Nasıl kendinden emin, saygın bir kadın olurum? nasıl başarıyorsunuz?

Kardesim cok iyi bir okuldan mezun ve alaninda taninmis uluslararasi bir denetim firmasinda calisiyor. 24 yasinda, genc, guzel, bakimli, tatli, guleryuzlu bir kiz. Isyerinde ustleri tarafindan cok seviliyor cunku isi hizli yapiyormus. Epey ovgu aliyor. Gel gelelim denetime gittigi firmalarda, en basit denetim kavramini anlamaktan aciz, egitim durumu yerlerde, afedersiniz ama zeka bakimindan biraz sikintili ERKEK bireylerden cok cekiyor. Kardesim soyleyince asla ciddiye almiyorlarmis, erkek is arkadasi ayni seyi soyleyince hemen "tabi Mehmet Bey". En basit kavramlar icin kardesime "sen bilmezsin" ayari cekiyorlarmis. Neden? Cunku genc, bekar, guzel, kibar, guleryuzlu ve en onemlisi KENDILERINDEN DAHA EGITIMLI, onlara kiyasla daha cok dil bilen, daha cok yer gezip gormus, yalniz yasayan, kentli.... bir kadin. Iste bu kadinin kendilerini denetlemesine, kendilerinden bir is istemesine bizim hanzo, denyo, cahil, egitimsiz, gerizekali erkegimiz tahammul edemez. Asagilamaya, ezmeye calisir. Sonra da biz boyle diyince elitist diyorlar.

Sadece kardesim degil, etrafimda neredeyse butun kadin arkadaslarim ayni seyden muzdarip. Is yaptiklari insanlardan, devlet dairelerinden, memurlardan, musterilerden, ozellikle erkeklerse, hayatlari boyunca maruz kalmadiklari hakaretler, saygisizlar goruyorlar. Bir sekilde sertlesiyorlar sonra, had bildirme konusunda uzmanlasiyorlar. Veya bu toplumun dandikligine dayanamayip yurtdisina kaciyorlar.

Aynı sorunu bazen ben de yaşıyorum. Benden başka otorite yoksa tepkimi gösteriyorum ama yanimda başka bir otorite varken sessiz kalıyorum ve eziliyorum. Ben çok mutevazi davranıyorum. Mesela çalıştığım ortamlarda yüksek lisans ve doktora yapan arkadaşlarım var. Aynı yaşlardayız, eğitim durumumuz aynı. Ben onlar kendini kötü hissetmesin diye kadrolu olduğumu çalıştığımı vs hiç söylemem. Sonuç: öğrenciler ben hariç herkese hocam diyor. Işin komik tarafı orada gerçekten hoca olan ben varım:) kendi deneyimlerime göre söylüyorum kesinlikle mütevazı olmamak lazım, kibar olmamak lazım. Yani resmen havalı, kibirli, kaba bir insan olmak gerekiyor otorite kurmak için. Rest çekmek gerekiyor. Onun dışındaki zamanlarda üniversitede öğrenciler benimle böyle konusamaz. Çok sert tepki gösteririm. Iş yerinde cayciyla temizlikciyle samimi olunca da kimse saygı duymuyor onu farkettim. Bunu yüzüme söylediler. Neden onlarla konusuyosun yüz verme dediler. Seçimi kendiniz yapacaksınız. Ya iğrenç bir insan olacaksınız ve sizden çekinip saygı duyacaklar ya da iyi bir insan olup çoğu zaman saygi görmeyeceksiniz. Tabi kendini bilen insanlar her türlü saygı duyar
Iste o igrenc insan olmamak icin cok caba harciyorum ve bu degisecek bi gun bence

Kardesim cok iyi bir okuldan mezun ve alaninda taninmis uluslararasi bir denetim firmasinda calisiyor. 24 yasinda, genc, guzel, bakimli, tatli, guleryuzlu bir kiz. Isyerinde ustleri tarafindan cok seviliyor cunku isi hizli yapiyormus. Epey ovgu aliyor. Gel gelelim denetime gittigi firmalarda, en basit denetim kavramini anlamaktan aciz, egitim durumu yerlerde, afedersiniz ama zeka bakimindan biraz sikintili ERKEK bireylerden cok cekiyor. Kardesim soyleyince asla ciddiye almiyorlarmis, erkek is arkadasi ayni seyi soyleyince hemen "tabi Mehmet Bey". En basit kavramlar icin kardesime "sen bilmezsin" ayari cekiyorlarmis. Neden? Cunku genc, bekar, guzel, kibar, guleryuzlu ve en onemlisi KENDILERINDEN DAHA EGITIMLI, onlara kiyasla daha cok dil bilen, daha cok yer gezip gormus, yalniz yasayan, kentli.... bir kadin. Iste bu kadinin kendilerini denetlemesine, kendilerinden bir is istemesine bizim hanzo, denyo, cahil, egitimsiz, gerizekali erkegimiz tahammul edemez. Asagilamaya, ezmeye calisir. Sonra da biz boyle diyince elitist diyorlar.

Sadece kardesim degil, etrafimda neredeyse butun kadin arkadaslarim ayni seyden muzdarip. Is yaptiklari insanlardan, devlet dairelerinden, memurlardan, musterilerden, ozellikle erkeklerse, hayatlari boyunca maruz kalmadiklari hakaretler, saygisizlar goruyorlar. Bir sekilde sertlesiyorlar sonra, had bildirme konusunda uzmanlasiyorlar. Veya bu toplumun dandikligine dayanamayip yurtdisina kaciyorlar.
Sertlesmemek,erkeksilesmemek icin elomden geleni yapiyorum.ya da kabalasmamak icin....aynen benim yasadiklarim bunlar

Saygı olayı %50 sizde ,%50 karşı tatafta bitiyor.. yani sorun sadece sizde değildir emin olun..

Ben gayet esnek ve herkesin aynı seviyede hissettiği çalışma arkadaşlarına sahiptim ast üst ilişkisi içine girmedim.. Gerek yer paspasladim, gerek telefona baktım, gerek kendi işim olmayan başkalarının işlerini tamamladim çok guleryuzlu ve huzurlu bir çalışma ortamı sunduk birbirimize.. Önemli olan işin tamamlanmasi niteliğinde çalışırken herkes önce insan olduğunu bildi. Kendinizle ilgili de ince bir çizginiz olmalı ki bu çizgiye basacaklar da bı çekince oluşsun.. Saygı beraberinde sevgiyi ve korkuyu da barındırmali..

Mesela çay getiren arkadasi kibar bı dille ikaz ederseniz neden hoşlanmadığınizi ve neye dikkat etmesi gerektiğini bilir..ikaza rağmen sonuç alamazsaniz o zaman ikinci hamle gelmeli..

Bide karşınızdakinden bişey almadan bişey vermeyin..Hemen yeşil ışık yakmayın.. Sizden yardım talep edene fedakarca her zaman yaparım tavrı işin uzerinize kalmasına sebep olur.. yeri geldiğinde ve gerektiğinde..

Çalıştığım kurumda bizden epey yaşça büyük abiler vardı Abla diye hitap ederlerdi.. Tavrinizla çok alakası da olabilir..

Benim lafimin özü saygı kazanacagim derken diktatör olmayın.. ama gerektiginde tavrinizi ortaya koyun..

