Nasıl isterseniz öyle biriktirin hanımlar !!!

geçen ay 2 küçük altın almıştım, 2 küçük altın da bu ay alacağım. Paraya çevirirsek 460 küsür tl sanırım düşmediyse. Altın almazsam harcıyorum ben.

hayatımda ilk kez bu kadar para biriktirdim helal bana :92::92:

Her şey çook güzel bir tatil için. Ve tatil öncesi çıkacağım alışveriş için.

Üstüme başıma bişey bile almıyorum, zayıflamayı bekliyorum :94:

Kumbarama attığım paraların birikimiyle bugün çeyrek altın aldım...:nazar:
İnşallah hep almaya d evam eederiz:nazar::nazar:
Kumbarada hala 13tl var 10tl daha ekleyim mayıs ayının taksidini yatırcam :)

ya ne güzel birikim yapıyorsunuz
10 tl bile olsa güzel ben ise gereksiz para harcıyorum
küçükken aslında çok tutumluydum sonradan böyle oldum
maaşım yatıo direk kredi kartına :KK43:
bekarım daha.
bi akıl verin kızlar yaa

ya ne güzel birikim yapıyorsunuz
10 tl bile olsa güzel ben ise gereksiz para harcıyorum
küçükken aslında çok tutumluydum sonradan böyle oldum
maaşım yatıo direk kredi kartına :KK43:
bekarım daha.
bi akıl verin kızlar yaa

Bekarken biriktirmek çok daha kolay. Ben çok para biriktirmiştim bekarken sonra o paralarla hem evlilik masrafları çıkmıştı hem de araba almıştık. Evlendikten sonra ev masraflarıydı çocuktu derken neredeyse hiç biriktiremedim. Ama geçen sene bu işe bir dur demenin zamanı geldiğini anladım. Küçükken çok biriktirdiğini yazmışsın. Demek ki tutumluluk içinde var senin. Yalnızca onu ordan geri çıkartman lazım. :KK52:

benim taktiğim kredi kartını kullanmamak ve her gördüğümü almamak. Özellikle ucuz alışverişe dikkat. Hiç almayacağın şeyleri ucuz diye alıyor musun? Ayda ucuz diye 20 liralık 3 tane şey alsan ayda 60 yılda 720 tl eder. 10 yılda 7200 tl para demek bu. Ciddi bir rakam. Maaşın çok düşük bile olsa bu para biriktirebilirsin. ben değil uzmanlar söylüyor bunu. Bir de birşey almak istersem buna cidden ihtiyacım var mı diye soruyorum. Cevap %99 hayır oluyor tabi.

Ayrıca kredi kartı ekstreni bu ay çok iyi incele. Ne kadar taksidin var ne zaman bitiyor. Takside girme derim arkadaşım ben. Çok büyük bir ihtiyaç olmadığı müddetçe. O 3-5 liralar eklenip eklenip her ay kredi kartını dolduruyor. Paran varsa al yoksa da alma. İnan 1 ay ıvır zıvır almasan çok farkettiğini göreceksin. Hayatında büyük bir fark olmadığını da. Çünkü bir de o ıvır zıvırları kıyafetleri ayakkabıları çantaları evde koyacak yer bulamama sorunundan da kurtulacaksın.

Ben bu yöntemle geçen sene çocuğun okul taksidine rağmen bayağı bir para biriktirdim. Eşim bile şaştı kaldı. Bu sene hedefim daha da büyük. İnşallah da başarırım, hepimiz başarırız. Artık bizim de bir evimiz olmasını çok istiyorum. İnsanın bir hedefi olunca para biriktirmek de çok zevkli oluyor. Benim gibi bunca yıl neden para biriktirmedik diye pişman olma şimdiden yap birikimini. :KK56:

İstemen ve karar vermen yeterli. Gerisi gelir Allah'ın izniyle. :KK19:

Herkese hayırlı birikimler. :KK69: :KK71:

Bekarken biriktirmek çok daha kolay. Ben çok para biriktirmiştim bekarken sonra o paralarla hem evlilik masrafları çıkmıştı hem de araba almıştık. Evlendikten sonra ev masraflarıydı çocuktu derken neredeyse hiç biriktiremedim. Ama geçen sene bu işe bir dur demenin zamanı geldiğini anladım. Küçükken çok biriktirdiğini yazmışsın. Demek ki tutumluluk içinde var senin. Yalnızca onu ordan geri çıkartman lazım. :KK52:

benim taktiğim kredi kartını kullanmamak ve her gördüğümü almamak. Özellikle ucuz alışverişe dikkat. Hiç almayacağın şeyleri ucuz diye alıyor musun? Ayda ucuz diye 20 liralık 3 tane şey alsan ayda 60 yılda 720 tl eder. 10 yılda 7200 tl para demek bu. Ciddi bir rakam. Maaşın çok düşük bile olsa bu para biriktirebilirsin. ben değil uzmanlar söylüyor bunu. Bir de birşey almak istersem buna cidden ihtiyacım var mı diye soruyorum. Cevap %99 hayır oluyor tabi.

Ayrıca kredi kartı ekstreni bu ay çok iyi incele. Ne kadar taksidin var ne zaman bitiyor. Takside girme derim arkadaşım ben. Çok büyük bir ihtiyaç olmadığı müddetçe. O 3-5 liralar eklenip eklenip her ay kredi kartını dolduruyor. Paran varsa al yoksa da alma. İnan 1 ay ıvır zıvır almasan çok farkettiğini göreceksin. Hayatında büyük bir fark olmadığını da. Çünkü bir de o ıvır zıvırları kıyafetleri ayakkabıları çantaları evde koyacak yer bulamama sorunundan da kurtulacaksın.

