Nasıl İş Bulucam Ben?

Vanessa yerim kız seni. Bu ne doğallık, kendiyle barışıklık
Başka bir topiğe geçmiş olmana sevindim, inşallah gönlünce olur

Benim görücülerden biri kimya mühendisiydi. Kadın pedi, çocuk bezi, tuvalet kağıdı yapan bir firmada satın alma müdürüydü.
Onun harcinde kozmetik markaları, deterjan, diş macunu.. pek çok ürünün arge departmanlarında yer bulabiliyorlar. İnovasyon çağındayız. Aynı ürünleri 6 ayda bir ambalajını değiştirip piyasaya sürüyorlar. Ben geniş bir iş kolu olduğunu düşünüyorum.

Benim İngilizcem dediğim gibi cok güzel değil .çünkü okulda değil öyle flört ede ede,gezerken öğrendim (dil dile değmeden öğrenilmez metoduyla). Yine de bu tarz isleri part-time olarak yapiyorum. Havaalanı karsilama, Ortadoğulu is adamlarına eşlik etme falan...
Ama işte konusa konusa öğrendiğim için kurallara uymuyorum. Mesela at'ler, in'ler, on'lar falan hep karışıyor. Geçmişten bahsederken fiilin ikinci hali aklıma gelmiyorsa ya fiilin ilk halini söyleyip geniş zamanda kurup 'dün' diyorum, ya da fiile '-ed' takisini öyle mâbadimdan ekliyorum (mesela uyudum demek isterken slept aklıma gelmediyse sleeped diyorum). Ya tutarsa karşımdaki anlıyor mu?
Mal değilse anlıyor.
Anlamak isteyen insan anlar bir videom var mesela , erkek arkadaşım jonglörlük yapıyor ben de sol elini kullanmadığını söyleyip beni kandirmakla itham ediyorum. Konuşma gayet akıyor. Ama videoda farkettim 'sol elini kullanmiyorsun' dememisim de this hand , this hand diye elimle göstermişim:)
Eee,olabilir. Sonuçta ben gostermisim,o anlamış ve iki elini de kullanmış. Mesele bitti gitti.
Ama tabii türk milleti en gramer hatasında, yanlış kelime söylediğinde dalga geçtiği için insan konuşmaya utanıyor.
Hemen bir düzeltme ihtiyacı...e yanlış olsun, söylemişim bitmiş yani,derste miyiz?
Geçen instagrama bir video attım, videoyu görmesini istediğim bebe de anlasın diye altına ingilizce de yazdım.
Sevdiğim bir arkadaşım hemen beni düzeltmiş. Taş sektirmeye bounce değil skip diyorlarmış.
Eee, desinler.
Ne yapayım yani, adım Mrs. Brown falan mı, harika ingilizce konuşma zorunluluğum olsun. Videoda zaten taş sektirmişim. Okuyan insan gerizekalı değilse ne yazdığımı anlamaya çalışır. Anlamiyorsa da geçer yani.
Hiç dert etmiyorum
O yüzden rahat rahat konuşuyorum. İnsanları dert etmeyince her şey daha kolay.
Eskiden Türklerin yanında konusamazdim,gerilirdim . Başta ablam. Hemen dalga geçer. O yüzden ortamda türk varsa benim ingilizcem içime kaçardı.
Ama sonra eski sevgilim birkaç aylığına yanima taşındı. İkide bir garsona,tezgahtara soru sorardı bunun şuyu da var mı, onun içinde yoğurt var mı, neden nette paylaştığıniz fiyattan pahalı falan, ona simultene çeviri yapa yapa,yapa yapa bziim insanlarla konusurken utanma huyumu da azalttım. Hala yüzde yüz bırakmış değilim:)
Ama işte samimiyet kurup konuştuğum insanlarla sıkıntı değil ama ingilizce biliyorum diye ise girip resmi bir toplantıda el kol yapıp cırtlak sesimle kendimi anlatmaya çalışmak hoş olmaz diye b1 yazdım, geçtim:))
Senin de çözümün bol bol sohbet. İstanbuldaysan couchsurfing kullan:)

eleştirile eleştirile sitenin popüler üyeleri doğru yolu buluyor ama bu sefer konuları çok sıkıcı oluyor üzdü…

konu sahibi aslında her yerde iş var, denk gelmemiştir. yorumlarda eczane demişler mantıklı. kendi iş alanınla alakalı her yeri ara yaz pes etme çıkar illa ki

Eczane fikri çok mantıklı. İlaçları, etken maddeleri ve muadilleri hızla öğrenirsin bu süreçte. Bir de işinin ehli bir eczacıya denk gelirsen sana majistral ilaçları hazırlamayı da öğretir. Cv hazırlayıp semtindeki bütün eczanelere uğra.

Bu arada mutlu yıllar

benim babam sabun imaalatçısı sabun şampuan sabun tozu vs üretiyor , kimya mühendisiyle çalışıyor ,hiç unutmuyorum son sınıf öğrencisi babama başvuruda bulunmuştu konuşma samimiyetinden babam etkilenmiş bize anlatmıştı benim size sizin bana karşılıklı birbirimize katkı sağlayacağımızı düşünüyorum demiş kaba taslak... yani deterjan sabun kozmetik gibi içerikler üreten yerler size ihtiyaç duyar ... hangi şehirdesiniz bilmiyorum tabi ama...şehrinizde vardır mutlaka araştırın isterseniz o sektörleri

Büyük kimya, ilaç ve plastik firmaları internship açıyorlar. LinkedIn hesabı oluştur ve mümkün oldukça bağlantı oluştur. Çok faydası oluyor. Özellikle şirketlerdeki karar vericilere bizzat ulaşabiliyorsun. Facebook gibi kullanma ama profile kimin baktığı görünüyor hep orda

Önce başınızı ağrıtıp sonra tedavi mi ediyordu :))))
Kötü bi şaka oldu ama :)))))))))

Önce başınızı ağrıtıp sonra tedavi mi ediyordu :))))
Kötü bi şaka oldu ama :)))))))))
erkek arkadaş seçerken meslek ne kadar önemliymiş bak.ona göre hediye getiriyor adamlar.bilseydim şahsen elmas pırlanta tasarımcısı seçerdim bekarkennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…