Tek bir nedeni oldugunu sanmam. Tahminlerimi siralayayim;
-ozguven ki karsidaki bunu hissedince otomatik ustunsun
-giyim kusam, vucut dili
-bakim, sac modeli
-uslup
-ses tonu
-bos zaman aktiviteleri (soyle dusun; haftasonu ne yaptin diye konusulurken tenis oynayan, yuzen kendini gelistiren mesgul insan mi dikkat ceker, bir sey yapmadim evde bos gecti diyen mi?)
-otoriter olmak
-cevre
-kitap okumak yani kendini gelistirmek aslinda
-kendi kendinize deger vermek. Kendinizi sevmek. Siz kendinize deger vermezseniz karsidaki hic vermez.

simdilik aklima bunlar geldi. maddelere gore kendinizi tartin. bir psikologdan yasam kocundan vs yardim alabilirsiniz. degistirmeniz gereken noktayi tespit eder.

bir de sunu soyleyeyim masanizdaki suyun icinde bile iki dilim limon bir cubuk tarcin olsun. Insanlar fark etsinler sizin havanizi, durusunuzu.. kendinize dikkat ettiginizi.
ufak tefek cinayetler de oya vardi. muhakkak sporunu yapan, kosan, her gun taze sebze yemegini kendi pisirip yiyen bir kadin imaji verirlerdi ona. Aman tek kisiyim bir sey yiyip geceyim havasi olmazdi. Evi ozenli masasinda limonlari..
Iyı de dizide Oya ezik olandı. Arkadaş Merve olmak istiyor.😂

Iyı de dizide Oya ezik olandı. Arkadaş Merve olmak istiyor.😂
diziyi izlediyseniz yanlis analiz ettiniz galiba. oya ezik degildi. ergenlikte akran zorbaligina ugramis, sagligindan olmus. ama guclu durmus, okumus, dr olmus, kendi cizgileri olan, saygin meslegi olan, vasfi birinin hanimi olmak olmayan bir kadin. diger ucluye uyup da kucuk kucuk kotulukler yapan bir kadin degil. edip ilk bolumde gitme ugrasma onlarla cizgini bozma, alma intikam vs diyordu. merve de guclu felan degil. tek vasfi Aksak olmak, aralarindaki en zengin olmak, cirkeflikle herkese her seyi yaptiriyordu ki ruzgar tersinden esince insanlar, evine caya gelen hanimlar hemen onun tarafini terk ediyordu. bu da sevildiginden degil korkudan, onun tarafindan dislanmaktan korktuklari icin insanlarin yaninda oldugunu gosterir. spor hocasi kiz nasil yanasiyordu ona.. bir de merve kocasini evde tutmak icin cok yasli zengin bir kadini cagirmisti yemege finans konussunlar diye. adini hatirlamiyorum kadinin. onu ikna edene kadar japonyadan saraplar getirtmisti merve, kirk takla atmisti.. bu demek ko o da asil guclu kadini gorunce kuyrugunu topluyor. Toplasan 10 bolum izlemisimdir basindan sonundan dizi analizi yaptim ya :KK70:

diziyi izlediyseniz yanlis analiz ettiniz galiba. oya ezik degildi. ergenlikte akran zorbaligina ugramis, sagligindan olmus. ama guclu durmus, okumus, dr olmus, kendi cizgileri olan, saygin meslegi olan, vasfi birinin hanimi olmak olmayan bir kadin. diger ucluye uyup da kucuk kucuk kotulukler yapan bir kadin degil. edip ilk bolumde gitme ugrasma onlarla cizgini bozma, alma intikam vs diyordu. merve de guclu felan degil. tek vasfi Aksak olmak, aralarindaki en zengin olmak, cirkeflikle herkese her seyi yaptiriyordu ki ruzgar tersinden esince insanlar, evine caya gelen hanimlar hemen onun tarafini terk ediyordu. bu da sevildiginden degil korkudan, onun tarafindan dislanmaktan korktuklari icin insanlarin yaninda oldugunu gosterir. spor hocasi kiz nasil yanasiyordu ona.. bir de merve kocasini evde tutmak icin cok yasli zengin bir kadini cagirmisti yemege finans konussunlar diye. adini hatirlamiyorum kadinin. onu ikna edene kadar japonyadan saraplar getirtmisti merve, kirk takla atmisti.. bu demek ko o da asil guclu kadini gorunce kuyrugunu topluyor. Toplasan 10 bolum izlemisimdir basindan sonundan dizi analizi yaptim ya :KK70:
10 bölümde bu kadar döktürdüysen tamamını izlesen kitap yazardın herhalde😂 bence Oya kurban psikolojisindeydi. sürekli bir bunalım bir haller. Ben mağdurum beni sevin bakışları. Balık Burcuydu galiba.😀

10 bölümde bu kadar döktürdüysen tamamını izlesen kitap yazardın herhalde😂 bence Oya kurban psikolojisindeydi. sürekli bir bunalım bir haller. Ben mağdurum beni sevin bakışları. Balık Burcuydu galiba.😀
ilk baslarda ilginc geldi de bir yerden sonra entrikalari acayip baydi beni.. suni hayatlari.. izlemedim ama on bolumde de tum sezonda ayni seyler donup durmadi mi?

Sizi etiketleyip yazacaktim ki bu yorumunuzu da gördüm
Altinda +10000000 kere imzami atarim
Diger mesajınızdaki sayginlikla alakali egitim düzeyine dem vurmaniza da sonuna kadar katılıyorum
Eski is yerinde erkeklerin cogunlukta oldugu bir kurumdaydim
Eğitim düzeyi olarak da müdür ve 3 muhendisten sonra en kidemli ve egitimli bendim. Ama bu 4 kisi kurumda yoksa, imza yetkisi bile bana verilmezdi ya da soz hakki bana birakilmazdi
Ben çok savaştım bununla ama tek basina olmuyor en sonunda "öğrenilmiş çaresizlik " yasiyor insan ve kabul etmek zorunda kaliyor. Ama ben olaya artık kendimi asagida gorerek degil de kendimin farkinda olup bunu ispat etme cabasina girmeyerek çözdüm. Yani ben daha egitimliydim ama sirf cinsiyet sebebiyle geri plana atıldığım belliydi. Ben de baska kurumlarda ya da seminerlerde vs daha cok dikkate aliniyordum.
Simdiki kurumumda da başta yine benzer seyler yaşıyordum ben de artik madem cahil yerine konuyorum ben de bilmiyorum diyerek kafa yormamaya basladim simdi de söylediklerim amirim tarafından bile dikkate alınıyor, hatta baskasi bilmiyorsa bile lily hanima sorun ona danisin diyerek bana yönlendiriyor.
Ayrica bulunduğum binada bir cok kurum var ve temizlikcisinden tutun da müdürüne kadar hiç fark görmedim. Hatta temizlige bakan ablalar var bir nasılsın deseniz önemsendigini görüp daha cok ihtimam gösteriyorlar.
Yani tek basina icinde bulundugunuz durumla.degerlendirme yapmak yanlis ama tevazu da dozunda olmali.

Bu iş tamamen kendine bakis acisiyla ilgili. Özgüvenli olmak gerekiyor. Aman kırar miyim.diye çok alttan alip kendini ezmemek gerekiyor. Yine sonuç : kendine deger vermeye geliyor.