Ben bu yöntemle geçen sene çocuğun okul taksidine rağmen bayağı bir para biriktirdim. Eşim bile şaştı kaldı. Bu sene hedefim daha da büyük. İnşallah da başarırım, hepimiz başarırız. Artık bizim de bir evimiz olmasını çok istiyorum. İnsanın bir hedefi olunca para biriktirmek de çok zevkli oluyor. Benim gibi bunca yıl neden para biriktirmedik diye pişman olma şimdiden yap birikimini. :KK56:

ben bu uzun ve yararlı yazınız için gerçekten teşekkür ediyorum..
bir sene önceye kadar kendimi zora sokacak kadar alışveriş yapardım.
sonra akıllandım ve birikime başladım.
gerçektende bişeyler yapabildiğimi boşa harcamanın yararı olmadığını gördüm..
sizin gibi paylaşımları okuyunca tekrar tekrar gaza geliyorum teşekkürler :KK19:

ben bu uzun ve yararlı yazınız için gerçekten teşekkür ediyorum..
bir sene önceye kadar kendimi zora sokacak kadar alışveriş yapardım.
sonra akıllandım ve birikime başladım.
gerçektende bişeyler yapabildiğimi boşa harcamanın yararı olmadığını gördüm..
sizin gibi paylaşımları okuyunca tekrar tekrar gaza geliyorum teşekkürler :KK19:

Rica ederim. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. :KK64: En Büyük KKEn Büyük KK

Rica ederim. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. :KK64: En Büyük KKEn Büyük KK

çok teşekkür ederim vakit ayırıp bana yazdıklarınız için
kredi kartımda kalan son limitle bi çeyrek aldım
ilk başlangıç olsun diye
çünkü o limit kalsaydı kesin gereksiz şeyler alırdım
ilk işim kredi kartlarımı iptal ettirmek olmalı

baktım ve düşündüm kredi kartlarımı temizleme kararı aldım.
sanırım beni dibe iten asıl neden bu.
bir kaç aydır bunun için uğraşıyorum.
aynen arkadaşın dediği gbii aman bunlar bişey olmaz diyerek yaptığım alışverişlerin hepsi ektrede kapıma dayanıyor.
biraz sabır umarım herşeyi çözecek.

süpersinizzzzz :KK19::KK19: bende bu yolda ilerliyecemmm :KK19:

bizdyeni yeni yeni mobilya taksitlerimizi bitirdik inşallah nisanda tüm borçlar bitecek, biz benim maaşıma dokunmuyoruz bankada birikiyo eşimin maaşıyla geçiniyoruz borçlar bitse o da aktarıcak çok daha çabuk göl olcak inşallah:):KK1:

bende harçlıklarımı biriktirip bir çeyrek alıyom bide kredi kartım la bir çeyrek alıyorum 2 aydır böylece birikecek yoksa eşimde bende savruğuz ben toparladım ama:)))) bu topikte bana destek oluyo ki:)) sizleride davet ederim biriktirmeye

:KK43: bende 1 tl bile elime gecse köseye atıyorum bebeğim için bez parası yapıcam allah izin verirse...gerçi bezde pek bi pahalı ama.daha 2.5 3 ayımız var gün doğmadan neler doğar..

:KK43: bende 1 tl bile elime gecse köseye atıyorum bebeğim için bez parası yapıcam allah izin verirse...gerçi bezde pek bi pahalı ama.daha 2.5 3 ayımız var gün doğmadan neler doğar..

Rabbim darda koymaz canım..

günde 1 tl den ayda 30 eder az para değil..

sen yeter ki bişiler yapmaya çabala inş bereketli olur paran..

bayıldım bu topiği açanın yazısına:KK9::KK9:ben bu ay annebank a 100 tl verdim
gelecek ay 200 tl vermeyi düşünüyorum yoksa ben biriktiremiyorum:63:

merhabahar ben bu gün iki çeyrek aldım biri maaştan kendime ayırdığım harçlıkla birinide kredi kartıyla . kartla olanı eşim görürse ortaya çıkarırım extreme bakıp görmezse onuda saklarım harçlığımın hepsini (50 si harçlığım 70 i şu borcum bu borcum diye arakladığım miktar bunları sonra kredi kartıyla ödüyorum) bir kaçgün sıfır parayla dolaşıp eşime verdiğim paralardan harçlık alıyom.. ancak böle birikiyo yoksa eşim savruk ve birikim yapamıyo ne gelirse harcıyo.. ses çıkarıncada huzursuz oluyoruz ne gereği var.. dimi böyle bi ben biriktireyimde ev alabilelim dimi.. harçlıklarımdanda kumbaraya atıyom onlada ayrı çeyrek alcam.:))))

önceden harçlıklarım yetmiyodu bana ve aldığım ortada hiç bişey yoktu.. şimdi birktiriyorum.. üstünü tamalayıp altın alıyom.ve birikiyo Allaha şükür keşke 5 yıl önce başlsaymışım ben bu işe şimdi ne güzel olurdu..ben çalışıyom maaşımdan harçlığımı alıp geri parayı kocişe veriyom harçlığı köşeye atıp kocacımın barların tırtıklıyorum... yoksa benim kociş hayatta birikim yapamaz.. iyisimi ondan habersiz üç beş kuruş biriktireyim de ev alırsak peşinat olarak çıkarırım grisini bankadan tamamlarız

X