ve kolaymis gibi geliyor da degil.

yumurta ve avokado mükemmel kahvaltı bana göre
diğer yazdıklarınızda çok uygun yapabilirsiniz gözünüzde büyütmeyin :kahve:

Alakasi yok. Fazla kilo ne kadar kotuyse cok zayiflikta kotu bir goruntu oluyor ve saglikli degil herseyin asirisi zarar.
Bunye olarak kilo almaya musait olmayinca ustune birde istahsiz olunca gercekten almasi cokkk zor.
Ben kilo almaya ugrastigim donemler aglaya aglaya biyandan ögürerek yemek yemeye calistim zorla, gunde 6 ogun yemek yiyerek ayda 2 kilo filan alabiliyordum.
Karsidan bakinca daha guzel ve kolaymis gibi geliyor da degil.

Hmm... anlıyorum çok geçmiş olsun. Kusura bakmayın 15 sene ara ara kilolarla cebellesince insanın psikolojisi bozuluyor bikiyor artık. Haklısınız.

Back
X