Nasıl kilo vereceğim neden yapamıyorum kafayı yiyeceğim yaaa

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.851
12.410
363
Arkadaşlar canım kk kadınları. Konum bdvye uygun olmayabilir ama benim için en büyük dert. Ben bu bedenin içine hapsolmuş gibiyim sanki. 60 kilodan 88 kiloya çıktım depresyon sebebiyle.

Bir sürü sağlık sorunum var karaciger vb. 88 kilo belki aşırı aşırı obez diil ama beni çok etkiledi 2 adım yol yürüyemiyorum. İşim çok stresli habire yemek yiyelim var ama Allahtan Doğu afrika'da ıssız bir köyde fast food olmayan sürekli güneşin ayakta durduğum bir iste çalışıyorum da çok fazla yemiyorum. Burda yiyebileceğim şeyler şunlar:

Pilav
Kuru fasulye
Avokado
Yumurta
Patates kızartması (her yerde var)
Et
Balık

Her öğlen ofiste sebze yemegi fasülye ve pilav çıkıyor.
Simdi diyorum ki miktara cok önem vermeden pilav ve patatesi tamamen kessem.
Sabahları 1 yumurta ve 1 avokado yesem.
Öğlen fasülye sebze yemeği ve yanına konserve balik.
Akşam ise evde salata veya sebze yapsam ve yanına belki küçücük bir meyve (zaman zaman).

Yani bir tür ketojenik diyet gibi bir şey yapsam.

Sabahlari da 6da kalkıp yürüyüş yapsam.

Zayıflar miyim sizce? İşe yarar mı bu plan?

Çok açım sürekli yemek yiyorum. :(

Bi başlayın bolca da su için sabahları yumurta yemek de kilo verdiriyor inşallah başarırsınız

Fındık,ceviz,badem gibi kuruyemişler bulabilme imkanınız varsa eğer,ara öğünde tüketin çok tok tutuyor.

Azimle kararlılıkla neden olmasın tabana kuvvet diyorum tempolu yürüyüşü hiç aksatmayın

Başka bir sağlık sorunun daha olmadığına emin misin ?(şeker,troid,vb)

Boyunuz kaç? Ben de 25 kilo vermiştim. Spor salonuna gitmedim ama yürüyüş yaptim. Evde egzersiz yaptim her gün. Diyetisyene gitmedim ama kendime sizin gibi diyet listesi oluşturdum. Aç kalmadım hiçbir zaman. İstiyorsanız siz de başarırsınız.

Yaaaa iste bunlar bana umut oluyor ben bir turlu başaramadım peki siz kaç ayda verdiniz?
Boyum 164 cm

Fındık,ceviz,badem gibi kuruyemişler bulabilme imkanınız varsa eğer,ara öğünde tüketin çok tok tutuyor.

Azimle kararlılıkla neden olmasın tabana kuvvet diyorum tempolu yürüyüşü hiç aksatmayın

Aslında fıstık var burda. Azıcık yanıma alip kampta aciktogimda yiyebilirim böylece ofise gelince kıtlıktan çıkmış gibi pilav yemem

şubat ayından itibaren 15 kilo vermiş biri olarak yazayım; hayatına 1 saat bisiklet ya da 2 saat yürüyüş ekle.. yediklerinde öyle çok bir şey yok.. kola, kızartmayı da biraz kes verirsin.. bir de insülin direncine baktır yoksa kilo veremiyorsun tecrübeyle sabit..

Anladığım kadarıyla bulunduğunuz yerde aldınız tüm kiloyu.Kitlik psikolojisine girmiş,yarın o pilavı bulamayacakmissiniz gibi çok yemeye baslamissiniz...ben 2/4 saatleri arası gün tadinda borek/tatlı yemek istiyorum ...çay ,kahve içerek migdemi kandırmaya çalışıyorum .Siz de en aktif beslendiginiz saati belirleyip o saate sizi oyalayacak birşeyler bulsaniz bel ki iyi gelir.Yuruyusu mutlaka yapın,ben yapamıyorum ve 2/3 haftadır kilo vermiyorum

Afrika’da ne işle meşgulsünüz?Konuyla alakalı değil ama yaşam şartlarından memnun musunuz?

• Beğen
Reactions: KV_
Anladığım kadarıyla bulunduğunuz yerde aldınız tüm kiloyu.Kitlik psikolojisine girmiş,yarın o pilavı bulamayacakmissiniz gibi çok yemeye baslamissiniz...ben 2/4 saatleri arası gün tadinda borek/tatlı yemek istiyorum ...çay ,kahve içerek migdemi kandırmaya çalışıyorum .Siz de en aktif beslendiginiz saati belirleyip o saate sizi oyalayacak birşeyler bulsaniz bel ki iyi gelir.Yuruyusu mutlaka yapın,ben yapamıyorum ve 2/3 haftadır kilo vermiyorum

anamnez evlenek mi :27: benim de canım nasıl börek pasta ve kısır çekiyor o saatler arasında inanılır gibi değil.. bir de mercimekli köfte allahım olsa da gömülsek :27: Afrika deyince de elime aldığım minnak simit lokmasını yuttum açlık korkusundan :70:

Duygusal açlık yaşıyosanız önce kafanızda çözmek lazım. Yoksa diyet listeleri boş, bir işe yaramaz.:KK12:

Yaaaa iste bunlar bana umut oluyor ben bir turlu başaramadım peki siz kaç ayda verdiniz?
Boyum 164 cm

Aynıyız aşağı yukarı. 8 ay sürmüştü. 2 ayda 10 kilo verdiren şok programlara inanmayın. Ben geri kilo almadım. Bu şekilde vermeye çalışıp hem sağlığını kaybediyor hem de tekrar daha fazla alıyor insanlar.

Kaldığınız yer müsait ise günde 1 saat tempolu yürüyüş yapın. 1 saati de egzersize ayırın. O kadar rahatlatıyor ki insanı neden yapmamışım dersiniz. Youtube üzerinden neler yapabileceğinizi araştırın. Güzel videolar var. Akıllı telefon kullanıyorsanız androidde de uygulamalar var.
Kesinlikle pilav, makarna vs. karbonhidrat tüketmeyin. Şekerden uzak durun. Bol bol su için.

Sonuç sizi mutlu edecek o yüzden pes etmeyin.

Yok yok kiloları ankara'da tek basima yaşarken aldım sebebi depresyon ve dışardan siparis verme rahatlığı ve yemek yapmama tembelligi. Burada biraz verdim gibi ama yeterli degilve emin olamıyorum.

Ama dediğiniz gibi bende de aksamustu ve gece yemesi çok oluyor. Aynen çay ve kahveye bitki caylarina yüklenmek de iyi bir çözüm ve bunu da yapayim :)

Back
X