Sizi etiketleyip yazacaktim ki bu yorumunuzu da gördüm
Altinda +10000000 kere imzami atarim
Diger mesajınızdaki sayginlikla alakali egitim düzeyine dem vurmaniza da sonuna kadar katılıyorum
Eski is yerinde erkeklerin cogunlukta oldugu bir kurumdaydim
Eğitim düzeyi olarak da müdür ve 3 muhendisten sonra en kidemli ve egitimli bendim. Ama bu 4 kisi kurumda yoksa, imza yetkisi bile bana verilmezdi ya da soz hakki bana birakilmazdi
Ben çok savaştım bununla ama tek basina olmuyor en sonunda "öğrenilmiş çaresizlik " yasiyor insan ve kabul etmek zorunda kaliyor. Ama ben olaya artık kendimi asagida gorerek degil de kendimin farkinda olup bunu ispat etme cabasina girmeyerek çözdüm. Yani ben daha egitimliydim ama sirf cinsiyet sebebiyle geri plana atıldığım belliydi. Ben de baska kurumlarda ya da seminerlerde vs daha cok dikkate aliniyordum.
Simdiki kurumumda da başta yine benzer seyler yaşıyordum ben de artik madem cahil yerine konuyorum ben de bilmiyorum diyerek kafa yormamaya basladim simdi de söylediklerim amirim tarafından bile dikkate alınıyor, hatta baskasi bilmiyorsa bile lily hanima sorun ona danisin diyerek bana yönlendiriyor.
Ayrica bulunduğum binada bir cok kurum var ve temizlikcisinden tutun da müdürüne kadar hiç fark görmedim. Hatta temizlige bakan ablalar var bir nasılsın deseniz önemsendigini görüp daha cok ihtimam gösteriyorlar.
Yani tek basina icinde bulundugunuz durumla.degerlendirme yapmak yanlis ama tevazu da dozunda olmali.

Bu iş tamamen kendine bakis acisiyla ilgili. Özgüvenli olmak gerekiyor. Aman kırar miyim.diye çok alttan alip kendini ezmemek gerekiyor. Yine sonuç : kendine deger vermeye geliyor.

Ya cok haklisiniz. Ben erkek meslektaslarimizin ayni sorunlari yasadigini, en azindan bu kadar yogun yasadigigini da dusunmuyorum... Saygi gormenin yuzde 50-60i ozguvenli olup kendine saygi duyup o enerjiyi yaymaksa yuzde 40i da karsindaki insandan geliyor bence de. Ve kadin olmak cok etkiliyor kanimca. Bazi kocalar nasil ki karilarinin kendilerinden fazla kazanmasina, basarili olmasina tahammul edemiyorsa, is yasaminda erkekler bir kadinin kendilerine emir vermesine tahammul edemiyorlar... Elbette boyle olmayan coktur ama cogunluk malesef kadin dusmani. Kardesim de sizin gibi daha kendinden emin durarak, gerektiginde sinirlarini gostererek, had bildirerek bu durumla basa cikiyor.

Ya cok haklisiniz. Ben erkek meslektaslarimizin ayni sorunlari yasadigini, en azindan bu kadar yogun yasadigigini da dusunmuyorum... Saygi gormenin yuzde 50-60i ozguvenli olup kendine saygi duyup o enerjiyi yaymaksa yuzde 40i da karsindaki insandan geliyor bence de. Ve kadin olmak cok etkiliyor kanimca. Bazi kocalar nasil ki karilarinin kendilerinden fazla kazanmasina, basarili olmasina tahammul edemiyorsa, is yasaminda erkekler bir kadinin kendilerine emir vermesine tahammul edemiyorlar... Elbette boyle olmayan coktur ama cogunluk malesef kadin dusmani. Kardesim de sizin gibi daha kendinden emin durarak, gerektiginde sinirlarini gostererek, had bildirerek bu durumla basa cikiyor.
Maalesef ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve erkek sırf erkek olduğu icin bir cok konuda üstün görülüyor ya da kadın ne kadar eğitimli, bakımlı, kendini yetistirmis olursa olsun sırf kadın diye ikinci sınıf insan muamelesi görebiliyor. Bunu bireysel.olarak aşmak ne yazık ki mümkün değil. Mecburen kabullenip farklı ilesitim stratejileri geliştirmeye çalışıyoruz, elden baska bir sey gelmiyor çünkü.

Merhaba herkese. Benim derdim ben insanlara saygılı olduğum halde, insanlardan göremediğim saygı. İnanın bu konu çok canımı sıkıyor. İyi bir işim var ve iş yerinde takım arkadaşlarım arasında iş dağıtımı yapan, işi planlayan kişiyim. Takım arkadaşlarım genelde benden büyük insanlar (babam yaşında olan kişilere bile iş anlatıyorum, onlara elinde ki işleri ben veriyorum vs )

Eskiden bu mesleğin asistanlığını yaparken, asistanlığıma vurardım insanlardan saygı görmeme mevzusunu. Ama şimdi mesleğimin başındayım üst bir konumdayım ama herşey yine aynı

Ben kimseye saygısız, memnuniyetsiz tavırlar sergilemem. Eskiden çok güleçtim buna bağladım ve bu durumu törpülemem gerektiğini ,lafımı iş hayatında dinlettirebilmek için şu güler yüzlülüğü bir kenara bırakıp sert biri olmaya karar verdim. Öyle de yaptım eskisi kadar güleç değilim daha ciddiyim artık istesemde eskisi kadar güleç olamıyorum. (gerçi ne güler yüzlü insanlar var, gayette saygı görüyolar nasıl başarıyolar bunu?) benimle aynı mesleği yapan kişiler, karşısındaki kişiye iş buyururken, karşısında ki kişiler pür dikkat dinliyor, benimle aynı konumda olan x arkadaşımın işi beğenmesi için elinde ki işe özen gösteriyolar. Fakat benimle çalışan kişiler hep bi memnuniyetsiz, saygısız, dili pabuç oluyor bana gelince saygısızca sert cevaplar veriyolar. En basitinden firmada ki çaycı abla bile mesela çay getiriyo masamın bir diğer ucuna koyup gidiyor, böyle bi isteksiz zorla getiriyor gibi, geçen gün bana bir soru sordu ama hesap sorar gibi. Ben onu çaycı diye bir gün kendimden alt görmedim, çokta ince düşünürüm her yemekten sonra ‘ellerine sağlık, çok güzel olmuş, kolay gelsin’imi hiç eksik etmem. Bir gün günaydın demedim, diycek mi diye merak ettim, demedi bile

Artık bu konu çok canımı sıktığı için herkesin bana yaklaşımını çok ince tartıp biçiyorum. Telefonda görüştüğüm kişiler bana karşı daha saygılı, dış görünüşümde çok yumuşak değilimdir ama konuştuğum zaman batıyor sanki herşey. Ses tonum ince ve çok yüksek sesle konuşan biri değilim bu yüzden mi , yada farketmeden konuşurken insanlardan çekiniyorum da karşımda ki bunu mu hissediyor bilmiyorum.

Mesela 3 kişilik bir arkadaş grubumuzda ayşe Fatma ve ben olayım .ayşe fatmaya soru soracak diyelim fatmaya bir soru sorarken çok nazik yaklaşıyor, ama bana geldiğinde hesap sorar gibi.

