Bekarken biriktirmek çok daha kolay. Ben çok para biriktirmiştim bekarken sonra o paralarla hem evlilik masrafları çıkmıştı hem de araba almıştık. Evlendikten sonra ev masraflarıydı çocuktu derken neredeyse hiç biriktiremedim. Ama geçen sene bu işe bir dur demenin zamanı geldiğini anladım. Küçükken çok biriktirdiğini yazmışsın. Demek ki tutumluluk içinde var senin. Yalnızca onu ordan geri çıkartman lazım.
benim taktiğim kredi kartını kullanmamak ve her gördüğümü almamak. Özellikle ucuz alışverişe dikkat. Hiç almayacağın şeyleri ucuz diye alıyor musun? Ayda ucuz diye 20 liralık 3 tane şey alsan ayda 60 yılda 720 tl eder. 10 yılda 7200 tl para demek bu. Ciddi bir rakam. Maaşın çok düşük bile olsa bu para biriktirebilirsin. ben değil uzmanlar söylüyor bunu. Bir de birşey almak istersem buna cidden ihtiyacım var mı diye soruyorum. Cevap %99 hayır oluyor tabi.
Ayrıca kredi kartı ekstreni bu ay çok iyi incele. Ne kadar taksidin var ne zaman bitiyor. Takside girme derim arkadaşım ben. Çok büyük bir ihtiyaç olmadığı müddetçe. O 3-5 liralar eklenip eklenip her ay kredi kartını dolduruyor. Paran varsa al yoksa da alma. İnan 1 ay ıvır zıvır almasan çok farkettiğini göreceksin. Hayatında büyük bir fark olmadığını da. Çünkü bir de o ıvır zıvırları kıyafetleri ayakkabıları çantaları evde koyacak yer bulamama sorunundan da kurtulacaksın.
Ben bu yöntemle geçen sene çocuğun okul taksidine rağmen bayağı bir para biriktirdim. Eşim bile şaştı kaldı. Bu sene hedefim daha da büyük. İnşallah da başarırım, hepimiz başarırız. Artık bizim de bir evimiz olmasını çok istiyorum. İnsanın bir hedefi olunca para biriktirmek de çok zevkli oluyor. Benim gibi bunca yıl neden para biriktirmedik diye pişman olma şimdiden yap birikimini.
İstemen ve karar vermen yeterli. Gerisi gelir Allah'ın izniyle.
Herkese hayırlı birikimler.