Nasıl İş Bulucam Ben?

VanessaRinki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
797
1.078
Maddi olarak aşırı kaygılıyım. Yaz tatilimi değerlendirmek için iş arıyorum ama ilan sayısı o kadar az ki bir türlü bulamıyorum.
Mesleki bir staj imkanım olsa çok güzel olurdu ama nafile her yer mezun arıyor.
Kimya mühendisliği alanıyla ilgili staj yeri bulma konusunda tavisyeleriniz var mı?

İlk defa sevgili konusu değil ay ben şok

ben ben değilim artık
anamla konuşucam boğaziçi kimya mezunu bir tanıdığımız var anama beni oraya aldır diyecem.
beni kapıdan içeri bile sokmazlar muhtemelen
Boğaziçi’ne o şekilde giremezsin Vanessa. Bu devirde herkes üniversite okuyor, herkes iş bulmak istiyor, ama kendine ne kattın, ekstraların neler? Dil biliyor musun? Cv’de ne yazıyor?

Daha ikinci sınıf değil misin? Staj için çok erken ama bence git eczacılara sor kalfa arıyorlar mi, hem geçici iş hem de ilaçlarla hasır nesir olursun. Benim eski sevgilim kimya muhendisiydi, ilaç yapiyordu, fabrikada muhendisti. Her buluşmaya bana ağrı kesici getirirdi

hangi üniden mezundu?
ilaç sektöründe çalışmayı ben de çok isterim

Sadece ağrı kesiciyi demi Ben bir şüphelenmedim değil

cvm bomboş
ingilizcem çat pat b2
Yalnız catpata B2 demezler. Benim on arkadaşım varsa besi yabancı, kendi başıma ülke gezip insanlarla bağ kuracak , uzun uzun hayat hikayemden bahsedecek kadar İngilizcem var, yine de kendi ozgecmisimde dilime B1 dedim, cümle yapım düzgün değil, eğitim almadım diye. Dilin gerçekten b2 ise çok fazla iş yapabilirsin ki ,en basiti çağrı merkezlerinde ingilizce bilen eleman olsan bile asgari ücretin yarım katı fazla alıyorlar. Ya da resepsiyon, turlarda insanların başında durma, Araplara yönelik işler, eşlik etme, havaalanı karşılama falan...tonla is var

hangi üniden mezundu?
ilaç sektöründe çalışmayı ben de çok isterim
Ege'de deniz gormeyen şehirlerin birinden mezun. Dil yetkinliği de yok. Torpili de yoktu:) mezun oldu askere gitti, döndüğünden beri fabrikada mühendis olarak calisyor. Geliri de iyi, İstanbul'da ev falan almıştı kendine birkac sene önce.
O yüzden bence eczane düşün. Yarın bir gün ilaç fabrikasina mülakata gidersen 'ilaclar hep ilgi alanımdi,okurken eczanede calismistim' falan dersin.
Sadece ağrı kesiciyi demi Ben bir şüphelenmedim değil
Hahaha ağrı kesiciydi evet:) çiçek verir gibi verirdi öyle buluşunca

Bu romantiklik gözlerimi yaşarttı

Siz kimsiniz?

Doğru mu okudum ?
Bu gözler seni erkekler haricinde farklı bir konu üzerine düşünürken gördü ya..
Çok sevindim..
Şu iş meselelerini bir hallet,gerisi gelir zaten.
Petrol,gübre,deterjan vs..
Bunların faaliyet gösterdiği her fabrikada yapabiliirsin sanki..
Üretim fabrikalarının çoğu arar kimya mühendisi çevrende varsa.

Araplara yönelik işler, eşlik etme, havaalanı karşılama falan...tonla is var
Ben şeyi cozemiyorum.
Şimdi bu ingilizce derslerinden aldım,eksik en ince detayına kadar da dinledim.
Yine yt üzerinden bir çok kanaldan da kendimce calisiyorum,ancak istediğim gibi olmuyor bir türlü.
Akıcı değil,çok düz..
Sanki telesekreter gibi konuşuyorum.
Günlük hayatta kullanılan dili öğrenebilsem keşke.
Ama o konuyu bir türlü çözemiyorum.
Olsa bu dediklerini anında yapardım yengenc.

Onun için aktif konuşan birileriyle olman gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…