İş hayatında öyle kadınlar görüyorum ki bir ortama girdiği zaman bir merhaba deyişinden insanlar masadan kafasını kaldırıp kendisine merak uyandırıp, saygı gören. Nasıl başarıyolar bunu ? bana yapılan şu tavrı bu kadınlara yapmak mümkün dahi değil. Kafamda canlanmıyor bile o sahne.

İnsanlar tarafından imrenilen bir kariyerim ve yaşantım var her türlü ortama girmiş biriyim. neden benim yerimde olan kişiler kadar saygı görmüyorum, lafımı geçiremiyorum. Hatta firmada asistanlar bile insanlara öyle lafını geçiriyolar ki . konumum gereği bunu artık başarmak zorundayım. Mesleğimde ne kadar iyi olsam da lafımı geçiremedikçe işlerim yürümüyor

Babam çok mükemmelliyetçi bir insan, abimler ve ben çok pısırık yetiştik, bişey demeye korkardık babama ki bu yaşımıza geldik hala çekiniriz. Abimde benimle aynı dertten muzdarip. O zavallım da saygı görmek için yeri geldiğinde insanları ezmek gerektiğini ve bunu yapamadığını düşünüyor. Ya biz nerede yanlış yapıyoruz lütfen bir fikir, bir örnek, bir akıl verin. O kadar iyi iş yerlerinden bu şekilde olaylar yaşayıp mutsuz olup ayrıldım ki. Ama sorun o kişilerde değil, gerektiği kişilere gayet saygılılar ben o saygıyı yakalayamıyorum sorun bende ve bu şekilde hiçbir zaman mesleğimde de özel hayatımda da mutlu olamıycam. Artık bu örnekler çoğaldıkça özsaygımı kaybetmekten korkuyorum. Nasıl girdiği ortamda kendini belli eden saygın bir kadın olurum, karşımda ki insan benimle konuşurken çekinmesini istiyorum ya, herşeyi bana lak diye düşünmeden söylemesin istiyorum. lütfen örnek verin bana soru sorun size atıyorum bir olay karşısında nasıl davrandığımı anlatayım falan. ne bileyim gün gün şöyle yap deyin bişey diyin lütfen. inanın bir ara intiharı düşündüm, çok mutsuzum. bu işi başarmam lazım

Merhaba,

İktidar diye bir kitap var, yönetici olan herkesin okuması gereken bir kitap bence. Kesinlikle okumalısınız.
Ayrıca güler yüzlü olmanızdan kaynaklandığını düşünmüyorum bu tavırların. Üniversite'den mezun olduğumdan beri hep yönetici olarak çalıştım. Daha 25 yaşında iken 30 kişilik bir ekibi yönetiyordum. Hiç bir zaman kimseyi ezmedim, kimseyi hor görmedim. Ben işimi tatlı dille yaptıran biriyimdir. Ha bazen arada laubali tipler çıkmıyor mu, çıkıyor tabii. Ama onlara da ona göre davranıyorum. Özellikle sana bağlı olan kişileri iyi analiz et. Bazı insanlara tatlı dille iş yaptırırsın, bazı insanlar ise bundan anlamaz sert dille iş yaptırırsın. Bazı insan övülmek, pohpohlanmak ister, bazı insan da sürekli azar işitmek. Şuan çalıştığım yerde bir çok kademeden insan idare ediyorum. Mesela bir mühendisim var azar işitmesi lazım iş yapması için, ama bir kaç ustam var hayatta bağırıp çağıramazsın ya da sert davranamazsın. O şekilde iş çıkmaz ellerinden, sen de mağdur olursun yönetici olarak. Onlara da aslansın sen ustam, bunu yapsan yapsan sen yaparsın diye gazlarım :)

Diğer bir taraftan da her daim bakımlı olun. Şık giyinin, paspal olmayın. Çalıştığınız bölümü bilmiyorum ama mesela ben Endüstri mühendisiyim, o sebeple çıtı pıtı giyinmiyorum. Çıtı pıtı giyinsem hiç kaale alınmam mesela ama öyle paspal da giyinmiyorum. Pantolon, gömlek veya bluz, düz ayakkabı ama bakımlı.

Çok mesafeli değil, ama laubali de değilimdir. Her işi de yaparım. Mesela çaycı ablanın servisi geç kalıyor, ben araç ile geldiğim için erken geliyorum. İdari katın mutfağındaki çayı da demlerim, bina çok katlı olduğu için çaycı ablaya bana kahve koyar mısın abla ben gelip alırım derim ve kahvemi gider kendim alırım. Yeri gelir ekibimdeki mühendislerime kahve de yaparım çaycı abla izinde ise. Ne ekibimdeki insanlardan saygısızlık gördüm ne de diğer bölümdeki arkadaşlardan. Ekibimdeki herkes de benim ekibimde oldukları için çok memnun olduklarını söylüyorlarmış, yüzüme de söylerler sağ olsunlar. Ama şu var konu iş olunca gerektiğinde sert de olurum. İş istediğim gibi olmadı mı, bunun burasını düzeltelim X Bey derim. Ya da diğer bölüm sorumluları ile bir konuda ters mi düştüm (ki normal hayatta çoğu ile çok samimiyimdir) bundan sonra bunu bu şekilde yapın lütfen derim.

Gerekli yerde gerekli tavrı koyamadığınız için olabilir sanıyorum bu durum. Ama en önemli sebep de kendinize olan güveniniz. Kendinize güvenin. En önemli nokta o. İş konusunda öz güveni doruklarda olan bir insanımdır, bu sebeple bu zamana kadar söz geçiremediğim hiç kimse olmadı iş hayatında... Ha tabii bunu özel hayata uygulayamıyorum orası ayrı bir durum :olamaz:

Canim o birazda karsindaki kişinin kişiliğiyle alakalı saygılı olan her yerde ve herkese saygılıdır.
Belki karşınızdaki insanlarla alakalı bir durumdur bu.

Saygi göstermesini bilmeyen biri size de saygi gostermez mesela anlatmak istediğim bu.
haklısınız ama bana karşı saygısız olan kişileri gözlemliyorum sert kişilere karşı hiç öyle değiller. adamına göre muamele gibi:KK43:

haklısınız ama bana karşı saygısız olan kişileri gözlemliyorum sert kişilere karşı hiç öyle değiller. adamına göre muamele gibi:KK43:

Işte bu gerçek saygı değil korku.

Sizin duygularınızı okudum siz herkese karşı cok saygilisiniz . Normali de bu.

Ama sizde o saygidan istiyorsanız sizde sert mizacli olun. Ama kendinize celismeyin nasıl mutluysaniz oyle olun.

Ya da en güzeli bak şu hem biraz samimi hem ciddi bir duruş sizi daha mutlu eder .
Size her lafı veremesinler o an tepki koymadiginiz için oluyordur tahminen.

