- 18 Mart 2013
- 3.770
- 12.158
Kardesim cok iyi bir okuldan mezun ve alaninda taninmis uluslararasi bir denetim firmasinda calisiyor. 24 yasinda, genc, guzel, bakimli, tatli, guleryuzlu bir kiz. Isyerinde ustleri tarafindan cok seviliyor cunku isi hizli yapiyormus. Epey ovgu aliyor. Gel gelelim denetime gittigi firmalarda, en basit denetim kavramini anlamaktan aciz, egitim durumu yerlerde, afedersiniz ama zeka bakimindan biraz sikintili ERKEK bireylerden cok cekiyor. Kardesim soyleyince asla ciddiye almiyorlarmis, erkek is arkadasi ayni seyi soyleyince hemen "tabi Mehmet Bey". En basit kavramlar icin kardesime "sen bilmezsin" ayari cekiyorlarmis. Neden? Cunku genc, bekar, guzel, kibar, guleryuzlu ve en onemlisi KENDILERINDEN DAHA EGITIMLI, onlara kiyasla daha cok dil bilen, daha cok yer gezip gormus, yalniz yasayan, kentli.... bir kadin. Iste bu kadinin kendilerini denetlemesine, kendilerinden bir is istemesine bizim hanzo, denyo, cahil, egitimsiz, gerizekali erkegimiz tahammul edemez. Asagilamaya, ezmeye calisir. Sonra da biz boyle diyince elitist diyorlar.
Sadece kardesim degil, etrafimda neredeyse butun kadin arkadaslarim ayni seyden muzdarip. Is yaptiklari insanlardan, devlet dairelerinden, memurlardan, musterilerden, ozellikle erkeklerse, hayatlari boyunca maruz kalmadiklari hakaretler, saygisizlar goruyorlar. Bir sekilde sertlesiyorlar sonra, had bildirme konusunda uzmanlasiyorlar. Veya bu toplumun dandikligine dayanamayip yurtdisina kaciyorlar.
Sadece kardesim degil, etrafimda neredeyse butun kadin arkadaslarim ayni seyden muzdarip. Is yaptiklari insanlardan, devlet dairelerinden, memurlardan, musterilerden, ozellikle erkeklerse, hayatlari boyunca maruz kalmadiklari hakaretler, saygisizlar goruyorlar. Bir sekilde sertlesiyorlar sonra, had bildirme konusunda uzmanlasiyorlar. Veya bu toplumun dandikligine dayanamayip yurtdisina kaciyorlar.