Mesela biriyle samimi konuşuyorsun diyelim size saygısızca bir laf mi verdi o an hemen sertlesin ve kizdiginizi hissettirin.
Öyle öyle saygı kazanirsiniz

Ben herkesle mesafeliyimdir. En sıcak ilişkimde bile anında tavır değiştirebilirim
bende öyle çok aman aman sıcak kanl ıdeğilimdir aslında iş yerinde ama bilmiyorum bi yerde yanlışlık yapıyorum ama nerde
Insanlari bozun,haddini bildirin biraz canlarina okuyjn,yuz yumusak yuzlusunuz
Insan gibi savranmissiniz karsinizdaki uyanamamis,cahil
O cayi oraya koyan cayciya bir sorun zor mu geliyor ,bende ilk basta yapardim bunlari ,uzulmesin ah almiyim derken ,ah eden ben olunca ,bildigin cadaloza dondum
'ah almıyı mderken ah eden ben olunca' ahhh ahh bu ben :KK43:
Senin bu durum bende de var. Hatta bu konuyla ilgili başlık bile açtım bak istersen "fazla saygı başa bela" diye. O yüzden seni çok iyi anlayabiliyorum. Beni de ailem çok katı büyüttü. Hep saygılı olacaksın saygısız olmayacaksın diye. Küçüklükten aşırı bastırıldığımızı düşünüyorum. O yüzden insanlara karşı sert davranamıyoruz. Bir de ben güler yüzlülükten kaybettiğimi düşündüm sizin gibi. Fazla sempatiklik ve kibarlık bu ülkede maalesef işe yaramıyor aksine eziklik gibi algılanıyor sanki. Ve kimi insanlar bazılarını egolarıyla ezmekten özellikle zevk alıyorlar diye düşünüyorum. Bir de bizim gibi insanlarda muhtemelen özgüven eksikliği var ve özgüveni arttırmamız gerekiyor. Bir diğer husus da insanlarla sınırları çizmeyi beceremiyoruz. Bunun psikolojik eğitimleri varmış sanırım. Şahsen konuyla ilgili psikolojik destek almayı düşünüyorum. Çünkü cidden hayatını etkileyen berbat bir olay. Sizin de destek almanızı tavsiye ederim. Intihara kadar düşünmüşsünüz. Yapmayın lütfen. Gelin beraber başarmaya çalışalım. İnsanları kırmaktan bu kadar korkmamak lazım. Yoksa kırılan biz oluyoruz. Ufak ufak bi yerden başlamak lazım...
çok haklısınız bir ara kişisel gelişim kitaplarına sardım ama okuduğum süre boyunca herşe ybiraz daha iyi gibi, ama biraz zaman geçince eskiye dönüyorum benliğime mi işlemiyor nedir
Yumuşak yüzlü ve iyiniyetlisin
Kimse kırılsın istemeyen bir yapın var
Ve de çok kendine güveni tam olan biri değilsin
O da karşındakine yansıyor o enerji ister istemez.
Böylelikle de onlar yumuşak yüzlü bulduğu için saygı göstermiyor.
Duruşunla alakalı yanı
evet olabilir
Bu intihar düşünmeyi gerektirecek bir konu mu gerçekten? Belki de sorun budur fazla naif oluşunuz, zorluk karşısında hemen ortadan yok olmayı düşünmeniz, kendinize güveninizin olmayışı insanların size saygı duymasını engelliyordur?
Is yerinizde yaşca sizden büyüklere iş anlattiginizi söylemişsiniz belki amaan bu toy bize ne öğreticek diye düşünenler vardır içlerinde o yüzden ciddiye almıyorlardır. Tamamen %100 sizle ilgili bir durum da değildir bu bazı insanlar yapı gereği gevşek olabilir bu da size saygısızlık olarak yansıyor olabilir.
Öz güven eksikliği olabilir, elinizde olmadan ürkek şekilde tavır sergiliyorsunuzdur o yüzden amaann bu bi şey demez, kızmaz gibi düşünülüyorsunuzdur.
Bunu düzeltmek için yarın sabahtan itibaren herkese bağırmaya fazladan iş yüklemeye başlayın falan gibi bir formül yok tabiki, zamanla kendinize güveninizi artırıp daha dik duruş sergileyerek kendinize saygı duyarak başkalarının da duymasını sağlayabilirsiniz.
Rahatsız olduğunuz hareketleri içinize atmayın mesela. Hani demişsiniz ya mesela 3 arkadaşız ona güzelce sorar bana hesap sorar gibi emir verir gibi diye bunu önünü kesebilmek için anında dönüt sağlamanız lazım ki rahatsız olduğunuzu anlayıp tekrar etmesin.
yani bu süreçte inanın arkadaşlarımı şakayla karışık uyarıyorum da 'hayırdır, babamın koltukta yerin var herhalde ' gibi gibi ama yok ya herşey yine aynı. bi canları sıkılsın dertleşmek istesinler anında bana koşarlar ama :KK43:
Sorun su ki insanlarin cogu otorite -itaat dezeninde.saygi degil cogunun gosterdigi.korku.ben sunu yapmazaam bana takar,benim isimi zorlastirir korkusu.senin bunu yapmayacagini biliyo.ayni sorunu yasiyorum.kimseyi ezemem.niye ezeyim zeytin mi onlar.ama bence onlardan zeka plarak 5 adim onde oldugunu gostermelisin
ay aslında ezeceksin ya. şu durumu öyle taktım ki kafaya. ya bu deveyi güdücem yada bu diyardan gidicem diye elime beyzbol sopasını alıp herkese dalıcam sonunda:olamaz:
Bıseyden memnun degılsenız memnun olmadıgınızı soyleyın net sekilde.
Saka hosunuza gitmedıgınde 'komik mi bu' dıye bozun.
Lakayt cumle kelime fark etmez duydugunuzda 'konusmamıza dikkat ediyoruz yalnız' dıyın bozun.

Bırıne bir bardak su dahi verseniz su verdim ben verdim dıyın, alcakgonullu olmayın.
Size hainlik yapana insanlık bende kalsın dıyıp insanlık yapmayın, insanlık sizde kalmaz aksine salak bu diyorlar.

Yumusak kibar naif olmayın ozetle cızgılerınızı gectıklerınde.
Dur simdi utandırmayım dıyıp goz yummayın hıcbır olumsuz duruma ve olaya.
Baskası adına onu demek istemedi kesin, onu yapmak istemedi bence dıyıp yaptıklarına bahane bulup kendı ıcınızde affetmeyin
Bunu bana neden yaptın diye sorun.
Asırı mutevazı olmayın, bırı cok guzel olmussun dedıgınde 'o senin guzel gozlerının gorusu' gibi sacma sapan cumleler kurmayın, tesekkur ederım dıyın gecın.

Malesef insanların anladıgı dil sevgi ve yumusak dil degıl. Oyuzden fazla yumusak olmayın.
Simdilik aklima gelenler bunlar.

o an laf sokmak aklıma gelmiyor. o olayı yaşarken 'yok ya o açıdan söylememiştir'diye geçiyor içimden. sonra düşündükçe kendime kızıyorum. ne diye kendine hesap sordurtuyosun diye o_O
Canım seni çok iyi anladım.guleryuzlu oluna gelene çıkabilecek lerini çünkü yumuşak olduğunu düşünüyorlar.saygidan susuyorsun ezik biliyorlar, .sana tavsiyem herkes yerini bilsin.cayciya çaycı gibi davran bı abla, emekçi olarak değil.cunku başıma da geldi bı yerden sonra sen çaycı o patron oluyor.samimi davranma ne kadar uzak o kadar değer.asla taviz verme .maalesef sen insan oldukça davarlar çoğalacak.tabi bunun özü o otoriter baban.hicbir şey mükemmel olmak zorunda değil canıkom.sana hesap sorar gibi konuşana sen de öyle konuş .bu hayyatta anladığım şey şu ki, kimseye hakettiği neden gram fazla kıymet verme
bugün herkese kahve yapmış bana yapmamış. arada böyle bazılarını atlıyor. bende gittim şakayla karışık biraz yükses bi ses tonuyla 'abla aşk olsun herkese kahve yapmışsın bana yapmadın' deedim . ay unuttum da dur 2 dk bekle ben şimdi yemek yapmaya başlıycam al da götür diyo. o an salak gibi de oyalandım orda. zaten hemen yapar düşüncesiyle. oysa işim gücüm var yani, yapıp getirsin öyle yemeğini yapmaya başlasın değil mi? ben mi çok alıngan düşünüyorum, yoksa ortada varolan bir anormallik mi var çözemiyorum ya

Cok guleryuzluyumdur ama sozumu dinletirim , sorun guler yuzlulukte degil basta onu soyliyim
Mesafeli ve sert olmaniz gerekiyor , sert derken bagirip cagirmayi kast etmiyorum , dik durmali bir yonetici
Artik zaman degisti pek cok egitime kendi isteginizle katilabilirsiniz , online egitimler de var , iyi bir yonetici nasil olur egitimlerine katilin , o zaman anlayacaksiniz isin puf noktalarini
hemmmen söylediğiniz eğitimleri araştırıyorum sağolun :KK60:
Mesafe candır her ilişkimde iş sv aile çocuklar hepsine mesafe önce saygı bir öneri size herkesi etiketleyin sizin için ne ne anlamı var mesela iş arkadaşı ise işte sizli bizli her zaman söylerim mesai arkadaşı işyerinde kalmalı dışarda sadece merhaba iyi akşamlar çizgi ve sınırlar geçilmemeli hemen uyarin hele bir kendine gelsinler bikez yaparsanız desdur ile gelirler aileniz bile zamanla bakışlarınizdan anlar beni sevmesinler ama saygı duysunlar hayatımdan cikariveririm saygı duymayani insan içinde sert bir dille uyarı veririm
bende herkesle mesafeliyimdir. asla vıc vıc ilişki sevmem ama saygı görülme nokrası sıkıntılı bende. şu evreye en hızlı nasıl gelirim ki :cry:
Evet katılıyorum söylenenlere, kamu özel farketmiyor hatta sandığınız gibi yaşın küçük olmasi da degil, duygu önemsemeyen , genelde güler yüz gostermeyen, bu bi hata yaparsam gözümün yasina bakmaz diye düşünülen, benim ondan büyük olduguma bakmaz milletin icinde azarlar beni diye düşünülen kisilere saygi cekinme duyuyor bizim insanlarımız. Biz belki komplekssiz bir millet de mevcut davranis düzenimizle insanlara saygi gostererek gunaydinlar eline sagliklar diyerek empati yapmaya çalışarak mutlu bir yönetici olabilirdik (ben degilim zaten de :) , ama burada yo yo yo.. ayrica baskin anne ya da baba ile büyüyen ve özellikle baskalarinin yaninda çocuğun isteklerini önemsemeyen, küçümseyen ve dikkate alınmayan çocuklar ekstra çekingen oluyor genelde bu da bir gerçek..
Bu kisiliginiz sizin, bununla ilgili kendinizi gelistirin muhakkak işin uzmanlarından yardim da alin ama ilk yapacağınız ve yarindan itibaren değiştireceğiniz ilk sey YÜKSEK ve net bir sesle konuşmak olsun işyerinde her zaman. Faydasini göreceksiniz.
çok güzel özetlemişssiniz ve tamamen haklısınız. çok sağolun deniycem :KK68:
İktidar diye bir kitap var onu okumanı öneririm.
biri daha yazmış haftasonu mutlaka alıcam

Canım önce kendi içinde çözmelisin durumu.Yani sen içten içe saygı duymayı haketmediğini düşünüyorsun ve sürekli insanları izliyorsun bana saygı duymuyorlar mı diye.Ve kendini başkalarıyla çok kıyaslıyorsun.Yani demek istediğim sen hangi duyguların içindeysen dışarıya fark etmesen de o aurayı veriyorsun.Ve insanlar da bunu senin davranışlarından alıyorlar.Babanın davranışlarının etkisinden kurtulman lazım.Kişisel gelişim kitapları veya bir terapi sana yardımcı olacaktır.İşe kendinden başla ve özgüvenini kazan.Ondan sonra her şey değişecek.
evet ya gerçekten manyak oldum. bana saygı gösterecekler mi diye. o kadar sıkıldım ki şu durumdan kaç yaşına geldim. hala karakterimi değiştirmeye endesliyim bu olay canımı sıkıyor. bu yaşta çoktan karakterimin oturmuş olması gerekirdi.
kişisel gelişim kitapları okudum bir süre ama sadece kendimi daha iyi hissettirdi. kendimi daha iyi hissedince karşımda ki ssaygısız insana tahammülüm daha da arttı. mutluyum ya batmıyordu o kadar yaptıkları :ıslık: ya benbi yerde çok büyük hata yapıyoeum dda işte . acaba yanlış kitaplar mı okudum o da olabilir. mesela sağolsun burda birkaç kişi iktidarı oku demişler onu bir okuycam

bende öyle çok aman aman sıcak kanl ıdeğilimdir aslında iş yerinde ama bilmiyorum bi yerde yanlışlık yapıyorum ama nerde

'ah almıyı mderken ah eden ben olunca' ahhh ahh bu ben :KK43:

çok haklısınız bir ara kişisel gelişim kitaplarına sardım ama okuduğum süre boyunca herşe ybiraz daha iyi gibi, ama biraz zaman geçince eskiye dönüyorum benliğime mi işlemiyor nedir

evet olabilir

yani bu süreçte inanın arkadaşlarımı şakayla karışık uyarıyorum da 'hayırdır, babamın koltukta yerin var herhalde ' gibi gibi ama yok ya herşey yine aynı. bi canları sıkılsın dertleşmek istesinler anında bana koşarlar ama :KK43:

ay aslında ezeceksin ya. şu durumu öyle taktım ki kafaya. ya bu deveyi güdücem yada bu diyardan gidicem diye elime beyzbol sopasını alıp herkese dalıcam sonunda:olamaz:

o an laf sokmak aklıma gelmiyor. o olayı yaşarken 'yok ya o açıdan söylememiştir'diye geçiyor içimden. sonra düşündükçe kendime kızıyorum. ne diye kendine hesap sordurtuyosun diye o_O

bugün herkese kahve yapmış bana yapmamış. arada böyle bazılarını atlıyor. bende gittim şakayla karışık biraz yükses bi ses tonuyla 'abla aşk olsun herkese kahve yapmışsın bana yapmadın' deedim . ay unuttum da dur 2 dk bekle ben şimdi yemek yapmaya başlıycam al da götür diyo. o an salak gibi de oyalandım orda. zaten hemen yapar düşüncesiyle. oysa işim gücüm var yani, yapıp getirsin öyle yemeğini yapmaya başlasın değil mi? ben mi çok alıngan düşünüyorum, yoksa ortada varolan bir anormallik mi var çözemiyorum ya

hemmmen söylediğiniz eğitimleri araştırıyorum sağolun :KK60:

bende herkesle mesafeliyimdir. asla vıc vıc ilişki sevmem ama saygı görülme nokrası sıkıntılı bende. şu evreye en hızlı nasıl gelirim ki :cry:

çok güzel özetlemişssiniz ve tamamen haklısınız. çok sağolun deniycem :KK68:

biri daha yazmış haftasonu mutlaka alıcam

evet ya gerçekten manyak oldum. bana saygı gösterecekler mi diye. o kadar sıkıldım ki şu durumdan kaç yaşına geldim. hala karakterimi değiştirmeye endesliyim bu olay canımı sıkıyor. bu yaşta çoktan karakterimin oturmuş olması gerekirdi.
kişisel gelişim kitapları okudum bir süre ama sadece kendimi daha iyi hissettirdi. kendimi daha iyi hissedince karşımda ki ssaygısız insana tahammülüm daha da arttı. mutluyum ya batmıyordu o kadar yaptıkları :ıslık: ya benbi yerde çok büyük hata yapıyoeum dda işte . acaba yanlış kitaplar mı okudum o da olabilir. mesela sağolsun burda birkaç kişi iktidarı oku demişler onu bir okuycam
Sıkma canını bu konuyu fazla takma bazen de susma canını sıkan kimse sen de lafını söyle.Şu çayı o kadar uzağa koymazsan sevinirim,sesinin tonunun ayarlarsan sevinirm vs vs gibi

Prensiplerinizi ve ne istediğinizi net bir şekilde ifade ediyor musunuz? Örneğin size gelen işin özensiz olduğunu düşündüğünüzde tavrınız nasıl oluyor? Bence sert veya yumuşak olmaktansa disiplinli ve prensipli olmak önemli. Yani gülüp espiri yapabilirsiniz ama sizinle çalışanlar sizin kırmızı çizgilerinizi bilmeli ve ona göre davranmalılar. Beden dilinin çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bu konuda birkaç video izleyebilirsiniz. Aklınıza yatarsa profesyonel yardım da alabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla cok açık yorumlar istiyorsunuz orneklendirelim.

Siz A olun. Karşınızdaki
B
olsun.

A: günaydın nasılsın

B: iyiyim sen nasılsın

A: Bugün şu işler varmış halletmemiz gerekiyor bitirelim bu işleri

B: Biter ya sen kafana takma

Bak burda saygısızlık başlıyor burda dur demezsen devami gelir.
Orda şu tepkiyi verin

A: Anlamadım ne demek takmamak

B burda biraz afallar.
Biraz geri adim atarak yine aciklama yapmaya çalışır.
Ciddiyetinizin tonunu 1 tik daha artirin.

A: Bu is bugün bitmeli ve kafaya takmamiz gerek.

Deyip sohbeti kesin. Islerinize odaklanin.

Is bitince yine samimi olursunuz.

Bu şekilde umarım orneklemem anlaşılır olmuştur.

Aynı dert bende de aynı sorun var.çalışmıyorum ama sosyal. hayatta bir arkadaşımın derdini dinlesem, çözüm üretsem, yardımcı olmaya çalışsam salak yerine konuyorum.biri kredi çektirmeye çalışır 😁biri çalıştığım dönemde ,üstlere söyleyemediği şeyleri beni manipüle ederek bana söyletmeye çalışırdı. Yemezler tabi😁
En son yüz verdiğim eltimle kavga ettim.çünkü işin cılkını çıkardı.
Kimseye yüz vermeyeceksin

Sen takım ekibini yönetmiyorsun, ekip seni yönetiyor...🤣
YouTube da kişisel gelişim videoları var izlemeni tavsiye ederim,,
gülmeyiin zaten çok canımı sıkan bir konu :63:
mesela kimleri? o kadar çok var ki

Asla rica etme.
Kesin ve net cümlelerle ifade et. Is konularını bilmediğim için tam örnek olmayabilir ama,
mesela bir işin yapılmasını istiyorsun.
Yapar mısın deme.
Yapmanı istiyorum
yada şu güne kadar bitmiş olsun de.
Gözlemlerim bu şekilde.
yapar mısın deme demişsiniz ya. yapar mısın da değil, yapabilir misin diyorum ya bazen. sanki babamın hayrına yapacak o kişi, o iş zaten onun görevi :KK43:

Yaşınızın genç olmasından kaynaklı olabilir mi acaba? Bizim toplumumuzda yaşı küçük olan her zaman daha fazla saygı göstermesi gereken kişi olarak konumlandırılıyor. Bilgisayar mühendisi bir arkadaşım var mesela, çok iyi bir üniversiteden mezun, Türkiye’de çok önde gelen şirketlerde çalıştı ve kendini fazlasıyla geliştirdi. İstanbul’da bir şirketin takım liderliği pozisyonuna başvurdu. Fakat yaşı genç olduğu için (25) takım lideri olmasının şirkette dengeleri bozabileceğini söylediler. Takımda sizden yaşça çok büyük insanlar var ve sizden emir almak onlara zor gelebilir dediler. Arkadaşıma onunla çalışmayı çok istediklerini, istediği maaşı vereceklerini fakat pozisyonun liderlik olamayacağını söylemişlerdi ve bunun üstüne arkadaşım teklifi reddetmişti. Size de diğerlerinden az saygı duyulmasının sebebi genç olmanız olabilir. Maalesef donanımınızdan daha önemli olabiliyor yaş mevzusu bazen.
bunu bende düşündüm fakat. kendimi bu şekilde avutuyor olabilirim diye başka kişilerden fikirlerini almak istedim. ama inanın o hissiyatı hissediyorum. çünkü yeni bir iş başvurusuna bile gittiğimde yaşımı sorup 'bu işi yapabildiğine emin misin' deyip, bana çaktırmadan beni denediklerini görüyorum. işimi doğru yaptığımda ise görüp takdir alıp başlamışımdır o yerlerde ve genelde patronlar beni saygımdan ötürü severler. her çıktığım iş yerlerinde istifamı verdiğimde patronlarım bir kez konuşmuştur benimle. ama sıkıntım mesai arkadaşlarımla

Belki sadece yaşınızla ilgilidir.Kendimden en az 12 yaş küçüklerle okuyorum , istisnasız tüm hocaların bana yaklaşımları, üslupları çok çok farklı.Nasıl ki bana sadece olgun olduğum için farklı davranılıyorsa size de genç göründüğünüz için hafif tavırlar sergileniyor olabilir.
evet o da bir ihtimal olabilir

İntiharı düsünmek ne demek ya🙄Siz ne kadar degerli iyi biri oldugunuzu kendinizw hissettitmemissiniz bence mutlaka kişisel gelişim uzmanına gidin veya piskologa hep kendinizi suclamıssınız
evet gerçekten kendimi anında suçlayabiliyorum. mesela bişey oluyo, biri yaptığım bişeyi farketmeden yapmadın diyo. aklımdan geçen şey 'uff unutmuşum ya nsaıl unuturum' moduna girip anında kendi canımı sıkıyorum . oysa ki yapmışımda yani.
o an asıl düşünülmesi gereken şey 'bu işi yaptım mı yapmadım mı ' diye düşünmek değil midir? ama o an ben hemen yapmadığımı okeyleyip kendime kızıyorum. tabii sonradan bir bakıyorum ki zaten onu yapmışım mesela. bu düşüncemi değiştirmem lazım. inanın çok yıpratıcı

Tek bir nedeni oldugunu sanmam. Tahminlerimi siralayayim;
-ozguven ki karsidaki bunu hissedince otomatik ustunsun
-giyim kusam, vucut dili
-bakim, sac modeli
-uslup
-ses tonu
-bos zaman aktiviteleri (soyle dusun; haftasonu ne yaptin diye konusulurken tenis oynayan, yuzen kendini gelistiren mesgul insan mi dikkat ceker, bir sey yapmadim evde bos gecti diyen mi?)
-otoriter olmak
-cevre
-kitap okumak yani kendini gelistirmek aslinda
-kendi kendinize deger vermek. Kendinizi sevmek. Siz kendinize deger vermezseniz karsidaki hic vermez.

simdilik aklima bunlar geldi. maddelere gore kendinizi tartin. bir psikologdan yasam kocundan vs yardim alabilirsiniz. degistirmeniz gereken noktayi tespit eder.

bir de sunu soyleyeyim masanizdaki suyun icinde bile iki dilim limon bir cubuk tarcin olsun. Insanlar fark etsinler sizin havanizi, durusunuzu.. kendinize dikkat ettiginizi.
ufak tefek cinayetler de oya vardi. muhakkak sporunu yapan, kosan, her gun taze sebze yemegini kendi pisirip yiyen bir kadin imaji verirlerdi ona. Aman tek kisiyim bir sey yiyip geceyim havasi olmazdi. Evi ozenli masasinda limonlari..

bu söyledikleiniz gerçekten çok çok önemli ve zaten özgüven hariç (ondan çok emin değilim) diğerlerine her zaman çok dikkat etmişimdir. ama şu da aklıma takılıyor ki. iş yerlerinde böyle memnuniyetsiz, mızmız, kendine bakmayan, ağzı bozuk, saygısız, karşısında ki kişiyi sürekli azarlayan insanlar öyle bir saygı görüyor ki. karşısına gelecek kişi gelmeden kafasında söyleyeceklerini bir düşünüyor yani bi çekinerek geliyo.

Bence sert davranmakla gülmemekle ilgili değil bu mesele. Gülerek lafını sokup saygı gören çok kişi var. Sanırım yaptıkları işten her zaman memnun kalmamanız gerekiyor. Sorgulamanız gerekiyor. Tabi mantıklı şekilde. Karşıdaki aa bunu farketmemişim diyecek. Açık aramak gibi biraz ama siz amirsiniz bu normal bişey. Hatta hem güleryüzlü olabilirsiniz ama şakayla karışık laflarınızı geçirin. Biliyorum zor, ama bikaç kere yapıp işe yaradığınu görünce zevk almaya bile başlarsınız
ben sorgulayıcıyımdır. dediğiniz gibi sorguluyorum okey. ama karşımda ki aa bunu farketmemişimden ziyade olsun ya böyle de güzel, yada yaparız ya hemen sıkıntı değil deyip kaçıyor ve kapanıyor hemen konu

Malesef aynı sorunu yaşıyorum. İnsanlara siz diye hitap ederim, saygılı ve oldukça nazik davranırım. Güleryüzlüyümdür ve işle ilgili vs. hata yapılınca hoşgörülü davranırım. Yani aslında ben herkesin olması gereken gibiyim bence. Ama insanlar bu tavrımı karıştırıyorlar. Ve enseye şaplak modunda davranıyorlar bana. Dikkat ediyorum hep iyi nazik yumuşakyüzlü insanlara bir "amaaan o her şeyi kabul eder" düşüncesiyle yaklaşılıyor. Örneğin kendi işimle ilgili örnek vereyim. A hocası sert ve azarlayan biriyse aman onun dersini şu güne koymak zorundayız diye istediği ders programı yapılırken B hocası sen ben gibi biri olduğu için 'tamam ya o ses çıkarmaz, ona kabul ettiririz zaten diyip istemediği bir program yapılıyor.
İlla korku krallığı mı kuralım bilmiyorum. Bir de ben çok ufak tefek ve yaşımdan küçük gösteren biriyim. O yüzden de beni pek ciddiye almıyorlar
kesinlikle harfi harfine katılıyorum size, çok haklısınız maalesef ki bo toplumda ayakta kalmak için o çirkin karakterlere bürünmek gerekiyor

Turkiyede bazi sinirli ortamlar haric kibar insanin asagilandigini dusunuyorum. Ben de ozguvensiz ve pisirigim. Herkesin benzer niteliklere sahip oldugu, vizyonu genis, akilli insanlarin cogunlukta oldugu ortamlarda ne yaparsam yapayim saygi gordum. Mesela eski isyerimde bence herkes cok yetenekli ve akilliydi, egitim seviyesi epey yuksekti, her oglen arkadaslarima sprituel iliski kocu taklidi yapar sorularini cevaplandirirdim, patronum dahil gulmekten olurdu, is arkadaslarima gidip SARILIRDIM filan. Ama toplantilarda yorumlarimi ustlerim bile dikkate alirdi, bir an olsun saygi duymuyorlar mi acaba bana diye dusunmedim.

Saygi gormedigim ortamlar ise hep kompleksli, genis dusunemeyen, ve biraz ahlaksiz insanlarla dolu olmustur. Mesela avukatlik stajimi onemli bir ceza hukuku hocasinin yaninda yaptim, adamla iyi anlasiyoruz, bana makale yazdiriyor, aihme dilekce yazdiriyor, oturup doktrinel tartismalar yapiyor, 23 yasindaki yeni mezuna gosterdigi saygi yasitlarindan farkli degil. Burodan cikip arada nadiren de olsa icra dairelerine veya mahkeme kalemlerine veya hakimle gorusmeye gitmek zorunda kalirdim. O zaman kendimi cehennemde bir bocek gibi hissederdim. Rusvet istemeler, sacma sapan sebeplerle suratimiza dosya firlatmalar, insan gibi degil hayvana bile boyle davranmazsin. Kaliteli insan lafindan nefret ederim insaniz mal degiliz ama yani baska bir tanim da bu kavrami karsilamiyor. Bir meslek grubu icin genelleme yapmiyorum, ulkemizde, cok ayricalikli ve egitimli bir kesim haric (cunku onlar fanusta yetismis oluyor biraz ve cogunlugun savunma mekanizmalarini gelistiremiyor), cogunlugun asagilik kompleksi sahibi, vasat, temel degerleri icsellestirememis ve haset oldugunu dusunuyorum. Elbette cogunluktan bahsediyorum, yoksa iyi insan her toplumda var. Ama bizim toplum iyi niyetli insani ezer, zayiflik olarak gorur, saygi duymamaya bahane arar. Hele yumusak basli ve ozguvensizsen daha da zevkle ezerler. Malesef bence boyle. O yuzden bence sucu kendinizde.aramayin.

ilk paragrafınız gibiyim bende aynı şekilde hemde. iş yerinde patronlarım, benden üst kişiler her zaman beni sever, saygımı takdir eder, benden fikir alır, sohbet eder, hediyeler alırlar. bende onlara karşı oldukça mesafeli fakat sıcağımdır
benimde saygı göremeediğim kısımlar iş yerinde birlikte çalıştığım alt veya benimle aynı konumda olan kişiler. bende ister istemez diğer insanlara yaklaştığım gibi yaklaşamıyorum çünkü enerjimi emiyolar resmen. yani 2 tip insan olmak gerekiyor sanki.
ilk bahsettiğimiz ortamlarda kendi benliğimizle durmalı
ikincci bahsettiğimiz ortamlarda ise olması gereken gibi olup, gerekirse rol icabı memnuniyetsiz ketum olmalıyız

X